Προς το περιεχόμενο

The Official Interior Design thread

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν στο καινούριο σπίτι έχουμε μεγάλο μπάνιο το όποιο όμως έχει μια μόνο λάμπα στο ταβάνι. Το φως που βγάζει δεν είναι αρκετό για άνετο βάψιμο και άλλα γυναικεία πράγματα στον καθρέφτη. Υπάρχει καμία εύκολη λύση για extra φως χωρίς να αλλάξω όλο τον καθρέφτη; Υπάρχει πρίζα ακριβώς από κάτω.

• Απαντ. 486
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πάρεις ένα diva light σχετικά φθηνο που κάνει για μακιγιάζ κτλπ αλλιώς να βάλεις ένα φωτιστικό τύπου ΙΚΕΑ φθηνό με 10€ αφού έχει μπριζα. :)

Δημοσ.

diva light; link; Όσο για φωτιστικό τι εννοείς; Θα ήθελα να μην τρυπήσω το πλακάκι γιατί περνάνε διάφοροι σωλήνες από πίσω. Για να δώσω την εικόνα το μπάνιο είναι έτσι

816_1440.jpg

Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε αλλά σποτάκια μ'ένα dimmer νομίζω θα ταιριάζανε σ'ένα τέτοιο μπάνιο.

• Like 1
Δημοσ.

Αφού μιλάμε για μπάνιο, αυτό που θα πρέπει να δεις σαν κύριο παράγοντα είναι αυτό που θα βάλεις να είναι αδιάβροχο.... 

όχι μόνο για νερά που μπορεί να πέσουν αλλά και από την υγρασία - υδρατμούς όσο κάνεις μπάνιο.

Εγώ είχα πάρει από ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά μια συστοιχία από led, χωρισμένα σε 3 κομμάτια ενωμένα με καλώδιο μεταξύ τους και έκανα ένα Π γύρω από τον καθρέπτη. Κόστος περίπου 15 ευρώ.

Δημοσ.

Ένα τέτοιο θέλω και εγώ. Το κόστος δεν με ενδιαφέρει. Μπορείς να στείλεις καμια φώτο ή κανένα link από εκεί που το πήρες για να πάρω μια ιδέα; Τα σποτάκια με το dimmer δεν θέλουν τρύπες στα πλακάκια;

Δημοσ.

Δεν είναι σποτάκια σαν ταινία led φαντάσου, αλλά αδιάβροχο και έτοιμο με τροφοδοτικό κτλ

Δεν θέλει τρύπες επειδή είναι ελαφριά.... με ταινία διπλής όψεως τελείωσες 

Edit... link δεν έχω, ένα Χ μαγαζί με ηλεκτρολογικά στην γειτονιά μου ήταν.

Υπάρχει και γνωστή εταιρία με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

η λύση που σου περιγράφω είναι βολική, εύκολη και διακριτική. το φως δε είναι εξαιρετικό για αυτό που θέλεις

Edit 2.... ένα ένα τα βλέπω... φώτος δεν έχω αυτή τη στιγμή επειδή είμαι στην εργασία μου 

Δημοσ.

επειδή ψάχνω για αγορά φωτιστικών για το νέο σπίτι θέλω να εστιάσω σε led.

αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οτι πχ για φωτιστικό δαπέδου πρέπει να προσέξω να υποστηρίζει led ή όλα υποστηρίζουν led?

επίσης το feature dimmable είναι χαρακτηριστικό της λάμπας (led) ή του φωτιστικού (ή και των δύο)?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ένα τέτοιο θέλω και εγώ. Το κόστος δεν με ενδιαφέρει. Μπορείς να στείλεις καμια φώτο ή κανένα link από εκεί που το πήρες για να πάρω μια ιδέα; Τα σποτάκια με το dimmer δεν θέλουν τρύπες στα πλακάκια;

Φθηνη λυση, δεν ξερω αν κανει (υποθετω αν παρεις φωτακια εξωτερικου χωρου να ειναι ανθεκτικα στην υγρασια), αλλά το είδα και ενθουσιαστικα. Βασικα για φωτισμο vanity mirror εψαχνα, το βρηκα και σε θυμηθηκα.

http://www.thesurznickcommonroom.com/2014/02/ping-pong-ball-lights.html

Δημοσ.

Λοιπόν στο καινούριο σπίτι έχουμε μεγάλο μπάνιο το όποιο όμως έχει μια μόνο λάμπα στο ταβάνι. Το φως που βγάζει δεν είναι αρκετό για άνετο βάψιμο και άλλα γυναικεία πράγματα στον καθρέφτη. Υπάρχει καμία εύκολη λύση για extra φως χωρίς να αλλάξω όλο τον καθρέφτη; Υπάρχει πρίζα ακριβώς από κάτω.

γιατί δεν αλλάζεις απλά τη λάμπα με μια με περισσότερα lumen;

επειδή ψάχνω για αγορά φωτιστικών για το νέο σπίτι θέλω να εστιάσω σε led.

αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι οτι πχ για φωτιστικό δαπέδου πρέπει να προσέξω να υποστηρίζει led ή όλα υποστηρίζουν led?

επίσης το feature dimmable είναι χαρακτηριστικό της λάμπας (led) ή του φωτιστικού (ή και των δύο)?

led είναι η λάμπα,δεν έχει σημασία το φωτιστικό.

είναι του φωτιστικού και της λάμπας αν είναι led.έχε υπόψη ότι δεν συνεργάζονται καλά όλες οι λάμπες led με διακόπτες dimmer(για φωτιστικά δεν ξέρω,αλλά φαντάζομαι θα ισχύει το ίδιο).Για φωτιστικό δαπέδου που λες,που φαντάζομαι δεν θα είναι πολλές ώρες ανοιχτό ούτε θα έχεις δυνατό φώς και εφόσον θες dimmer προτείνω να πας σε πυρακτώσεως.

Δημοσ.

Φθηνη λυση, δεν ξερω αν κανει (υποθετω αν παρεις φωτακια εξωτερικου χωρου να ειναι ανθεκτικα στην υγρασια), αλλά το είδα και ενθουσιαστικα. Βασικα για φωτισμο vanity mirror εψαχνα, το βρηκα και σε θυμηθηκα.

http://www.thesurznickcommonroom.com/2014/02/ping-pong-ball-lights.html

φτωχό φως για βάψιμο

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι στο ψάξιμο για αντικατάσταση του τραπεζιού σαλονιού, παραείναι κοντό και δεν βολεύει καθόλου για να τρώμε κιόλας.

Έκανα αναζήτηση λοιπόν για coffee tables αλλά όλα είχαν ύψος άντε μέχρι 48cm [το δικό μου είναι 45cm -έχω 2 απ'τα κλασσικά μαύρα τραπεζάκια ΙΚΕΑ, τοποθετημένα δίπλα δίπλα- και ψάχνω για ύψος 50-53cm].

Καμιά λύση; Μπορώ να διαθέσω μέχρι 100-120€.

Τα γνωστά μαγαζιά [πχ Μαρμαρίδης] μοντάρουν τα τραπεζάκια; Να έβρισκα δλδ κάποιο να μ'αρέσει και κάπως να του έδιναν παραπάνω ύψος; Ή να απευθυνθώ σε μαγαζί που κατασκευάζουν τραπέζια κατά παραγγελία; [ξέρετε κάποιο με λογικές τιμές;]

Σαν χρώμα μ'ενδιαφέρει πάλι μαύρο ή πολύ σκούρο ξύλο ή σκούρο κόκκινο ή γκρι [όχι τραπέζι με τζάμι].

Περιοχή: Αθήνα

Δημοσ.

Και γω το ιδιο θεμα ειχα. Η μονη λυση ειναι και ο καναπες να ειναι σχετικα χαμηλος ωστε να εξισορροπειται καπως η κατασταση.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...