visualizer Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ισχύει πως σε μερικές εταιρίες το δέχονται αυτό που αναφέρεις..αλλά σίγουρα όχι στα ΕΛΤΑ.
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μια πιθανή λύση που υπάρχει για αντικείμενο που στέλνεται ταχυδρομικώς είναι αν υπάρχει τρόπος να ζητήσεις να ανοιχτεί μέσα στο ταχυδρομείο παρουσία υπαλλήλου ώστε αν δεν υπάρχει το προϊόν μέσα αλλά μια πέτρα να το πιστοποιεί και ο υπάλληλος ως μια μορφή απόδειξης σε περίπτωση λαμογιάς και μήνυσης, τώρα αυτό επαφίεται βέβαια αν το δέχεται το ταχυδρομείο και ο υπάλληλος. Αν είναι εφικτή αυτή η πρακτική βέβαια και πάλι πάσχει, στην περίπτωση της πέτρας θα δουλέψει αλλά π.χ μπορεί ο απατεώνας να μην βάλει πέτρα μέσα αλλά κάτι οτιδήποτε άλλο το οποίο θα μπερδεύει τον υπάλληλο, οπότε και ο υπάλληλος του ταχυδρομείου δεν μπορεί να αποδείξει οτι όντως μεταξύ των 2 ατόμων είχε συμφωνηθεί να σταλεί ένα κινητό αλλά ήρθε ένα άλλο αντικείμενο όπως κινητό χαλασμένο ή μια άλλη άχρηστη συσκευή. Για μενα η λυση που χρησιμοποιώ στις συναλλαγές μου ειναι η εξης : Ζητω να σταλει το αντικειμενο αντικαταβολη με την ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ αντικαταβολη ( κοστος 6,5 € συνηθως ). Ζητω να γραψει ο αποστολεας οτι μπορει να ανοιχτει και να ελενγθει κατα την παραλαβη και πριν την πληρωμη .** Παω και παραλαμβανω εγω απο το τοπικο γραφειο , το ανοιγω εκει κανω ελεγχο και εαν ειναι ολα ΟΚ τοτε πληρωνω και φευγω . Το ιδιο απαιτω και γα πραγματα που δινω εγω για να ειμαι καλυμενος . ** Εαν το "ξεχασει" να το γραψει δεν παραλαμβανω και φευγω . και η απαντηση και προς τους δυο ταυτοχρονα. σωστη αυτη η πολιτικη αλλα αυτη εχει και τους κινδυνους.γραφεις εσυ να ανοιχτει το δεμα .ανοιγω εγω το δεμα βγαζω το iphone 6 απο το κουτι για να δω οτι ειναι αυτο και σε καποια στιγμη που δεν κοιταει ο υπαλληλος βαζω μεσα ενα μουφα iphone 6 και λεω στον υπαλληλο οτι δεν μου κανει παρτο πισω.εχεις χασει το iphone Και βγαλε ακρη μετα.γιατι και ο υπαλληλος της εκαστοτε εταιρειας δεν σημαινει οτι θα σε κοιταει.ή λεω μισο να φερω τα γυαλια μου παω μεσα το αλλαζω και τσουπ ολα οκ.θελει προσοχη και με αυτο.και καπου εδωμεσα ειχε ανοιχτει ενα τετοιο θεμα για καποιο προβλημα που ειχε προκυψει σε μια τετοια συναλλαγη. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Από τη μία είναι καλό αυτό με τα 200 μηνύματα, από την άλλη αν κάποιος θέλει να βάλει αγγελία θα spammάρει σαν τρελός για να φτάσει τα 200! Εδώ είναι θέμα moderation για την αποφυγή posthunting. Πάντως πιστεύω πως ένα όριο μηνυμάτων πρέπει να υπάρχει.
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Εδώ είναι θέμα moderation για την αποφυγή posthunting. Πάντως πιστεύω πως ένα όριο μηνυμάτων πρέπει να υπάρχει. δεν γινεται να κυνηγας 200 ατομα απο πισω να μην κανουν Post αχρηστα.συν οτι μπορει να μην ειναι αχρηστα υποχρεωτικα αλλα να ειναι βλακειουλες σε θεματα που ηδη εχουν 200 σελιδες. συν οτι αμα γινει αυτο αυτοματα μειωνεις τον ογκο των αγγελιων.δηλαδη καποιος που μπορει να ειναι σοβαρος να μην βαλει αγγελια καν ενω καποιος που κλεβει μπορει καλλιστα να κανει αχρηστα ποστς. 1
Avatar_GR Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Εμένα πάλι που έχω αγγελία για να πουλήσω κάτι μου έγραψε ένας ότι έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα μου (του είχα δώσει IBAN και στοιχεία) και ότι η τράπεζα του έδωσε και ένα κωδικό όταν θα έχει τα πράγματα στα χέρια του θα μου τον δώσει για μπορώ να βγάλω τα χρήματα μου. Υπάρχει τέτοιο σύστημα με κωδικό στην τράπεζα και δεν το ξέρω μήπως;;;; Τώρα μου λέει άλλα.... "φιλε μου δεν θέλω να τσακωθώ μαζί σου χαλάρωσε εγώ τα λεφτά σου τα έχω στείλει μην φοβάσαι και εγώ έχω έχω internet banking και ξέρω πως δουλεύουν αυτά για να σου λέω πως πήγα στην τράπεζα και σου κατέθεσα 22 ευρώ pay-pal. αν 'εχεις λογαριασμό pay-pal η τράπεζα σου δίνει έναν κωδικό για τις μεταφορές.." -Τι θέλει να πει ο ποιητής ακόμα δεν κατάλαβα...Paypal Πάντως δεν του έχω δώσει.... Τα χρήματα εννοείτε δεν φάνηκαν ακόμα στον λογαριασμό μου!
ASFE Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Σε αναλογο site που εχει οριο τα 200 ποστς για αναρτηση αγγελιας, εγω ειμαι στα 127. Και ειμαι γραμμενος απο τον Οκτωβριο του 2005 :P Ενταξει σε 5 χρονακια καλα να μαστε πισευω να το πιασουμε το οριο Λογικη και ωριμοτητα χρειαζεται και οχι ενθουσιασμος!!! Απο πονηριδιδες αλλο τιποτα!! 1
blind_convict Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Καλημέρα σε όλους!!! Νομίζω ότι είμαι παρολίγον θύμα του ιδιου. Και θα σας παραθέσω το τι σηνέβει: Η αγγελία: http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/iphone/521234-iphone-6-64gb-plus-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1/ ΧΡΗΣΤΗΣ: stelmana (0) 1.Μιλάμε με μυνήματα οτι θέλει πληρωμή με έμβασμα μεσω ΕΛΤΑ (ανοιχτα μεχρι τις 8) ευκολο για τον αγοραστη και ο πωλητης εχει τα χρηματα σε χρόνο μηδεν. 2. κατεβάζει έυκολα την τιμη προκυμένου να γίνει η κατάθεση 3.Λεει πως το επαγγελμά του είναι δικηγόρος και οτι απο την μια δεν εχει και πολυ χρονο να ασχοληθει και απο την αλλη περιμενουν ουρα αλλοι αγοραστες 4.οποτε το σηκωνε δεν μπορουσε να μιλησει γιατι ηταν απασχολημενος 5.Δεν πήγα ποτέ να κανω οποιαδήποτε κατάθεση και γίνεται εκφοβισμός εκ μέρους του οτι ακυρώνει την αποστολή και θα παει στον επόμενο ενδιαφέροντα. 6. Τελικα πέρνει τηλέφωνο και λέει οτι θα παρεβρεθεί φίλος-συνάδελφος να δώσω δε εκείνον τα χρήματα (η παραγγελια δεν εχει ακυρωθει ποτε εν το μεταξυ) 7. Ο φίλος δεν παινει ποτε τηλεφωνο για το ραντεβου. 8. Τελικα λαμβάνω ένα μύνημα οτι ακυρα όλα. 9. Τελικά αφου η αποστολή δεν ακυρώθηκε ποτε, παρέλαβα στο γραφείο έναν φάκελο με σκισμένα φύλα μεσα. 10. Τον κατουράω αυτόν και όλους της ιδίας φάρας. Τα ανωτέρω προς αποφυγήν!!!! ΝΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 500% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!! (οταν μιλήσαμε στο τηλ. μου είπε ότι είχε και άλλες αγγελίες με Iphone6 128GB, και όλα αυτα δώρο επιδότησης απο Vodafone)
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Τώρα μου λέει άλλα.... "φιλε μου δεν θέλω να τσακωθώ μαζί σου χαλάρωσε εγώ τα λεφτά σου τα έχω στείλει μην φοβάσαι και εγώ έχω έχω internet banking και ξέρω πως δουλεύουν αυτά για να σου λέω πως πήγα στην τράπεζα και σου κατέθεσα 22 ευρώ pay-pal. αν 'εχεις λογαριασμό pay-pal η τράπεζα σου δίνει έναν κωδικό για τις μεταφορές.." -Τι θέλει να πει ο ποιητής ακόμα δεν κατάλαβα...Paypal Πάντως δεν του έχω δώσει.... Τα χρήματα εννοείτε δεν φάνηκαν ακόμα στον λογαριασμό μου! μαλλον εχει βγαλει δικους τους τροπους συναλλαγης που δεν τους ξερει κανεις.Paypal πληρωνεις διαμεσω Paypal οχι διαμεσω τραπεζας.οτι πληρωθει σε Paypal φαινεται ακαριαια στο paypal σου.ακομα και τον λογαριασμο σου να βρηκε το Paypal επισης χλωμο παλι θα φαινοταν στο Paypal.στα κατεθεσε σε Paypal και μετα σου λεει ΑΝ ΕΧΕΙΣ λογαριασμο Paypal.οκ οσο στεκει αυτη η κουβεντα αλλο τοσο εγω ειμαι αστροναυτης και ανεβηκα το evereset Σε 2 ωρες με σπασμενο ποδι. Σε αναλογο site που εχει οριο τα 200 ποστς για αναρτηση αγγελιας, εγω ειμαι στα 127. Και ειμαι γραμμενος απο τον Οκτωβριο του 2005 :P Ενταξει σε 5 χρονακια καλα να μαστε πισευω να το πιασουμε το οριο Λογικη και ωριμοτητα χρειαζεται και οχι ενθουσιασμος!!! Απο πονηριδιδες αλλο τιποτα!! απλα και αυτο δεν ειναι μετρο.γιατι μπορει εσυ να εχεις 10 ποστς αλλα στις αγγελιες να εισαι εμπιστο ατομο και ο αλλος να μπει να κανει 200 ποστς για να κλεψει Καλημέρα σε όλους!!! Νομίζω ότι είμαι παρολίγον θύμα του ιδιου. Και θα σας παραθέσω το τι σηνέβει: Η αγγελία: http://www.insomnia.gr/classifieds/apple/iphone/521234-iphone-6-64gb-plus-%CE%BA%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%B1/ Τα ανωτέρω προς αποφυγήν!!!! ΝΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 500% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!! (οταν μιλήσαμε στο τηλ. μου είπε ότι είχε και άλλες αγγελίες με Iphone6 128GB, και όλα αυτα δώρο επιδότησης απο Vodafone) η απατη βρωμαει απο την αρχη οτι θελει εμβασμα.βλεπεις ατομα ναλενε οτι ειναι αθηνα και να σου λενε οτι μονο καταθεση και δεν δεχονται με τιποτα να βρεθουν.τι κανει νιαου νιαου δηλαδη. 1
Avatar_GR Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Τώρα μου λέει άλλα.... Εμένα πάλι που έχω αγγελία για να πουλήσω κάτι μου έγραψε ένας ότι έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα μου (του είχα δώσει IBAN και στοιχεία) και ότι η τράπεζα του έδωσε και ένα κωδικό όταν θα έχει τα πράγματα στα χέρια του θα μου τον δώσει για μπορώ να βγάλω τα χρήματα μου. Υπάρχει τέτοιο σύστημα με κωδικό στην τράπεζα και δεν το ξέρω μήπως;;;; "φιλε μου δεν θέλω να τσακωθώ μαζί σου χαλάρωσε εγώ τα λεφτά σου τα έχω στείλει μην φοβάσαι και εγώ έχω έχω internet banking και ξέρω πως δουλεύουν αυτά για να σου λέω πως πήγα στην τράπεζα και σου κατέθεσα 22 ευρώ pay-pal. αν 'εχεις λογαριασμό pay-pal η τράπεζα σου δίνει έναν κωδικό για τις μεταφορές.." -Τι θέλει να πει ο ποιητής ακόμα δεν κατάλαβα...Paypal Πάντως δεν του έχω δώσει.... Τα χρήματα εννοείτε δεν φάνηκαν ακόμα στον λογαριασμό μου! Τελικά τα χρήματα όντως μπήκανε στον λογαριασμό μου πριν από λίγο! Από ότι κατάλαβα το παλικάρι είναι ψιλοάσχετο με τράπεζες, paypal, αγγελίες κτλ για αυτό μου έλεγε ότι να ναι στα μηνύματα. Η τράπεζα καθυστέρησε 1 μέρα να μου εμφανίσει την συναλλαγή (Εθνική τράπεζα) Οπότε τέλος καλό, όλα καλά... σε λίγο θα του αποστείλω το δέμα του.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 ΝΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ 500% ΕΚΠΤΩΣΗ !!!! Και αν έχει 60 θετικές αξιολογήσεις; 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Και αν έχει 60 θετικές αξιολογήσεις; Εξαρταται: Mια διευκρινιση επι του θεματος: Ελεγχετε και τις αξιολογησεις. Ελεγχετε απο που προηλθαν, εαν προκειται για αγγελιες πωλησης ή αγορας. Εαν εχουν γινει απο αλλα αξιοπιστα μελη, τι ποσα περιλαμβανουν και παει λεγοντας. Μην κοιτατε απλως το "5/5 θετικες αξιολογησεις" και βγαζετε αυτοματα το συμπερασμα οτι ειναι ολα οκ. Εαν μιλαμε για συναλλαγες των 2 ευρω καθε φορα και η 6ή αγγελια αφορα πωληση iPhone 6+ 128GB στα 450 ευρω, μην βαλετε το χερι σας στη φωτια. Τουλαχιστον οχι πριν ειστε 100% σιγουροι. 1
iTechBlogGr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 οτι γινεται συνηθως.καποιος αγοραζει κατι ο αλλος το στελνει με αντικαταβολη και βαζει μεσα κατι αχρηστο.εσυ δεν μπορεις να το ανοιξεις αν δεν υπαρχει εντολη πληρωνεις κανονικα ο αλλος παιρνει τα λεφτα και εσυ παιρνεις μην πω τι.και στην πραξη δεν μπορεις να κανεις ουτε μυνηση ουτε κατι αλλο γιατι δεν μπορεις να αποδειξεις οτι ο αλλος σου εβαλε πετρα .το λεω διοτι μπορει ο χ να σου εβαλε το κινητο και εσυ για να κερδισεις κατι να πεις οχι δεν μου το εστειλε.οποτε ακρη δεν βγαινει .και δεν υπαρχει Paypal για να πληρωσει κατι. απειρα περιστατικα για αυτο λεμε οχι αγορες με αντικαταβολες /καταθεσεις ειδικα απο ατομα με 0 κριτικες ή με μια δυο κριτικες. συγγνώμη κιόλας, αλλά όταν βλέπει το Staff τέτοια πράγματα θα πρέπει να μπλοκάρει την ip ώστε να μην ξανά μπει ποτέ μέσα παρά μόνο για να βλέπει, ούτε δυνατότητα να φτιάξει νέο προφίλ και μάλιστα αν είσαι τσάκαλος και βρεις και την mac address good buy!!
Kostas93 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 και πόσοι νομίζεις ότι έχουν static ip?Δυστυχώς δεν είναι λύση αυτο. 1
Ghost_Rider Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Και αν έχει 60 θετικές αξιολογήσεις; τοτε κανεις το ψαξιμο της ζωης σου ΑΝ εχεις το χρονο και τη διαθεση να ξεκινησεις μια τετοια διαδικασια ασφαλως 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 συγγνώμη κιόλας, αλλά όταν βλέπει το Staff τέτοια πράγματα θα πρέπει να μπλοκάρει την ip ώστε να μην ξανά μπει ποτέ μέσα παρά μόνο για να βλέπει, ούτε δυνατότητα να φτιάξει νέο προφίλ και μάλιστα αν είσαι τσάκαλος και βρεις και την mac address good buy!!Ευχαριστουμε για τo feedback. PS Ριξε μια ματια στο OSI και το layer 2 πριν δωσεις και αλλες αντιστοιχες συμβουλες. Btw και παλι δεν εχει νοημα η ολη ιστορια, αλλα εν τη ρυμη του λογου ας υπαρχει στο thread. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις