Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το θεμα γιατι γινονται Lock το εγραψα πιο πανω.δεν ειναι δικια μου αποφαση αλλα καταλαβαινω τους λογους.επισης σορρυ που θα το πω χυμα αλλα ατομο που παει πχ και στελνει χ ποσο σε αγνωστο ατομο σιγουρα δεν το βλεπω να εχει μπει στον κοπο να διαβασει καποιο θεμα που θα λεει για αυτον αλλιως θα ειχε διαβασει και τα απειρα θεματα οτι δεν στελνουμε αντικαταβολη δεν παμε σε χρηστες με μηδεν κριτικες να κανουμε καταθεση.μερικοι εχουν την λογικη οτι βρηκα ευκαιρεια και πρεπει να προλαβω να αγορασω και ας λεει ο αλλος οτι θελει πχ αντικαταβολη και χωρις να δινει την δυνατοτητα να το ανοιξω.βεβαια καποιοι πωλητες σου λενε ναι οκ δεν θελω να το ανοιξει ο αλλος γιατι μπορει να αλλαξει το περιεχομενο και μετα να πει οχι δεντο παιρνω.ολοι εχουν ενα δικιο.για αυτο χερι με χερι και παλι με σχολαστικο ελεγχο.

για τα υπολοιπα με καλυψε ο snoob.και επισης εχουν υπαρξει και ατομα που ηθελαν καποιος mod να κανει τον διαιτητη για μια συναλλαγη.ε δεν γινεται αυτο απλα.ο καθενας θα λεει τα δικα του

Δημοσ.

Δεν συμφωνω με την σταση που κρατα το site σας σε αυτες τις περιπτωσεις. Δεν κανετε κάτι για προστατεψετε τις συναλλαγες και ουτε καν αφηνετε την δυνατοτητα στους υπολοιπους να μάθουν ποιοι εδω μέσα εξαπατουν κατα συρροή φτιαχνοντας δαφορα προφιλ. 

* "Απατεώνας" προφανώς και ονομάζεται απο την στιγμή που έχει δικαστει και και εκρεμμουν εις βαρος του πολλές μηνυσεις.

• Like 2
Δημοσ.

οχι δεν μπορεις να αφηνεις τον καθενα να γραφει για καποιον αλλον εδωμεσα γιατι πολυ απλα ο καθενας μπορει να εχει τσαντιστει με τον αλλον και να τον κατεβαζει απατεωνα για αλλους λογους.το εγραψα και παραπανω,.ουτε γινεται να μαζευει το site ποσοστα αν ο ταδε εκανε εκεινο.β.απο την στιγμη που λες καποιον απατεωνα ασχετα αν ειναι ή οχι ανετα σου κανει μυνηση για αυτο εστω και αν εκκρεμει εις βαρος του μυνηση απο σενα.και αυτο που ισχυει εδω ισχυει και σε αλλα sites.πχ ricardo,fleamarket.μεχρι και στο ebay ισχυει απλα εκει εχεις το Paypal>το ιδιο το ebay θα σου πει κανε αρνητικη εκτος απο περιπτωσεις που ο αλλος εχει κλεψει 10000 ατομα.θα δεις απειρες κριτικες οτι ο αλλος πχ δεν εστειλε κατι και μπορει να ξαναφτιαξει Profile κανονικα.για αυτο το ξαναλεμε αν δεν προσεξει ο χρηστης αυτος θα την πατησει .στο χερι του ειναι να προσεχει.δηλαδη σκοπος τι ειναι να χασει λεφτα και να κυνηγαει να τα βρει ή να μην τα χασει ποτε.οι κανονες εχουν δωθει απο την αρχη για τις αγγελιες.αν καποιος δεν συμφωνει απλα δεν συμμετεχει.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αγαπητέ,

Η στάση που κρατά το site είναι δεδομένη εδώ και χρόνια. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πλειστάκις, αναλυτικότατα. Κάνουμε πολλά για να προστατέψουμε τις συναλλαγές και, προσωπικά, έχω ζητήσει κατ' επανάληψη να μας υποδείξει κάποιος τι παραπάνω κάνουν άλλα αντίστοιχα site  (δηλαδή μη φτάσουμε σε φαιδρότητες και συγκρίνουμε κολοσσούς τύπου ebay με το insomnia, αντίστοιχου μεγέθους χώροι) και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάνουμε.

Το να αφήνουμε μέλη να ξεκατινιάζονται χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις είναι κάτι που ποτέ δεν κάναμε και ποτέ δεν πρόκειται να κάνουμε.

Όποιος δεν καλύπτεται από αυτό το πλαίσιο και από τις συμβουλές για κατά το δυνατόν ασφαλείς συναλλαγές, προσωπικά θεωρώ πως το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μη χρησιμοποιεί τις αγγελίες. Oi υπαινιγμοί ότι το insomnia συγκαλύπτει οτιδήποτε είναι το λιγότερο εξαιρετικά προσβλητικοί.

• Like 3
Δημοσ.

Εμένα πάλι που έχω αγγελία για να πουλήσω κάτι μου έγραψε ένας ότι έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα μου (του είχα δώσει IBAN και στοιχεία)

και ότι η τράπεζα του έδωσε και ένα κωδικό όταν θα έχει τα πράγματα στα χέρια του θα μου τον δώσει για μπορώ να βγάλω τα χρήματα μου.

Υπάρχει τέτοιο σύστημα με κωδικό στην τράπεζα και δεν το ξέρω μήπως;;;;

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Πες του να στείλει καταθετήριο ή screenshot με την συναλλαγή. Τσέκαρε τον λογαριασμό σου και ρώτα και στην τράπεζά σου πόσες μέρες κάνει να φανεί η κατάθεση

• Like 1
Δημοσ.

Λυπάμαι για τις όποιες άσχημες συναλλαγές, αλλά τα έχουμε πει:

1. Το insomnia δεν κάνει το δικαστή. Δεν ξέρουμε ποιος λέει αλήθεια, δεν μπορούμε να το διασταυρώσουμε, δεν είναι αυτή η δουλειά μας.

2. Το insomnia δεν αφήνει να συζητηθεί η όποια καταγγελία γιατί, εκτός όλων των παραπάνω, ο όρος "απατεώνας" -επί παραδείγματι- αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση (ούτε καν στο δικαστήριο δε θα γινόταν αποδεκτός τέτοιος όρος, και να καταδικαστεί δεν καταδικάζεται με τέτοιες εκφράσεις) και μπορεί πανεύκολα να βρεθεί το site μπλεγμένο. Και αυτός που χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις (ή προτείνει σε μέλη να στήσουν καρτέρι και να πλακώσουν ανθρώπους στο ξύλο).

3. Αν έχετε κάποια ένδειξη ότι χρήστης που σας δημιούγησε θέμα έχει πολλαπλά προφίλ ή έχει επανέλθει, στέλνετε αναφορά. Τα υπόλοιπα είναι για να λέμε.

Ειναι αυτο που λεει ο λαος αντε να αποδείξεις μετα οτι δεν εισαι ελεφαντας...Αυτη ειναι η λογικη.Τελος πα ,ουτε θα κατονομάσω ουτε μηνύσεις θα κανω ουτε σε αστυνομια θα παω.Έχασα ενα ποσό θα μπορούσα να το εχω πιει μπυρες η να το ειχα φαει πιτογυρα.Στα αρχαία μου ,λυπάμαι  τους ανθρώπους που φτάνουν στο σημείο να κοροϊδεύουν για μηδαμινά ποσά.Λυπάμαι  τις μανάδες και τους πατεράδες για το ήθος των παιδιών που γέννησαν.Ας ειναι καλα μακάρι τα λεφτα αυτα να τους γλυτώσουν απο την δύσκολη κατάσταση που πρέπει να βρίσκονται  για να φτανουν στο σημείο αυτο.Με μια φράση... λυπάμαι την κατάντια αυτων των ανθρώπων.

• Like 6
  • Moderators
Δημοσ.

[..] Δεν κανετε κάτι για προστατεψετε τις συναλλαγες [..]

Πιστεψε με ενω δεν ειναι στην αρμοδιοτητα μας, μπολικος (και το τονιζω) απο τον χρονο μας αναλωνεται σε ηλιθιους που προσπαθουν να κοροιδεψουν κοσμο. Το γεγονος πως δεν βγαινω εγω και κανεις αλλος να αναλυει καθημερινα τι "καθαρισμα" πεφτει στο background, δεν μεταφραζεται στο οτι καθομαστε με σταυρωμενα χερια.

Προφανως μπορεις να υποστηριξεις οτι το παραπανω αποτελει δικαιολογια απο μερος μου ενω οντως δεν κανω τιποτα. Εαν επιλεξεις να μην με πιστεψεις, δεν μπορω να κανω κατι, γουστο σου καπελο σου και σεβαστη η γνωμη σου.

Και ενα τελευταιο. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσες περιπτωσεις ανθρωπων που στελνουν εκατονταδες ευρω σε ανθρωπους με λογαριασμους των 0 posts, των 0 αξιολογησεων, με registration κυριολεκτικα ελαχιστων ημερων, πριν καν παραλαβουν αυτο που πληρωσαν, εχουν δει τα ματια μου. Αυτους τους ανθρωπους ΔΕΝ γινεται να τους προστατεψω οτι και εαν κανω. Και ξαναλεω και εγω και ολοι μας προσπαθουμε πολυ περισσοτερο απ οσο φανταζεσαι.

Cheers

• Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πιστεψε με οτι ενω δεν ειναι στην αρμοδιοτητα μας, μπολικος (και το τονιζω) απο τον χρονο μας αναλωνεται σε ηλιθιους που προσπαθουν να κοροιδεψουν κοσμο. Το γεγονος πως δεν βγαινω εγω και κανεις αλλος να αναλυει καθημερινα τι "καθαρισμα" πεφτει στο background, δεν μεταφραζεται στο οτι καθομαστε με σταυρωμενα χερια.

Προφανως μπορεις να υποστηριξεις οτι το παραπανω αποτελει δικαιολογια απο μερος μου ενω οντως δεν κανω τιποτα. Εαν επιλεξεις να μην με πιστεψεις, δεν μπορω να κανω κατι, γουστο σου καπελο σου και σεβαστη η γνωμη σου.

Και ενα τελευταιο. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσες περιπτωσεις ανθρωπων που στελνουν εκατονταδες ευρω σε ανθρωπους με λογαριασμους των 0 posts, των 0 αξιολογησεων, με registration κυριολεκτικα ελαχιστων ημερων, πριν καν παραλαβουν αυτο που πληρωσαν, εχουν δει τα ματια μου. Αυτους τους ανθρωπους ΔΕΝ γινεται να τους προστατεψω οτι και εαν κανω. Και ξαναλεω και εγω και ολοι μας προσπαθουμε πολυ περισσοτερο απ οσο φανταζεσαι.

Cheers

Πολύ σωστά. Και το αδιανόητο, για μένα, είναι ότι αξιολογούν κιόλας πριν δουν το παραμικρό στα χέρια τους, και μετά αναφορά να σβήσουμε αξιολογήσεις κτλ.

Τα έχουμε πει άπειρες φορές, η όλη διαδικασία θέλει στοιχειώδη λογική αλλά και αποδοχή της πραγματικότητας ότι αυτές οι συναλλαγές έχουν ρίσκο.

Πας να βρεις ευκαιρία, δέχεσαι ότι υπάρχει και ρίσκο. Αλλιώς, κατάστημα, απόδειξη και τιμή λιανικής. Κι εκεί, βέβαια, 100% εξασφάλιση δεν υπάρχει. Αγόρασα από κατάστημα της Στουρνάρη υπολογιστή, στο 6μηνο εμφάνισε πρόβλημα και εντωμεταξύ είχαν κλείσει. Ρίσκο υπάρχει πάντοτε.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μπορεί να ορίσει το κάθε site τους τύπους αγοραπωλησίας που θα επιτρέπει, δεν είναι εμπορικός μεσάζοντας. 

Έχουν γραφτεί πάρα πολλές φορές σε thread τρόποι για το πως μπορεί να προστατευτεί ο κάθε αγοραστής και πωλητής αντίστοιχα.

Αν δεν μπορεί κάποιος να αφιερώσει λίγο χρόνο στο να τα διαβάσει/ψάξει/ρωτήσει ώστε να είναι καλυμμένος, δεν είναι λογικό να του φταίει η κάθε ιστοσελίδα, που εννοείται δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη στο αν πάει κάτι στραβά.

Άλλα site σαν το Insomnia έχουν σαν όρο τα 200 μηνύματα ώστε να μπορέσει κάποιος να βάλει αγγελία. Και πάλι, ποιος μπορεί να εγγυηθεί για το ποιόν του? Αν γίνει απατεωνιά, το αναφέρουν και μετά γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις, μέσα στα πλαίσια που μπορεί να επέμβει το εκάστοτε site.

Ας προσπαθήσουμε να μην κατηγορούμε τα λάθος άτομα για την δική μας αφέλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορεί να ορίσει το κάθε site τους τύπους αγοραπωλησίας που θα επιτρέπει, δεν είναι εμπορικός μεσάζοντας. 

Έχουν γραφτεί πάρα πολλές φορές σε thread τρόποι για το πως μπορεί να προστατευτεί ο κάθε αγοραστής και πωλητής αντίστοιχα.

Αν δεν μπορεί κάποιος να αφιερώσει λίγο χρόνο στο να τα διαβάσει/ψάξει/ρωτήσει ώστε να είναι καλυμμένος, δεν είναι λογικό να του φταίει η κάθε ιστοσελίδα, που εννοείται δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη στο αν πάει κάτι στραβά.

Άλλα site σαν το Insomnia έχουν σαν όρο τα 200 μηνύματα ώστε να μπορέσει κάποιος να βάλει αγγελία. Και πάλι, ποιος μπορεί να εγγυηθεί για το ποιόν του? Αν γίνει απατεωνιά, το αναφέρουν και μετά γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις, μέσα στα πλαίσια που μπορεί να επέμβει το εκάστοτε site.

Ας προσπαθήσουμε να μην κατηγορούμε τα λάθος άτομα για την δική μας αφέλεια.

ειχε γινει παλια με 50 μυνηματα και οπως εγραψα εβλεπες απαντησεις του στυλ συμφωνω ναι,ενταξει,και κατι τετοια.δηλαδη ο αλλος εκανε 50 αχρηστα posts για να σηκωσει αγγελια.ή ανοιγει ενα θεμα στο mpla mpla και 50 απαντησεις σε 20 λεπτα.ή μπαινει σε ενα θεμα πχ για το diablo και παλι το ιδιο θα γινει.

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Πες του να στείλει καταθετήριο ή screenshot με την συναλλαγή. Τσέκαρε τον λογαριασμό σου και ρώτα και στην τράπεζά σου πόσες μέρες κάνει να φανεί η κατάθεση

το screenshot μονο του μπορει να ειναι fake.αν ειναι απο ιδια τραπεζα θα εμφανιστει γρηγορα.δεν ξερω απο αλλη τραπεζα ποσο γρηγορα βγαινει.αλλα παλι εκει θα του ελεγα περιμενε να φανει.

Ειναι αυτο που λεει ο λαος αντε να αποδείξεις μετα οτι δεν εισαι ελεφαντας...Αυτη ειναι η λογικη.Τελος πα ,ουτε θα κατονομάσω ουτε μηνύσεις θα κανω ουτε σε αστυνομια θα παω.Έχασα ενα ποσό θα μπορούσα να το εχω πιει μπυρες η να το ειχα φαει πιτογυρα.Στα αρχαία μου ,λυπάμαι  τους ανθρώπους που φτάνουν στο σημείο να κοροϊδεύουν για μηδαμινά ποσά.Λυπάμαι  τις μανάδες και τους πατεράδες για το ήθος των παιδιών που γέννησαν.Ας ειναι καλα μακάρι τα λεφτα αυτα να τους γλυτώσουν απο την δύσκολη κατάσταση που πρέπει να βρίσκονται  για να φτανουν στο σημείο αυτο.Με μια φράση... λυπάμαι την κατάντια αυτων των ανθρώπων.

δυστυχως αυτο το φαινομενο εχει γινει της μοδας τωρα τελευταια πολυς κοσμος για να βγαλει λεφτα και εκμεταλευομενος ατομα που δεν το ψαχνουν πολυ να βγαλει ενα καλο κερδος.και ebay τετοια περιστατικα.πραγματι ειναι μια μεγλαη καταντια το που βαδιζουμε και πρεπει να μαθουμε να προσεχουμε.

κατα τα αλλα τα υπολοιπα τα ειπαν τα παιδια πιο πανω.ηδη τα reports για αγγελιες και διπλα τριπλα accounts ειναι παρα πολλα οπως και repot για καταχρηση του συστηματος αξιολογησης.αυτος ειναι και ο λογος που δεν μπορεις να αφησεις τον καθενα να ανοιξει ενα θεμα για καποιον αλλον.βλεπεις σε αξιολογηση ο αλλος να εχει 20 θετικες κριτικες και ο αλλος να λεει κλεφτης. αυτος που γραφει κλεφτης που μπορει να το εχει γραψει απο σπασιμο για αντιποινα σε καποια αρνητικη που ειχε φαει θα ειναι και το ατομο που θα ανοιξει θεμα για να κατονομασει καποιον.επισης  βλεπεις ατομα στα οποια επειδη ο πωλητης δεν ειπε ναι στο παζαρι του αλλου πανε και του βαζουν αρνητικη.Δυστυχως για να το δει καποιος ολο αυτο το μπαχαλο πρεπει να ειναι απο την πλευρα του moderating για να καταλαβει για ποιο λογο γινονται αυτα τα actions.Δηλαδη ο κοσμος απεξω βλεπει μεμονομενα ενα περιστατικο ενω οι mods τα βλεπουν μαζεμενα.

Πιστεψε με οτι ενω δεν ειναι στην αρμοδιοτητα μας, μπολικος (και το τονιζω) απο τον χρονο μας αναλωνεται σε ηλιθιους που προσπαθουν να κοροιδεψουν κοσμο. Το γεγονος πως δεν βγαινω εγω και κανεις αλλος να αναλυει καθημερινα τι "καθαρισμα" πεφτει στο background, δεν μεταφραζεται στο οτι καθομαστε με σταυρωμενα χερια.

Cheers

και το χειροτερο ειναι οτι αυτα τα ατομα που εμπιστευονται εναν αγνωστο μεσα σε ενα forum αργοτερα στην real life παιζει να παρουν και κανα σπιτι ετσι:P ή κανα αμαξι χωρις χαρτια μονο και μονο επειδη ελα ειναι προσφορα ειναι κομπλε ειναι νομιμο.το κακο ειναι οτι δεν εχουν μερικα ατομα την στοιχειωδη λογικη οτι προσεχω.εδω γινονται τοσα με εγγυησεις απο καταστηματα.

• Like 3
Δημοσ.

Από τη μία είναι καλό αυτό με τα 200 μηνύματα, από την άλλη αν κάποιος θέλει να βάλει αγγελία θα spammάρει σαν τρελός για να φτάσει τα 200!

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω πως όταν κάποιος μπαίνει στις αγγελίες θα πρέπει να του εμφανίζεται ένα μύνημα ( pop up ) που θα αναφέρει το ρίσκο που κρύβουν αυτές οι συναλλαγές και τι θα πρέπει να προσέξει .

• Like 6
Δημοσ.

Μια πιθανή λύση που υπάρχει για αντικείμενο που στέλνεται ταχυδρομικώς είναι αν υπάρχει τρόπος να ζητήσεις να ανοιχτεί μέσα στο ταχυδρομείο παρουσία υπαλλήλου ώστε αν δεν υπάρχει το προϊόν μέσα αλλά μια πέτρα να το πιστοποιεί και ο υπάλληλος ως μια μορφή απόδειξης σε περίπτωση λαμογιάς και μήνυσης, τώρα αυτό επαφίεται βέβαια αν το δέχεται το ταχυδρομείο και ο υπάλληλος. Αν είναι εφικτή αυτή η πρακτική βέβαια και πάλι πάσχει, στην περίπτωση της πέτρας θα δουλέψει αλλά π.χ μπορεί ο απατεώνας να μην βάλει πέτρα μέσα αλλά κάτι οτιδήποτε άλλο το οποίο θα μπερδεύει τον υπάλληλο, οπότε και ο υπάλληλος του ταχυδρομείου δεν μπορεί να αποδείξει οτι όντως μεταξύ των 2 ατόμων είχε συμφωνηθεί να σταλεί ένα κινητό αλλά ήρθε ένα άλλο αντικείμενο όπως κινητό χαλασμένο ή μια άλλη άχρηστη συσκευή.

Δημοσ.

Για μενα η λυση που χρησιμοποιώ στις συναλλαγές μου ειναι η εξης :

Ζητω να σταλει το αντικειμενο αντικαταβολη με την ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ αντικαταβολη ( κοστος 6,5 € συνηθως ).

Ζητω να γραψει ο αποστολεας οτι μπορει να ανοιχτει και να ελενγθει κατα την παραλαβη και πριν την πληρωμη .**

Παω και παραλαμβανω εγω απο το τοπικο γραφειο , το ανοιγω εκει κανω ελεγχο και εαν ειναι ολα ΟΚ τοτε πληρωνω και φευγω .

Το ιδιο απαιτω και γα πραγματα που δινω εγω για να ειμαι καλυμενος .

** Εαν το "ξεχασει" να το γραψει δεν παραλαμβανω και φευγω .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...