gRim Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας! Θέλω να αναβαθμίσω σε SSD αλλά το θέμα είναι ότι δεν με φτάνουν 256GB και δεν θέλω να διαθέσω τα χρήματα για 512GB SSD. Ξέρω ότι μπορώ να αφαιρέσω το CD rom και να προσθέσω εκεί έναν 2ο σκληρό δίσκο αλλά σκεφτόμουν να φτιάξω ένα fusion drive οπότε το ίδιο το λειτουργικό θα κρίνει ποια αρχεία χρησιμοποιώ περισσότερο και ανάλογα θα τα τοποθετεί στον SSD. Έχετε καμιά εμπειρία με δημιουργία fusion drive; Σκέφτομαι μήπως αντιμετωπίσω τίποτα προβλήματα και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά κάθε φορά που θα κάνω αναβάθμιση αλλά από την άλλη αν είναι κάτι απλό λέω να το δοκιμάσω. Σε περίπτωση που δουλεύει θα αγοράσω έναν 64GB SSD άντε το πολύ 128GB. Και κάτι λίγο άσχετο με το θέμα. Το CD rom που θα χρειαστεί να αφαιρέσω μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εξωτερικό για αντιγραφές ή διάβασμα; Δυστυχώς ακόμα το χρειάζομαι κάποιες φορές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp0ukLas Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια σας! Θέλω να αναβαθμίσω σε SSD αλλά το θέμα είναι ότι δεν με φτάνουν 256GB και δεν θέλω να διαθέσω τα χρήματα για 512GB SSD. Ξέρω ότι μπορώ να αφαιρέσω το CD rom και να προσθέσω εκεί έναν 2ο σκληρό δίσκο αλλά σκεφτόμουν να φτιάξω ένα fusion drive οπότε το ίδιο το λειτουργικό θα κρίνει ποια αρχεία χρησιμοποιώ περισσότερο και ανάλογα θα τα τοποθετεί στον SSD. Έχετε καμιά εμπειρία με δημιουργία fusion drive; Σκέφτομαι μήπως αντιμετωπίσω τίποτα προβλήματα και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά κάθε φορά που θα κάνω αναβάθμιση αλλά από την άλλη αν είναι κάτι απλό λέω να το δοκιμάσω. Σε περίπτωση που δουλεύει θα αγοράσω έναν 64GB SSD άντε το πολύ 128GB. Και κάτι λίγο άσχετο με το θέμα. Το CD rom που θα χρειαστεί να αφαιρέσω μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εξωτερικό για αντιγραφές ή διάβασμα; Δυστυχώς ακόμα το χρειάζομαι κάποιες φορές... κ εγω το ιδιο "προβλημα" ειχα αλλα σκεφτηκα αντι να μπλεξω με μετατροπες κ για να ειμαι σιγουρος για την σταθεροτητα του macbook (που για γιαυτο δινεις κ τοσα λεφτα, για την σταθεροτητα) εκανα λιγο υπομονη μαζεψα λεφτα σιγα σιγα κ του εβαλα εναν 500αρι SSD Samsung κ αξιζε τον κοπο...ειναι η καλυτερη αγορα που εκανα!!! Οσο αφορα το CD Drive ναι μπορεις να το βαλεις σε θηκη με USB κ θα δουλευει κανονικα!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μπα με τίποτα δεν θα διαθέσω τόσα λεφτά για το συγκεκριμένο μηχάνημα. Απλά θέλω να το βελτιώσω λίγο μέχρι να αποσυρθεί σε λιγάκι και για αυτό θέλω να δω αν έχει κανείς εμπειρία από fusion drive αν και πιστεύω λίγοι το έχουν επιχειρήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 μια χαρά είναι το fusion drive. Αρκετά γρηγορο εφόσον και ο μηχανικός σκληρός δεν έχει θέματα. Μπορείς και με ένα 64gb ssd να κάνεις fusion, δεν χρειάζεται να πληρώσεις για 128. Kαλύτερα να δωσεις τα λεφτά για ένα πολυ καλό ssd 64 gb πχ. intel παρά να πάρεις με τα ίδια λεφτά έναν 128gb αν σε ενδιαφέρει το fusion. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Ναι εννοείται φτάνουν και 64GB. Εδώ οι σκληροί SSHD έχουν 8GB και πάλι βλέπεις μεγάλη διαφορά. Απλά κολλάω μην αρχίζω να έχω τίποτα προβλήματα και τρέμω κάθε φορά που κάνω αναβάθμιση. Το λέω γιατί είχε πάρει το μάτι μου πολλούς που αντιμετώπισαν προβλήματα όταν εγκατέστησαν τα yosemite. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 To μονο πρόβλημα είναι το recovery partition και το bootcamp που δεν θα βλέπει το windows to mac hd. Δεν έχει σχέση με hackintosh, fusion μπορείς να κάνεις και με έναν εξωτερικό USB...ειναι καθαρά θεμα corestorage το οποίο βρικεται μεσο terminal της Apple. Ως τώρα δεν είχα θέματα με update και εφτιαξα εξωτερικό στικάκι usb recovery και όλα κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Ναι το διάβασα αυτό με το bootcamp αλλά όχι αυτό με το recovery. Βασικά που ακριβώς χρησιμεύει το recovery; Έτσι κι αλλιώς τα mac πλέον δεν συνδέονται στους σέρβερ της Apple για να ξανακάνεις reinstall το os; Μήπως δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε το disk utility; Θα παραγγείλω σε λίγο μια θήκη σκληρού για να μπει στη θέση του CD rom. Να πάρω μια φτηνή από ebay; Και κάτι τελευταίο θέλω να σε ρωτήσω μιας και το έχεις ψάξει. Παίζει σημασία τι SSD θα βάλω; Ρωτάω γιατί βλέπω κάποιους και γράφουν ότι δεν μπορούν να κάνουν fusion drive με τον τάδε δίσκο ενώ μπορούν με άλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Ναι το διάβασα αυτό με το bootcamp αλλά όχι αυτό με το recovery. Βασικά που ακριβώς χρησιμεύει το recovery; Έτσι κι αλλιώς τα mac πλέον δεν συνδέονται στους σέρβερ της Apple για να ξανακάνεις reinstall το os; Μήπως δεν θα είναι διαθέσιμο ούτε το disk utility; Θα παραγγείλω σε λίγο μια θήκη σκληρού για να μπει στη θέση του CD rom. Να πάρω μια φτηνή από ebay; Και κάτι τελευταίο θέλω να σε ρωτήσω μιας και το έχεις ψάξει. Παίζει σημασία τι SSD θα βάλω; Ρωτάω γιατί βλέπω κάποιους και γράφουν ότι δεν μπορούν να κάνουν fusion drive με τον τάδε δίσκο ενώ μπορούν με άλλον. Δεν έχω δει ssd που να μην γίνεται fusion εκτός και είναι ελαττωματικός ή εχει φάει τα ψωμιά του. Ναι μια φτηνή θηκη κανει δουλεια. Το πιο σημαντικό είναι η καλωδιοταινία να μην πληγωθεί. Μπορείς να δοκιμάσεις τον σκληρό αν γινεται fusion και μέσω usb αν έχεις αμφιβολίες. Το συνηθες προβλημα ειναι η καλωδιοταινία η οποία παρουσιάζει διακοπές και νομίζεις οτι φταίει ο σκληρός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2015 Ωραία τώρα θα ξεκινήσω να βλέπω για SSD. Με μια γρήγορη αναζήτηση στο skroutz παρατήρησα ότι οι 64 έχουν παρόμοια τιμή με του 120 οπότε θα πάω προς τα εκεί. Από μάρκες δεν έχω ιδέα οπότε μόλις καταλήξω σε 2-3 θα διαβάσω κανένα review. Πάντως έχω ακούσει καλά λόγια για SAMSUNG EVO, OWC και Intel. Επίσης κάπου διάβασα ότι ένας που μόλις είχε τοποθετήσει τον SSD μαζί με τον HDD μπήκε να κάνει install τα yosemite πριν φτιάξει το fusion και του πέταξε μήνυμα αν ήθελε να δημιουργήσει αυτόματα fusion drive. Τόσο εύκολο είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Δεν το ξέρω το τελευταίο. Μπορεί να έγινε με την τελευταία αναβαθμιση του Yosemite,μαζί με το χαρακτηριστικό για το trim support σε non apple ssd. Δεν εχω την δυνατοτητα να το δοκιμάσω τωρα, αλλα μπορείς να φτιάξεις ενα installation usb stick με την τελευταία εκδοση του Yosemite και να δοκιμάσεις. Απο σκληρούς σου συνιστώ Intel και γενικά ssd με μεγάλη αντοχή στις συχνές εγγραφές. Το fusion ταλαιπωρει τον σκληρό με συχνές μεταφορές αρχείων. http://www.storagesearch.com/ssdmyths-endurance.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια τελικά θα πάρω τον Sandisk ultra plus 128GB μιας και είναι σε προσφορά αλλά τη θήκη από ebay οπότε θα περιμένω κάμποσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soundkeeper Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Ενδιαφέρων θέμα ... Επειδή έχω και εγώ ένα pro book του 11 θα με ενδιέφερε η εγκατάσταση fusion drive αλλά δεν έχω ιδέα πως ... άρα αν κάποιος θέλει ας βάλει ένα ν οδηγό ή ας δώσει κανένα link για το τι και πως . Στο mac mini που έχω στο γραφείο του έχω μέσα έναν 120άρι ssd και έναν 500 απλό , θα μπορούσε λοιπόν να γίνει και αυτό fusion drive ; Και αν ναι , πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα σε σχέση με τον ssd που τώρα τρέχει μονός του το λειτουργικό ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Ενδιαφέρων θέμα ... Επειδή έχω και εγώ ένα pro book του 11 θα με ενδιέφερε η εγκατάσταση fusion drive αλλά δεν έχω ιδέα πως ... άρα αν κάποιος θέλει ας βάλει ένα ν οδηγό ή ας δώσει κανένα link για το τι και πως . Στο mac mini που έχω στο γραφείο του έχω μέσα έναν 120άρι ssd και έναν 500 απλό , θα μπορούσε λοιπόν να γίνει και αυτό fusion drive ; Και αν ναι , πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα σε σχέση με τον ssd που τώρα τρέχει μονός του το λειτουργικό ; Με ένα γρήγορο googlarisma μου έβγαλε διάφορους οδηγούς αλλά από ότι είδα οι εντολές διαφέρουν από λειτουργικό σε λειτουργικό και για το el capitan που με ενδιαφέρει δεν βρήκα κάτι καλό αλλά διάβασα πως πλέον το disk utllity σε ρωτάει αν θες να στα κάνει όλα αυτόματα πριν την εγκατάσταση του λειτουργικού. Όσον αφορά τις επιδόσεις δεν νομίζω να μπορεί να σου πει κάποιος με σιγουριά γιατί είναι πάρα πολλοί παράγοντες. Ένας που δουλεύει 200 gb θα παρατηρήσει πολύ μεγαλύτερες διαφορές από έναν που δουλεύει 500 γιατί σχεδόν όλα τα αρχεία θα είναι στον SSD. Κάποιες φορές που θα χρειαστεί να ανοίξεις εφαρμογές ή αρχεία που έχεις να ανοίξεις καιρό δεν θα έχει διαφορά με έναν απλό σκληρό. Το ίδιο και άμα δουλεύεις photoshop για παράδειγμα όπου λογικά τα νέα αρχεία θα είναι στον HDD και έτσι δεν θα παρατηρείς διαφορά εκτός αν κρίνει το λειτουργικό ότι ένα αρχείο το χρησιμοποιείς συνέχεια και το μεταφέρει στον SSD. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Ενδιαφέρων θέμα ... Επειδή έχω και εγώ ένα pro book του 11 θα με ενδιέφερε η εγκατάσταση fusion drive αλλά δεν έχω ιδέα πως ... άρα αν κάποιος θέλει ας βάλει ένα ν οδηγό ή ας δώσει κανένα link για το τι και πως . Στο mac mini που έχω στο γραφείο του έχω μέσα έναν 120άρι ssd και έναν 500 απλό , θα μπορούσε λοιπόν να γίνει και αυτό fusion drive ; Και αν ναι , πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα σε σχέση με τον ssd που τώρα τρέχει μονός του το λειτουργικό ; Ποιο mac mini ειναι? Γιατί αν είναι κανενα παλιο που δεν υποστηρίζεται επισημα απο το mountain lion τουλάχιστον, δεν μπορεί να γινει fusion τοσο ευκολα.... Το fusion εμφανιστηκε κυριως με το lion αλλα στα επομενα λειτουργικά υπηρχε επίσημη υποστηριξη. Οι εντολες δεν νομιζω να έχουν αλλαξει στο terminal τουλάχιστον μεχρι το yosemite που τις δουλεψα τελευταία φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Επίσης κάπου διάβασα ότι ένας που μόλις είχε τοποθετήσει τον SSD μαζί με τον HDD μπήκε να κάνει install τα yosemite πριν φτιάξει το fusion και του πέταξε μήνυμα αν ήθελε να δημιουργήσει αυτόματα fusion drive. Τόσο εύκολο είναι; Ισχύει, όντως σου δίνει επιλογή και είναι πανεύκολη η διαδικασία. Φυσικά μπορείς να το κάνεις και με εντολές στο terminal. Εγώ το έχω εδώ και 1 χρόνο στο MacMini μου (128GB SSD + 1TB HDD). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα