Προς το περιεχόμενο

Θέμα με drivers γραφικών και άλλα...


CtrlFreak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, πέρασα debian με xfce. Εγκατέστησα τους open source drivers της ATI και το θέμα που έχω είναι ότι αντιμετωπίζω ψιλοκολλήματα όταν πχ μετακινώ παράθυρα δεν γίνεται ομαλά. Τι ρυθμίσεις θέλει? 

 

Επιπλέον επειδή είναι λαπτοπ και έχω εξωτερική οθόνη, αν έχω κάνει login και συνδέσω την οθόνη δεν μου την βλέπει, θέλει restart. Αυτό με το gnome που είχα πιο μπροστά δεν συνέβαινε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κάρτα είναι η ATI radeon 4650 και ο driver περάστηκε μιας και στην αρχή ακόμα και το σκρολάρισμα είχε κολήματα που πλέον δεν έχει. 

01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730/M96 [Mobility Radeon HD 4650/5165] [1002:9480]

Από εδώ πήρα τις οδηγίες. Στο τέλος λένε για πείραγμα του xorg.conf για βελτιώσεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το θεμα με το tearing θες το firmware. To libgl1-mesa-dri ειναι για να εχεις το υποτυπωδες 3d του radeon. Και δυστυχως, η καρτα σου δεν υποστηριζεται απο τον fglrx. Υποστηριζεται βεβαια απο τον fglrx legacy, τον οποιο η ati εχει να τον ανενεωσει απο το 2013, αρα δεν προκειται να παιξει σε καμια συγχρονη διανομη, μιας και μιλαμε πλεον για xorg 1.16+ και πυρηνα σιγουρα νεοτερο του 3.4.

 

http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=Legacy2&os=Linux%20x86_64

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η εντολή amdccle λογικό είναι να μην δουλεύει γιατί έχεις τον open source της AMD. Λάθος δικό μου που σου έγραψα να βάλεις την εντολή. Νόμιζα ότι είχες περάσει τον proprietary.

 

Τώρα για τα παράθυρα. Απενεργοποίησε τον compositor του xfce απο το window manager tweaks και πέρνα τον compton. Θα είναι μια χαρά μετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...