Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα υπήρχε από την αρχή, αλλά υπήρχε κι άλλο ένα και λύθηκαν και τα δυο μαζί, περισσότερα εδώ που είχα εδώ ανοίξει θέμα. Αλλά ξαναεμφανίστηκε θα έλεγα. Εκεί όπως μου είχες προτείνει είχα δοκιμάσει και pc και κινητό, και υπήρχε παντού. Λύθηκε, αλλά με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα του Heat, το κοίταξα και οι ταχύτητες σε ftp έχουν πέσει ξανά.
Έκανα factory settings και οι ταχύτητες σε ftp ανέβηκαν στα 4.2-5.1, κυρίως παίζει στα 4.6. Θα περάσω πάλι τα settings μου να δω αν πέσουν πάλι. Λογικά απλά το restart του router το έφτιαξε, μιας και τα settings μου είναι κυρίως κωδικοί wifi και περιορισμός ταχύτητας στο wifi. (Στο PC που δοκιμάζω είμαι με ethernet).

Με restore των settings μου η ταχύτητα σε ftp παραμένει στα 4.2-5.1, ακριβώς όπως πριν, άρα μάλλον στην περίπτωση μου το router είναι αυτό που "πιτάρει"

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν βλεπεις οτι μετα απο Reboot το ρουτερ ολα ειναι ενταξει τοτε ναι το ρουτερ απλα δεν αντεχει αλλο.οποτε εκει παιρνεις καποιο καλυτερο και οχι αυτα που δινει ο παροχος.

Δημοσ.

Μιας και νέο router θα αγοραστεί αν όλα παν καλά μετά τα χριστούγεννα, αξίζει να πω στον ΟΤΕ να μου αλλάξει μέχρι τότε το speedport με το ΖΤΕ που έχουν ή είναι χειρότερο;

Δημοσ.

Μιας και νέο router θα αγοραστεί αν όλα παν καλά μετά τα χριστούγεννα, αξίζει να πω στον ΟΤΕ να μου αλλάξει μέχρι τότε το speedport με το ΖΤΕ που έχουν ή είναι χειρότερο;

παρε αλλο.οτι και να σου δωσουν του 10 ευρου ειναι οποτε αστο.ειτε speedport ειτε zte

• Like 1
Δημοσ.

Να θυμίσω ότι οι πληροφορίες αναφέρουν για πρόβλημα σε VDSL από καμπίνα.

Το αν φταίει το DSLAM της καμπίνας, το BBRAS που συνδέονται οι πάροχοι ή κάτι άλλο, δεν έχει ανακοινωθεί.

Απλά ενημερώνουν ότι είναι γνωστό το πρόβλημα και θα επιλυθεί σταδιακά, με άγνωστο χρονικό ορίζοντα.

Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος είναι ο ΟΤΕ, με τους παρόχους απλά να είναι σε αναμονή, όπως και όσοι χρήστες επηρεάζονται.

• Like 1
Δημοσ.

οταν ελεγα πιο παλια οτι με τα Kv Θα εχουμε τα ιδια προβληματα που ειχαμε και με αρυς καποιοι ελεγαν οτι ειμαι υπερβολικος.εφοσον οι παροχοι στην παρουσα φαση παιζουν απο το kv του οτε παλι θα εχουμε τα ιδια και ο οτε as usual χαλαρα θα τα φτιαχνει διοτι ξερει οτι και να αργησει να τα φτιαξει δεν θα γινει τιποτα.και οπως παλια οι πελατες θα βριζουν τον παροχο οτι δεν κανει κατι.φτου και απο την αρχη.

Καταραμενα μονοπολια.

Δημοσ.

Ναι, αλλά και οι πάροχοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να κάνουν μια κοινοπραξία (ala Digea) και να στήσουν από κοινού εξοπλισμό ώστε να μην κρέμονται από τον ΟΤΕ.

Μα τι λέω. Εδώ δεν συμφωνούν να συνδεθούν μεταξύ τους στο GR-IX και για να μιλήσουν, πρέπει να πάνε πρώτα Γερμανία ή αλλού μακρυά από την γειτονιά μας.

Αλλά στην χώρα μας κυνηγάμε την ουρά μας, ρίχνοντας πάντα το ανάθεμα στον ανταγωνιστή ή όποιον ξεχωρίζει από τον βούρκο που είμαστε. Περιμένουν το κράτος ή την ΕΕ να επιδοτήσει το φυσικό δίκτυο οπτικών ινών, για να δώσουν μετά υπηρεσία FTTH/Β ή τις καμπίνες του ΟΤΕ για VDSL και ταυτόχρονα πολεμούν το ADSL από αυτές, διότι τους είναι ασύμφορο.

Πάλι off-topic βγήκα.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους , έχω διαπιστώσει και εγώ το ίδιο πρόβλημα με DSL Hol. Έπεσα πάνω στο θέμα ψάχνοντας για παρόμοιες καταστάσεις. Η κατάσταση έχει ως εξής , έχω αλλάξει από Forthnet σε HOL. Αρχικά είχα κάποια θέματα ταχύτητας το βράδυ και υπέθεσα πως θα φταίει που συγχρονίζω με 3 Mbps λιγότερο. Ένα βράδυ όμως η ταχύτητα ήταν απελπιστική και διαπίστωσα πως είχα ping 110ms και download από οπτική ίνα Ελλάδα (300MBit) σχεδόν στα 4Mbit. Οπότε τους κάλεσα και όπως καταλαβαίνετε έπεσε καντήλι , ενώ συνέχιζα να συγχρονίζω στα 15.

Όταν ήρθε ο τεχνικός την άλλη μέρα είχα ήδη δοκιμάσει καλώδια , 3 ρούτερ κτλ (μηχανικός είμαι και εγώ) και το μόνο που έκανε ήταν να αλλάξει το SNR σε 6 για να πιάσω 18Mbit. Το πρόβλημα βέβαια παραμένει και δεν έχει σχέση ούτε με καλώδια ούτε με router. Σήμερα θα βάλω ένα Draytek πάνω για να δω τη συμπεριφορά του. Εάν δε στρώσει και τώρα θα κρατήσω στατιστικά της γραμμής και θα έχουμε show :)

Το να συγχρονίζεις στα 15 ή στα 18 αλλά πραγματικά να έχεις 5-6 Mbit παραπάει και θα πρέπει να αντιδράσουμε κάπως.

Δημοσ.

Ναι, αλλά και οι πάροχοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να κάνουν μια κοινοπραξία (ala Digea) και να στήσουν από κοινού εξοπλισμό ώστε να μην κρέμονται από τον ΟΤΕ.

Μα τι λέω. Εδώ δεν συμφωνούν να συνδεθούν μεταξύ τους στο GR-IX και για να μιλήσουν, πρέπει να πάνε πρώτα Γερμανία ή αλλού μακρυά από την γειτονιά μας.

Αλλά στην χώρα μας κυνηγάμε την ουρά μας, ρίχνοντας πάντα το ανάθεμα στον ανταγωνιστή ή όποιον ξεχωρίζει από τον βούρκο που είμαστε. Περιμένουν το κράτος ή την ΕΕ να επιδοτήσει το φυσικό δίκτυο οπτικών ινών, για να δώσουν μετά υπηρεσία FTTH/Β ή τις καμπίνες του ΟΤΕ για VDSL και ταυτόχρονα πολεμούν το ADSL από αυτές, διότι τους είναι ασύμφορο.

Πάλι off-topic βγήκα.

σιγουρα και οι παροχοι εχουν ευθυνη αλλα δυστυχως ισχυει και κατι διαφορετικο.
οτι τον οτε τον πληρωνουμε ολοι τοσα χρονια οποτε λεφτα υπαρχουν κανονικα οπως και τωρα συνεχιζει να τα παιρνει
κανονικα απο τους παροχους σε θεματα βλαβων κτλ αφου καλως ή κακως πηρε ολο το δικτυο σαν δωρο.οκ το συντηρει 
και σιγουρα υπαρχουν εξοδα αλλα και τα εσοδα απο βλαβες που κλεινουν υπαιτιοτητα παροχου οπως και τα συνδυαστικα ειναι πολλα λεφτα.
ενω αντιθετα αυτος δεν εχει να πληρωσει κατι για αυτο.
ναι το grix ειναι /ηταν μια πονεμενη ιστορια.
γενικα ναι η κατασταση ειναι λιγο πονεμενη

Καλημέρα σε όλους , έχω διαπιστώσει και εγώ το ίδιο πρόβλημα με DSL Hol. Έπεσα πάνω στο θέμα ψάχνοντας για παρόμοιες καταστάσεις. Η κατάσταση έχει ως εξής , έχω αλλάξει από Forthnet σε HOL. Αρχικά είχα κάποια θέματα ταχύτητας το βράδυ και υπέθεσα πως θα φταίει που συγχρονίζω με 3 Mbps λιγότερο. Ένα βράδυ όμως η ταχύτητα ήταν απελπιστική και διαπίστωσα πως είχα ping 110ms και download από οπτική ίνα Ελλάδα (300MBit) σχεδόν στα 4Mbit. Οπότε τους κάλεσα και όπως καταλαβαίνετε έπεσε καντήλι , ενώ συνέχιζα να συγχρονίζω στα 15.

Όταν ήρθε ο τεχνικός την άλλη μέρα είχα ήδη δοκιμάσει καλώδια , 3 ρούτερ κτλ (μηχανικός είμαι και εγώ) και το μόνο που έκανε ήταν να αλλάξει το SNR σε 6 για να πιάσω 18Mbit. Το πρόβλημα βέβαια παραμένει και δεν έχει σχέση ούτε με καλώδια ούτε με router. Σήμερα θα βάλω ένα Draytek πάνω για να δω τη συμπεριφορά του. Εάν δε στρώσει και τώρα θα κρατήσω στατιστικά της γραμμής και θα έχουμε show :)

Το να συγχρονίζεις στα 15 ή στα 18 αλλά πραγματικά να έχεις 5-6 Mbit παραπάει και θα πρέπει να αντιδράσουμε κάπως.

δεν νομιζω οτι θα εστρωσε με το Draytek.ναι το να σου αλλαξει Profile οκ ανεβασε τον ονομαστικο συγχρονισμο.αλλα αμα εχει πιταρει Link με εξωτερικο ή κατι αλλο τοτε παλι δεν θα αλλαξει κατι.αντε με Fast path λιγο καλυτερο Ping.δεν ξερω μετα αν μπορει να κανεις διακοπη πατωντας πανω σε αυτο.ας ελεγαν πχ ποτε σκοπευουν να το φτιαξουν.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν στο είπαν όμως και έψαξαν να λύσουν την βλάβη καλωδιακά.

πολλες φορες δυστυχως δεν ειναι ευκολο να πεις στον πελατη οτι ναι εχει γινει αυτο και αυτο οποτε το πηγαινεις οκ ας αλλαξουμε ενα Profile ας κανουμε κατι αλλο μπας και ανεβει εστω λιγακι.συν οτι και τα ατομα στο support πολλες φορες δεν ειναι και τρελα γνωστες.

παντως με βαση ολα αυτα οτι ο ενας εχει προβλημα με adsl ενω ο αλλος με vdsl απο Kv του οτε δειχνεισαν το προβλημα να ειναι οχι καποιο πιτα Link μεταξυ οτε και Hol αλλα σαν να ειναι πιτα καποιες γραμμες της hol με εξωτερικο ισως?ή καπου στο δικο της δικτυο αφου γινεται και σε adsl αυτο.

Δημοσ.

Εμένα μου είπαν μόνο για VDSL. Βέβαια εδώ μιλάνε και για ADSL...
Τις τελευταίες μέρες δείχνει να μην έχει θέμα. Δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα δηλαδή.

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά, είμαι με hol adsl και εγώ(νέα σύνδεση) και ενώ συγχρονίζω στα 16 mbps(9 αρι snr) πραγματικά πιάνω γύρω στα 7!

μιλάμε σέρνεται το σύμπαν.τι θα γίνει με αυτό το πράγμα? να πάρω στο support ?

Δημοσ.

Ενσύρματα ή ασύρματα έχεις αυτή την ταχύτητα;

Και από που κατεβάζεις με αυτήν;

ενσύρματα, δοκίμασα απο τα ftp της adobe,nvidia καθώς και απο steam.

σήμερα είναι λίγο καλύτερα αλλά έχω μια αίσθηση οτι το βράδυ θα είναι πάλι το ίδιο.

το ότι έχω 82.000 περίπου fec errors είναι κάτι που πρέπει να με ανυσηχεί?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...