Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπεριζω! Παρελαβα πριν λιγο εναν seagate ST1000DM003 (εντομεταξυ γραφει product of Thailand. Ειναι καλο αυτο ή κακό; ) και επειδη εχω χροοονια να παρω νεο δισκο και εχω διαβασει πολλα και διαφορα σχετικα με την αξιοπιστια τους σκέφτηκα να κάνω ένα write surface test για να τον αναγκάσω να γραψει σε ολο το δισκο εστω μια φορα για να δω αν θα χτυπησει πριν την ωρα του (ξερω γω ισως υπαρχει αστοχια υλικου; ) Ειναι χαζή ιδέα αυτή ή αξίζει να το κάνω;

Δεύτερη απορία είναι το αν ειναι καλύτερα να τον κάνω GPT αντί για MBR. Ξέρω τους περιορισμούς του MBR όσων αφορά τα partitions βεβαια αλλά δε με αφορά γιατί σιγά μη κάνω πάνω από 4 partitions ποτέ. Γενικώς αξίζει το GPT? (δε θα μπουτάρω από αυτό τον δίσκο οπότε και όσον αφορά το UEFI δε με απασχολεί)

Τρίτη απορία σχετικά με έναν SSD. Φυσικά από αυτόν θα μπουτάρει το σύστημα με windows 7 (σε νέα μητρική σε λίγες μέρες, γιατί μέχρι σήμερα ζω με το απαρχαιωμένο bios :P ). Εκεί αξίζει να γίνει GPT? 

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τρίτη απορία σχετικά με έναν SSD. Φυσικά από αυτόν θα μπουτάρει το σύστημα με windows 7 (σε νέα μητρική σε λίγες μέρες, γιατί μέχρι σήμερα ζω με το απαρχαιωμένο bios  :P ). Εκεί αξίζει να γίνει GPT? 

Έχεις BIOS? Μείνε στο MBR.

Έχεις UEFI μητρική, 64bit Windows, θες να bootάρεις από δίσκο χωρητικότητας μεγαλύτερης από 2,2ΤΒ, να έχεις περισσότερη ασφάλεια στα δεδομένα?

Χρησιμοποίησε GPT.

Ειδικά εάν η μητρική σου έχει Fast boot χαρακτηριστικό στο UEFI, προτίμησε GPT.

• Like 1
Δημοσ.

Τους εκανα και τους δυο gpt μιας και χτες εστεισα το νεο μηχανημα. Εχει επιλογη η μητρικη ultra fast boot και ετσι ουτε στο bios δε προλαβαινω να μπω. Μια χαρα τα παει και στα win 7 που δε το περιμενα. Νομιζα πως απο τα 8 και μετα δουλευε ετσι.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με τον MX100 που έχω εδώ και ένα μήνα περίπου γιατί ίσως κάτι δε πάει καλά...

Δουλεύει ο συγκεκριμένος στο desktop μου μαζί με έναν HDD. Μάλιστα ο SSD έχει χρησιμοποιηθεί λίγο περισσότερο από τον HDD. Στο HDSentinel όμως μου δείχνουν ώρες λειτουργίας και ο HDD λέει 9 μέρες και 9 ώρες ενώ ο SSD έχει γράψει 1μέρα και μερικές ώρες. Πως είναι δυνατόν; Δε μετράει σωστά; Ή απλά κοιμάται όταν δε χρειάζεται και δε μετράει; :P

Δημοσ.

Tο hdsentinel σου δίνει μια εικόνα για τον δίσκο σε τι κατάσταση ειναι τώρα αυτο με τις ημέρες μπορεί να μην ειναι και πολύ ακριβές

Δημοσ.

Μα αυτά τα στατιστικά το SMART του δισκου δε τα καταγραφουν; Το κάθε πρόγραμμα απλά το SMART δε διαβάζει; Ειναι δυνατον ο ενας δισκος να καταγραφει αυτη τη στιγμη που μιλαμε 10 μερα και 13 ωρες ενω ο SSD 1 μερα και 6 ωρες; 

Μηπως εχει καποιο προβλημα ο SSD και δε μετραει σωστά. Κανα bug στο fw του ξερω γω; :P

Δημοσ.

Εννοείται, είναι ακριβή τα δεδομένα.

Έτσι κι αλλιώς ο HDD δουλεύει περισσότερο από τον ssd, γι'αυτό έχει μετρήσει περισσότερο χρόνο.

Δεν τον έκανες και surface test;

Όπως και να'χει μη τρελαίνεσαι. Όσο λέει έχει δουλέψει.

Δημοσ.

Εκανα write surface test απο το hdsentinel μολις πηρα τον hdd και γενικως δεν εχει κανενα θεμα, στον ssd δεν εκανα τιποτα περαιτερω. 3 εγκαταστασεις windows εχουν γινει και αρκετα λιγη χρηση απλα δε καταλαβαινω πως γινεται να μη δουλευει ο ssd εφοσον ειναι τα windows πανω του. Ο hdd που ειναι δευτερευον θα το καταλαβαινα αν συνεβαινε διοτι το εχω ρυθμισει μετα απο 40 λεπτα να σταματαει (συμβαινει λιγο σπανια βεβαια)

Δημοσ.

Όσο χρειάζεται δουλεύει.

Αφού έκανες write test γιατί απορείς πως έχει δουλέψει παραπάνω. 

Λογικό δεν είναι.

Και όπως σου είπα ο ssd δουλεύει εξορισμού πολύ πιο λίγο από τον hdd αφού είναι πολύ γρηγορότερος.

Δημοσ.

Όσο χρειάζεται δουλεύει.

Αφού έκανες write test γιατί απορείς πως έχει δουλέψει παραπάνω. 

Λογικό δεν είναι.

Και όπως σου είπα ο ssd δουλεύει εξορισμού πολύ πιο λίγο από τον hdd αφού είναι πολύ γρηγορότερος.

Μα ο HDD ούτως η άλλως δε μετράει ότι δουλεύει όση ώρα γυρνάει; Δηλαδή πάντα; Είτε τον χρησιμοποιείς είτε όχι; Ο HDD μαλλον μετραει μαζι με τις ωρες που ειναι ανοιχτο το PC συνολικα (εκτος απο οταν σταματαει απο τις ρυθμισεις power settings των windows)

Μαλλον ο SSD δε μετραει οταν δεν υπαρχει μεταφορα δεδομενων (αυτο καταλαβαινω εγω απο ολα αυτα)

Δημοσ.

Όχι.

Ναι.

Με τον ίδιο τρόπο μετράνε οι ώρες και δε μπορώ να τονίσω περισσότερο πόσο λογικά είναι τα νούμερα που βλέπεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...