Giorgos65ert Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Τι εννοείς όταν λες Τεχνολογική κατεύθυνση στην Α Λυκείου;;Νομίζω ότι επιλέγουμε κατέυθυνση από την Β Λυκείου. Πάντως δεν είμαι στους φυσικούς πόρους αλλά στην πληροφορική Εννοώ στο τέλος της Α λυκείου διάλεξε Τεχνολογική κατεύθυνση.
HaveFun2000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Εννοώ στο τέλος της Α λυκείου διάλεξε Τεχνολογική κατεύθυνση. Ααα εντάξει!Μήπως ξέρεις πια μαθήματα περιέχει η Τεχνολογική κατέυθυση;; Συγνώμη που βγήκα εκτός θέματος!
Giorgos65ert Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω Μαθηματικά,Φυσική και Εφαρμογές Πληροφορικής σε μαθήματα ειδικότητας και 13 γενικής παιδείας. ( στον κύκλο πληροφορικής ) 1
HaveFun2000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ! Με βοήθησες! Επίσης,ξέρει κάποιος e-books για Java στα ελληνικά αν γίνεται;
Giorgos65ert Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Σε μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα έπεσα σε αυτό http://www.ebooks4greeks.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-java άλλα πραγματικά τα ελληνικά βιβλία δεν συγκρίνονται με τα αγγλικά. Επίσης σίγουρα θα χρειαστείς και το Documentation της oracle.(για αρχή μάθε την γλώσσα και μετά κοίτα προς εκεί) 1
gon1332 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 @thanos713 Ρώτησες ποτέ κάτι και δεν πήρες απάντηση; Για ρίξε μία ματιά σε πρόσφατα posts. Τι προκαταλήψεις είναι αυτές; 2
denisbarko Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Όντας δευτεροετής στο ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (Computer Science Engineering) να σε "προετοιμάσω" λίγο ψυχολογικά: Επίσης θα πρέπει να είμαι καλή στα μαθηματικά; Θα χρειαστείς πολύ Πολύ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλή γνώση μαθηματικών μόνο για το πρώτο εξάμηνο , και συγκεκριμένα πρέπει όρια, παραγώγους, ολοκληρώματα (ύλη λυκείου δηλαδή) να τα παίζεις στα δάχτυλα. Από εκεί και έπειτα είναι στην δική σου ευχέρεια το πως θα εξελίξεις τις γνώσεις σου μιας και τα καλύτερα έρχονται μόλις στο δεύτερο εξάμηνο (διαφορικές εξισώσεις, laplace , fourier κτλ) ! Εδώ θα δεις τα μαθήματα που διδάσκονται ανά εξάμηνο μετά την 15η σελίδα. Αν θες αναλυτική επεξήγηση για το κάθε ένα, στείλε μου ένα πμ. Επίσης θα σου φανούν χρήσιμες κάποιες βασικές γνώσεις φυσικής και στα μεγαλύτερα εξάμηνα. Να προσθέσω ότι ξέρω κάτι ψιλά απο τη γλώσσα C++ και την Java! Αν από τώρα είσαι σ'αυτό το επίπεδο στην C++ και στην Java (την οποία Java κάνουμε τώρα στο γ' εξάμηνο) τα μαθήματα προγραμματισμού α , β , και γ' εξαμήνου (τουλάχιστον στην σχολή που είμαι εγώ) δεν θα σε ζορίσουν καθόλου. Δεν στα είπα για να σε αποθαρρύνω ίσα ίσα για να πας, όπου κι αν είναι αυτό, προετοιμασμένη και εξοπλισμένη!
flienky Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Το σύστημα έχει αλλάξει οπότε τεχνολογική και θετική δεν υπάρχουν. Εδω η κοπέλα έχει θέμα. Αν θες να πας σε πολυτεχνεία που έχουν σχεση με προγραμματισμό, ηλεκτρολογία, ΗΜΜΥ πχ θα πρέπει να επιλέξεις την 2ρη ομαδα προσανατολισμού και στη συνέχεια το 2ρο πεδίο όπου και θα δίνεις Εκθεση, ΜΚ, ΦΚ, ΧΚ. Αν θες τμηματα πληροφορικής σε πανεπιστημια και ΤΕΙ πρεπει να είσαι 3η ομάδα προσανατολισμού (πληροφορικής και οικονομικων) και να επιλεξεις το 5ο πεδίο όπου και αναγκαστικά θα δινεις ΑΟΘ, Εκθεση, ΜΚ,Πληροφορικη. Φυσικά σε κάθε ομάδα προσανατολισμού εχεις το δικαίωμα να επιλέξεις εαν θέλεις και άλλο ένα μάθημα που θα εξετάζεσε πανελληνίως το οποίο θα σου δινει την δυνατότητα να ανοίξεις και άλλο πεδίο με σχολές. Σε συμβουλεύω, αν επιλέξεις 2ρη ομαδα προσανατολισμού και 2ρο πεδιο, να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση στην φυσικη της τάξης σου. Είναι το α και το ω για την φυσική της γ λυκειου. Αντίθετα στην φυσική της β λυκείου τόσο στην κατευθυνση όσο και στην γενική παιδεία δεν υπάρχουν πολλοί παραγράφοι που να χρειάζονται για την γ λυκείου. Προσοχή και στην χημεία αλλά και μαθηματικά επίσης αν πας 2ρο πεδίο. Αν πάλι επιλέξεις 3η ομαδα προσανατολισμού και 5ο πεδίο, προσοχη μόνο στα μαθηματικά.
yimmiyimmi Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 tutorials θα βρεις απειρα online αυτο που θα σου ελεγα ειναι οτι οκ καλο ειναι να κανεις κατι που θες αλλα ξεκινα απο τα βασικα γιατι παντα αυτα θα σου δινουν λυσεις και περαιτερω για οτι θες το βλεπεις,γιατι το λεω αυτο?Γιατι θα σε βοηθησουν και σε σπουδες μετεπειτα,επισης προγραμματισμο μαθε να χρησιμοποιεις αγγλικα tutorials απο τωρα θα σου χρειαστει,δε νοειται δυστυχως επιστημη υπολογιστων χωρις καλα αγγλικα,τα μαθηματικα και να μη τα μαθεις τελεια τα βρισκεις στη πορεια,αν και καλο θα ειναι να ξερεις για συντομια.
M2000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχουν ωραία εκπαιδευτικά προγράμματα σε Android της Sololearn. Μαθαίνεις βίντεο και ασκήσεις. Είναι ωραίο ακόμα και για εκείνον που νόμιζει ότι τα ξέρει όλα, για να φρεσκάρει τις γνώσεις του ή να σκεφτεί κάτι που πριν δεν το είχε προσέξει. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση διαφέρει από την όποια άλλη μεταλυκειακή εκπαίδευση στο Ακαδημαϊκό τμήμα, και σε αυτό ανήκουν τα μαθηματικά. Βέβαια με τις εξετάσεις εισαγωγής γίνεται επιλογή βάσει προτίμησης και όχι μιας βασικής ικανότητας. Αν αλλάξει το σύστημα σε ελεύθερη πρόσβαση τότε τα πρώτα εξάμηνα θα κόβουν κόσμο...και τα φροντιστήρια από μέσης εκπαίδευσης θα γίνουν τριτοβάθμιας. Δηλαδή το πανεπιστήμιο εκτός από τα εργαστήρια θα μείνει ως εξεταστικός φορέας ενώ ο ψαγμένος φοιτητής θα διαλέγει φροντιστές. Μετά θα δούμε αν συμφέρει έναν κορυφαίο καθηγητή να θέλει να μείνει με το μισθό του δημόσιου...ή να γίνει φροντιστής ευπόρων παίδων! Όλα αυτά θα τα δούμε στην Ελλάδα... Η άλλη λύση είναι η ιδέα που ευθύς περιγράφω: Επιλέγουμε σχολή από το ερευνητικό της έργο, σκεπτόμενοι ότι είναι ένας τομέας που θέλουμε να ασχοληθούμε. Κοιτάμε σε παγκόσμιο Επίπεδο, δεν υπάρχει Ελληνική ειδική εκπαίδευση, είναι παγκόσμια. Τα αγγλικά δεν πάνε χαμένα.Μαθαίνουμε ότι μπορούμε για αυτό το τομέα γιατί παίζει ρόλο στην συνέντευξη. Σε ξένες σχολές εξετάζουν αν αυτός που θέλει να γραφτεί...ξέρει τι θέλει! Έχω ανηψιά στο King College και για να εισαχθεί της είχαν ζήτησει να πάει στην Αγγλία να δώσει συνέντευξη με τον τοπ ερευνητή, ήταν και η βοηθός του, και μετά από δύο βδομάδες έστειλαν χαρτί που έλεγε τι ζητάνε σε βαθμολογία στις εξετάσεις για να την πάρουν. Δηλαδή η συνέντευξη ήταν η πρώτη πόρτα. Άρα μάθε για το αντικείμενο γεγονότα...τι παίζει, τι εργασίες γίνονται, δες αν σε ενδιαφέρει, ενημερώσου στα γενικά ώστε να έχεις θετική στάση σε ενδεχόμενη συνέντευξη...και άσε το λογαριασμό...στους γονείς. Και όποιος είπε ότι εδώ έχουμε δωρεάν παιδεία...να θυμηθούμε ότι οι απαιτήσεις για φροντιστήρια...θα επεκταθούν στην τριτοβάθμια...όπως αναφέρω παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα