HaveFun2000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σας, παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό το φόρουμ σας ως επισκέπτης και σήμερα έφτιαξα λογαριασμό!Θα ήθελα να σας συμβουλευτώ πάνω στο θέμα του προγραμματισμού.Είμαι 15 ετών,μαθήτρια Α Γενικού Λυκείου και θα ήθελα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό επαγγελματικά.Ποια κατεύθυνση θα πρέπει να επιλέξω στην Β Λυκείου Θετική ή Θεωρητική;Επίσης θα πρέπει να είμαι καλή στα μαθηματικά; Να προσθέσω ότι ξέρω κάτι ψιλά απο τη γλώσσα C++ και την Java!
gon1332 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αν έχεις σκοπό να περάσεις σε κάποια σχολή που να έχει σχέση με Computer Science/Engineering, τότε θετική/τεχνολογική. Διαφορετικά δεν έχει νόημα η κατεύθυνση. Απλά πιάνεις tutorials και βιβλία και ξεκινάς. Καλή στα μαθηματικά; Για αρχή όχι. Μετά βλέπεις τί σε τραβά όποτε και μαθαίνεις ad hoc. Για αρχή τουλάχιστον θα μπορούσες να εστιάσεις στην αλγοριθμική σκέψη χωρίς να σε νοιάζουν fancy αποτελέσματα. Τι ξέρεις από C++, Java; 1
Apoll Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σας, παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό το φόρουμ σας ως επισκέπτης και σήμερα έφτιαξα λογαριασμό!Θα ήθελα να σας συμβουλευτώ πάνω στο θέμα του προγραμματισμού.Είμαι 15 ετών,μαθήτρια Α Γενικού Λυκείου και θα ήθελα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό επαγγελματικά.Ποια κατεύθυνση θα πρέπει να επιλέξω στην Β Λυκείου Θετική ή Θεωρητική;Επίσης θα πρέπει να είμαι καλή στα μαθηματικά; Να προσθέσω ότι ξέρω κάτι ψιλά απο τη γλώσσα C++ και την Java! Βασικά μαθηματικά Λυκείου. Για κάποια σχολή όπου είναι αυτά σήμερα εκεί στην Ελλάδα. Και για εξάσκηση σε όποιο χρόνο έχεις ελεύθερο να ενασχοληθείς, μάθε κάτι σαν UWP ή αν θες από τώρα να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με apps (web & mobile) ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS ή KnockoutJs. Για gaming, μάθε Unity Engine Υπάρχουν βιβλία για αρχάριους πολλά (στα Αγγλικά), και οι Sams series (24hours, κλπ) είναι ιδανικές. Κατ εμέ αφού είσαι 15 ακόμα, ξεκίνα με κάτι που σου αρέσει να κάνεις. Είτε ιστοσελίδες, είτε παιχνίδια, είτε εφαρμογές. Αλλά ξεκίνα με τις τελευταίες τεχνολογίες, και όχι με αυτές που είναι 20 χρόνια πίσω. 1
gon1332 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά μαθηματικά Λυκείου. Για κάποια σχολή όπου είναι αυτά σήμερα εκεί στην Ελλάδα. Και για εξάσκηση σε όποιο χρόνο έχεις ελεύθερο να ενασχοληθείς, μάθε κάτι σαν UWP ή αν θες από τώρα να αρχίσεις να πειραματίζεσαι με apps (web & mobile) ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS ή KnockoutJs. Για gaming, μάθε Unity Engine Υπάρχουν βιβλία για αρχάριους πολλά (στα Αγγλικά), και οι Sams series (24hours, κλπ) είναι ιδανικές. Κατ εμέ αφού είσαι 15 ακόμα, ξεκίνα με κάτι που σου αρέσει να κάνεις. Είτε ιστοσελίδες, είτε παιχνίδια, είτε εφαρμογές. Αλλά ξεκίνα με τις τελευταίες τεχνολογίες, και όχι με αυτές που είναι 20 χρόνια πίσω. Apoll, συγνώμη αλλά θα διαφωνίσω. Προτείνεις σε όλους ανεξαιρέτως να μάθουν αυτό το Ασπντοτνετεμβισι με Μπούστραπ και Ανγκιουλαρτζέιες ή Νοκαουττζέιες. Τα έγραψα έτσι για να ξέρει πως διαβάζονται και ο OP. Απλά, πως να μάθει κάποιος νέος MVC αν δε ξέρει ακόμη δομή επανάληψης; Πως θα ασχοληθεί με JS frameworks, αν δε ξέρει JS. Βάλε μέσα και Bootstrap για το κερασάκι. Απλά είναι πολλές τεχνολογίες μαζί και είναι λίγο κάπως για έναν αρχάριο. Πες του να μάθει αλγοριθμική σκέψη σε Javascript, Python, Fortran, Pascal (δε βάζω C γιατί παίζει να σου ξινίζει πολύ). Θα μάθει αλγοριθμική σκέψη και θα προχωρήσει μπροστά. Unity Engine; Με C# ή Javascript δε δουλεύει αυτή; Πες της να μάθει C#. Είναι λίγο δύσκολο να καθήσει να τα ψάξει ένας νέος εντελώς μόνος. Θα πελαγώσει κατά την γνώμη μου. Εσύ μπορεί να είσαι μεγαλύτερος από μένα και να έχεις τις εμπειρίες σου, αλλά βάζω στοίχημα πως δε ξεκίνησες να μαθαίνεις 10 διαφορετικές τεχνολογίες παράλληλα κι έτσι πορεύτηκες (αν και αρχίζω να πιστεύω πως ξεκίνησες με ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS ή KnockoutJs ). Τέλος πάντων, αυτά τα ολίγα γιατί νομίζω πως δεν είδες την απάντησή μου εδώ για να το κουβεντιάσουμε. 4
HaveFun2000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αν έχεις σκοπό να περάσεις σε κάποια σχολή που να έχει σχέση με Computer Science/Engineering, τότε θετική/τεχνολογική. Διαφορετικά δεν έχει νόημα η κατεύθυνση. Απλά πιάνεις tutorials και βιβλία και ξεκινάς. Καλή στα μαθηματικά; Για αρχή όχι. Μετά βλέπεις τί σε τραβά όποτε και μαθαίνεις ad hoc. Για αρχή τουλάχιστον θα μπορούσες να εστιάσεις στην αλγοριθμική σκέψη χωρίς να σε νοιάζουν fancy αποτελέσματα. Τι ξέρεις από C++, Java; Ναι, όπως είπες σε σχολή θέλω να περάσω Computer Science/Engineering. Από java/c++ ξέρω τα βασικά από κάποια video tutorials που είχα δει!
gon1332 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι, όπως είπες σε σχολή θέλω να περάσω Computer Science/Engineering. Από java/c++ ξέρω τα βασικά από κάποια video tutorials που είχα δει! Όταν λες τα βασικά; Δηλαδή αν σου πω να μου γράψεις ένα πρόγραμμα το οποίο να παίρνει σαν είσοδο από τον χρήστη επαναληπτικά θετικούς ακεραίους και να κρατάει κάθε φορά τον μέγιστο, τον οποίο να τυπώνει όταν δοθεί αριθμός 0 ή αρνητικός. Εννοείται η επαναληπτική είσοδος θα τερματίζει όταν δοθεί 0 ή <0. Επίσης πρέπει να περιλαμβάνονται και κατάλληλα μηνύματα προς τον χρήστη. Το έχεις σε C++ ή Java;
lion2486 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω ότι υπάρχει ένα κατεύθυνση στο Λύκειο πλέον για τους κλάδους αυτούς, Οικονομικά και Πληροφορική. (Ναι με οικονομικά, με ΑΟΘ... ΝΑΙ!) Έτσι είναι http://www.methodiko-frontistirio.gr/exams/exams/pedia.htm Πάνω στο θέμα θα σου πρότεινα είτε να ασχοληθείς με αλγοριθμικά θέματα αλλά να βρεις κάτι που σε εκφράζει και θες να κατασκευάσεις και να εστιάσεις σε αυτό. Να ψάξεις πράγματα που χρειάζεσαι να τα φτιάξεις και όχι απλά να παρακολουθείς tutorials και τελικά δεν νιώθεις την όλη δημιουργικότητα.. 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 http://www.insomnia.gr/topic/581035-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/page-3
Moderators Kercyn Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Τεχνολογική (αν και δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, νομίζω είναι 2 Θετικές με κύκλους). Μαθηματικά θεωρώ ότι χρειάζονται, τουλάχιστον κάποιες βασικές γνώσεις (Μαθ Κατ 3ης Λυκείου). Από κει και πέρα η σχολή όπου με το καλό θα μπεις θα έχει και άλλα μαθηματικά (γραμμική άλγεβρα, αριθμητική ανάλυση, διακριτά κλπ κλπ), αλλά ό,τι ειδικές γνώσεις μαθηματικών χρειαστείς τις αποκτάς στην πορεία (ό,τι είπε και ο gon1332). Μέχρι να μπεις σε σχολή εγώ θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με το σχολείο (και κυρίως με το ΑΕΠΠ) και πολύ χαλαρά με τον προγραμματισμό. Μην προσπαθήσεις ούτε να γίνεις "καλή" ούτε να μάθεις τρελά πράγματα. Απλώς μια πρώτη επαφή με απλές έννοιες.
HaveFun2000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν λες τα βασικά; Δηλαδή αν σου πω να μου γράψεις ένα πρόγραμμα το οποίο να παίρνει σαν είσοδο από τον χρήστη επαναληπτικά θετικούς ακεραίους και να κρατάει κάθε φορά τον μέγιστο, τον οποίο να τυπώνει όταν δοθεί αριθμός 0 ή αρνητικός. Εννοείται η επαναληπτική είσοδος θα τερματίζει όταν δοθεί 0 ή <0. Επίσης πρέπει να περιλαμβάνονται και κατάλληλα μηνύματα προς τον χρήστη. Το έχεις σε C++ ή Java; Σε Java, αλλά όχι ακριβώς το πρόγραμμα που μου είπες αλλά αυτό: import java.util.Scanner; public class Exec{ public static void main(String[] args){ Scanner input = new Scanner(System.in); System.out.print("Enter a number"); int num1 = input.nextInt(); System.out.print("Enter the second number"); int num2 = input.nextInt(); if(num1 < num2){ System.out.print("First number is smaller than second number!!"); } Εδώ ο χρήστης εισάγει 2 ακέραιους αριθμούς και το πρόγραμμα υλοποιεί διάφορες συγκρίσεις και ελέχει τις συνθήκες... 1
gon1332 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 @HaveFun2000 Έμαθες για τη δομή επανάληψης; EDIT: Τέλος πάντων, επειδή βγαίνουμε εκτός θέματος, θα σου στείλω σε κάποια φάση pm για τον κώδικά σου. 1
HaveFun2000 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Apoll, συγνώμη αλλά θα διαφωνίσω. Προτείνεις σε όλους ανεξαιρέτως να μάθουν αυτό το Ασπντοτνετεμβισι με Μπούστραπ και Ανγκιουλαρτζέιες ή Νοκαουττζέιες. Τα έγραψα έτσι για να ξέρει πως διαβάζονται και ο OP. Απλά, πως να μάθει κάποιος νέος MVC αν δε ξέρει ακόμη δομή επανάληψης; Πως θα ασχοληθεί με JS frameworks, αν δε ξέρει JS. Βάλε μέσα και Bootstrap για το κερασάκι. Απλά είναι πολλές τεχνολογίες μαζί και είναι λίγο κάπως για έναν αρχάριο. Πες του να μάθει αλγοριθμική σκέψη σε Javascript, Python, Fortran, Pascal (δε βάζω C γιατί παίζει να σου ξινίζει πολύ). Θα μάθει αλγοριθμική σκέψη και θα προχωρήσει μπροστά. Unity Engine; Με C# ή Javascript δε δουλεύει αυτή; Πες της να μάθει C#. Είναι λίγο δύσκολο να καθήσει να τα ψάξει ένας νέος εντελώς μόνος. Θα πελαγώσει κατά την γνώμη μου. Εσύ μπορεί να είσαι μεγαλύτερος από μένα και να έχεις τις εμπειρίες σου, αλλά βάζω στοίχημα πως δε ξεκίνησες να μαθαίνεις 10 διαφορετικές τεχνολογίες παράλληλα κι έτσι πορεύτηκες (αν και αρχίζω να πιστεύω πως ξεκίνησες με ASP.NET MVC με Bootstrap και AngularJS ή KnockoutJs ). Τέλος πάντων, αυτά τα ολίγα γιατί νομίζω πως δεν είδες την απάντησή μου εδώ για να το κουβεντιάσουμε. @ gon1332 Η γλώσσα C#, τι διαφορά έχει από την C και τη C++;
defacer Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Η γλώσσα C#, τι διαφορά έχει από την C και τη C++; Δεν έχουν καμία σχέση πέρα του ότι μοιάζει η σύνταξη στα πολύ βασικά. 1
Giorgos65ert Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό το φόρουμ σας ως επισκέπτης και σήμερα έφτιαξα λογαριασμό!Θα ήθελα να σας συμβουλευτώ πάνω στο θέμα του προγραμματισμού.Είμαι 15 ετών,μαθήτρια Α Γενικού Λυκείου και θα ήθελα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό επαγγελματικά.Ποια κατεύθυνση θα πρέπει να επιλέξω στην Β Λυκείου Θετική ή Θεωρητική;Επίσης θα πρέπει να είμαι καλή στα μαθηματικά; Να προσθέσω ότι ξέρω κάτι ψιλά απο τη γλώσσα C++ και την Java! Επέλεξε Τεχνολογική κατεύθυνση μάλλον αν είσαι Α λυκείου μπορείς να αλλάξεις εκτός αν πέρασε το χρονικό όριο. ( εάν είσαι σε άλλη κατεύθυνση ) Το να είσαι καλή στα μαθηματικά όσο νάνε πρέπει ναι, διότι τα μαθηματικά συνδέονται με τον προγραμματισμο αρκετά σε πόλους τομείς. Έστω και οι βασικές εννοιες ( δομή επανάληψης, δομές επιλογής ) να έχεις πιστεύω δεν θα δυσκολευτείς στην Α λυκείου. Αα επίσης εάν είσαι σε άλλη κατεύθυνση π.χ. φυσικών πώρων και θες πληροφορική πάνε γρήγορα! θυμαμαι εμένα με το ζόρι με έβαλαν πληροφορική διότι είχαμε 3-4 αίθουσες παιδιά στην πληροφορική και δεν χωρούσαν άλλοι Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2015 από Giorgos65ert 1
HaveFun2000 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Επέλεξε Τεχνολογική κατεύθυνση μάλλον αν είσαι Α λυκείου μπορείς να αλλάξεις εκτός αν πέρασε το χρονικό όριο. ( εάν είσαι σε άλλη κατεύθυνση ) Το να είσαι καλή στα μαθηματικά όσο νάνε πρέπει ναι, διότι τα μαθηματικά συνδέονται με τον προγραμματισμο αρκετά σε πόλους τομείς. Έστω και οι βασικές εννοιες ( δομή επανάληψης, δομές επιλογής ) να έχεις πιστεύω δεν θα δυσκολευτείς στην Α λυκείου. Αα επίσης εάν είσαι σε άλλη κατεύθυνση π.χ. φυσικών πώρων και θες πληροφορική πάνε γρήγορα! θυμαμαι εμένα με το ζόρι με έβαλαν πληροφορική διότι είχαμε 3-4 αίθουσες παιδιά στην πληροφορική και δεν χωρούσαν άλλοι Τι εννοείς όταν λες Τεχνολογική κατεύθυνση στην Α Λυκείου;;Νομίζω ότι επιλέγουμε κατέυθυνση από την Β Λυκείου. Πάντως δεν είμαι στους φυσικούς πόρους αλλά στην πληροφορική
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα