Gzr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Πριν μερικούς μήνες είχα ανοίξει ένα θέμα εδώ για να με βοηθήσετε να παραγγείλω το σωστό hardware για τον υπολογιστή που ήθελα να φτιάξω και στο θέμα της κάρτας γραφικών τελικά κατέληξα στο να αγοράσω την 970 G1. Έχω παίξει το The Witcher 3, GTA V, Battlefield 3, Planeside 2, Batman, Vegas 6 χωρίς κανένα θέμα, όλα πάιζαν και ακόμα παίζουνε μια χαρά, τα γραφικά όλα στο ultra σε όλα τα παραπάνω παιχνίδια (φυσικά Witcher 3 και GTA V δεν ήταν όλα σε ultra). Μετά από λίγο καιρό όμως σκέφτηκα να κατεβάσω κανένα MMORPG και το LoL να παίζω που και που, το πρώτο MMORPG που κατέβασα ήταν το Blade and Soul το ρώσικο client και εκεί παρατήρησα για πρώτη φορά να έχω FPS stuttering σε παιχνίδι, δηλαδή μπορεί να έχω 120 FPS και κάποια στιγμή για ένα δευτερόλεπτο η μερικές φορές λιγότερο και από δευτερόλεπτο τα FPS πέφτουν στο 30-40 και μετά πάλι στο 120 και για αυτό το δευτερόλεπτο παγώνει όλο το παιχνίδι, το ίδιο θέμα έχω και στο LoL (όχι τόσο συχνά όμως), στο Aura Kingdom, στο APB: Reloaded αλλά και στο RainbowSix Siege που κατέβασα εχθές. Δεν γνωρίζω αν είναι θέμα της κάρτας, των drivers η του HDD, στον ιαπωνικό client του Blade and Soul όμως δεν έχω τέτοιο θέμα, πέφτουν τα FPS που και που κάποιες φορές αλλά δεν παγώνει το παιχνίδι και φυσικά δεν πέφτει από τα 120 στα 30. Έψαξα να βρω κάποια λύση για αυτό το θέμα αλλά δεν κατάφερα τίποτα, βρήκα διάφορες λύσεις αλλά καμία δεν δούλεψε, σκέφτηκα μήπως είχαν θέμα τα windows οπότε έκανα και format, μπορώ να πω ότι λίγο βελτιώθηκε αλλά πολύ λίγο όμως. Παίζω σε 1080p και το OS είναι σε SSD οπότε στο HDD έχω όλα τα υπόλοιπα Αν κάποιος εδώ με παρόμοια κάρτα είχε η έχει ακόμα τέτοια θέματα η αν κάποιος γνωρίζει τη μπορεί να συμβαίνει θα παρακαλούσα να μου το πει. Το σύστημά μου είναι: Επεξεργαστής : i5 4690 3.50GHZ Κάρτα γραφικών : GTX 970 G1 Gigabyte Σκληρός δίσκος : Western Digital Cavlar Blue 1T RAM: Kingston 8GB Hyperx Savage 1600mhz Τροφοδοτικό : Corsair CS Series CS650M Ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγνώμη για το wall text.
Sakiz105 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 θέμα παιχνιδιού.Δοκίμασε να κλειδώσεις τα frames στα 60.Παλιότερα θα έλεγα θέμα driver,αλλά εδώ και 3-4 μήνες δεν είχα θέμα σε κανένα παιχνίδι (όταν πρωτοβγήκε το far cry 4 ας πούμε δεν παιζόταν) 1
TheELF Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αν έχεις τα παιχνίδια στον hdd δοκίμασε να κατεβάζεις την ποιότητα των textures,επειδή διαβάζονται συνεχώς όταν σκαλώνει το διάβασμα πέφτουν τα fps.
Gzr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 θέμα παιχνιδιού.Δοκίμασε να κλειδώσεις τα frames στα 60.Παλιότερα θα έλεγα θέμα driver,αλλά εδώ και 3-4 μήνες δεν είχα θέμα σε κανένα παιχνίδι (όταν πρωτοβγήκε το far cry 4 ας πούμε δεν παιζόταν) Το δοκίμασα και δεν μπορώ να πω ότι βοήθησε, άτομα με χειρότερες κάρτες γραφικών τρέχουν μία χαρά το Blade and Soul, το LoL η το Aura Kingdom. Ένα άτομο που μίλησα και είχε παρόμοιο πρόβλημα στο BnS είχε και αυτός τη GTX 970 G1. Έχω κάνει uninstall και πάλι install τα drivers μήπως και με τα updates παίχτηκε τίποτα αλλά δεν έφτιαξε. Αν έχεις τα παιχνίδια στον hdd δοκίμασε να κατεβάζεις την ποιότητα των textures,επειδή διαβάζονται συνεχώς όταν σκαλώνει το διάβασμα πέφτουν τα fps. Το BnS συγκεκριμένα τα έχω βάλει όλα στο low και πάλι είχε πρόβλημα.
panther_512 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Εφόσον παίζεις single player παιχνίδια χωρίς κανένα πρόβλημα και έχεις πρόβλημα με τα online παιχνίδια, μήπως πρέπει να δείς αν είναι θέμα σύνδεσης?
Gzr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Παίζει να έχω FPS stuttering λόγο ίντερνετ (αν αυτό εννοείς)? Πάντως με το ίντερνετ δεν είδα να έχω κάποιο θέμα γιατί στο BnS το ρώσικο client έχω 64 ping ενώ στο ιαπωνικό που δεν έχω θέματα έχω 400 ping, βέβαια στο Rainbowsix μερικές φορές έχω λίγο τρελό Ping γιατί το host γίνεται από κάποιον μέσα από την ομάδα
Th3_apollyon Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα επειδη τα εχω παιξει τα παιχνιδια και το ρωσικο και το ιαπωνικο client ειχα παρομοια θεματα και εγω! Καλως η κακως το BnS εχει αρκετα θεματα σαν παιχνιδι απο μονο του και παντα μα παντα κατα μεγαλη πιθανοτητα ειναι θεμα του επεξεργαστη! Εγω τα ελυσα με high priorities & unparking cores!Προσωπικα χρησιμοποιησα το process lasso ειναι ευκολο στη χρηση και το κανει απο μονο του εχει μεχρι και power management το οποιον δεν αφηνει το cpu να αλλαζει συχνοτητα αλλα μενει παντα καρφι στο ανωτερο που το εχεις ειτε εχεις κανει o/c ειτε ειναι σε default! Δοκιμασε κατι τετοιο θα σε βοηθησει πιστευω η καρτα εφοσον δεν εχει θεμα στα single player δεν νομιζω να εχει ουτε σε αυτα κατι με το cpu σου εχει θεμα και ισως δεν το εχεις δει! Καλως η κακως τα παιχνιδια αυτα φτιαχνονται για πιο low end gpu και σχεδον παντα ειναι θεμα επεξεργαστη! Τελος η μνημη σου ποσο ειναι και τη windows εχεις?
Gzr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μνήμη αν εννοείς την ram έχω 8GB όπως και windows έχω τα windows 7, το θέμα με απασχόλησε κυρίως όταν παρατήρησα το ίδιο πρόβλημα και στο Aura Kingdom που εντάξει δεν έχει και τα ποιο βαριά γραφικά αλλά είναι λίγο παλιό όποτε σκέφτηκα μήπως και αυτό παίζει ρόλο αλλά έχω το ίδιο θέμα και στο rainbowsix που αν και είναι σε beta υποτίθεται ότι είναι καινούργιου παιχνίδι. Πάντως τον επεξεργαστή δεν μπορώ να τον κάνω OC γιατί δεν είναι K και το πρόγραμμα που είπες δεν το γνωρίζω αλλά θα το ψάξω αν είναι. Κάτι τελευταίο σχετικά με αυτό που είπες για τον επεξεργαστή, για το ΒnS έχω δοκιμάσει από το task manager να βάλω το priority στο high και πάλι δεν έκανε δουλεία.
Th3_apollyon Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Και χωρις να ειναι Κ μπορεις να τον ανεβασεις απλα ανεβαινουν αντιστοιχα και οι μνημες!Οι μνημες σου πχ αν ειναι 1866 η 2133 και τωρα ειναι σε default λογο μητρικης στα 1600 τοτε ανεβασε τον επεξεργαστη μεχρι εκει που μπορουν οι μνημες δωσε και λιγο ρευμα και λογικα θα ειστε καλα δεν χρειαζεται να πας πολυ ψιλα κατι με 4.2 και παραπανω αν μπορεσεις!Σε πολλα παιχνιδια τελευταια η καρτα δεν κουραζεται και πολυ οταν ειναι λολ και γενικως τα περισσοτερα moba περαν του dota 2 που εχω δει να ανεβαζει ρολογια οποτε ο επεξεργαστης τρωει το μεγαλυτερο φορτο το bns απλα εχει και τα 2 ναι μεν αλλα παλι με επεξεργαστη σε προτεραιοτητα και msi afterburner να βαλεις θα το διαπιστωσεις αυτο!task manager κανει δουλεια αλλα δεν το αφηνει μονιμα καρφι τον επεξεργαστη στην ανωτερη του συχνοτητα οποτε βαλε το προγραμμα που σ ειπα καλυτερα και οτι χρειατεις στο εξηγω δεν εχω θεμα!
Gzr Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Αν είναι για τώρα θα βάλω το πρόγραμμα και ελπίζω να κάνει δουλεία, πάντως έχω ήδη ανεβάσει την απόδοση από της επιλογές ενέργειας στη μέγιστη απόδοση και αν είναι όπως τα λες, δηλαδή αν είναι από τον επεξεργαστή τότε αν είναι θα ρίξω καμία ματιά εδώ στο φόρουμ στη κατηγορία των επεξεργαστώ μήπως και βρω τίποτα. Οι μνήμες ram είναι 1600mhz πάντως Πάντως σας ευχαριστώ όλους όσους ασχοληθήκατε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα