Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το μονο που με πειραζει ειναι οταν βγαινουμε τα 2/4 του χρονου μιλανε για μλκς που ποσταραν στο fb και εγω απλα ακουω σαν μαλακας.

• Like 1
Δημοσ.

Την τελευταία τριετία-τετραετία οερίπου, οπουδήποτε και να βγείς πλέον βλέπεις το ίδιο πράγμα: Αποχαυνωμένα όντα τα οποία θα είναι μπροστά στο κινητό, είτε βρίσκονται σε κλάμπ, είτε για φαϊ, είτε οπουδήποτε αλλού. Ολόκληρες παρέες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους αφού είναι αφοσιωμένες μπροστά στην οθόνη. Να βάλουν το τελευταίο τσεκ-ιν που θα συνοδεύεται με σέλφι, να πάρουν την ημερήσια δόση αυτοικανοποίσης τους μέσα απο μερικά δεκάδες like. Αυτή είναι η κοινωνία και η "πρόοδος" που φανταζόμασταν στις αρχές του 21ου αιώνα; Να τα χέσω όλα αυτά όταν το επίπεδο της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων έχει πιάσει εντελώς πάτο. Προσωπικά όταν θα βγώ, θα βγώ. Θα αφήσω το κινητό στην άκρη και απλά θα κάνω τα πράγματα που έκαναν.. κάποτε όταν έβγαιναν. Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση πλέον; Θα είναι μια κοινωνία "socially connected" αλλά στον πυρήνα της καταθλιπτική και συναισθηματικά ανάπηρη;

εγώ θα σου πω κάτι, ήμουν ρε παιδί μου στο σταθμό του μετρό κ περίμενα να ερθει τ τρένο. όταν ήρθε κ μπήκα μέσα, όλοι μπροστά μου μιλάμε ήταν αποχαυνωμένοι μπροστά στο κινητό τους! Να δεις έναν-δυο είναι οκ νορμάλ, αλλά να βλέπεις πολλά άτομα μαζί να κοιτάζουν τα κινητά τους είναι κάπως περίεργο. Δυστυχώς δν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Τι να κάνουμε, υπάρχουν πάντως κ χειρότερα, ιδίως στην αμερική μου λένε, όλοι όλη την μέρα μπροστά στο κινητό κ στον υπολογιστή.

Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι οτι όσοι γκρινιάζουν για τα social media είναι αυτοί που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο μέλλον..

Όπως πάθανε κάποτε οι παπούδες μας όταν βγήκαν τα αυτοκίνητα ή το τηλέφωνο ή η ροκ ή δεν ξέρω τι άλλο.

• Like 3
Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι οτι όσοι γκρινιάζουν για τα social media είναι αυτοί που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο μέλλον..

Όπως πάθανε κάποτε οι παπούδες μας όταν βγήκαν τα αυτοκίνητα ή το τηλέφωνο ή η ροκ ή δεν ξέρω τι άλλο.

Δηλαδή οι παππούδες σου και οι γιαγιάδες σου δεν οδηγούσαν καν αμάξι δεν χρησιμοποιούσαν τηλέφωνο και όταν άκουγαν ροκ αηδίαζαν ή έλεγαν διάφορα; Σε εμένα τουλάχιστον δεν συνέβαινε αυτό, μάλιστα πριν πεθάνει η γιαγιά μου είχε και δικό της κινητό για 1-2 έτη. Εκτός αν μου λες για υπολογιστές ηλεκτρονικά παιχνίδια και τίποτα πιο ακραίο για τρίτες ηλικίες.

Δημοσ.

το να βγαινεις εξω με παρεα και να σαι ολη την ωρα στο κινητο ειναι μοδα και θα περασει. Σε 5-10 χρονια δε νομιζω να ασχολειτε κανεις με φιλους, παρεες κτλ

• Like 1
Δημοσ.

<p>Η γνώμη μου είναι οτι όσοι γκρινιάζουν για τα social media είναι αυτοί που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο μέλλον..</p>

<p>Όπως πάθανε κάποτε οι παπούδες μας όταν βγήκαν τα αυτοκίνητα ή το τηλέφωνο ή η ροκ ή δεν ξέρω τι άλλο.</p>

Είναι αυτοί που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ από προσωπική τους επιλογή να έχουν fb. Και αυτοί που δεν γουστάρουν το fb να είναι ο νταβας για ένα σώρο πράγματα (Π.χ. αυτό που είπε η Ίριδα, να θες να συμμετέχεις σε διαγωνισμό και οπωσδήποτε να πρέπει να έχεις fb account κλπ.)

Τα τελευταία χρόνια βλεπουμε το fb χωμένο παντού ρε παιδιά.

Τί να πω, αν μερικοί το γουσταρετε με γεια σας με χαρά σας. Αλλά όχι να λέτε και ότι δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε στο μέλλον όσοι δεν έχουμε fb. Ο,τι να'ναι.

• Like 4
Δημοσ.

Είναι αυτοί που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ από προσωπική τους επιλογή να έχουν fb. Και αυτοί που δεν γουστάρουν το fb να είναι ο νταβας για ένα σώρο πράγματα (Π.χ. αυτό που είπε η Ίριδα, να θες να συμμετέχεις σε διαγωνισμό και οπωσδήποτε να πρέπει να έχεις fb account κλπ.)

Τα τελευταία χρόνια βλεπουμε το fb χωμένο παντού ρε παιδιά.

Τί να πω, αν μερικοί το γουσταρετε με γεια σας με χαρά σας. Αλλά όχι να λέτε και ότι δεν μπορούμε να προσαρμοστούμε στο μέλλον όσοι δεν έχουμε fb. Ο,τι να'ναι.

Τι το κακό έχει να χρειάζεται το facebook παντού; και τηλεφωνικό αριθμό σου ζητάνε παντού..Δε βλέπω κανέναν να γκρινιάζει.

Και δεν είπα οτι είναι κακό κάποιος να προτιμά το παρελθόν..Έχει αρκετά πλεονεκτήματα.

Το μέλλον όμως είναι σίγουρα τα social media και όλη αυτή η μανία με τα smartphones και τη δικτύωση.

Είτε μας αρέσει είτε όχι.

Οπότε όποιος δεν ακολουθεί το μέλλον είναι γιατί δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Οι νέοι που είναι σήμερα 10 ετών δε νομίζω σε 10 χρόνια να έχουν τέτοιες ανησυχίες..Είναι κάτι εντελώς φυσικό γι'αυτούς.

Εκτός αυτού το facebook είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο..Και με την παραμετροποίηση που έχει είναι στο χέρι του καθενός να το χρησιμοποιήσει έξυπνα ή εντελώς χαζά.

Δημοσ.

Αν θέλω εγώ προσωπικά να κάνω κάτι ΧΩΡΙΣ να χρειάζομαι το fb, πως θα το κάνω δηλαδή? 

Εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο... 

1. Αν θέλω να διαβάζω νέα, μπαίνω κατευθείαν σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.

2. Αν θέλω να μιλάω με όλο τον κόσμο, έχω εφαρμογές στο κινητό.

3. Αν θέλω να δικτυωθώ επαγγελματικά, υπάρχει το LinkedIn.

4. Αν θέλω να χαζολογήσω υπάρχει το Instagram ή το twitter.

Βολεύει πραγματικά αυτούς που έχουν μια επιχείρηση ή απλά θέλουν να προωθήσουν κάτι.

Γιατί να είμαι υποχρεωμένη να είμαι σε μία ιστοσελίδα που κοινοποιεί τι ακριβώς κάνω, και να έχω τον κάθε @@ να με ενοχλεί?

• Like 2
Δημοσ.

Σταματήστε να κάνετε παρέα με πανηλιθιους και χαζογκόμενες

Αυτό σκέφτηκα κι εγώ και το έκανα δημοσίευση στο wall μου

Δημοσ.

πραγματικα οτι ναναι , οσοι δεν ασχολουνται με social media ειναι βουνισιοι βλαχοι

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή εσένα δεν σε ενοχλεί που σε ένα τραπέζι κάθονται 5 νέοι άνθρωποι και δεν ανταλλάσουν ούτε κουβέντα παρά μόνο ασχολούνται με τα κινητά τους.

Είναι φυσιολογικό αυτό?

Δεν είναι de facto τελείως φυσιολογικό εφόσον βλέπεις γύρω σου να το κάνουν "όλοι"; Όταν βγήκε η εφημερίδα τα παρόμοια πράγματα έλεγαν, όταν βγήκε η τηλεόραση επίσης κλπ. Όποια κι αν ήταν η επιρροή αυτών των εξελίξεων στην κοινωνία, αφύσικα πράγματα πάντως δεν τα λες σε μάκρος χρόνου.

Προσωπικά δε θα έφτανα στο σημείο να με "ενοχλεί" το τι κάνουν άλλοι σε ένα τραπέζι μεταξύ τους. Αν αυτοί τη βρίσκουν εγώ δε χρειάζεται να φυτρώνω εκεί που δε με σπέρνουν για να τους κρίνω.

BTW τις προάλλες αναφερθήκαμε λίγο σε πολύ παρόμοιο θέμα με ένα φίλο μου και το προφανές συμπέρασμα ήταν πως μάντεψε αν είχαμε και μεις στα 15 μας κινητό να βγάζουμε φωτογραφία το πουλί μας και να το στέλνουμε snapchat τι θα κάναμε. ΟΚ, όχι εμείς οι ίδιοι που είμασταν "ιδιαίτερες περιπτώσεις" αλλά σίγουρα πολλά παιδιά που τώρα μετά από χρόνια έχουν δικά τους παιδιά και κράζουν αυτά τα πράγματα.

Υπάρχουν πάντως κι αυτοί που τα έχουν γραμμένα πάντως και δε θα τους παρομοίαζα με παππούδες.

Όσον αφορά αυτούς που γκρινιάζουν, αφήνοντας τη γκρίνια (με την οποία δε συμφωνώ όπως είπα παραπάνω) στην άκρη σκέψου πάντως ότι υπάρχουν πολλές πλευρές στο θέμα. Εγώ π.χ. δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς ακριβώς τη βρίσκει ο μισός ελληνικός πληθυσμός του twitter που δίνει την εντύπωση ότι είναι εκεί μόνο για να κάνει follow accounts που η μόνη τους συνεισφορά είναι να ποστάρουν εξυπνάδες. Με γειά τους με χαρά τους όμως, άμα γελάνε δε μου πέφτει λόγος.

Δημοσ.

Τι το κακό έχει να χρειάζεται το facebook παντού; και τηλεφωνικό αριθμό σου ζητάνε παντού..Δε βλέπω κανέναν να γκρινιάζει.

Καλά τώρα τι να κάτσει και να απαντήσει κανείς σε αυτό που γράφεις. Έχεις άγνοια για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα δυο τεχνολογικών μέσων. Το τηλέφωνο πρώτον δεν δείχνει άμεσα κάποιο προσωπικό σου στοιχείο, για αυτό και δεν γκρινιάζει ο κόσμος αν πρέπει να το γράψει κάπου σε αντίθεση με το fb που εκεί αν δεν έχεις μπει με ψευδόνυμο και δεν έχεις φωτογραφίες ο άλλος βλέπει ένα σωρό προσωπικά σου δεδομένα, και μην ακούσω "με την δική σου θέληση τα ανέβασες", το ερώτημα πιο το κακό να γίνει παντού υποχρεωτικό το fb είναι μια παρλαπίπα και μισή, συγκρίνεις το απείρως πιο πρακτικό και απλό τηλέφωνο που απλά πατάς μια σειρά αριθμών για να μιλήσεις φωνητικά με τον άλλον με το fb που θα χρειάζεσαι ένα pc/smartphone 24/24 online στο internet για να βλέπει ο άλλος φωτογραφίες ιστορίες και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Το fb είναι μέσον διαδικτυακής επικοινωνίας μόνο για χαβαλέ και να περνάς την ώρα σου κοιτώντας την ζωή των άλλων.

Δημοσ.

εγώ θα σου πω κάτι, ήμουν ρε παιδί μου στο σταθμό του μετρό κ περίμενα να ερθει τ τρένο. όταν ήρθε κ μπήκα μέσα, όλοι μπροστά μου μιλάμε ήταν αποχαυνωμένοι μπροστά στο κινητό τους! Να δεις έναν-δυο είναι οκ νορμάλ, αλλά να βλέπεις πολλά άτομα μαζί να κοιτάζουν τα κινητά τους είναι κάπως περίεργο. Δυστυχώς δν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Τι να κάνουμε, υπάρχουν πάντως κ χειρότερα, ιδίως στην αμερική μου λένε, όλοι όλη την μέρα μπροστά στο κινητό κ στον υπολογιστή.

Έχει διαφορά απ' το να σκοτώνεις την ώρα σου στο τρένο με το κινητό, απ' το να βγείς υποτίθεται για να διασκεδάσεις με παρέα, και να είστε όλοι ο καθένας μπροστά απο μια οθόνη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...