Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει διαφορά απ' το να σκοτώνεις την ώρα σου στο τρένο με το κινητό, απ' το να βγείς υποτίθεται για να διασκεδάσεις με παρέα, και να είστε όλοι ο καθένας μπροστά απο μια οθόνη.

Κάτι σαν το UEFA και το πρωτάθλημα

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

εγώ θα σου πω κάτι, ήμουν ρε παιδί μου στο σταθμό του μετρό κ περίμενα να ερθει τ τρένο. όταν ήρθε κ μπήκα μέσα, όλοι μπροστά μου μιλάμε ήταν αποχαυνωμένοι μπροστά στο κινητό τους! Να δεις έναν-δυο είναι οκ νορμάλ, αλλά να βλέπεις πολλά άτομα μαζί να κοιτάζουν τα κινητά τους είναι κάπως περίεργο. Δυστυχώς δν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Τι να κάνουμε, υπάρχουν πάντως κ χειρότερα, ιδίως στην αμερική μου λένε, όλοι όλη την μέρα μπροστά στο κινητό κ στον υπολογιστή.

Μισο, στο ΜΕΤΡΟ τι εποικοδομητικο μπορει να κανει ο αλλος? Ειναι θεμα επιλογης το να διαβασεις βιβλιο, εφημεριδα ή να κοιτας την οθονη του κινητου σου. Εναλλακτικα μπορεις να κοιτας με κενο βλεμμα τον κοσμο σκεπτομενος το οτιδηποτε (οπως κανω εγω), αλλα κατατα δεν το κατακρινω εκει.

Τωρα προσωπικα μου ειναι ξενο ως φιλοσοφια σε μια παρεα να ειναι ολοι με το κινητο τους παρολο που το εχω δει να συμβαινει. Αλλα δε μου φαινεται και ιδιαιτερα ασχημο απο τη στιγμη που ειναι ολοι στη φαση τους.

Αυτο που ειναι ομως ασχημο ειναι οταν σε μια παρεα ειναι ενας ο οποιος δεν εχει το κινητο στο χερι και κοιτα τριγυρω awkwardly μεχρι να το αφησει καποιος ή οταν σε μια παρεα ειναι ενας δυο που εχουν καρφωθει στο κινητο τους σνομπαροντας την παρεα πετωντας μονο καμια ατακα οταν κατι τους φανει ενδιαφερον.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης μην λέμε ανακρίβειες. Οποιοδήποτε σαιτ σε ζητάει fb για εγγραφή, από δίπλα έχει και ένα σωρό άλλες επιλογές σύνδεσης με την κλασσικότερη, το email. Οπότε μην το παίζετε θύματα επειδή βαριέστε να φτιάξετε ένα account.

Δημοσ.

Επίσης μην λέμε ανακρίβειες. Οποιοδήποτε σαιτ σε ζητάει fb για εγγραφή, από δίπλα έχει και ένα σωρό άλλες επιλογές σύνδεσης με την κλασσικότερη, το email. Οπότε μην το παίζετε θύματα επειδή βαριέστε να φτιάξετε ένα account.

Εγώ παντού email χρησιμοποιώ.

Δημοσ.

Ρε πιθηκι μου, δεν είναι θέμα βαρεμάρας. Είναι θέμα επιλογής. :Ρ δεν θελουμε

Account για το site λέω ρε όρνιο :P

Εγώ παντού email χρησιμοποιώ.

Τότε problem solved.

Έχω δει άπειρους διαγωνισμούς να ζητάνε "Μπες στο FB και κάνε Like και μετά κάνε το άλλο"

Ααααα για τόσο ενδιαφέρουσες σελίδες μιλάμε. Επίσης αν κάνεις copy paste τον τίτλο της σελίδας και τον βάλεις στο google, μπορείς από εκεί να δεις το περιεχόμενο χωρίς like κτλ.

Δημοσ.

Έχω δει άπειρους διαγωνισμούς να ζητάνε "Μπες στο FB και κάνε Like και μετά κάνε το άλλο"

Σε αυτό με τους διαγωνισμούς νομίζω δεν έχετε δίκιο. Τους όρους τους βάζει αυτός που κάνει το διαγωνισμό! Δικαίωμά του να θέλει fb, τον διαγωνισμό τον κάνει για να έχει κι αυτός ένα όφελος!  

Σχετικά με το θέμα, είναι απλά η τάση της εποχής. Πιστεύω όμως πως όταν βγαίνουμε με πραγματικούς φίλους ή με δικά μας άτομα έχουμε το θάρρος να πούμε "άσε ρε συ το κινητό να πούμε καμιά κουβέντα".

Δημοσ.

Εγω ενα πραμα ξερω. Σε κατι φασεις που περνας καλα, ουτε που θυμασαι να βγαλεις το κινητο.

Οταν βγαζεις το κινητο και καθηλωνεσε στην οθονη του, το γυρω γυρω το βαριεσαι.

Δες καποια ζευγαρια, καθονται για καφε και ο ενας ειναι κολλημενος στο κινητο. Φιλε/η σε βαριεται, βγηκε για καφε μαζι σου μονο και μονο μη του/της ζαλισεις τον ερωτα.

Δημοσ.

Την τελευταία τριετία-τετραετία περίπου, οπουδήποτε και να βγείς πλέον βλέπεις το ίδιο πράγμα: Αποχαυνωμένα όντα τα οποία θα είναι μπροστά στο κινητό, είτε βρίσκονται σε κλάμπ, είτε για φαϊ, είτε οπουδήποτε αλλού. Ολόκληρες παρέες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους αφού είναι αφοσιωμένες μπροστά στην οθόνη. Να βάλουν το τελευταίο τσεκ-ιν που θα συνοδεύεται με σέλφι, να πάρουν την ημερήσια δόση αυτοικανοποίσης τους μέσα απο μερικά δεκάδες like. Αυτή είναι η κοινωνία και η "πρόοδος" που φανταζόμασταν στις αρχές του 21ου αιώνα; Να τα χέσω όλα αυτά όταν το επίπεδο της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων έχει πιάσει εντελώς πάτο. Προσωπικά όταν θα βγώ, θα βγώ. Θα αφήσω το κινητό στην άκρη και απλά θα κάνω τα πράγματα που έκαναν.. κάποτε όταν έβγαιναν. Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση πλέον; Θα είναι μια κοινωνία "socially connected" αλλά στον πυρήνα της καταθλιπτική και συναισθηματικά ανάπηρη;

Μαλακίες σας λέει, απ το πρωι μέχρι το βράδυ στο φβ είναι.;ρ

Δημοσ.

Εγώ θα ήμουν αχάριστος πάντως  αν τα έβαζα  με το φεις , με τόσο φαΐ που μου έχει δώσει στο πιάτο !

Δημοσ.

Πωπω θυμήθηκα που είχα myspace! Τι πόρωση! Και μετά βγήκε το φέισμπουκ που μου φαινόταν τόσο περίεργο που όλοι έβαζαν το πραγματικό τους επίθετο! Το 2008 άρχισε να γίνεται γνωστό.Πέρασαν 7 χρόνια.

Δημοσ.

Εχω δει παρα πολλα ζευγαρια σε καφετερια να μην μιλανε μεταξυ τους και να ασχολουνται με το κινητο.

Το εχω αποδεχτει σαν εικονα  στην καθημερινοτητα μου πλεον και δεν μου φαινεται περιεργο.
Μη γυρισει καποιος να μου πει "και εσενα τι σε πειραζει?" γτ προφανως και δεν με ενοχλει εμενα σε κατι που η γκομενα σου ασχολειται με την οθονη του κινητου της αντι να σου μιλαει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...