Tilemaxx Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Την τελευταία τριετία-τετραετία περίπου, οπουδήποτε και να βγείς πλέον βλέπεις το ίδιο πράγμα: Αποχαυνωμένα όντα τα οποία θα είναι μπροστά στο κινητό, είτε βρίσκονται σε κλάμπ, είτε για φαϊ, είτε οπουδήποτε αλλού. Ολόκληρες παρέες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους αφού είναι αφοσιωμένες μπροστά στην οθόνη. Να βάλουν το τελευταίο τσεκ-ιν που θα συνοδεύεται με σέλφι, να πάρουν την ημερήσια δόση αυτοικανοποίσης τους μέσα απο μερικά δεκάδες like. Αυτή είναι η κοινωνία και η "πρόοδος" που φανταζόμασταν στις αρχές του 21ου αιώνα; Να τα χέσω όλα αυτά όταν το επίπεδο της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων έχει πιάσει εντελώς πάτο. Προσωπικά όταν θα βγώ, θα βγώ. Θα αφήσω το κινητό στην άκρη και απλά θα κάνω τα πράγματα που έκαναν.. κάποτε όταν έβγαιναν. Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει η κατάσταση πλέον; Θα είναι μια κοινωνία "socially connected" αλλά στον πυρήνα της καταθλιπτική και συναισθηματικά ανάπηρη; Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2015 από Tilemaxx 24
NikosKallithea Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Πρέπει να υπάρχει απαγόρευση στα εστιατόρια, μπαρ και λοιπα, όπως τότε στο Τέξας που απαγορευόταν η οπλοφορία μέσα στο μαγαζί ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΟ 1
LiquidTroll Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω τι έχει γίνει και τι έχει παραγίνει.....αλλά κοίτα τι μου την σπαει.... Φωτογραφία selfie γκομενας = 235 Likes , 3424 comments Σήμερα πόσταρα ένα βίντεο με πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας δειχνοντας την τραγικότητα και την απόγνωση των ανθρώπων αυτών..........ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ !!! 3
Ntinaras Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 και πως σας ενοχλει αυτο? δηλαδη σας επηραζει τη ζωη σας? να το απαγορευσουμε? 5
Moderators Gi0 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν ξέρω τι έχει γίνει και τι έχει παραγίνει.....αλλά κοίτα τι μου την σπαει.... Φωτογραφία selfie γκομενας = 235 Likes , 3424 comments Σήμερα πόσταρα ένα βίντεο με πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας δειχνοντας την τραγικότητα και την απόγνωση των ανθρώπων αυτών..........ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ !!! Bingo. Δεν φταιει το social media εαν η χρηση που του γινεται ειναι του κωλου. Αλλου ειναι η "πηγη του κακου" και το social media απλα διευκολυνει την κατασταση. Δεν υπαρχει "Εχεις Facebook = εισαι βλακας" ή "Εχεις Twitter = εισαι ηλιθιος". Παντου υπαρχουν θετικα και αρνητικα, η μαγκια ειναι να μπορεις να βρεις τα θετικα και να τα αξιοποιησεις προς οφελος σου. Obligatory hipster PS: Δεν εχω Facebook. 9
Iris_89 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Όλοι μας τα βλέπουμε και μας ενοχλεί. Πέρα από το κράξιμο που τρώνε συχνά πυκνά, τι άλλο μπορεί να κάνει κάποιος? Να αναρωτιέται σε φάση "ωρέ που πάμε?" Να στεναχωριέται για την κατάντια του ανθρώπινου είδους? Ή απλά να κοιτάξει να περιτριγυρίζεται από άτομα που θέλει στη ζωή του? Στο μόνο που μου την δίνει είναι όταν βγω με τον δικό μου θα έχει και το Ingress να κοιτάζει. Ας μην γκρινιάζω, έχω την απόλυτη προσοχή του, απλά ένα μέρος το κρατάει για το παιχνίδι Του έχω πει "οκ Ingress εσύ, Pokemon Go εγώ του χρόνου" και τέλος. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Μπορεί όμως ο καθένας να αλλάξει τον δικό του. 1
NikosKallithea Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδή εσένα δεν σε ενοχλεί που σε ένα τραπέζι κάθονται 5 νέοι άνθρωποι και δεν ανταλλάσουν ούτε κουβέντα παρά μόνο ασχολούνται με τα κινητά τους. Είναι φυσιολογικό αυτό? 2
Flaoutistas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Για κάποιους που δεν έχουν fb, τους απομονώνει από την παρέα. Δηλαδή για να μπορέσω να έχω παρέα πρέπει να έχω fb? και στην τελική, έχω όντως παρέα αφού και μαζί που είμαστε ο καθένας είναι στο κινητό του; Μέσω των likes ζητάμε απροκάλυπτα την επιβεβαίωση και δεν έχει σκεφτεί κανείς ότι αυτό πλέον καταντάει μη υγιές. Γκόμενες με τα πάντω έξω, γκόμενοι που βγαίνουν με τους κοιλιακούς τους.. απλά είναι άσχημο. Θεςνα βγεις με τους φίλους σου για να μιλήσεις όχι για να είσαι στο ίντερνετ. Εγώ ποτέ δε μπαίνω στο ίντερνετ όταν είμαι έξω εκτός και αν συντρέχει επαγγελματικός λόγος, η γενικά σοβαρός λόγος και ούτε μπαίνω ίντερνετ όταν είμαι με παρέα στο σπίτι μου (εκτός από ταινίες)
The_Judas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι κανένας δεν γράφει τίποτα σοβαρό ή σε αυτά τα μέσα. Όλοι ποστάρουν είτε έτοιμες φωτογραφίες με τυποποιημένες ατάκες είτε προσωπικές φωτογραφίες για να δείξουν ότι πίνουν μοχιτος στο τάδε trendy μπαράκι και να ζηλέψουν οι "φίλοι". 3
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Την τελευταία τριετία-τετραετία οερίπου, οπουδήποτε και να βγείς πλέον βλέπεις το ίδιο πράγμα: Αποχαυνωμένα όντα τα οποία θα είναι μπροστά στο κινητό, είτε βρίσκονται σε κλάμπ, είτε για φαϊ, είτε οπουδήποτε αλλού. Ολόκληρες παρέες δεν επικοινωνούν μεταξύ τους αφού είναι αφοσιωμένες μπροστά στην οθόνη. Να βάλουν το τελευταίο τσεκ-ιν που θα συνοδεύεται με σέλφι, να πάρουν την ημερήσια δόση αυτοικανοποίσης τους μέσα απο μερικά δεκάδες like. Αυτή είναι η κοινωνία και η "πρόοδος" που φανταζόμασταν στις αρχές του 21ου αιώνα; Να τα χέσω όλα αυτά όταν το επίπεδο της πραγματικής επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων έχει πιάσει εντελώς πάτο Την τελευταία τριετία-τετραετία έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια για τα social media από κάποιους που σιχάθηκαν την κατάσταση και προβλέπουν πως θα πάει η κοινωνία. Τα ίδια θα έλεγαν και για εμάς οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας όταν το 90 αποβλακωνόμασταν στην τηλεόραση ή στα ηλεκτρονικά βιντεοπαιχνίδια. Βρες άλλες παρέες, μην ασχολείσαι με αυτά και πέρνα την ζωή σου όπως θέλεις χωρίς να επηρεάζεσαι από το τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ έκλεισα το fb, και ευτυχώς τα περισσότερα άτομα που μιλάω και βγαίνω έξω από παλιά ασχολούνται από λίγο ως και καθόλου με τα social media.
Iris_89 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Όχι δεν είναι φυσιολογικό. Μπορώ να τους κοροϊδέψω, μπορώ να τους κράξω ( Υποθετικά ) Τι άλλο μπορώ να κάνω? Να τους κάνω διάλεξη? Κήρυγμα? Να τους πάρω τα κινητά? Εννοείται πως με ενοχλεί όταν βγαίνω έξω και νιώθω σαν εξωγήινη ανάμεσα τους. Φροντίζω όμως να κάνω παρέα με άτομα που έχω διαλέξει και θέλω.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδή εσένα δεν σε ενοχλεί που σε ένα τραπέζι κάθονται 5 νέοι άνθρωποι και δεν ανταλλάσουν ούτε κουβέντα παρά μόνο ασχολούνται με τα κινητά τους. Είναι φυσιολογικό αυτό? Γιατί να με ενοχλεί ρε φίλε στο μαγαζί πάω για να μιλήσω με άτομα της παρέας μου να πούμε τα νέα μας οχι για να κοιτάω τι κάνουν οι άλλοι στο διπλανό τραπέζι. Άσε που αυτά τα θεωρώ υπερβολικά κιόλας να μην μιλάει κανένας καθόλου, συχνάζω σε καφετέριες στο σύνταγμα και δεν το έχω δει πουθενά. 3
totem_lost Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Όσοι γκρινιάζουν οτι οι άλλοι ποστάρουν βλακείες στο fb, μπορούν να μου πουν παρακάλω τι είδους σοβαρούς στοχασμούς ποστάρουν οι ίδιοι; 3
Tilemaxx Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Την τελευταία τριετία-τετραετία έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια και τα ίδια για τα social media από κάποιους που σιχάθηκαν την κατάσταση και προβλέπουν πως θα πάει η κοινωνία. Τα ίδια θα έλεγαν και για εμάς οι παππούδες μας και οι γιαγιάδες μας όταν το 90 αποβλακωνόμασταν στην τηλεόραση ή στα ηλεκτρονικά βιντεοπαιχνίδια. Βρες άλλες παρέες, μην ασχολείσαι με αυτά και πέρνα την ζωή σου όπως θέλεις χωρίς να επηρεάζεσαι από το τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ έκλεισα το fb, και ευτυχώς τα περισσότερα άτομα που μιλάω και βγαίνω έξω από παλιά ασχολούνται από λίγο ως και καθόλου με τα social media. Επειδή και εμένα μου τα έλεγα τότε για την TV και τα games, εν μέρει δίκιο είχαν. Το θέμα είναι οτι τότε βγαίναμε έξω και περνούσαμε πραγματικά καλά, και ας "μας έβγαιναν τα μάτια" μετά στο σπίτι.. Φυσικά και έχω αλλάξει παρέες, φυσικά και οι φίλοι μου δεν χρησιμοποιούν κινητά όταν βγαίνουμε έξω, ούτε χίλιες selfie θα δείς στο FB μου (το οποίο το έχω ως εργαλείο απ' το '08 και δεν πρόκειται να το κλείσω), αλλά δεν παύει να καταντάει κάπως λυπηρό το όλο σκηνικό.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι, είτε λυπηρό είτε οχι, δεν μπορούμε ως μονάδες να αλλάξουμε νοοτροπίες που κακά τα ψέμματα είναι παγκόσμιες. Απλά καθόμαστε στα αβγά μας σαν απλοί παρατηρητές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα