Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μια αληθεια........και ποσα ψεμματα???????????????
Regulus Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 ..."δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και ότι τα Windows 10 προστατεύουν την ιδιωτικότητα του χρήστη". Σαν να σου λέει δηλαδή ο δράκουλας "έλα μην φοβάσαι, δεν θα σου πιώ το αίμα". 2
GrandGamer Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Φυσικά είναι μπούρδες.... Το είπε ένας που έχει τον "πιγκουίνο" σαν ¨άβαταρ.... Τώρα σχετικά αν ξέρει από το mail ποιος είμαι είναι αυτονόητο εγώ και άπειρος κόσμος χρησιμοποιούμε προϊόντα ms καθημερινώς όποτε και έχει και στοιχειά πιστωτικών καρτών και μάντεψε i dont care.. Αλλά το πρόβλημα δεν βλέπω που είναι? Επίσης τι ακριβώς δεν δουλεύει και μάλιστα το μισό σύστημα χωρίς mail? Επίσης τα λέγαμε και πριν ένα μήνα ότι τα δεδομένα δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τον χρήστη αλλά με το σύστημα.... Πρόβλημα με τους πιγκουίνους; Το ότι δεν σε νοιάζει είναι δικό σου πρόβλημα, μεθαύριο όμως να μην κλαίγεσαι. Τι δεν δουλεύει; Η Cortana και το App Store τουλάχιστον. Θες κάτι άλλο; είναι δύο πάρα πολύ βασικά χαρακτηριστικά των 10. Ναι οκ. Τα περιεχόμενα των προσωπικών μου φακέλων έχουν σχέση με το σύστημα. Τα περιεχόμενα των συνομιλιών μου μέσω e-mail, skype κλπ είναι επίσης για το καλό του συστήματος. 2
sgiak Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 «Δεν έχω κάτι να κρύψω» δεν σημαίνει ότι δεν έχω ιδιωτική ζωή. Πχ: sex κάνουν όλοι οι άνθρωποι και στην πλειοψηφία τους είναι περήφανοι γι’ αυτό (πχ όλοι οι γονείς), χωρίς όμως να σημαίνει ότι όλοι γουστάρουν να το κάνουν παρουσία ή σε γνώση τρίτων.«Έτσι είναι το ίντερνετ, αναγκαστικά είσαι εκτεθειμένος» δεν σημαίνει ότι παραχωρούμε το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Σαφώς υπάρχει τρόπος να παραβιαστεί η ιδιωτικότητα, αλλά επειδή υπάρχει τρόπος δεν θα αποδεχθούμε την παραβίαση του δικαιώματός μας.Σε τελική ανάλυση: > Τις συνεχείς προσπάθειες των εταιρειών να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους για να αποκομίσουν κέρδος την καταλαβαίνω. > Την «ελαστικότητα» και τα αργά αντανακλαστικά των θεσμικών φορέων στο να βάλουν φρένο σ’ αυτή τη βουλιμία των εταιριών για τα προσωπικά δεδομένα, κι αυτή την καταλαβαίνω (οι κυβερνήσεις σκέφτονται ότι είναι πολλά τα λεφτά, ότι αξιοποιούν και οι ίδιες τις πληροφορίες αλά NSA κλπ)Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η προσπάθεια ορισμένων να δικαιολογήσουν, ακόμα και να υπερασπιστούν τις εταιρείες γι αυτές τις πρακτικές τους. Αυτό λοιπόν δεν εξηγείται με τη λογική. Έχει άλλη βάση 5
jorgemeto Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν έχω τίποτα να κρύψω.. οπότε... Πες μου τους κωδικούς σου στο Facebook 3
Drake27 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Όταν όλοι αυτοφακελώνονται οικειοθελώς με το facebook και εκθέτουν την προσωπική τους ζωή μέσα από instagram κτλπ είναι γελοίο να μιλάμε για "παραβίαση προσωπικής ζωής"...Για τουαλέτα πάει ο άλλος και νοιώθει την ανάγκη να το μοιραστεί μέσα απ το twitter...Βγαίνουν και γράφουν στα προφίλ τους για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις,για την ερωτική τους ζωή...οι κοπέλες ξεφτυλίζονται με το να μας δείχνουν μισόγυμνες φωτογραφίες...Ο απόλυτος εξευτελισμός...είναι τουλάχιστον χαζό όταν όλα αυτά τα κάνουμε μόνοι μας να πιστεύετε πως χρειάζεται η windows να σας υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες...δεν χρειάζεται καν να κουραστεί κάνοντας κάτι τέτοιο...αρκεί να ρίξει μια ματιά στο προφίλ του facebook του μέσου ανθρώπου και απευθείας θα ξέρει ποιος είστε,που πήγατε τελευταία,ποια είναι η κοπέλα σας,την ιδεολογία σας κτλπ κτλπ κτλπ που μόνοι σας γράψατε...Τα γραπτά μένουν... Και για να προλάβω μερικούς "έξυπνους" που θα τρέξουν να πούνε -"Μα εσύ που τα λες, δεν κάνεις τα ίδια" -Όχι δεν κάνω τα ίδια,δεν μου χρειάζεται ούτε facebook ,ούτε twitter.ούτε καμιά άλλη βλακεία για να νιώσω όμορφα...Οι φίλοι μου και όσοι χρειάζεται έχουν το κινητό μου,αν θελήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μου ας μου κάνουν μια κλήση... Φίλε μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ δίκιο έχεις,και εγώ μαζί σου είμαι,δεν έχω τίποτα από όλα αυτά,δεν έχω ανάγκη τίποτα από όλα αυτά!! 3
ALLisCHAOS Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 still πρέπει να αποδείξεις την ενοχή τους, όχι αυτοί την αθωότητά τους Αυτοί βγαίνουν και ανακοινώνουν την αθωότητα τους, η ενοχή τους (αυτών και πολλών άλλων) εχει αποδειχθεί με τη συλλογή δεδομένων και όλα τα απο γύρω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτοί βγαίνουν και ανακοινώνουν την αθωότητα τους, η ενοχή τους (αυτών και πολλών άλλων) εχει αποδειχθεί με τη συλλογή δεδομένων και όλα τα απο γύρω. δεν λένε ότι δεν τα μαζεύουν, αλλά ότι δεν τα μαζεύουν για "κακό σκοπό", εμείς λοιπόν πρέπει να το αποδείξουμε αυτό...
Giannislo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ανάλογα.... Αν θες να μου καθαρίσεις το σπίτι είσαι ευπρόσδεκτος..... Αν θες να μου το κλέψεις λέγεται διάρρηξη αν σε αφήσω εγώ να μπεις λέγεται δικαίωμα με όρους. Στην προκείμενη περίπτωση ms λέγεται απλά data collect που αφορούν το σύστημα... Είχαμε μια συζήτηση στο προηγούμενο θέμα πάλι στο ίδιο ζήτημα. Ουτε θα σε κλεψει ουτε τιποτα. Απλα θα εγκατασταθει ησυχα ησυχα σε μια γωνια, και θα παρατηρει και θα καταγραφει τα παντα: Τι λες, με ποιον το λες, τι τρως, πως περνας τον χρονο σου, και αλλα πιο ιδιεταιρα. Στη συνεχεια, θα πουλαει τις πληροφοριες, ετσι ωστε να σου χτυπανε την πορτα και οι αναλογοι πλασιε. Ενιοτε θα δινει τα στοιχεια αυτα και αλλου. Αλλα αφου δεν υπαρχει κατι να κρυψεις και δεν εχεις τιποτα παρανομο δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Απο την αλλη, ας μην κρυβομαστε ολα τα "εξυπνα" πραγματα πλεον την ιδια δουλεια κανουν.. 1
gkanel Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή διάβασα αρκετά που μπορούν να παρεξηγηθούν από κάποιους που δεν είναι ενημερωμένοι, προτείνω όσοι έχετε άγνοια ή αμφιβολίες να διαβάσετε λίγο περί ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων όπως τουλάχιστον τα ορίζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,18990&_dad=portal&_schema=PORTAL και σε πιο απλή μορφή http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,96295,33_96308:33_96321&_dad=portal&_schema=PORTAL Αν όντως υπήρχε θέμα πιστέψτε με ότι η ΑΠΔΠΧ θα είχε επέμβει αφού είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι από τις λίγες που λειτουργούν σωστά ακόμα στη χώρα μας. Ας μην τρομοκρατούμε όποιον δεν γνωρίζει, αλλά αντιθέτως ας τον βοηθήσουμε να μάθει. Καλώ όποιον γνωρίζει αντίστοιχο περιεχόμενο να το δημοσιεύσει
lepaterious Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Πρόβλημα με τους πιγκουίνους; Το ότι δεν σε νοιάζει είναι δικό σου πρόβλημα, μεθαύριο όμως να μην κλαίγεσαι. Τι δεν δουλεύει; Η Cortana και το App Store τουλάχιστον. Θες κάτι άλλο; είναι δύο πάρα πολύ βασικά χαρακτηριστικά των 10. Ναι οκ. Τα περιεχόμενα των προσωπικών μου φακέλων έχουν σχέση με το σύστημα. Τα περιεχόμενα των συνομιλιών μου μέσω e-mail, skype κλπ είναι επίσης για το καλό του συστήματος. Κανένα πρόβλημα με τους πιγκουίνους και εγώ τους αγαπάω και τους χρησιμοποιώ άλλο είναι το point.... Δεν υπάρχει περίπτωση να κλαφτώ για κανένα λόγο έχω λογική - μάτια - κατανόηση - αντίληψη και βλέπω ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας σε σχέση με άλλους που κλαίνε από τώρα χωρίς λόγο...... Δηλαδή μου λες ότι αν έχεις ένα offline windows 10 μηχάνημα κάπου είναι πολύ σημαντική η cortana η το store η ακόμα και online να είναι επίσης όταν λες μισό σύστημα αφήνεις να νοηθεί ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στον υπολογιστή σου γιατί κάθε τρεις και λίγο θα σου πετάει error..... Χμμμμ βεβαία δίνεις windowslive mail στα windows όποτε εδώ έρχεται η ακύρωση του επιχειρήματός σου... Εφόσον έδωσα windows live που έχει ήδη η ms τα στοιχειά μου που το πρόβλημα στο λειτουργικό να πάρει το mail? Άσχετα που μπορείς να κάνεις mail με ψεύτικα στοιχειά και να μην χρησιμοποιείς κάρτες και έτσι να έχεις ψεύτικα στοιχειά στα windows... Επίσης έχω δει ότι όλα τα store (google/apple κτλ.) ζητάνε mail γιατί άραγε? Χμ φυσικά και όχι δεν έχει σχέση με το σύστημα άλλα μήπως συμφωνείς εσύ να χρησιμοποιείς μια υπηρεσία δωρεάν, έστω και επί πληρωμή άλλα και πάλι κάνεις δεν ενδιαφέρεται για τα mail σου και τις συνομιλίες σου.... Φιλτράρονται αυτόματα κάπου.... Γίνονται στατιστικά επίσης στο ίδιο μέρος και κάποιοι παίρνουν αυτά τα στατιστικά και τα χρησιμοποιούν.... Και στις 2 περιπτώσεις έχεις το απόλυτο δικαίωμα να κάνεις δικό σου server με δικό σου mail και δικό σου chat... Αν τόσο πολύ φοβάσαι.... Αν θες να το πάμε και βαθύτερα με αγχώνει περισσότερο το ότι το router zte η κάποιο άλλο hw κομμάτι που έχω παίζει να έχει κάποιο spyware και να στέλνει δεδομένα στην Κίνα πάρα τα windows... Ακόμα και το bios μπορεί να είναι φλασαρισμένο με τέτοιο τρόπο που να με ρουφιανεύει κάπου.
lepaterious Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ουτε θα σε κλεψει ουτε τιποτα. Απλα θα εγκατασταθει ησυχα ησυχα σε μια γωνια, και θα παρατηρει και θα καταγραφει τα παντα: Τι λες, με ποιον το λες, τι τρως, πως περνας τον χρονο σου, και αλλα πιο ιδιεταιρα. Στη συνεχεια, θα πουλαει τις πληροφοριες, ετσι ωστε να σου χτυπανε την πορτα και οι αναλογοι πλασιε. Ενιοτε θα δινει τα στοιχεια αυτα και αλλου. Αλλα αφου δεν υπαρχει κατι να κρυψεις και δεν εχεις τιποτα παρανομο δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Απο την αλλη, ας μην κρυβομαστε ολα τα "εξυπνα" πραγματα πλεον την ιδια δουλεια κανουν.. Δεν χρειάζεται να γίνει αυτό γιατί δεν θα ασχοληθεί κανένας με μένα προσωπικά άλλα ίσως και μόνο με τα ενδιαφέροντά μου.... Τα οποία μπορεί να τα δηλώνω και με τις αγορές μου... Θα στο θέσω αλλιώς αν πάμε 2.000 άτομα και αγοράσουμε ένα συγκεκριμένο προϊόν στο super market δεν θα ξέρει η εταιρία πες πχ tide ότι πούλησε 2.000 συσκευασίες σε 2.000 άτομα? Γράφει πουθενά ο Γιάννης τάδε πήρε το συγκεκριμένο προϊόν?Αν μετά ενδιαφερθεί η tide να αυξήσει τις πωλήσεις της θα κοιτάξει να βρει το target group που αγοράζει το προϊόν της.... Άρα θα καταλήξει σε ανώνυμα στατιστικά στο τέλος που η ίδια θα έχει μαζέψει ώστε να διαφημίσει σωστά το προϊόν της εκεί που έχει τον στόχο της άρα που ακριβώς διαφέρει η διαδικασία? Αφού και στις 2 περιπτώσεις θα υπάρχει μια τρίτη εταιρία που θα μαζέψει τα στατιστικά στην μια google και στην άλλη υπάλληλος στον δρόμο να ρωτάει περαστικούς..... Αν και συμφωνώ οποία συσκευή συνδέεται στο internet κάνει αυτή την δουλειά data collecting διαφωνώ ότι είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι. 1
21century Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Νομίζω ότι δεν μας πείθουν οι διευκρινίσεις...
Xarh Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά, το άρθρο το ετοιμάσαν οι δικηγόροι μεγαλοκαθάρματα της Microsoft. Γι'αυτό πίσω από την κάθε λέξη πρέπει να ανακαλύπτεις πραγματικά που περιορίζουν το νόημα της, και να μην υποθέτεις ότι εννοούν κάτι παρόμοιο, και να ανακαλύπτεις την άπλετη ελευθερία που αφήνουν στις κινήσεις τους. Μόνο εγώ κατάλαβα ότι δεν αρνήται ότι συλλέγει τα πάντα για εμάς; Λέει καθαρά : συλλέγει μόνο τα δεδομένα που κάνουν τα προϊόντα της να δουλεύουν καλύτερα Πάλι : Όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, η Microsoft αναφέρει ότι συλλέγει μόνο τις πληροφορίες που κάνουν καλύτερη και εξατομικευμένη την εμπειρία χρήσης των Windows τα οποία είναι : ΌΛΑ. Γιατί απλώς άπαντες οι πληροφορίες μπορούν να τους βοηθήσουν να γίνουν καλλίτεροι... Αλλού : με τη Microsoft «να αποφεύγει να συλλέξει πληροφορίες που φανερώνουν απευθείας το ποιος είναι ο χρήστης του συστήματος» Ωραία! Πρώτον, αποφεύγει να συλλέξει τις απ'ευθείας πληροφορίες, δεν ξέρουμε όμως αν "τα καταφέρνει", και δεύτερον και σπουδαιότερον, εμμέσως με συνδιασμό πολλών άλλων πληροφοριών, ταυτοποιείται οποιοσδήποτε πανεύκολα, χωρίς να σου λέει το όνομά του. Στην τελική, ποια είναι η κορυφαία ηθική αρχή στην Αμερική, από το πνεύμα της οποίας εκπορεύεται και καθορίζεται ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία δεν πρέπει να παραβιάζονται γιατί ενοχλούν τον άνθρωπο στην ρίζα της ύπαρξης της ελευθερίας του...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα