Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια .Το laptop που ειχα παρεδωσε πνευμα (http://www.skroutz.gr/s/2347999/Toshiba-Qosmio-X870-11R-i7-3610QM-8GB-1TB.html)  και θα ηθελα να στησω ενα desktop το οποιω θα με βγαλει ανετα για τα επομενα 3-4 χρονια 

Αναφέρουμε: 

Ποσό που διαθέτουμε :1000 ευρω 

Χρήση υπολογιστή : poker σε 2 οθονες ,multitasking ,50+ καρτελες παντα ανοιχτες στο chrome, twitch και πολυ streamarisma (το pc θα κλεινει μια φορα την ευδομαδα και αν) . Επισεις το  μονο παιχνιδι που ανοιγει ειναι το football manager

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: holdem manager 2 ,note caddy

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι υπαρχουν 2 lg m2280d οι οποιες θα πουληθουν τα χριστουγεννα και θα αναβαθμιστουν απο 2   24

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).αθηνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? απο διαφορετικα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το συναρμολογησω μονος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .υπαρχουν win 7

Επισεις να αναφερω οτι εχω 2 samsung 850 evo 250 και θα γινει raid 0  (να ναι καλα το ινσομνια με την προσφορα τοτε απο eshop)

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και αναμενω τις προτασεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αφού το έχεις συνέχεια αναμμένο φρόντισε να πάρεις την καινούρια σειρά skyline INTEL , καίνε ελάχιστον ρεύμα και είναι παγωμένοι & αθόρυβοι ακόμη και με την ψυκτρούλα της πλάκας που σου δίνει τσάμπα η Ιντελ. Μπορείς να πάρεις έναν Ι5 (π.χ. Ι5 6500) να παίζει το φουτμπολ μανατζερ με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ΑΝΕΤΑ. Φρόντισε μόνο να πάρεις ένα τροφοδοτικό της προκοπής (80+ , >500W) ώστε αν στο μέλλον γουστάρεις να παίζεις κανένα βαρύ 3δ παιχνίδι να αγοράσεις μια ακριβή κάρτα γραφικών και να παίζεις ότι γουστάρεις σε άριστη ποιότητα.

Δημοσ.

αφού το έχεις συνέχεια αναμμένο φρόντισε να πάρεις την καινούρια σειρά skyline INTEL , καίνε ελάχιστον ρεύμα και είναι παγωμένοι & αθόρυβοι ακόμη και με την ψυκτρούλα της πλάκας που σου δίνει τσάμπα η Ιντελ. Μπορείς να πάρεις έναν Ι5 (π.χ. Ι5 6500) να παίζει το φουτμπολ μανατζερ με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ΑΝΕΤΑ. Φρόντισε μόνο να πάρεις ένα τροφοδοτικό της προκοπής (80+ , >500W) ώστε αν στο μέλλον γουστάρεις να παίζεις κανένα βαρύ 3δ παιχνίδι να αγοράσεις μια ακριβή κάρτα γραφικών και να παίζεις ότι γουστάρεις σε άριστη ποιότητα.

To gtr το καινουριο? Για τη χρηση που θελει να κανει με 1150 θα ειναι ανετος για πολυ πολυ καιρο. Γιατι να χρυσοπληρωσει 1151?

• Like 3
Δημοσ.

γιατί αν το έχει ανοικτό το μηχάνημα συνέχεια σε 4-5 μήνες θα έχει αποσβέσει τα επιπλέον λεφτα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

και επιπλέον έχει ποιο γρήγορη vga ενσωματωμένη αφού δεν χρειάζεται να αγοράσει ξεχωριστη για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Θα έχει ένα μηχάνημα "πυραυλο" για την χρήση που το θέλει και θα καίει όλο μαζί με το ζόρι 150w όταν τα συνηθισμένα pc θέλουν 300w για την πλάκα τους και είναι και χειρότερα σε απόδοση.

Δημοσ.

γιατί αν το έχει ανοικτό το μηχάνημα συνέχεια σε 4-5 μήνες θα έχει αποσβέσει τα επιπλέον λεφτα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.

και επιπλέον έχει ποιο γρήγορη vga ενσωματωμένη αφού δεν χρειάζεται να αγοράσει ξεχωριστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

10 ευρω το χρονο και αν θα ειναι η διαφορα. Μην περνεις σαν βαση το tdp. Εμενα λεει 95, αλλα δουλεύει συνηθως στα 25 -30. 

Δημοσ.

και επιπλέον έχει ποιο γρήγορη vga ενσωματωμένη αφού δεν χρειάζεται να αγοράσει ξεχωριστεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Την τιμή της κιλοβατόρας την γνωρίζεις ?

Γνωρίζεις πως οι επεξεργαστές ΔΕΝ καταναλώνουν σταθερή ποσότητα ενέργειας αλλά η κατανάλωση παίζει ανάλογα με τον φόρτο τους ?

Το ξέρεις πως και οι πιο ενεργοβόροι σε idle κατάσταση καταναλώνουν ελάχιστα παραπάνω από τους μη ενεργοβόρους ?

Δεν νομίζω να κάνει απόσβεση, ούτε σε 3 χρόνια ... :-D

• Like 5
Δημοσ.

adtakhs

κάπου λέει ότι θα δουλεύει συνέχεια 

"50+ καρτελες παντα ανοιχτες στο chrome, twitch και πολυ streamarisma (το pc θα κλεινει μια φορα την ευδομαδα και αν) ."

οπότε δεν νομίζω να είναι idle η cpu 

οι επιβαρύνσεις πάνω στην θεωρητική τιμή της κιλοβατώρας είναι τεράστια. Ρώτα τον μπαμπα σου πόσο ΔΕΗ πληρώνει και μετά την απάντηση θα δεις ότι θα σέβεσαι περισσότερη την χαμηλή κατανάλωση.

Δημοσ.

adtakhs

κάπου λέει ότι θα δουλεύει συνέχεια 

"50+ καρτελες παντα ανοιχτες στο chrome, twitch και πολυ streamarisma (το pc θα κλεινει μια φορα την ευδομαδα και αν) ."

οπότε δεν νομίζω να είναι idle η cpu 

οι επιβαρύνσεις πάνω στην θεωρητική τιμή της κιλοβατώρας είναι τεράστια. Ρώτα τον μπαμπα σου πόσο ΔΕΗ πληρώνει και μετά την απάντηση θα δεις ότι θα σέβεσαι περισσότερη την χαμηλή κατανάλωση.

Ελα αντε δεν εχεις ιδεα. ram τρωει ο browser οχι cpu load.

Δημοσ.

ρε ξάδερφε είπα εγώ να βάλει λίγη μνήμη??? Διάβασε τι θέλει ο άθρωπος , θέλει να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και στριμάρισμα!!!

τι να πάρει δηλάδή AMD με τεχνολογία 10 χρόνια πριν που προτείνεις στους άλλους?

όποιος θέλει να το λειτουργεί συνεχώς το μηχάνημα του πρέπει να συνυπολογίζει και την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση , απλή λογική είναι όχι πυρηνική φυσική.

Δημοσ.

Και εγω σκεφτομουν για αγορα set 1151 λογω δυνατοτερης dedicated gpu αλλα διαβασα οτι δεν περιλαμβανεται ψυχτρα στον cpu ,ειδα και τις διαφορες στην τιμη των μνημων (θα μπουν 16gb) και με εβαλε σε σκεψεις.

Δημοσ.

ρε ξάδερφε είπα εγώ να βάλει λίγη μνήμη??? Διάβασε τι θέλει ο άθρωπος , θέλει να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και στριμάρισμα!!!

τι να πάρει δηλάδή AMD με τεχνολογία 10 χρόνια πριν που προτείνεις στους άλλους?

όποιος θέλει να το λειτουργεί συνεχώς το μηχάνημα του πρέπει να παίρνει με χαμηλή κατανάλωση , απλή λογική είναι όχι πυρηνική φυσική.

1150 ειπα και οχι amd. Δε το συνεχιζω, μαθε 2-3 πραγματα πριν δωσεις συμβουλες αλλη φορα.

• Like 1
Δημοσ.

adtakhs

Μα εκεί είναι το θέμα ....

Δεν πληρώνει ο μπαμπάς μου , γιατί δεν είμαι πιζακι ... :-D 

Το σπιτι μου το φέρνω μόνος μου βόλτα .... :-)

Δημοσ.

Και εγω σκεφτομουν για αγορα set 1151 λογω δυνατοτερης dedicated gpu αλλα διαβασα οτι δεν περιλαμβανεται ψυχτρα στον cpu ,ειδα και τις διαφορες στην τιμη των μνημων (θα μπουν 16gb) και με εβαλε σε σκεψεις.

ι3 4170 η i5 4460 μην δωσεις παραπανω χρηματα. Η δουλεια σου γινεται και θα γινεται πολυ πολυ ανετα για 5+ χρονια. Σκεψου οτι με pentium 2030 τρεχω αυτη τη στιγμη chrome firefox ie με 10 + καρτελες ο καθενας και τα παντα πανε σφαιρα. Η ραμ που καταναλωνεται αυτη τη στιγμη ειναι 4,63gb. Κοιτα ddr3 16gb σε socket 1150 και τιποτα αλλο

Δημοσ.

Ο i3 βγαινει σαν επιλογη λογω οτι ειναι downgrade σε σχεση με το συστημα που χρησιμοποιουσα μεχρι τωρα. Οι σκεψεις μου ειναι καπου αναμεσα σε h97+4590 , h97+4790  και τελος h170+ι5 6500 με επικτρατεστερο το 2ο σεναριο. Θα ηθελα να παρω το μεγιστο που μπορω για να το κρατησω οσο γινεται περισσοτερο. Οταν θεωρησω οτι δεν μου κανει δεν θα προβω σε καμια αναβαθμιση , θα το πουλησω και θα στησω κατι καινουργιο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...