geomos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα σε ολο το φορουμ,εδω και λιγες μερες ειμαι ευτυχης κατοχος συνδεσης vdsl ! Η γραμμη ειναι αψογη,η ταχυτητα καταπληκτικη αλλα εχω ενα μικρο προβλημα με το router που δινει ο ΟΤΕ. Το wifi του ειναι αθλιο σε 2.4ghz και λιγοτερο αθλιο σε 5ghz.Ηδη στο σπιτι χρησιμοποιω ενα repeater της tp-link που δουλευε αψογα στο προηγουμενο μου setup και λογω διαμορφωσης του χωρου θελω να το κρατησω. Ετσι μου γεννηθηκε η φαινη ιδεα να συνδεσω το speedport με το παλιο καλο netgear dgn2200 μεσω καλωδιου και το ρολο του πομπου wifi να αναλαβει το netgear. 1ον : γινεται κατι τετοιο η ανηκει στη φαντασια μου? 2ον : πως γινεται? Για να ανακεφαλαιωσω θελω το speedport να δινει ιντερνετ στο σταθερο υπολογιστη και στο netgear αποκλειστικα μεσω καλωδιου και ολες οι υπολοιπες συσκευες μου (κινητα ,tablet κτλ) να παιρνουν ασυρματα αποκλειστικα απο το netgear. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη και θα παρακαλουσα οσο γινεται δυνατο απλουστευμενα!!!
jkoukos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, βάζεις το Netgear να δουλεύει ως απλό switch και ΑΡ. Ας πούμε ότι το Speedport έχει διεύθυνση 192.168.0.1 και ο DHCP δίνει διευθύνσεις στην περιοχή 192.168.0.2 - .254. 1. Αλλάζεις την περιοχή του DHCP σε 192.168.0.2 - .199 και κλείνεις το ασύρματο (αν θέλεις). 2. Ορίζεις σταθερή διεύθυνση στο Netgear 192.168.0.200 (αρκεί να είναι αχρησιμοποίητη). 3. Κλείνεις Firewall, DHCP και NAT στο Netgear και ρυθμίζεις το WiFi. 4. Συνδέεις με καλώδιο δικτύου το Speedport σε μία θύρα LAN του Netgear. 5. Κάνεις επανεκκίνηση και στα 2 και καλή συνέχεια. 1
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 firewall και nat και να μην κλεισει θα παιξει μια χαρα αφου δεν παιζει σαν wan Η ethernet.transparent Θα ειναιαλλωστε.αν δεν θελει να πειραξει τον dhcp του αρχικου ρουτερ απλα βαζει το Netgear στην τελικη Ip ή στην pre-last . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα