haHa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα! Ένας φιλος είχε ενα παλιο core 2 duo Sony laptop του 2008 και επειδη ήθελε να πάρει λιγο ανάσα το μηχάνημα, του πρότεινα να βάλει εναν ssd. Αγοράστηκε ενας 128GB Corsair Force LS, μιας και δεν ψαχναμε κορυφαίες επιδόσεις απο την στιγμή που δεν υποστηρίζει Sata3 το λαπτοπ του. Το θέμα είναι οτι σε αρκετές περιπτώσεις το λαπτοπ μου φάνηκε αργό και σκάλωνε, παρόλο την αναβάθμιση σε ssd. Οπότε έτρεξα HD Tach και μου εβγαλε τα ακόλουθα αποτελέσματα, Quick Bench: Long bench: To TRIM είναι κανονικά ενεργοποιημένο, μάλιστα το έτρεξα και χειροκίνητα: Λειτουργικο Windows 10 Pro 64bit. Σκέφτηκα οτι μπορεί να φταίει το λαπτοπ και ο sata controller, οπότε συνέδεσα τον ssd στον σταθερό μου που ειναι με intel Z77 chipset, οπου δεν εχω προβληματα (ενας samsung 830 βγαζει 450MBps με σταθερό γράφημα) και δυστυχώς ο Corsair Force LS παρουσιάζει την ιδια συμπεριφορα: O Corsair Force LS εχει το τελευταιο firmware και έχει πιασμένα μονο 25GB, τα υπόλοιπα ~90GB ειναι ελευθερα και τον έχει γυρω στους 3 μήνες. Φαντάζομαι είναι προβληματικός ο SSD και πάω για αλλαγή έτσι;
EddieObscurant Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 δώσε μια φώτο απο την αρχική καρτελα , και την καρτελα smart του hd sentinel καθώς και μια φώτο με as ssd
haHa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 δώσε μια φώτο απο την αρχική καρτελα , και την καρτελα smart του hd sentinel καθώς και μια φώτο με as ssd Θα μπορεσω φιλε σε 2-3 μερες, γιατι ειναι φιλου ο υπολογιστης. Παντως δεν ειναι νορμαλ το γραφημα στο hd tach, σωστα;
EddieObscurant Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Θα μπορεσω φιλε σε 2-3 μερες, γιατι ειναι φιλου ο υπολογιστης. Παντως δεν ειναι νορμαλ το γραφημα στο hd tach, σωστα; το hd tach σχεδιαστηκε για hdd και δεν εχει ενημερωθει εδω και 10 χρονια. Δεν υπαρχει λόγος να το χρησιμοποιείς ή να βγαζεις συμπερασματα απο αυτό
haHa Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 το hd tach σχεδιαστηκε για hdd και δεν εχει ενημερωθει εδω και 10 χρονια. Δεν υπαρχει λόγος να το χρησιμοποιείς ή να βγαζεις συμπερασματα απο αυτό Βλεπω παντως οτι το χρησιμοποιουν αρκετοι, γιατι το γραφημα του ειναι βολικο. Βλεπω οτι πχ ακομα κ με τους samsung που παρουσιαζαν bug, συχνα το εβλεπαν με το hd tach. http://www.insomnia.gr/topic/542344-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-bug-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-samsung-ssd-840-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-840-evo/
haHa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 δώσε μια φώτο απο την αρχική καρτελα , και την καρτελα smart του hd sentinel καθώς και μια φώτο με as ssd Εδω screenshots απο hd sentinel: και εδω απο το AS SSD. Το write το βλεπω τραγικα χαμηλο: Παει για επιστροφη ο δισκος ,σωστα;
EddieObscurant Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 με το συγκεκριμένο controller πάνω κάτω αυτά ειναι write που περιμένεις σε ασυμπιεστα δεδομένα παραπανω ειναι ο δικος μου σε sata2 με τον ιδιο controller και προηγουμενη εκδοση του f/w (1.9 ενώ η δικιά σου ειναι 2.0). Δυστυχως τον εχω στο πατρικό μου οποτε δεν μπορώ να τρεξω hd tach ή κατι αλλο για να σε βοηθήσω. Το παραπανω αποτελεσμα ειναι παντως με αδειο δισκο οποτε λογικό ειναι να πεσουν λιγο οι επιδοσεις, και αν φοραει asynch nand λογικό να ειναι πιο κατω. Το θέμα ειναι οτι εφ'οσον το δισκο στο βγαζουν οκ τα προγράμματα δυσκολα θα στον αλλάξουν. Η υποψια οτι ο δισκος σου εχει προβλημα ειναι τα κολλήματα που λες οτι κάνει (που μπορει να οφειλονται και αλλού) και το γραφημα στο hd tach. Τελος δωσε καποιες φωτο απο την καρτελα smart και με αλλα προγραμματα (crystal disk info, hd tune, ή την τελευταια beta του sentinel, κλπ) γιατι το sentinel σε κάποιες τιμες 162-187 εχει δεδομενα αλλα δεν ξερει τι ειναι (vendor specific) και ισως εχει όντως να εχει κάποιο θέμα. Επισης δοκιμασε και με το hd tune αν σου κάνει το ιδιο γραφημα με το hd tach
haHa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 με το συγκεκριμένο controller πάνω κάτω αυτά ειναι write που περιμένεις σε ασυμπιεστα δεδομένα παραπανω ειναι ο δικος μου σε sata2 με τον ιδιο controller και προηγουμενη εκδοση του f/w (1.9 ενώ η δικιά σου ειναι 2.0). Κοιταγα ενα review του ιδιου δισκου αλλα μεγαλυτερης χωρητικοτητα 256GB στο anandtech και για ασυμπιεστα δεδομενα σε sequential write στο AS SSD εβγαζε 388 MB/s: http://www.anandtech.com/show/7337/corsair-force-ls-240gb-review/4 Οκ , ειναι σε sata 3, οποτε εμενα θα ηταν χαμηλοτερο. Τα 58ΜΒ/s μου φαινεται αστειο σαν νουμερο, ουτε κανονικος hdd δεν θα εβγαζε τετοιο νουμερο. Βγαινει ο συγκεκριμενος ssd με διαφορους controller κ αυτος που εχω εγω ειναι ο χειροτερος;
EddieObscurant Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 οχι απλώς οι μικροτερες χωρητικότητες, χρησιμοποιουν τα μισα καναλια του controller και γι'αυτό έχουν και τις μισες σχεδον ταχύτητες. Γι'αυτο και στα περισσότερα review δινουν τα μεγαλύτερα μοντελα και όχι τα μικροτερα. Σε καθε περιπτωση πάντως αν εχεις κολλήματα στον υπολογιστή αυτά δεν δικαιολογούνται απο τα χαμηλά seq write
haHa Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 οχι απλώς οι μικροτερες χωρητικότητες, χρησιμοποιουν τα μισα καναλια του controller και γι'αυτό έχουν και τις μισες σχεδον ταχύτητες. Γι'αυτο και στα περισσότερα review δινουν τα μεγαλύτερα μοντελα και όχι τα μικροτερα. Σε καθε περιπτωση πάντως αν εχεις κολλήματα στον υπολογιστή αυτά δεν δικαιολογούνται απο τα χαμηλά seq write Ok, αλλα κ παλι το seq write μου φαινεται τραγικα χαμηλο. Και το μισο απο την εκδοση με τα 240GB να ηταν, θα επρεπε να πιανει 150-200ΜΒ/sec, οχι 60MB/sec. Τα κολληματα δεν ειναι σοβαρα κολληματα, απλα μικροκαθυστερησεις που δεν εχω ξανασυναντησει ποτε σε υπολογιστη με ssd, μονο σε υπολογιστη με hdd. Eδω νουμερα που βλεπω σε ενα αλλο review για το 240GB: http://www.legitreviews.com/corsair-force-ls-120gb-ssd-review_124479/4 Δεν εχει καμμια σχεση με τα δικα μου νουμερα στο write: Ακομα και το access time διαφερει πολυ, ειναι αισθητα υψηλοτερο(δεν εχω ξαναδει ssd με access time 0.4ms). Εδω επισης κ hd tach απο 2 review που ειναι μια χαρα: http://www.anandtech.com/show/7337/corsair-force-ls-240gb-review/2 http://www.guru3d.com/articles-pages/corsair-ls-ssd-benchmark-review-test,15.html Καμμια σχεση με το καρδιογραφημα το δικο μου:
EddieObscurant Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) ελα ρε τώρα ειναι ξεκάθαρο, απο το legitreviews και το as ssd φαινεται οτι οτι ο 256αρης φοραει τον phison s8 controller ενώ ο δικός σου φοράει τον s9 που έχει ήδη τα μισα κανάλια (4 αντι για 8) link αν τώρα απο τα 4 χρησιμοποιεί τα μισα , δλδ 2, (δεν ειμαι σιγουρος για αυτό καθώς βάζουν σαν max capacity για τον controller ta 256gb που ειναι αρκετα χαμηλή), παιρνεις μια ιδέα γιατί έχεις αυτές τις επιδόσεις Επισης έχει τη μισή ram η οποια ειναι 256mb και η οποια ειναι και πιο αργή lpsdr αντι για ddr3 Σε κάθε περιπτωση ο s9 εχει σαν στόχο τη χαμηλότερη κατανάλωση και όχι τοσο τις επιδόσεις Συνήθως πάντως δεν εχουν διαφορετικό controller ανάλογα με τη χωρητικότητα Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2015 από EddieObscurant
aetos1988 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2015 Όντως είναι τραγικό το write , εγώ λέω να ζητήσεις rma να δεις τι θα σου πουν από το κατάστημα που το αγόρασες δεν έχεις να χάσεις τίποτα
haHa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 ελα ρε τώρα ειναι ξεκάθαρο, απο το legitreviews και το as ssd φαινεται οτι οτι ο 256αρης φοραει τον phison s8 controller ενώ ο δικός σου φοράει τον s9 που έχει ήδη τα μισα κανάλια (4 αντι για 8) link αν τώρα απο τα 4 χρησιμοποιεί τα μισα , δλδ 2, (δεν ειμαι σιγουρος για αυτό καθώς βάζουν σαν max capacity για τον controller ta 256gb που ειναι αρκετα χαμηλή), παιρνεις μια ιδέα γιατί έχεις αυτές τις επιδόσεις Επισης έχει τη μισή ram η οποια ειναι 256mb και η οποια ειναι και πιο αργή lpsdr αντι για ddr3 Σε κάθε περιπτωση ο s9 εχει σαν στόχο τη χαμηλότερη κατανάλωση και όχι τοσο τις επιδόσεις Συνήθως πάντως δεν εχουν διαφορετικό controller ανάλογα με τη χωρητικότητα Ωραιος, ευχαριστω. Το θεμα ειναι τι μπορω να κανω εγω που εχω εναν ssd με write χαμηλοτερο απο εναν κανονικο hdd και 5-6 φορες χαμηλοτερο απο οτι αν ηταν 256gb.. Το θεωρουνε νορμαλ, οποτε δεν μπορω να κανω rma? Θα στειλω ενα email στην corsair να δω τι θα απαντησουν.
EddieObscurant Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Το θεμα ειναι τι μπορω να κανω εγω που εχω εναν ssd με write χαμηλοτερο απο εναν κανονικο hdd και 5-6 φορες χαμηλοτερο απο οτι αν ηταν 256gb.. Εχεις κολλήσει παντως με αυτό. Δεν τιθεται θεμα συγκρισης με hdd. Επίσης δεν υπάρχει περιπτωση τα δεδομένα σου να ναι παντα ασυμπιεστα. Τρέξε ένα atto benchmark, για να δεις υψηλότερες ταχύτητες και να χαρεις λίγο. Το θέμα ειναι να μην εχεις κολλήματα που λες οτι εχεις και που δεν δικαιολογουνται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα