Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το παλικαρι θα την συνδιασει με εναν 83χχ ειναι ρουφιχτρες και οι περισσοτερες μητρηκες εχουν θεμα. οσοι τραγουδανε δεν το κανουν απο κακια... τραγουδανε για να μην δινει ο καθε ενας μας τσαμπα χρηματα για κατι που δεν τον καλυπτει.

στο θεμα μας. απο am3 εχουν περασει οι μητρηκες:

990fxa ud3

m5a99 pro

asrock fatal1ty performance

sabertooth.

απο αυτες που δοκιμασα μπορω να προτεινω ανετα την 990fxa ud3 και την sabertooth, και η m5a99 καλη ειναι για λιγο oc.

η asrock μακρια. Πλεον εμπιστευομαι τον fallen. κατι ξερει και το λεει...

Η m5 a99fx pro r2.0 κλόκαρε χαμηλότερα από την 990fxa ud3 :o ; Μήπως κάτι δεν κάνατε καλά ; 

Δημοσ.

οι δοκιμες εγιναν με διαφορετικες cpu. οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι λογικο να υπαρχει διαφορα. παντως τον 8350 τον πηγα 4.6 και ειναι κομπλε απο θερμοκρασιες.σε socket και vrm με την asus.

• Like 1
Δημοσ.

πιανου το οριο ειναι 100 βαθμοι?εχεις κανεναν intel εκει μεσα και μπερδευτηκες?

ειδικα στους phenom ΙΙ 62 βαθμους ειναι στους πυρηνες και καλο ειναι να μην ξεπερνανε τους 55 στους πυρηνες σε overclocking γιατι μετα παρουσιαζουν ασταθεια κατα το overclock.και απο οτι βλεπω εσενα ειναι λιγο αυξημενες οι θερμοκρασιες σου και στο socket και στο northbridge.

το cpu_nb το εχεις ανεβασει καθολου?

καποτε που ειχα θεμα μολισ επιανε  τουσ  100 βαθμουσ κελσιου το cpu εσβηνε τον υπολογιστη. θανο δεν ξερω τη σημενει η λεξη ασταθεια. κλεινω σχεδον τα 5 χρονια λειτουργειασ.  

Δημοσ.

Darkiller παίζεις με δική σου ευθύνη με επιπλέον ρεύμα και τέτοιες θερμοκρασίες, όμως δεν πρέπει να παραπληροφορείς και τους άλλους. Δεν σημαίνει ότι επειδή εσύ παίζεις σχεδόν 5 χρόνια χωρίς θέμα ότι κάνεις και το σωστό, τον ψήνεις τον επεξεργαστή σου σε τέτοιες θερμοκρασίες και επίσης άνετα έχεις τα 3.9 με λιγότερο ρεύμα. Το κύκλωμα τροφοδοσίας είναι υπέρ αρκετό για phenom, το θέμα είναι όμως ότι οι fx έχουν μεγαλύτερες ενεργειακές απαιτήσεις από phenom και ας πούμε με ένα κλοκάρισμα στα 4.5 με τον 8320 το φανάκι στα mosfet στην 990xa ud3 δεν το γλυτώνεις. 

• Like 1
Δημοσ.

μετα απο 2 ωρεσ prime 95  απο το δικο μου συστημα ... 

http://prnt.sc/8ml62t

σταθεροτατη παροχη ρευματοσ  και ασε τουσ αλλουσ να τραγουδανε!!! 

και κουτι τησ πλακασ εχω .. 

Βασικα αναφερθηκα στην μητρικη/επεξεργαστη του τιτλου. 

Ασχετα εαν η 990ΧΑ με την 990FXA ειναι σχεδον ιδιες η FXA ειναι μια ιδεα καλυτερη. Εαν καποιος θελει κατι οικονομικο με σχετικα καλο OC και οι 2 ειναι καλες αλλα δεν μπορουν να συγκριθουν ουτε καν με την M5A99 ποσο μαλλον με την Saber.

Το να καταφερουν και οι 2 να φτασουν τα 5GHz δεν μου λεει κατι μιας και οι φτηνοτερες Giga θα χρειαστουν αερα στα VRM ΠΟΛΥ νωρις, επισης ΔΕΝ εχουν το ιδιο σταθερο ρευμα  ασχετος της κλιμακας LLC που θα βαλει κανεις.

Οποτε ή κανει καποιος ενα μικρο συμβιβασμο ή παιρνει μια Saber και καθαριζει.

ΠΡΟΣΟΧΗ ακομη και η Saber σε καποια φαση χρειαζεται και εκεινη αερα αλλα τις περισσοτερες φορες πριν βρει τα σκουρα τερματιζει ο επεξεργαστης.

Αυτα ειχα να πω γιατι μαλλον παρεξηγηθηκε το προηγουμενο ποστ μου, τωρα εαν γνωριζω ή οχι μπορει καποιος να βρει διαφορα ποστ μου και θα καταλαβει οτι ουτε κασκολ φοραω (CPU/GPU) ουτε ο ξερολας ειμαι  :-D  απλα εχουν περασει αρκετα πραγματα απο τα χερια μου και εμαθα με τον ασχημο τροπο...

• Like 3
Δημοσ.

66 βαθμους o cpu που μαξ πρεπει να εχει 61 ο phenom καλα το πας να κανει πουφ!!!!

δεν θα το ελεγα εχω την msi 990fxa -gd65 με τον 555 ξεκλείδωτο στα χ4 στα 4ghz με 1.65 ρεύμα ,τα mosfet της msi ψηνονται κυριολεκτικά  

Δημοσ.

O 955 δούλευε στα 4ghz με 1.39volt  τον είχα 4+χρονιά έτσι τώρα ο 555 είναι 2core και θέλει πολύ ρεύμα άλλα με 1.65 είναι σταθερότατος  4cores 4ghz

Δουλεύει μια χαρα

post-113376-0-93447000-1443884528_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

O 955 δούλευε στα 4ghz με 1.39volt  τον είχα 4+χρονιά έτσι τώρα ο 555 είναι 2core και θέλει πολύ ρεύμα άλλα με 1.65 είναι σταθερότατος  4cores 4ghz

Δουλεύει μια χαρα

1.61vcore :shock: . Από θερμοκρασίες πως πας και τι ψύξη έχεις;

Δημοσ.

Λοιπον τελικα δεν ειχα και αδικο για την 990XA  :-D

Το λοιπον αφορα το revision 3.0 με το τελευταιο BETA BIOS, υπαρχει bug και δεν αφηνει ρυθμιση σε multi και ρευμα του ΝΒ. Το προβλημα δεν υπαρχει στο αμεσως προηγουμενο BIOS οποτε προσοχη. Αυτο βεβαια εαν και εφοσον καποιος θελει να κανει O/C και στο ΝΒ, κατα τα υπολοιπα οπως εχουν αναφερθει παραπανω.

** Το προβλημα ΙΣΩΣ υπαρχει και στην FXA

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...