terry308 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα στη κοινότητα Οι επεξεργαστές engineering sample (ES) αξίζουν για βασικοί; έχουν κάποιο μειονέκτημα/πλεονέκτημα απέναντι στους κανονικούς προς πώληση; Έχετε καθόλου εμπειρία χρήσεως;
tweety_p Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω ένα ES αυτή την στιγμή στον βασικό μου υπολογιστή. Αν το sample δεν είναι σε κάποια πολύ πρώιμη εκδοχή του δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Σε σχέση με την σταθερότητα επίσης δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Όσο αναφορά το OC ανά γενιά αλλάζει το πως συμπεριφέρονται τα ES σε σχέση με τα retail. εγώ πάντως που είχα 2 ίδια CPU, ένα ES και ένα Retail είχα αρκετά καλύτερο OC με τον ES, με το ίδιο board. Προφανώς δεν έχεις εγγύηση όμως. 1
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Υποτιθεται ειναι καλυτεροι για οβερκλοκ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Ε? Γιατι απο οσο εχω δει δεν ισχυει ουτε και αυτο. Οποτε αν ειναι να τον παρεις ακριβα στα μεταχειρισμενα καλυτερα αστο. Επισης σκεψου το πριν παρεις, αυτοι οι επεξεργαστες ειναι pre production samples οποτε ισως εχουν λιγοτερα features απο τα μοντελα που κυκλοφορησαν αργοτερα, ισως εχουν προβληματα κλπ κλπ. Αυτα τα στελνουν σε εταιριες μητρικων για να φτιαξουν τις μητρικες και να τα τεσταρουν. Ο μυθος λεει οτι εχουν καλυτερη σιλικονη και παιρνουν γερο οβερκλοκ. Απο οσα κομματια εχω δει εγω ο ιδιος, αυτο δεν ισχυει. Στην καλυτερη περιπτωση ειναι ιδιοι με τους κανονικους επεξεργαστες.
tweety_p Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Υποτιθεται ειναι καλυτεροι για οβερκλοκ. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ Ε? Γιατι απο οσο εχω δει δεν ισχυει ουτε και αυτο. Οποτε αν ειναι να τον παρεις ακριβα στα μεταχειρισμενα καλυτερα αστο. Όσο αναφορά το OC ανά γενιά αλλάζει το πως συμπεριφέρονται τα ES σε σχέση με τα retail. Επισης σκεψου το πριν παρεις, αυτοι οι επεξεργαστες ειναι pre production samples οποτε ισως εχουν λιγοτερα features Δεν ισχύει αυτό, εκτός αν βρεις κάποιο πολύ πρώιμο sample. απο τα μοντελα που κυκλοφορησαν αργοτερα, ισως εχουν προβληματα κλπ κλπ. Αυτα τα στελνουν σε εταιριες μητρικων για να φτιαξουν τις μητρικες και να τα τεσταρουν. Ο μυθος λεει οτι εχουν καλυτερη σιλικονη και παιρνουν γερο οβερκλοκ. Απο οσα κομματια εχω δει εγω ο ιδιος, αυτο δεν ισχυει. Στην καλυτερη περιπτωση ειναι ιδιοι με τους κανονικους επεξεργαστες. εγώ πάντως που είχα 2 ίδια CPU, ένα ES και ένα Retail είχα αρκετά καλύτερο OC με τον ES, με το ίδιο board. αν το sample είναι τεσταρισμένο δεν έχεις πρόβλημα. έχω ένα στο pc που γράφω τώρα, overclocked από την πρώτη στιγμή και δεν είχα κανένα πρόβλημα τόσο καιρό. edit, το νόημα για την αγορά ενός ES βρίσκεται στην τιμή. ΑΝ πχ βρίσκεις high SKU στην μισή τιμή και είναι δοκιμασμένο, δεν βρίσκω λόγο να μην το προτιμήσεις. Επίσης, την εγγύηση πολύ δύσκολα θα την χρειαστείς σε CPU, αυτό είναι γνωστό. εκτός και αν το παίζεις στο 1.6v 24/7
TRILOBYTER Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Τα ιδια λεμε η μου φαινεται? Και εγω αυτο ειπα, ας τον παρει αν ειναι σε καλη τιμη, με τα οποια ρισκα. Αλλιως δεν αξιζει.
terry308 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Βγαίνει σε τιμή μεταχειρισμενου Ι5
tweety_p Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Βγαίνει σε τιμή μεταχειρισμενου Ι5 και είναι i7? για δώσε ένα παράδειγμα τιμολόγησης αν μπορείς.
terry308 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 150€ I7 unknown 4cores/8threads s1150
IceFrog Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 να τον παρεις χθες.. εαν δεν τον παρεις εσυ, στειλε μου σε pm να τον παρω εγω. Βρισκεις και μια hero και εχεις τουμπανο μηχανημα
terry308 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Αν έχεις πρόσβαση σε ΕΒΑΥ/paypal μπορούμε να βολευτουμε και οι 2
IceFrog Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Απο ebay δεν αγοραζω ξανα.. Την εχω πατησει δυο φορες και μου βγηκε ιδια τιμη με εδω Ελλαδα.
terry308 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Απο ebay δεν αγοραζω ξανα.. Την εχω πατησει δυο φορες και μου βγηκε ιδια τιμη με εδω Ελλαδα. Δεν μου έχει τύχει ποτέ , μόνο με τα κινεζομάγαζα των κινητών 153€ περίπου βγαίνει και αν δεν κάνει, ο πωλητής δέχεται επιστροφή
IceFrog Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Με τα μεταφορικα δικα μου.. τωρα ειδα οτι ειναι και απο κινα, και δεν αναφερει εαν ειναι ξεκλείδωτος η οχι.
terry308 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Με τα μεταφορικα δικα μου.. Για ένα κινητό με αποστολή στη Κίνα με χρέωσαν 9€ ,οπότε για τον επεξεργαστή θα είναι γύρω στα 7€ ( ;; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα