Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας για αλλη μια φορα,

Λοιπον ειμαι πρωτοετεις φοιτητης και επειδη στην πολυκατοκια που μενω ιντερνετ κοινοχρηστο δεν υπαρχει ηρθε η ωρα για να βαλω εγω. Καταρχας θα παω με ΟΤΕ φοιτητικο. 23.25 ευρω το 24 και 29.25 ευρω το 50αρι. Εδω εχω την εξης απορια. Ο ΟΤΕ βασει διευθυνσης λεει οτι δε δινει VDSL. Ειμαι λιγο πιο μακρια απο 1000 μετρα απο το ΑΚ ειναι η αληθεια. Υπαρχει ομως το εξης κουφο. Αυτη τη στιγμη ειμαι απο το ιντερνετ του διπλανου διαμερισματος και ο φιλος εχει γραμη cyta 4/0,5 και κλειδωνει 4096/509 με margin

25 και att 11.7! Βασει του att δεν θα επρεπε να μπορω να βαλω VDSL? Να πω οτι καμπινες δεν υπαρχουν στην περιοχη και προς το παρον VDSL μονο απο ΑΚ!

EDIT: Αν εχει σημασια να πω οτι ειναι σε mode G.992.5 (ADSL2+)

Δημοσ.

Βάσει των στοιχείων του φίλου σου, μπορείς να έχεις VDSL με συγχρονισμό 40-42Mbps.

Το πακέτο των 30Mbps δεν το δίνει διαθέσιμο;

Οχι, για φοιτητες μονο 24 και 50 δινει.

Κανενα απο τα 2 δεν τα δινει διαθεσιμα

Δημοσ.

Λοιπον, για αλλη μια φορα εκανα γκαφα και ανοιξα θεμα χωρις λογο!

Το att ηταν 25 τελικα και το margin 13.5! Εγω εβλεπα το upstream att και margin!

Μα καλα γιατι τωρα τελευταια βαζουν πρωτα το upstream και μετα το downstream στα ρουτερ?! Αι στα διαλα!

Δημοσ.

Με 25dB εξασθένιση δεν παίζει VDSL. Πας για ADSL με φυσιολογική ταχύτητα περίπου 12-15Mbps ανάλογα τον παρόχο και την κατάσταση των καλωδίων στην περιοχή.

Δημοσ.

Η εξασθένηση ότι και να βαρύς θα μένει η ίδια απλώς σν βάλεις φαστ πάθος πιάνεις τι μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φέρει η γραμμή σου

Δημοσ.

Με fast Path κερδίζεις σε χρόνους απόκρισης (ping) αλλά χάνεις σε μέγιστη ταχύτητα και σε μεγάλες αποστάσεις ή προβληματικές γραμμές υπάρχουν αποσυγχρονισμοί.

Βάλε πρώτα την σύνδεση και μετά βλέπεις για Fast Path.

Δημοσ.

Η εξασθένηση ότι και να βαρύς θα μένει η ίδια απλώς σν βάλεις φαστ πάθος πιάνεις τι μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φέρει η γραμμή σου

το μικροτερο profile δινει την μεγαλυτερη ταχυτητα sync>το Fast path ριχνει ping αλλα και συγχρονισμο.

Και αν βαλω fast path? Μπορει να ειναι κατω απο 10? Το 1 up θα το πιασω τουλαχιστον?

αν εννοεις 1 mbit upload το πιανεις αναλογως τον παροχο και τι margin σου δινει στο up.σε Forthnet Πχ δινουν 6 margin στο Up οποτε ειναι ευκολο.η Hol ασχετα που δινει 6 στο down στο Up δεν δινει 6 αρι οποτε δεν πιανεις ευκολα 1021 αλλα πας 900+

Δημοσ.

η Hol ασχετα που δινει 6 στο down στο Up δεν δινει 6 αρι οποτε δεν πιανεις ευκολα 1021 αλλα πας 900+

Σε γειτονικό φόρουμ που το παρακολουθούμε καιρό τώρα, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν είναι θέμα του SNR στο Up της HOL, αλλά μάλλον κάποια άλλη ρύθμιση και σε συνδυασμό με τυχόν συμβατότητα των chipset.

Π.χ. δοκιμάζοντας στην ίδια γραμμή διαδοχικά διάφορα modem, όλα τα Netfaster πάνε καρφί στα 1023, το Technicolor στα 1018, ενώ με τα Fritz και ένα ΖΤΕ πέφτω στα 920 και 880.

Είναι ένας ακόμη λόγος που έχω ένα παλιό Netfaster ως modem (Bridge mode) μπροστά από ένα κανονικό ασύρματο router.

Δημοσ.

Οπως το λετε εμενα μου φαινεται ως εξης.

η Hol βαζει 11 στο Up αλλα καθε ρουτερ κλειδωνει διαφορετικα λογω διαφορετικου Chipset>οποτε ολα εχουν κοινο Margin απλα καποια που συγχρονιζουν καλυτερα φτανουν στα 1021 ενω αλλα οχι.αν ομως εδινε 6 margin τοτε ολα τα ρουτερ θα εφταναν στο 1021 και θα ειχαν και περιθωριο.απλα επειδη το 11 ειναι οριακο για καποιες γραμμες για να φτασουν 1021 για αυτο δεν βλεπεις σε ολα 1021.αν το εριχναν εστω στο 9 θα ηταν καλυτερα ή και πιο χαμηλα.και με 6 δεν θα υπηρχε θεμα στο Up.

Δημοσ.

Σωστή ως σκέψη, αλλά έχουμε παρατηρήσει η ίδια συσκευή σε άλλο DSLAM της HOL να παίζει είτε σωστά είτε λάθος.

Εκτός κι αν δεν έχουν ίδιες ρυθμίσεις σε κάθε DSLAM.

Μια άλλη σκέψη είναι ότι σε κάθε DSLAM οι πόρτες δεν ρυθμίζονται ξεχωριστά, αλλά σε ομάδες. Π.χ. 24 πόρτες σε κάθε κάρτα, οπότε η ρύθμιση της κάρτας περιλαμβάνει μόνο αυτές. Άλλη κάρτα δεν έχει την ίδια ρύθμιση SNR, οπότε αυτές οι 24 πόρτες δεν δίνουν ίδιο συγχρονισμό με τις προηγούμενες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...