pug987 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Τις ερχόμενες μέρες θα παραγγείλω καινούριο PC και πρέπει να βρω και την κατάλληλη οθόνη. 1)Budget: Θα ήθελα να δώσω γύρω στα 300-400 ευρώ. 2) Χρήση: Gaming και σειρές/ταινίες. Προτιμώ να έχει καλά χρώματα από πολύ μικρό χρόνο απόκρισης οπότε θα προτιμούσα IPS panel. Δεδομένου όμως ότι είναι και για gaming από τις IPS θα προτιμούσα μία με λίγα, σχετικά, ms. 3) Μέγεθος: 27inches 1080p. Για να προλάβω ερωτήσεις ναι, θα έχω επαρκή απόσταση από την οθόνη. 4)Το υπόλοιπο σύστημα: Το υπόλοιπο σύστημα θα είναι cpu 4790K και gpu R9 390.
XMorsX Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα. Η καλυτερη επιλογη ειναι η νεα HP 27CW. https://www.skroutz.gr/s/7437054/HP-Pavilion-27cw.html 95% sRGB coverage, 1% haze coating (semi-glossy), πολυ καλο overdrive. Mπορεις ομως να δεις και την glossy Dell S2715H. Δεν πρεπει να εχει τοσο καλο sRGB coverage και overdrive ομως. https://www.skroutz.gr/s/5613646/Dell-S2715H.html?keyphrase=Dell+S2715H Για πιο ξεκουραστη χρηση αλλα και για να βελτιωσεις την αντιλαμβανομενη αντιθεση η οποια πεφτει με τις frameless οθονες, παρε μια 6500Κ 1600-2600 lumens λαμπα και βαλτην πισω απο την οθονη σου. http://www.howtogeek.com/213464/how-to-decrease-eye-fatigue-while-watching-tv-and-gaming-with-bias-lighting/
Millennium Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Κρίμα να πας σε τέτοιες οθόνες με αυτό το σύστημα.Εγώ σε καμμία περίπτωση δεν θα δίνα 300-400€ για κάτι τέτοιο.
pug987 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ XMorsX για την απάντηση. Την Dell την έχω δει να την αναφέρουν πολύ αλλά αυτή την HP δεν την ήξερα και φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Minllenium εσύ τι θα μου πρότεινες; Έχω 24άρα οθόνη στη δουλειά και θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο στο σπίτι. Επίσης φοβάμαι ότι αν ξεπεράσω τα 1080p το σύστημα δε θα σηκώνει games με αρκετά fps.
XMorsX Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Η 390 ειναι αρκετα δυνατη και για μεγαλυτερες αναλυσεις, απλως μην περιμενεις στα απαιτητικα παιχνιδια να εχεις και ολα τα settings στο max και να εχεις σταθερα 60+ fps. Αυτο δε σημαινει ομως οτι δεν μπορεις να απολαυσεις μεγαλες αναλυσεις με καλα γραφικα και fps. Aν εχεις 1,2+ μετρα αποσταση απο την οθονη, η μεγαλυτερη αναλυση δεν εχει νοημα οσον αφορα την ευκρινεια αλλα μονο οσον αφορα το real estate. Αυτο δε σημαινει οτι η μεγαλυτερη αναλυση δεν ειναι πλεονεκτημα. Αν συνυπολογισουμε και το Freesync, οι καλυτερες λυσεις σου ειναι οι Asus MG279Q και η LG 29UM67 στην χρηματικη κατηγορια τους αντιστοιχα. https://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html?keyphrase=Asus+MG279Q http://www.e-shop.gr/othoni-lg-29um67-pips-ultra-hd-display-port-p-PER.170575
pug987 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 H Asus δυστυχώς είναι εκτός budget. Για την LG την 29αρα φοβάμαι ότι το 21:9 θα δημιουργεί πρόβλημα και για την κάρτα γραφικών αλλά μπορεί να μην υποστηρίζεται καν από κάποια παιχνίδια. Γενικά επειδή πάει καιρός από την τελευταία φορά που είχα ένα καλό gaming PC θα ήθελα να έχω την εμπειρία των 60 fps με τα γραφικά στο full. Πάντως διαβάζοντας και άλλα topics στο forum έχω προβληματιστεί και σκέφτομαι μήπως πρέπει τελικά να πάω σε 24άρα - 25άρα αντί για 27. Το γραφείο που έχω πάρει είναι μεγάλο αλλά η απόσταση δε φτάνει τα 1,2 μέτρα. Εδώ και καιρό είχα αποφασίσει για 27άρα αλλά αν το 1080p επηρεάζει τόσο την ευκρίνεια τότε ίσως ήταν λάθος επιλογή.
XMorsX Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 H Asus δυστυχώς είναι εκτός budget. Για την LG την 29αρα φοβάμαι ότι το 21:9 θα δημιουργεί πρόβλημα και για την κάρτα γραφικών αλλά μπορεί να μην υποστηρίζεται καν από κάποια παιχνίδια. Γενικά επειδή πάει καιρός από την τελευταία φορά που είχα ένα καλό gaming PC θα ήθελα να έχω την εμπειρία των 60 fps με τα γραφικά στο full. Πάντως διαβάζοντας και άλλα topics στο forum έχω προβληματιστεί και σκέφτομαι μήπως πρέπει τελικά να πάω σε 24άρα - 25άρα αντί για 27. Το γραφείο που έχω πάρει είναι μεγάλο αλλά η απόσταση δε φτάνει τα 1,2 μέτρα. Εδώ και καιρό είχα αποφασίσει για 27άρα αλλά αν το 1080p επηρεάζει τόσο την ευκρίνεια τότε ίσως ήταν λάθος επιλογή. Aν ο βασικος σκοπος ειναι το gaming οπου η ευκρινεια δεν ειναι το παν, και με αποστασεις μεγαλυτερες του 1 μετρου οι 27" 1080p ειναι καλυτερες απο τις 24". Φυσικα θα ηταν ακομη καλυτερα μια μεγαλυτερη αναλυση, αλλα αν το θεμα ειναι οικονομικο δεν εχεις αλλη λυση. Η 27" ΗP ειναι καλυτερη σαν οθονη απο τις αλλες 1080p που κυκλοφορουνε. Δες εδω για fps, θα δεις οτι αξιζει να πας σε μεγαλυτερη αναλυση, χανεις λιγοτερα απο οτι κερδιζεις. https://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/R9_390_PCS_Plus/ Ειδικα η 21:9 1080p δεν ειναι πολυ μεγαλυτερη αναλυση και το freesync της LG θα βελτιωσει πολυ την ολη εμπειρια.
Millennium Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ XMorsX για την απάντηση. Την Dell την έχω δει να την αναφέρουν πολύ αλλά αυτή την HP δεν την ήξερα και φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Minllenium εσύ τι θα μου πρότεινες; Έχω 24άρα οθόνη στη δουλειά και θα ήθελα κάτι μεγαλύτερο στο σπίτι. Επίσης φοβάμαι ότι αν ξεπεράσω τα 1080p το σύστημα δε θα σηκώνει games με αρκετά fps. H 390 μια χαρά σηκώνει 1440p και 21:9 1080p,για αυτές τις αναλύσεις έχει φτιαχτεί περισσότερο.Αν έχεις τα χρήματα πας καρφί για μια εκ των παραπάνω LG,Asus με freesync.Οι υπόλοιπες που αναφέρθηκαν είναι χειρότερες επιλογές για σένα.
pug987 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για το feedback. Με αυτά που λέτε φαίνεται η καλύτερη επιλογή να είναι η LG 29UM67 που έχει και αρκετά χαμηλή τιμή για freesync monitor και μάλιστα 29άρι. Μια απορία που έχω είναι πόσο άσχημο θα φαίνεται ένα game ή ένα επεισόδιο με μαύρες στήλες δεξιά και αριστερά, σε περίπτωση που χρειαστεί να το τρέξω 16:9 (αν το 21:9 δεν υποστηρίζεται).
XMorsX Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Θα είναι σαν να παίζεις σε 23 ίντσες 1080p.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα