Προς το περιεχόμενο

DSL και IP. Ξέρετε πως αλλάζουν σε dynamic συνδέσεις;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε παλίότερα μηνύματα έχω διαβάσει ότι το ΙΡ αλλάζει αυτόματα κάθε κάποιες ώρες. Εγώ με Tellas δεν το έχω παρατηρήσει αυτό, απλά κάθε φορά που συνδέομαι δίνει άλλο ΙΡ. Έχει κανείς κάποια πληροφορία γι ' αυτό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To IP δεν αλλάζει αυτόματα σου κάνουν disconnet μάλλον o RAS server που κάνεις log on για να μπεις αρχικά στο Net. Στην σύμβαση της OTEnet αναφέρει ότι για την καλή λειτουργία του δικτύου ??? γίνονται disconnects κάθε 72 ώρες. Με forthnet και Tellas και PPPoA εχω μείνει connected πάνω απο 7 μέρες και έχω μιλήσει με Tech Support και δεν υπάρχει θέμα αποσυνδέσεων. Μάλιστα τις περισσότερες φορές με την Tellas πέρνω ξανά την ίδια IP. Δεν γνωρίζω σε τι ακριβώς αποσκοπή (ghosts connections??)αλλά στο εξωτερικό αρκετοι ISPs έχουν όριο τις 24ώρες για δυναμικές IP.

Emena proswpika, efoson eimai 24/7 online ennoeitai, kathe 72wres pou eimai syndedemenos, mou stelnoune mia pppoe disconnect request (me petane sthn koinh). Apo kei kai pera ta win automata exoune xanasyndethei mexri na peis kymino :P

dld otan pezo ena online game tha me petaei ????

omg !!! this SUX !!!

Dynamic λέγεται επειδή όταν επανασυνδεθείς έχει αλλάξει η IP απο την προηγούμενη φορά . Δεν έχει καμία σχέση τα disconnects με αυτό. Εκτός και άν δεν κλείνεις το aDSL modem όταν κλείνεις τον Η/Υ. Το γεγονός οτι είναι δυναμική δεν σημαίνει ότι θά την αλλάζουν οι ISP όποτε θέλουν :?: .

Μπερδευτικα ρε παιδια... Εγώ ακόμα δεν έχω dsl αλλά πίστευα οτι η dynamic ip είναι όπως και με το μόντεμ. Κάθε φορά που συνδέεσαι δηλαδή δεν είναι σίγουρο οτι θα πάρεις την ίδια. Ε πιστεύω οτι , εκτός αν έχουμε κάποιο server στο μηχανημα μας., δεν είναι τόσο σημαντικό πρόβλημα. Έχω καταλάβει καλά?

Μαλλον θα το ξέρετε οι περισσότεροι το παρακάτω link γιατί υπάρχει απο πολύ παλιά αλλα μπορεί να βοηθήσει όσους χρειάζονται να τους βρίσκουν όταν έχουν δυναμική ip.

http://www.dyndns.org/services/dyndns/

Κανονικά θα έπρεπε να κρατάμε την IP μας μέχρι να επανεκκινήσουμε μόνοι μας τη σύνδεση (modem restart, διακοπή ρεύματος, κλπ κλπ), αλλά αυτό δεν συμφέρει τους παροχείς. Έτσι κάθε ΧΧ ώρες (συνήθως 60-72 ώρες) η σύνδεση "κόβεται" και ξανασυνδεόμαστε με νέο IP (θεωρητικά μπορείς να πάρεις πάλι και το ίδιο IP). Αν δεν τρέχεις server ώστε να θες μόνιμη IP, αυτό το disconnect/reconnect ΔΕΝ είναι πρόβλημα. Αν πάλι τρέχεις κάποιον server, τότε οι λύσεις είναι 2: 1. static ip ($$$) 2. http://www.dyndns.org (free)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...