La_MoRt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα παίδες, καμία ιδέα για UPS; Έχω δει αυτό και θα ήθελα τη γνώμη σας: Πηγή: APCUPS
La_MoRt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχει έστω μια σχέση που να μπορώ να υπολογίσω τι UPS χρειάζομαι για το σύστημά μου;
Georgantas Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Επιλογή του κατάλληλου UPS Για να επιλέξουμε το κατάλληλο UPS πρέπει να υπολογίσουμε τη συνολική ισχύ των συσκευών που θέλουμε να συνδέσουμε σε αυτό. Αυτό γίνεται με τα παρακάτω βήματα: 1) Κάνουμε μια λίστα με τα μηχανήματα που θα υποστηρίξουμε 2) Αθροίζουμε τις ισχύς σε Watt των μηχανημάτων από τα στοιχεία του κατασκευαστή που αναγράφονται σε κάθε μηχάνημα 3) Επιλέγουμε το τύπο του UPS που θέλουμε ( Line Interactive ή OnLine ) 4) Επιλέγουμε ένα UPS με ισχύ μεγαλύτερη της αθροιζόμενης ισχύος των φορτίου που θέλουμε να υποστηρίξουμε (περίπου 30% μεγαλύτερη ώστε να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία του UPS δεν θα είναι οριακή). Διαφορά Watt και VA Όλοι οι κατασκευαστές UPS χρησιμοποιούν σαν μονάδα μέτρησης της ισχύος των μηχανημάτων τους το VA (για μηχανήματα μικρής ισχύος) και το KVA (1 KVA=1000 VA για μηχανήματα μεγάλης ισχύος). Η ισχύς που παρέχει κάθε UPS μετρούμενη σε Watt υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την ισχύ του UPS σε VA ή KVA επί τον συντελεστή ισχύος του UPS ( Power Factor ). Ο συντελεστής ισχύος των UPS της UPS INFORM HELLAS κυμαίνεται από 0,6 (στα Line Interactive UPS) έως 0,9 ( στα OnLine UPS). Π.χ. ένα UPS ισχύος 3000 VA με συντελεστή ισχύος 0,6 έχει ισχύ σε Watt : 3000 x 0,6 = 1800 Watt , ενώ ένα UPS ισχύος 6 KVA με συντελεστή ισχύος 0,8 έχει ισχύ σε Watt : 6 KVA x 1000 = 6000 VA x 0,8 = 4800 Watt. Πηγη : http://www.karanik.g...l#ixzz3makDjtdg 1
sarpan Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Νομιζω πως για το συστημα σου, αν υπολογισεις οτι θα βαλεις και την οθονη πανω, ειναι μικρο αυτο το ups
La_MoRt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Τελικά κατέληξα σε αυτό: Πηγή: APC Ξέρει κανείς αν αυτά έχουν πρόγραμμα διαχείρησης ή όχι γιατί δε βλέπω να γράφει κάτι; Μου λύθηκε η απορία τελικά έχει πρόγραμμα το διάβασα στο manual του.
La_MoRt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Τελικά το πήρα. Παίδιά είναι τούμπανο το συστήνω ανεπιφύλακτα. Με το software κάνεις ότι θέλεις, μέχρι και το πόσο σε € ή $ που έχεις καταναλώσει σε ρεύμα σου λέει. Αν και λίγο τσιμπημένο είναι η αλήθεια, πιστεύω ότι τα άξιζε τα λεφτά του.
MrLifeguard Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Καλη αγορα! Θελω και εγω να αγορασω ενα ups,απλα δεν εχω γνωσεις πανω στο τομεα...Εχω το συστημα της υπογραφης,και θελω επισης να συνδεσω πανω μια samsung 32'' και τα ηχεια της υπογραφης επισης. Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι γυρω στα 70-80 ευρω,οριακα ισως και κατι παραπανω αν βρεθει καποιο καλυτερο προιον.
La_MoRt Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2015 Το budget που διαθέτεις σίγουρα δε θα καλύψει τις ανάγκες που αναφέρεις. Χρειάζεσαι μεγάλο Ups. Κοιτάζοντας λίγο τις καταναλώσεις σου χωρίς οθόνη το pc σου δείχνει περίπου σε full 490W. Βάζοντας 2 οθόνες ακόμα και τα z906 σίγουρα χρειάζεσαι κάτι παρόμοιο με το δικό μου σε VA για να είσαι ok. Πηγή: accupower Πηγή: eaton Πηγή: g-tech Πηγή: cyberpower Αλλά περίμενε και γνώμες πιο ειδικών εδώ μέσα από μένα να σου πούνε 100% καλύτερα.
lefterisv Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 La_MorT, επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω το UPS σου τα αξίζει τα λεφτά του για το μηχάνημα μου(στην υπογραφή μου) είναι επαρκές προφανώς ε;
La_MoRt Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 La_MorT, επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω το UPS σου τα αξίζει τα λεφτά του για το μηχάνημα μου(στην υπογραφή μου) είναι επαρκές προφανώς ε; Ναι τα αξίζει και με το παραπάνω απλά εγώ πήρα τόσο μεγάλο μήπως και στο μέλλον κάνω αναβάθμιση. Έτσι όπως είναι το σύστημα μου τώρα με prime95 είδα 380w ρεύμα και idle 175-180w. Έχω πολύ "αέρα" καθώς βγάζει 700w το ups. 1
lefterisv Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Η apc θεωρείτε η "mercedes" τον Ups. έχεις να προτείνεις κάτι πιο φτηνό; γτ συμβιβάζομαι και με "toyota" ή "mitsubish"
La_MoRt Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δες πιο πάνω το accupower που έχω βάλει με link. Είναι εξίσου πολύ καλή εταιρεία, καθώς επίσης και η gtech. 1
coolerman Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2015 έχεις να προτείνεις κάτι πιο φτηνό; γτ συμβιβάζομαι και με "toyota" ή "mitsubish" https://www.skroutz.gr/s/293870/FSP-Fortron-EP1000.html https://www.skroutz.gr/s/391411/CyberPower-Value-SOHO-1000VA-LCD.html 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα