TriLoBiTe Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ψεματα λένε τα αγόρια στα φόρουμ για τα εκατοστά του μορίου τους. Έχω και αποδείξεις
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 το επομενο hit θα λεγεται "ταυτοποιηση γενετικου υλικου"
xpapias Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω βλέπω 2 λύσεις. Η του λες με ευγενικο τρόπο ότι σε εχει φλομώσει στο ψέμα και τον κάνεις πέρα. Η το παιρνεις απόφαση και σπας πλάκα. Σε φάση τι λες τώρα - πες μου κι άλλα -θελω λεπτομέρειες κλπ. Γνωμη μου ειναι οτι τέτοιες "φιλίες" δεν αξίζουν τον κοπο.
Lilith19 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Απ'οτι φαίνεται, ο λόγος που ο φίλος σου λέει τέτοιου είδους ψέματα, είναι για να δημιουργήσει μια άλλη εικόνα για τον ίδιο και να καλύψει ανασφαλειες, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω. Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει σκοπό να σε βλάψει, έχει να κάνει καθαρά με τον εαυτό του. Το πώς θα το διαχειριστείς εξαρτάται από εσένα, αν δηλαδή θέλεις να έχεις επαφή με έναν τέτοιον άνθρωπο και γενικά τι ζητάς από μια φιλία. Κατά την γνώμη μου πάντως, το να τον κράξεις ας πούμε δεν θα ηταν και η καλύτερη λύση, γιατί το κίνητρό του ειναι απλά να νιώσει αποδοχή, ακόμα και αν ο τρόπος που το επιδιώκει δεν είναι και ο πιο θεμιτός.
Stefanos92 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Απ'οτι φαίνεται, ο λόγος που ο φίλος σου λέει τέτοιου είδους ψέματα, είναι για να δημιουργήσει μια άλλη εικόνα για τον ίδιο και να καλύψει ανασφαλειες, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω. Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει σκοπό να σε βλάψει, έχει να κάνει καθαρά με τον ίδιο. Το πώς θα το διαχειριστείς εξαρτάται από εσένα, αν δηλαδή θέλεις να έχεις επαφή με έναν τέτοιον άνθρωπο και γενικά τι ζητάς από μια φιλία. Κατά την γνώμη μου πάντως, το να τον κράξεις ας πούμε δεν θα ηταν και η καλύτερη λύση, γιατί το κίνητρό του ειναι απλά να νιώσει αποδοχή, ακόμα και αν ο τρόπος που το επιδιώκει δεν είναι και ο πιο θεμιτός. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Είναι πολύ εντάξει παιδί. Δεν ενοχλεί. Αλλά δεν ξέρω και τι να κάνω.
Lilith19 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Τι σε προβληματίζει ακριβώς; Το πώς να του συμπεριφέρεσαι ή το αν θα συνεχίσεις να τον κανείς γενικώς παρέα;
JohnConstantine Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 το ψέμα γράφεται με ένα "μ' Ψευτη
Stefanos92 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Τι σε προβληματίζει ακριβώς; Το πώς να του συμπεριφέρεσαι ή το αν θα συνεχίσεις να τον κανείς γενικώς παρέα; Βασικά το ένα έχει να κάνει με το άλλο.. δε θα έλεγα ότι θέλω να τον χάσω.. είμαστε φίλοι περίπου 4 χρόνια.. δεν είναι και ο κολλητός μου, αλλά τον έχω αγαπήσει και δε θα θελα να μη μιλάμε. Από την άλλη αυτή η κατάσταση με έχει προβληματίσει. Από τη μία είναι άσχημο να σου λένε ψέματα.. αν και κανένα από αυτά δεν ήταν για μένα.. πιο πολύ για τον εαυτό του τα λέει.. και από την άλλη σκέφτομαι ότι εφόσον είναι φίλος μου και προφανώς τραβάει κάποιο ζόρι ψυχολογικό για να λέει ψέματα.. πρέπει να τον βοηθήσω. Δεν ξέρω πως όμως.
Lilith19 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Βασικά το ένα έχει να κάνει με το άλλο.. δε θα έλεγα ότι θέλω να τον χάσω.. είμαστε φίλοι περίπου 4 χρόνια.. δεν είναι και ο κολλητός μου, αλλά τον έχω αγαπήσει και δε θα θελα να μη μιλάμε. Από την άλλη αυτή η κατάσταση με έχει προβληματίσει. Από τη μία είναι άσχημο να σου λένε ψέματα.. αν και κανένα από αυτά δεν ήταν για μένα.. πιο πολύ για τον εαυτό του τα λέει.. και από την άλλη σκέφτομαι ότι εφόσον είναι φίλος μου και προφανώς τραβάει κάποιο ζόρι ψυχολογικό για να λέει ψέματα.. πρέπει να τον βοηθήσω. Δεν ξέρω πως όμως. Δεν είναι όλα τα ψέματα ίδια. Ο λόγος που μας ενοχλούν είναι κατά βάση επειδή θεωρούμε πως τα άτομα που τα χρησιμοποιούν κρύβουν δόλο ή τάση να μας κάνουν κακό ή φανερώνουν μια αναξιοπιστία γενικά. Από την στιγμή που τα ψέματα του φίλου σου δεν ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες, δεν θα έπρεπε να σε ενοχλούν προσωπικά κατά την γνώμη μου. (Ανήκουν στην τρίτη βασικά αλλά εφόσον αφορούν κυρίως τα θέματα της αυτοεικόνας του και είναι και αναγνωρίσιμα, δεν φανερώνουν μια γενική τάση αναξιοπιστίας φαντάζομαι) Εφόσον λοιπόν καταλήγεις πως δεν επηρεάζει εσένα συγκεκριμένα η συμπεριφορά αυτή και αναγνωρίζεις πως είναι κάτι που έχει να κάνει με τον ίδιο,το να τον βοηθήσεις είναι μια επιλογή. Φυσικά, αν ο ίδιος δεν το θεωρεί αυτό πρόβλημα, δεν έχεις πολλές ελπίδες. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις μόνο είναι να του δείξεις έμμεσα πως δεν είναι απαραίτητο να επινοεί όλες αυτές τις ιστορίες προκειμένου να έχει φίλους και να νιώθει κοινωνικά αποδεκτός. Μέσα από άσχετες φαινομενικά κουβέντες και συζητήσεις, μπορείς να του περάσεις μηνύματα πάνω στο ότι δεν είναι ανάγκη να εξαρτάται η αξία κάποιου από το πόσες γκόμενες ή το πόσο γαμάτο σώμα έχει. Μπορείς να του φέρνεις παραδείγματα άλλων ας πούμε, που παρότι δεν τα έχουν όλα αυτά, νιώθουν πολύ καλά με τον εαυτό τους. Βέβαια, επειδή ίσως ο φίλος σου γενικά σαν άτομο να κινείται αρκετά σύμφωνα με το τι επιτάσσει η κοινωνία και όλα αυτά και σαν άτομο ο ίδιος να μην έχει αναπτύξει την σκέψη του, θέλει σίγουρα αρκετό χρόνο και αλλαγή γενικά στον τρόπο σκέψης του. Κάτι που από ένα σημείο και μετά έχει να κάνει με τον ίδιο, εσύ μπορείς απλώς να του δείξεις ότι υπάρχει και αυτός ο δρόμος και να τον αφήσεις να κάνει ότι ο ίδιος νομίζει. Μπράβο σου που θέλεις να τον βοηθήσεις όπως λες. Μην περιμένεις όμως να γίνεις ο σωτήρας του και δεν χρειάζεται κιόλας, στην χειρότερη, τον αποδέχεσαι για αυτό που είναι και απολαμβάνεις τις πτυχές της προσωπικότητάς του που σε κάνουν να περνάς καλά μαζί του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα