Προς το περιεχόμενο

Antivirus

Grumandel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν θελεις να δωσεις χρηματα και να αξιζουν πραγματικα για αυτο που θα παρεις αγορασε Bitdefender η Kaspersky. Απλα θα τα βαλεις , και θα ξεχασεις οτι υπαρχουν στο PC. Με μια σωστη χρηση παντα ειναι οτι καλυτερο εκει εξω.

• Like 2
Δημοσ.

Αρα eset ή kaspersky ;

σα να ρωτας amd η intel? nvidia η amd? βουνο η θαλασσα :P Θα βρεις οπαδους και απο τις δυο μεριες και πες μου εσυ πως θα ξεχωρισεις ποιανου η γνωμη ειναι πιο αντικειμενικη και πιο ορθη. Δοκιμασε τα (ενα καθε φορα) μονος σου και αποφασισε

(<---- eset :P)

• Like 2
Δημοσ.

Shadow Defender (SD) ή Sandboxie (SB).

Κυριολεκτικώς αδιαπέραστα 100% από τα πάντα.

Προκαλείται οποιοσδήποτε να βρει έστω κι έναν ιό που έχει διαπεράσει το SB από το 2006.

Το δε SD, μετά από την έκδοση 1.2.0.370, είναι επίσης απόρθητο.

Καταλαμβάνει μόλις 6MB RAM και πρακτικά μηδέν ισχύ CPU, στον δίσκο πιάνει 5MB (+τον virtual space που μηδενίζεται σε κάθε restart).

Σσυνιστάται σε πιο ατζαμήδες χρήστες διότι απαιτεί ελάχιστες ρυθμίζεις.

Δεν απαιτούν ενημερώσεις όπως τα av, τα βάζεις μια φορά και τέλος.

ΑΛΛΑ δεν είναι antivirus και δεν προειδοποιούν για ιούς.

Mε χρήση ενός εκ των παραπάνω, η επιλογή antivirus είναι αδιάφορη - ένα οποιοδήποτε av αρκεί.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε lv προγράμματα κι όχι antivirus.

Η προστασία τους από μόνιμες ζημιές κάθε είδους ιών είναι ασύγκριτα καλύτερη από οποιοδήποτε av.

-

• Like 2
Δημοσ.

Ειχα Panda και avast και δεν εκαναν τιποτα...με το που εγκατέστησα kaspersky βρηκε ενα τονο ιους...το panda και το avast ειναι πολυ αδυναμα αντιικα...δωρεαν να μου το εδιναν δεν θα το εκανα εγκατάσταση..ξερω κάμποσες περιπτωσεις με αβαστ και παντα οπου ειχαν προβληματα με ιους... Γιαυτο θελω κάτι σε Eset γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι νο1 αντιικο...

Καλησπερα κι απο μενα ...

Καπου τα χεις μπερδεψει σχετικα με το ποιο ειναι το Νο1....Και οχι μονο εσυ.

Δες εδω :

http://www.insomnia.gr/topic/583550-av-test-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-antivir/

Και εδω :

http://www.pcsteps.gr/493-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-antivirus/

Φιλικοτατα φυσικα.

Δημοσ.
Δεν το πολυ πιστευω απο την στιγμη που ο ιδιος ο κατασκευαστής του MCAfee εχει πει οτι το ιδιο του το προιον δεν ειναι αξιόπιστο...

Εσετ ειχα σε ενα προηγούμενο πσ μου και δεν ειχα ποτε θεμα...απλα ρωτάω γιατι πλεον εχουν βγει 200 σεκουριτι:P

Δημοσ.

Χθες είδα σε παλιό φορητό από το 2010 σε φιλικό σπίτι να τρέχει το avira free και με βάση τα specs του φορητού τολμώ να πω ότι είναι κατά πολύ ελαφρύτερο του free avast που έχω σε παρόμοιο laptop ενός έτους παλαιότερο. Είμαι περίεργος να κάνω αυτή την αλλαγή έτσι για τα μάτια να δω αν η εντύπωσή μου είναι ορθή.κι ας μη χρησιμοποιώ τον συγκεκριμένο φορητό πια.

Ειδικότερα μου έκανε εντύπωση που έτρεχε ο chrome με τη συμπαράσταση του ghostery με αρκετά μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με πάνω κάτω την ίδια διαμόρφωση με το δικό μου hardware.

Θα γράψω εδώ τα συμπεράσματά μου όταν το επιχειρήσω γιατί ίσως απασχολεί πολλούς με καθημερινά αδύναμα μηχανάκια.

Από όσο κοίταξα πρόλαβα στο διαδίκτυο σε καλή θέση είναι και το free του avira. Από user interface είναι κάπως περιορισμένο σε σχέση με το avast όσο πρόλαβα να καταλάβω, αυτά.

Έκπληξη για μένα πάντως ευχάριστη.

Τα λέμε προσεχώς αν όμως κάποιος έχει επιβεβαιώσει τα παραπάνω ας γράψει κάτι σχετικό. 

Δημοσ.

Το Αvira δημιουργεί με το καλημέρα ένα αρχείο 100 ΜΒ που δεν μπορεί να σβηστεί και

του οποίου το μέγεθος αυξάνεται συνεχώς σε κάθε update. Αυτό εμποδίζει τον αποκερματισμό (defrag) του δίσκου.

Επίσης, το σκανάρισμα που έκανε όταν του κάπνιζε και έβρισκε αδρανή τον υπολογιστή, με ενοχλούσε.

Αυτά τα κουσούρια με ενοχλούσαν και του έδωσα δρόμο.

To είχα μόνον για να κάνω έλεγχο αν κάτι εισχωρήσει στο pc, δεν μπορούσα να το εμπιστευτώ - όπως και κανένα άλλο άλλωστε.

Π.χ. σε ένα rootkit ή bootkit, αν και λέει ότι τα βρίσκει, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Το interface του είναι μια χαρά.

Όποιος θέλει πραγματική προστασία, έχει image του δίσκου και χρησιμοποιεί sandbox, virtualization

ή (σε ειδικές περιπτώσεις)  live linux CD.

Η προστασία με av είναι ξεπερασμένη, ατελής και ημίμμετρο.

-

• Like 1
Δημοσ.

Καλή η χρήση τους, αλλά είναι για internet cafe και για ΤΕΙ. Όταν θες να κάνεις windows update ή να προσθέσεις αρχεία κάθε φόρα πρέπει να το 'ξεπαγωνεις' και να το 'ξαναπαγώνεις'. Με ένα antivirus + malwarebytes ή 'σουίτα' πχ norton, eset + malwarebytes είναι μια χαρα με απαραίτητη προυπόθεση να μην πατάμε σε ότι site βρούμε και καταβάζουμε οτιδήποτε δούμε.

Δημοσ.

Τελικά (συνέχεια από προηγούμενο σχόλιό μου)  έκανα τις απαραίτητες ενημερώσεις στο φορητό είδα πως τα πάει στο browser με το avast για να έχω μια εικόνα άμεση να συγκρίνω τον άφησα περίπου 4 ώρες ανενεργό και την επομένη με την επανεκκίνηση του αλλάζω av με το avira free.

Άμεσα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα ελαφρύτερο av δεν πρέπει να σαρώνει τις ιστοσελίδες με τον τρόπο που το κάνει το avast για να σχηματίζονται οι σελίδες έτσι γρηγορότερα και ομαλότερα. Επειδή δεν το χρησιμοποιώ παρά ελάχιστα διαπίστωσα ότι στο αδρανή χρόνο του υπολογιστή μερικές φορές κάνει σάρωση του δίσκου και ότι έχει μια εβδομαδιαία σάρωση του συστήματος στο προγραμματισμό του.

Πάντως από τα διάφορα tests στο διαδίκτυο τα πηγαίνει καλύτερα του avast όποτε για αδύναμα συστήματα και όχι μόνο για free νομίζω είναι κάτι παρά πάνω από αξιόλογη πρόταση.

Αυτό που μου τι σπάει είναι ότι κάθε φορά που θέλω να κάνω μια σάρωση ακόμα με το δεξί κλικ μου ζητάει διακαιώματα admin κάτι που δεν συνέβαινε με το avast ή τώρα με το malwarebytes που έχω εγκατεστημένο στο φορητό αυτό. Κάπως θα βγαίνει off αυτό αλλά δεν το βρήκα πρόχειρο ή με άλλο τρόπο ίσως.

Για τη μνήμη που αναφέρει παραπάνω V.I.Smirnov των 100mb μάλλον είναι κάτι σαν την μόνιμη μνήμη που έχει και το avast που την ενημερώνει για να αποφεύγει να σαρώνει τα ίδια αρχεία για τις ίδιες υπογραφές και να τα προσπερνάει συμβουλεύοντας την αλλά με ssd δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε και με τόσο μικρό μέγεθος σε hdd  θέλω να πιστεύω από θέμα αποκερματισμού.

Ακόμα ένα που πρόλαβα να δω είναι ότι δημιουργεί πρόβλημα όταν προσπαθήσεις να κάνεις bootable usb πρέπει να απενεργοποιήσεις το block autorun function μέσα από το configuration > general > security αυτό το ανακάλυψα γιατί είπα σε έναν άλλο hdd να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό σε os συμπτωματικά.

Αυτά με το avira και το ακούς λιγότερο στον ανεμιστήρα του φορητού κάτι είναι και αυτό ιδιαίτερα αν προέρχεσαι από νέας γενειάς αθόρυβο hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...