mayrozjack Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα,τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω ένα σύστημα με i7-4771 με stock ψυξη. Γενικά, όλο το μηχάνημα είναι στα stock specs μιας και από την αρχή δεν είχα σκοπό να πειράξω τίποτα. Αρχικά όλα δούλευαν μια χαρά, μέχρι προχθές που είπα να ξαναπαίξω το Batllefield 4 και παρατήρησα ότι χτυπούσε 80άρια η θερμοκρασία της CPU. Σκέφτηκα ότι με τον καιρό μπορεί να αλλοιώθηκε η θερμαγώγιμη που είχε πάνω κι έτσι αγόρασα μια Arctic silver 5, καθάρισα την παλιά και πέρασα αυτήν. Σε idle οι θερμοκρασίες "παίζουν" μεταξύ 37-40 C ενώ στο prime95 σε full stress test έπιασε 99 C ! Προφανώς κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά αλλά τι μπορώ να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτές είναι οι θερμοκρασίες σου με stock αυτή την εποχή,αυτό που μπορείς ν'αλλαξεις είναι ψήκτρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδή αυτό είναι το φυσιολογικό; Αν ναι, τότε σίγουρα θα αλλάξω ψύκτρα και θα ήθελα τα φώτα σας για κάτι σχετικά φθηνό (max 50 ευρώ) και κυρίως αθόρυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αυτές είναι,και αφού δεν έχεις σκοπό να τον πειράξεις δεν χρειάζεται να δώσεις κ παραπάνω χρήματα πες μας και πιο κουτί εχεις να τσεκαρουμε το ύψος αλλα αυτη κάνει στα περισσότερα κουτιά. http://www.skroutz.gr/s/4314723/Raijintek-Themis.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδή αυτό είναι το φυσιολογικό; Αν ναι, τότε σίγουρα θα αλλάξω ψύκτρα και θα ήθελα τα φώτα σας για κάτι σχετικά φθηνό (max 50 ευρώ) και κυρίως αθόρυβο. Πολυ καλη προταση του MoviemakerGr καθως και η ψυκτρα της cooler master http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=68927e62-4a6c-4054-a4a9-4721e6dbc739 ειναι και αυτη αξιολογη επιλογη για μενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Το κουτί μου είναι το Carbide 200R της Corsair. Σκέφτομαι σοβαρά να πάω για την Themis. Αν και αρχικά είχα κάποιους ενδοιασμούς για το ενδεχόμενο να μου κλείσει memory slots, τελικά μου φαίνεται πως δεν θα έχω πρόβλημα. Θα 'ναι overkill αν της βάλω και δεύτερο ανεμιστήρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Οκ σε χωράει δεν χρειάζεσαι 2ο φουρφουρι,και το δεύτερο φουρφουρι στην καλύτερη θα σου δώσει άλλους -5 max κρίνεις κ αποφασίζεις λοιπόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ισως η themis να ειναι ψιλολιγη αν παιζει..... που παιζει...... βαρια παιχνιδια. 80αρια δε θα βαραει βεβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ισως η themis να ειναι ψιλολιγη αν παιζει..... που παιζει...... βαρια παιχνιδια. 80αρια δε θα βαραει βεβαια. Η Coolermaster που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω, θεωρείς ότι είναι καλύτερη; Απ'ότι είδα είναι σίγουρα πιο αθορυβη, και όχι σημαντικά ακριβότερη (νομίζω κάπου στο τάληρο είναι η διαφορά). EDIT: Την 412S είδα τελικά. Η 212 Evo για κάποιο λόγο δε μου γέμισε το μάτι, παρόλο που όλοι λένε πως είναι φοβερή ψυκτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Η 212 evo είναι ελάχιστα καλύτερη από την 412s, επίσης η themis είναι λίγο καλύτερη από την evo και φθηνότερη, όμως έχει πιο φθηνή κατασκευή. Η 212 evo έχει στιβαρότερη κατασκευή, τώρα δυστυχώς έχει ακριβύνει αρκετά. Προτίμησε καλύτερα την themis, ποιοτικά είναι μια χαρά δεν είναι μάπα, απλά σε σχέση με την evo έχει λίγο κατώτερη ποιότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Στα ιδια νομιζω οτι ειναι πανω κατω φιλε........ σε αυτα που λεει ο multi εχει δικιο. Αν θες κατι πραγματικα καλο και φθηνο (τροπος του λεγειν δλδ) παρε αυτη http://www.e-shop.gr/raijintek-ereboss-core-cpu-cooler-140mm-p-PER.642593 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ας αποφευχθεί ψύκτρα που κοιτάει προς τα επάνω καλύτερα, το είπα και στο άλλο θέμα που πόσταρες rfc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Στα ιδια νομιζω οτι ειναι πανω κατω φιλε........ σε αυτα που λεει ο multi εχει δικιο. Αν θες κατι πραγματικα καλο και φθηνο (τροπος του λεγειν δλδ) παρε αυτη http://www.e-shop.gr/raijintek-ereboss-core-cpu-cooler-140mm-p-PER.642593 ..και υπολόγισε 12αρια φουρφουρια γιατί τα 14ρια περισσεύουν.. και πετάνε τα λαστιχακια - στηρίγματα έξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrozjack Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Στα ιδια νομιζω οτι ειναι πανω κατω φιλε........ σε αυτα που λεει ο multi εχει δικιο. Αν θες κατι πραγματικα καλο και φθηνο (τροπος του λεγειν δλδ) παρε αυτη http://www.e-shop.gr/raijintek-ereboss-core-cpu-cooler-140mm-p-PER.642593 Φιλε rfc είδα την ψύκτρα και με πιάσαν τα γέλια. Τι κτήνος είναι αυτό; (Μην παρεξηγηθώ, φαντάζομαι κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, απλά μου φάνηκε λίγο...άχαρη) Μετά απ'όλη αυτή την κουβέντα βέβαια, να ρώτησω και για τα αποτελέσματα που πρέπει να περιμένω. Σε καταστάσεις υψηλού φόρτου μεν αλλά σε νορμαλ συνθήκες δε (όχι stress test με prime95, αλλά full scan με το kaspersky, κανένα βαρύ παιχνιδάκι κλπ) αυτή τη στιγμή παίζω οπωσδήποτε πάνω από 70 με ανώτατο όριο τους 80-82 βαθμούς. Πιστεύω ότι με μια επένδυση που να αξίζει, θα πρέπει να δω μειώση της τάξης των 15-20 βαθμών (χοντρικά). Καταλαβαίνω πως παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο (airflow, εφαρμογή της πάστας κλπ) αλλά πιστεύετε πως με μια από τις ψύκτρες που συζητήσαμε θα δώ αυτή τη διαφορά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Εγω την εχω σε 4970Κ στα 4.4 και δε μου ξεπερνα ποτε τους 55-57 αυτη την εποχη. Και δεν ειναι καθολου αχαρη..... Αυτη τη στιγμη που μιλαμε, εχω 6 ανοιχτα tabs στο chrome, σκαναρω το μηχανημα με hitman pro, γραφω σε word, ακουω μουσικη και ταυτοχρονα κατεβαζω, οχι τρελλα πραγματα δλδ, αλλα με 33 βαθμους ανα core, παραδειγμα ειναι αυτο. Και την themis εχω και την evo εχω και μια zalman εχω....... ολες ειναι απλες οδοντοκρεμες μπροστα σε αυτη που ειναι κατα 10 ευρω πιο εκριβη μονο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα