Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε χριστοφορε, διαβαζοντας το θεμα σου, αμφιβαλλω πολυ σοβαρα για ενα και μονο πραγμα.  

αν ξερεις και ο ιδιος τι θελεις...!!!!!    

εχεις αλλαξει κουτια, μητρικες, τροφοδοτικα, μνημες.........,. το μονο που εχεις σταθερο ειναι ο G3258 (ευτυχως, υπαρχει και κατι σταθερο...!!)  

βλεπω οτι δεν εχεις υπομονη, να ψαξεις λιγο να βρεις πιο συγκεκριμενα πραγματα. αφου φυσικα, αποφασισεις πρωτα τι ψαχνεις..!!

ουτε καν... εχεις μετρησει το επιπλο που θελεις να βαλεις το κουτι...???   αυτα δεν ειναι θεματα... ΓΙΩΤΑ..!!   γιατι για να εισαι εδω, δεν σε θεωρω Γιωτα..! κατι θα εχεις μαθει....!!!! 

απλα νομιζω οτι εισαι λιγο βιαστικος, να παρεις νεο συστημα, και σε καποια σημεια θα πεσεις και σε γουβες..!!! 

εγω παντως, θα ελεγα

1 να παρεις το AEROCOOL (αν βεβαια χωραει εκει που θες να το βαλεις), που παιρνει και micro ATX μητρικες, ετσι θα εχεις περισσοτερη ευελιξια σε συνδυασμους

2 να πας σε Micro ATX MOBO, οπου θα βρεις και φθηνες αλλα και καλα εξοπλισμενες μητρικες, 

http://www.skroutz.gr/s/5456511/Asrock-B85M-Pro3.html

κι αν πας στα 70€  ---> http://www.skroutz.gr/s/5239950/Asrock-H97M-Anniversary.html 

3 τροφοδοτικο του κιλου, για μενα ειναι απαγορευτικο, οταν με 30-40€ βρισκεις πολυ καλα τροφοδοτικα, και με W τοσα οσα θα χρειαστεις πραγματικα και οχι παραπανισια, χωρις λογο.  νομιζω οτι 400-450W ειναι αρκετα για το συστημα που θες, ακομα και με καρτα γραφικων..! 

http://www.skroutz.gr/s/5804935/Thermaltake-TR2-450W-Bronze.html

http://www.skroutz.gr/s/4306951/EVGA-430W-Power-Supply-80-PLUS.html

4 δεν ξερω αν εχεις μνημες ή θα αγορασεις, γιατι βλεπω στη μια συνθεση 1χ8 και στην αλλη 4χ4....!! αυτο θα εξαρτηθει απο την μητρικη που θα αγορασεις. αν εχει 2 slot RAM, παρε 1χ8, ουτως ωστεμ αν χρειαστει στο μελλον, να μπορεις να προσθεσεις, αλλη μια. αν εχει 4 Slot RAM, μπορεις να πας σε 2χ4, ωστε να ωφεληθεις και απο το DUAL CHANNEL..!! 

Τι να πω για το κουτι?κριμας...

Το τροφοδοτικο που βαζεις δεν φαινεται...  

Προτεινω ομως το συγκεκριμενο    http://www.e-shop.gr/psu-be-quiet-system-power-7-350w-p-PER.640576

το τροφοδοτικο που εβαλε ειναι αυτο  http://www.e-shop.gr/psu-seasonic-ss-400fl-x-400w-fanless-p-PER.640390

απλα ειχε ενα κενο μετα το λινκ και δεν εβγαινε..!!

το οποιο ειναι και ακριβο, και εξαντλημενο.... για αυτο λεω οτι ειναι πολυ..... φλου η κατασταση...!!!

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικα το θεμα πιστευω οτι λειτουργει περισσοτερο ως ανακοινωση παρα ως βοηθεια

Μα δεν έγιναν και ουσιαστικές προτάσεις ως προς το τι να πάρω.

Πχ. το μόνο που πρότεινες ήταν να πάω σε amd (επειδή το έχεις το κόλλημα), να δώσω 100ευρώ παραπάνω και ουσιαστικά να πάρω ένα σύστημα κατώτερο -απο αυτό που θα μπορούσα κάλλιστα να αναβαθμίσω εύκολα σε i5 με τα ίδια χρήματα στο μέλλον)

Δημοσ.

Κανεις λαθος. Δεν μπαινω εδω στο forum για να σπαμαρω παντου amd. Εχω κανει αρκετες φορες προτασεις με intel.

Απο τη στγμη που ειχες i5 το εδωσες γιατι οπως ειπες δεν το χρησιμοποιουσες κοιτας να παρεις κατι για να καλυψει τις αναγκες σου που υποτιθεται οτι ξες τι ειναι, και πας και αγοραζεις οτι πιο σαπιλα και μουφια με τη λογικη καποια στιγμη να σκασεις 200+ σε ενα συστημα 2-3 χρονων με αυτα τα παρτς και να το αναβαθμισεις, ε εισαι αξιος της μοιρας σου.

Επρεπε να πας σε ι3 4170 χωρις καρτα γραφικων και τελος. Αλλα οταν ξεκινας και αγοραζεις και μετα ρωτας τι να σου πει καποιος? Καλα εκανες και μπραβο? Τον 3258 θελω να δω πως θα τον κλοκαρεις στο κουτακι σου και με αυτη τη μητρικη. Γιατι εαν τον πηρες για να τον κρατησεις stock ε θα πεσει πολυ γέλιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε χριστοφορε, διαβαζοντας το θεμα σου, αμφιβαλλω πολυ σοβαρα για ενα και μονο πραγμα.  

αν ξερεις και ο ιδιος τι θελεις...!!!!!    

εχεις αλλαξει κουτια, μητρικες, τροφοδοτικα, μνημες.........,. το μονο που εχεις σταθερο ειναι ο G3258 (ευτυχως, υπαρχει και κατι σταθερο...!!)  

Έχεις δίκιο, δεν ξέρω τι θέλω - αλλά τα πράγματα άλλαζαν συνεχώς στην πορεία για έναν και μόνο λόγο - έβρισκα στο ενδιάμεσο όλο και καλύτερες προσφορές. Τι εννοώ.

Προς το παρόν έχω στα χέρια μου :

Τον G3258 (τον πήρα 3ων ημερών στα 50ευρώ - από αγγελία). Η τιμή είναι δίκαιη νομίζω για να τον επιλέξω.

4x4gb ram = τις πήρα απο αγγελία στα 40ευρώ. Είχα σκοπό να του βάλω 1x8 επάνω αλλά εφόσον βρέθηκαν αυτές -κυριοκεκτικά βράδυ- δεν μπορούσα να τις αποφύγω.

Τον Evo 250 τον πήρα χωρίς να δώσω ευρώ. Για δουλειά που έκανα, αντί να με πληρώσουν με ευρώ - με πλήρωσαν με τον evo (ναι, έγινε και αυτό) ο οποίος ήταν σφραγισμένος - εταιρικός.

Όσον αφορά το κουτί, όταν έγινε η παραγγελία (από Ίλιον) υπολόγιζα με το μάτι αν θα χωράει στο σπίτι που μένω στην Ζωγράφου. Θα μου πεις, καλά ρε, δεν μπορούσες να το μετρήσεις; Ε, λίγο η απόσταση, λίγο ότι ήταν το τελευταίο κομμάτι του μαγαζιού - βιάστηκα,  την έπαθα, προχωράμε. Ένα 20αρικο θα χάσω, οκ, δεν χάνομαι.

Όσον αφορά το aerocool, αυτήν την στιγμή που μιλάμε το έχω στο ίδιο δωμάτιο (μου το δάνεισε φίλος -που έχει γράψει στο παρόν θέμα -τον ευχαριστώ πολύ κιόλας) για να το τσεκάρω. Σαν μέγεθος είναι ακριβώς ότι έψαχνα. Ίδιο με το m93p που αντικατέστησα, ίδιοι χώροι κλπ. ΟΜΩΣ sfx τροφοδοτικό που να μην ακούγεται δεν βρήκα. Από που έβγαλα το συμπέρασμα: Αφενός από review, αφετέρου από το δικό του sfx που μου έδωσε το παιδί και δοκίμασα και κατά τρίτον μίλησα με άλλους 2 κατόχους τέτοιων τροφοδοτικών και μου έλεγαν τα ίδια. Ο ένας μάλιστα μου έλεγε ότι έχει αλλάξει ανεμιστήρα στο silverstone (των περίπου 100 ευρώ) για να γίνει δουλειά.

Αν είναι να πληρώσω 50-60 ευρώ, να αλλάζω ανεμιστήρα, να μην έχω εγγύηση πια -ε οχι, δεν συμφέρει.

Το άλλο κακό (όκ, δεν καίγομαι και τόσο βέβαια) του aerocool είναι ότι παίρνει μονάχα low profile gpu. Για πιθανή αναβάθμιση πχ, μου κόβει τα πόδια γιατί οι καλέςς είναι δυσεύρετες. 

Όσον αφορά την mobo, ακυρώθηκε στο ενδιάμεσο για 1 λόγο.Το bitfenix ήρθε, δεν μου έκανε, πήρε πόδι. Ποιος ο λόγος λοιπόν να παραμείνω σε mini atx που με περιόριζε τόσο; Οπότε παρήγγειλα αυτήν, http://www.kapacom.gr/computer-parts/mboard/asrock-b85m-pro4-motherboard-micro-atx.html, θεωρώντας την ως την πιο τίμια για τα χρήματα της. Μέσα σε 1 μέρα την είχα στα χέρια μου - οπότε σίγουρα πλέον δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη και για αυτήν. :P

Σχετικά με τα τροφοδοτικά ,atx πλεον,  κάποιο όπως το φαντάζομαι -να ακούγεται μηδαμινά- δεν βρήκα (για τα δικά μου αυτιά). Δούλεψα χθες ένα Supercase (ναι, οκ, των 10 ευρώ.  τι σχέση έχουν τα επώνυμα ποιοτικά θα μου πειτε.) και έφυγα με πονοκέφαλο στο 10λεπτο από το δωμάτιο. Οπότε για να τελειώνω με το όλο θέμα είπα να πάω σε fanless.

Αυτό που παρήγγειλα αργά χθες βράδυ είναι αυτό αλλά σε 400watt:

https://www.skroutz.gr/s/4356393/Seasonic-Platinum-Series-Fanless-460.html

Παίζει να ήταν το τελευταίο γιατί όπως βλέπω από το ιστορικό παραγγελίες προχωράει κανονικά.

Τέλος, κατάλαβα ότι το Lenovo m93p με 'κατέστρεψε' λιγάκι. Έχω χρόνια να ασχοληθώ με δικό μου desktop και δεν είχα ιδέα τι νταμάρια κουτιά υπάρχουν στην αγορά. Εκείνο ήταν μικρό, αθόρυβο και νομιζα ότι έτσι εύκολα θα βρω κάποιο αντίστοιχο για να γίνει η δουλειά αντικατάστασης του προυπάρχοντος.

Επρεπε να πας σε ι3 4170 χωρις καρτα γραφικων και τελος. 

όταν τον i5-4570 θα τον βρω με 80-90ευρώ (πίστεψε με σε 2-3 μήνες θα τον έχω βρει -έχω ήδη κλείσει έναν από παιδί που του έκανα εξυπηρέτηση) ναι, θα τον αναβαθμίσω τον pentium. Τώρα με συμφέρει ή όχι να μείνω με τον σαπιοpentium όπως λες;

Επεξ/σία από xristoforos89
Δημοσ.

Έχεις δίκιο, δεν ξέρω τι θέλω - αλλά τα πράγματα άλλαζαν συνεχώς στην πορεία για έναν και μόνο λόγο - έβρισκα στο ενδιάμεσο όλο και καλύτερες προσφορές. Τι εννοώ.

Προς το παρόν έχω στα χέρια μου :

Τον G3258 (τον πήρα 3ων ημερών στα 50ευρώ - από αγγελία). Η τιμή είναι δίκαιη νομίζω για να τον επιλέξω.

4x4gb ram = τις πήρα απο αγγελία στα 40ευρώ. Είχα σκοπό να του βάλω 1x8 επάνω αλλά εφόσον βρέθηκαν αυτές -κυριοκεκτικά βράδυ- δεν μπορούσα να τις αποφύγω.

Τον Evo 250 τον πήρα χωρίς να δώσω ευρώ. Για δουλειά που έκανα, αντί να με πληρώσουν με ευρώ - με πλήρωσαν με τον evo (ναι, έγινε και αυτό) ο οποίος ήταν σφραγισμένος - εταιρικός.

Όσον αφορά το κουτί, όταν έγινε η παραγγελία (από Ίλιον) υπολόγιζα με το μάτι αν θα χωράει στο σπίτι που μένω στην Ζωγράφου. Θα μου πεις, καλά ρε, δεν μπορούσες να το μετρήσεις; Ε, λίγο η απόσταση, λίγο ότι ήταν το τελευταίο κομμάτι του μαγαζιού - βιάστηκα,  την έπαθα, προχωράμε. Ένα 20αρικο θα χάσω, οκ, δεν χάνομαι.

Όσον αφορά το aerocool, αυτήν την στιγμή που μιλάμε το έχω στο ίδιο δωμάτιο (μου το δάνεισε φίλος -που έχει γράψει το παρόν θέμα -τον ευχαριστώ πολύ κιόλας) για να το τσεκάρω. Σαν μέγεθος είναι ακριβώς ό,τι έψαχνα. Ίδιο με το m93p που αντικατέστησα, ίδιοι χώροι κλπ. ΟΜΩΣ sfx τροφοδοτικό που να μην ακούγεται δεν βρήκα. Από που έβγαλα το συμπέρασμα: Αφενός από review, αφετέρου από το δικό του sfx που μου έδωσε το παιδί και δοκίμασα και κατά τρίτον μίλησα με άλλους 2 κατόχους τέτοιων τροφοδοτικών και μου έλεγαν τα ίδια. Ο ένας μάλιστα μου έλεγε ότι έχει αλλάξει ανεμιστήρα στο silverstone (των περίπου 100 ευρώ) για να γίνει δουλειά.

Αν είναι να πληρώσω 50-60 ευρώ, να αλλάζω ανεμιστήρα, να μην έχω εγγύηση πια -ε οχι, δεν συμφέρει.

Το άλλο κακό (όκ, δεν καίγομαι και τόσο βέβαια) του aerocool είναι ότι παίρνει μονάχα low profile gpu. Για πιθανή αναβάθμιση πχ, μου κόβει τα πόδια γιατί οι καλέςς είναι δυσεύρετες. 

Όσον αφορά την mobo, ακυρώθηκε στο ενδιάμεσο για 1 λόγο.Το bitfenix ήρθε, δεν μου έκανε, πήρε πόδι. Ποιος ο λόγος λοιπόν να παραμείνω σε mini atx που με περιόριζε τόσο; Οπότε παρήγγειλα αυτήν, http://www.kapacom.gr/computer-parts/mboard/asrock-b85m-pro4-motherboard-micro-atx.html, θεωρώντας την ως την πιο τίμια για τα χρήματα της. Μέσα σε 1 μέρα την είχα στα χέρια μου - οπότε σίγουρα πλέον δεν μπορώ να αλλάξω γνώμη και για αυτήν. :P

Σχετικά με τα τροφοδοτικά ,atx πλεον,  κάποιο όπως το φαντάζομαι -να ακούγεται μηδαμινά- δεν βρήκα (για τα δικά μου αυτιά). Δούλεψα χθες ένα Supercase (ναι, οκ, των 10 ευρώ.  τι σχέση έχουν τα επώνυμα ποιοτικά θα μου πειτε.) και έφυγα με πονοκέφαλο στο 10λεπτο από το δωμάτιο. Οπότε για να τελειώνω με το όλο θέμα είπα να πάω σε fanless.

Αυτό που παρήγγειλα αργά χθες βράδυ είναι αυτό αλλά σε 400watt:

https://www.skroutz.gr/s/4356393/Seasonic-Platinum-Series-Fanless-460.html

Παίζει να ήταν το τελευταίο γιατί όπως βλέπω από το ιστορικό παραγγελίες προχωράει κανονικά.

Τέλος, κατάλαβα ότι το Lenovo m93p με 'κατέστρεψε' λιγάκι. Έχω χρόνια να ασχοληθώ με δικό μου desktop και δεν είχα ιδέα τι νταμάρια κουτιά υπάρχουν στην αγορά. Εκείνο ήταν μικρό, αθόρυβο και νομιζα ότι έτσι εύκολα θα βρω κάποιο αντίστοιχο για να γίνει η δουλειά αντικατάστασης του προυπάρχοντος.

όταν τον i5-4570 θα τον βρω με 80-90ευρώ (πίστεψε με σε 2-3 μήνες θα τον έχω βρει -έχω ήδη κλείσει έναν από παιδί που του έκανα εξυπηρέτηση) ναι, θα τον αναβαθμίσω τον pentium. Τώρα με συμφέρει ή όχι να μείνω με τον σαπιοpentium όπως λες;

Δεν ειναι ο pentium σαπιος, αλλα anyway. Καλοδουλευτο

Δημοσ.

Δεν ειναι ο pentium σαπιος, αλλα anyway. Καλοδουλευτο

.. και πας και αγοραζεις οτι πιο σαπιλα και μουφια με τη λογικη καποια στιγμη να σκασεις 200+ σε ενα συστημα 2-3 χρονων με αυτα τα παρτς και να το αναβαθμισεις, ε εισαι αξιος της μοιρας σου.

Επρεπε να πας σε ι3 4170 χωρις καρτα γραφικων και τελος. 

Δικά σου λόγια, όχι δικά μου. 

Όπως και να έχει -από όσα έγραψα παραπάνω- ουσιαστικά το πισι θα μου βγει ψίχουλα (με αναβάθμιση cpu/gpu σε τιμές σκότωμα και αυτά). για τα parts που ΘΑ έχει - και όλα μάλιστα καινούρια. Οκ, μπορούσα να πάρω κλάσεις ανώτερο τροφοδοτικό - είμαι ο πρώτος που τα λέει- αλλά για να μην μείνω με το.. τροφοδοτικό στο χέρι (όπως το bitfenix ένα πράγμα) είπα να μην πάω στα τυφλά και να αγοράσω κάτι γκαραντί που δεν θα ακούγεται.

ΥΓ. Κάποιος που δουλέυει χρόνια desktop θα σχολιάσει 'καλά ρε, τι θέματα έχει αυτός με τον θόρυβο;'. Μόνο όμως όσοι δουλεύουν χρόνια με αθόρυβα (νεκροταφεία) λαπτοπ θα μπορέσουν να με καταλάβουν μιας και ουσιαστικά τα τελευταία 6-7 χρόνια μόνο λαπτοπς δούλευα. Ούτε καν να ανοίξω κομιξ δεν μπορώ αν ακούγεται κάτι και μου αποσπάει την προσοχή.

Δημοσ.

συμφνω με τις κινησεις σου αλλα κλαιω για το τροφοδοτικο...145 ευρο για ενα τροφοδοτικο που στο μελλον δεν θα μπορεις να του βαλεις μια οχι enthusiast η καλη καρτα γραφικων αλλα ουτε μετρια γτ  θα φοβασαι μην ξεπερασεις την καταναλωση...αλλαξε το οσο ειναι καιρος εκτος αν οι μεγιστες σε καταναλωση καρτες που θα βαλεις ειναι η gtx 750 που εχει και αλλες παρομοιες τυπου 950 και οτι αλλο βγαινει...

Δημοσ.

συμφνω με τις κινησεις σου αλλα κλαιω για το τροφοδοτικο...145 ευρο για ενα τροφοδοτικο που στο μελλον δεν θα μπορεις να του βαλεις μια οχι enthusiast η καλη καρτα γραφικων αλλα ουτε μετρια γτ  θα φοβασαι μην ξεπερασεις την καταναλωση...αλλαξε το οσο ειναι καιρος εκτος αν οι μεγιστες σε καταναλωση καρτες που θα βαλεις ειναι η gtx 750 που εχει και αλλες παρομοιες τυπου 950 και οτι αλλο βγαινει...

Gamer δεν είμαι. Δεν πρόκειται να μείνω όλη μέρα μπροστά από μια οθόνη και να σκοτώνω ανθρωπάκια :P Για δουλειά θα μπει αργότερα ξεχωριστή κάρτα γραφικών.

Το τροφοδοτικό 120 κοστίζει (οκ, κλάψε λιγότερο τώρα :-D ). ¨Εχεις κάποιο άλλη πρόταση σε όσο το δυνατόν αθόρυβο; Στα ίδια χρήματα, μην δώσω παραπάνω  για τροφοδοτικούλι.

Δημοσ.

δεν ξερω για το EVGA, αλλα το BeQuiet 300W - που εχω στo OFFICE PC της υπογραφης μου-  για να ακουσεις αν δουλευει, θα πρεπει να ειναι νυχτα και να βαλεις το αυτι σου πανω στο τροφοδοτικο....!!  

οσο για τα λαπτοπ που λες,τα παλιοτερα...... δεν θα τα ελεγα και dead silent...καθως ειχαν τους ανεμιστηρες των καρτων γραφικων που μετα απο λιγο καιρο, κανανε σα διαολια..!!!  

μονο οταν βγηκαν τα ενσωματωμενα στους CPU γραφικα, εγιναν dead silent.....!! 

παντως αν πραγματικα θες αθορυβο πισι, μην κολλας μονο στο τροφοδοτικο, γιατι εχει κι αλλες πηγες θορυβου, που πρεπει να δεις. 

Ψυκτρα CPU, ανεμιστηρια κουτιου....! μην εχεις την ψευδαισθηση οτι το τροφοδοτικο μονο του, θα κανει ολο το θορυβο..!

Δημοσ.

Πριν κανένα 3ωρο ήρθε μήνυμα απο εσοπ, ήταν η παραγγελία Περιστέρι. Το είχα πάρει απόφαση τελικά να τα σκάσω μπας και είναι αθορυβο. Το έστησα το πισι, όντως αθόρυβο πια. (αφού να μου πεις μόνο fan case και cpu cooler έχω επάνω).

Η πλάκα είναι ότι παρήγγειλα το 400άρι Gold ( http://www.e-shop.gr/psu-seasonic-ss-400fl-x-400w-fanless-p-PER.640390) και τελικά μου έδωσαν το 400άρι Platinum με 7 χρόνια εγγύηση (σιγά που θα με χαλούσε)

Αν έκαναν λάθος και μου έδιναν το 460w platiunum θα ήταν ακόμα καλύτερα βέβαια. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...