Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αγαπητοί συμφορουμίτες,

Για να μην κουράζω, το πρόβλημα είναι απλό. Μένω επαρχία (5km από το κέντρο). Έχω θόρυβο στη γραμμή αρκετό. Ποτέ δεν συνδέομαι πάνω από 3Mbps αν κι έχω 24άρα γραμμή (και καλά). Πέρσυ, αντιμετώπιζα προβλήματα ιδιαίτερα σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης ή έντονων ανέμων. Το αποτέλεσμα: Πρόβλημα με το ίντερνετ, τηλέφωνο με πολλά παράσιτα. Ο μόνος τρόπος να έχω ίντερνετ ήταν ν'αφήσω ανοικτό το τηλέφωνο. Πήρα HOL, ήρθε τεχνικός και μου είπε πως ίιιιισως το πρόβλημα βρίσκεται στα υπόγεια καλώδια που έρχονται από την αυλή του σπιτιού μέσα στο σπίτι. Του λέω το προφανές. Αφού έχω όλα τα παραπάνω, μήπως φταίνε τα καλώδια στην ευρύτερη περιοχή? Μου απάντησε πως αυτό δεν μπορεί να το ξέρει. Σημείωσε πως όλα είναι καλά κι αποχώρησε.

Αυτό συνέβει την Άνοιξη. Τώρα το Σεπτέμβριο όμως, ξεκίνησαν οι βροχές και πάλι τα ίδια...

Εδώ ζητώ και τη συμβολή σας, αν γνωρίζετε...

Έξω από το σπίτι, υπάρχουν κάτι καπάκια (σαν αυτά των φρεατίων) που γράφουν απάνω cyta. 

1. Τί είναι αυτά ακριβώς? Γνωρίζει κανείς? Ρωτώ γιατί δεν έχω ξαναδεί άλλων εταιρειών.

2. Αν και ιδιόκτητο δίκτυο η HOL, έχω ακούσει πως ουσιαστικά νοικιάζει τις γραμμές του ΟΤΕ. Υπάρχει περίπτωση η Cyta στο ιδιόκητητο δίκτυο να μου δίνει δικιά της γραμμή εξολοκλήρου? Παίζουν ρόλο αυτά τα 'καπάκια' δηλαδή που βλέπω έξω από το σπίτι?

3. Ρωτώ τα παραπάνω καθώς σκέπτομαι να ζητήσω από τη cyta να μου δώσουν νέα τηλεφωνική γραμμή με δικό τους αριθμό και προφανώς να φύγω από τη HOL. Θα ζητήσουν το έξτρα ποσό λόγω συμβολαίου βέβαια (λήγει τον Μάιο), αλλά μετά από τόσα προβλήματα που έχω προφανώς αν τα θέλουν, ας τα διεκδικήσουν δικαστικώς... 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Δημοσ.

3mbps?????????? πω πω!

κα ιεγω παραπονιέμαι που με 24αρα..έχω " μόνο" 17.4mbps (ΑΘήνα όμως...) οπότε να είμαι και ευχαριστημένος και να μη λέω κιχ!

κουράγιο φίλε!

* έχε υπόψην σου οτι στη...cyta...συνδέεται εξολοκλήρου η τηλεφωνική σου συσκευή στο..router που θα έχεις και αν ΔΕΝ έχεις για χ λόγο ηλεκτρικό ρεύμα(διακοπή κτλπ) δεν έχεις και τηλέφωνο......

Δημοσ.

3mbps?????????? πω πω!

κα ιεγω παραπονιέμαι που με 24αρα..έχω " μόνο" 17.4mbps (ΑΘήνα όμως...) οπότε να είμαι και ευχαριστημένος και να μη λέω κιχ!

κουράγιο φίλε!

* έχε υπόψην σου οτι στη...cyta...συνδέεται εξολοκλήρου η τηλεφωνική σου συσκευή στο..router που θα έχεις και αν ΔΕΝ έχεις για χ λόγο ηλεκτρικό ρεύμα(διακοπή κτλπ) δεν έχεις και τηλέφωνο......

Ήμουνα χρόοοοονια Θεσσαλονίκη. Έμενα κέντρο, ιδιόκτητο forthnet με ταχύτητα συγχρονισμού 23Mbps και κατέβασμα από rapidshare τότε με 1.2 mb / sec (δύο αρχεία καθώς είχε όριο 1mb ανά αρχείο). Οπότε καταλαβαίνω πώς αισθάνεσαι αλλά όταν επιστρέψεις επαρχία... το λούζεσαι και δροσίζεσαι  :-D

Ναι αυτό για το τηλέφωνο και το ρεύμα το διάβασα στο ινετ (περί voip) αλλά... αν δεν έχω ρεύμα πάνω από μία μέρα, το τηλέφωνο είναι το τελευταίο που θα μ' απασχολήσει λογικά...  :shock:  :-D

Μόλις διάβασα το θέμα. Κι εγώ Κορινθία είμαι. Προφανώς τα εναέρια καλώδια του ΟΤΕ κάπου είναι εκτεθειμένα. Γι'αυτό σκέπτομαι πως αν της CYTA τα κουτιά που βλέπω σχετίζονται με δικές της γραμμές υπόγειες και δεν είναι διακοσμητικά, να κάνω την αλλαγή.

Αν γνωρίζει κανείς πάντως ας μας ενημερώσει :)

Δημοσ.

Οχι αυτα τα κουτια που βλεπεις ειναι το δικτυο κορμου, να συνδεσει δηλαδη τα κεντρα μεταξυ τους, απο την μια πολη στην αλλη. Μετα αναλαμβανει το δικτυο του ΟΤΕ να σου φερει σημα μεχρι το σπιτι σου.

Δημοσ.

Αρχικά παμε, η 24αρα δεν είναι και καλά 24αρα, είναι έως 24 οπότε είσαι μέσα στο νόμιμο πλαίσιο. Όμως το adsl παίζει μέχρι τα 4 χλμ. Αν εσύ είσαι 5 είσαι πολύ τυχερός που συγχρονιζεις.

Δε νομίζω να έχει ιδιόκτητο η Cyta, θα ήταν καλύτερο να τους κάνεις μια ερώτηση τηλεφωνικώς

Δημοσ.

Οχι αυτα τα κουτια που βλεπεις ειναι το δικτυο κορμου, να συνδεσει δηλαδη τα κεντρα μεταξυ τους, απο την μια πολη στην αλλη. Μετα αναλαμβανει το δικτυο του ΟΤΕ να σου φερει σημα μεχρι το σπιτι σου.

Α μάλιστα. Οπότε και να φύγω από HOL και να πάω στον ΟΤΕ, πάλι η ίδια εναέρια (και προφανώς προβληματική) γραμμή θα μου έρθει σπίτι, σωστά? 

Αρχικά παμε, η 24αρα δεν είναι και καλά 24αρα, είναι έως 24 οπότε είσαι μέσα στο νόμιμο πλαίσιο. Όμως το adsl παίζει μέχρι τα 4 χλμ. Αν εσύ είσαι 5 είσαι πολύ τυχερός που συγχρονιζεις.

Δε νομίζω να έχει ιδιόκτητο η Cyta, θα ήταν καλύτερο να τους κάνεις μια ερώτηση τηλεφωνικώς

Η Cyta ΕΧΕΙ ιδιόκτητο στην περιοχή. Κατά τ'άλλα το γνωρίζω πως είναι μέσα στο νόμιμο πλαίσιο (έως 24). Το θέμα είναι όμως πως δεν έχω ούτε τα 3mbps. Γι'αυτό σκέπτομαι ν'αλλάξω εταιρεία. Αν όμως και η cyta με το και καλά ιδιόκτητο (αφού όλες δανείζονται τις ίδιες γραμμές από τον ΟΤΕ) μου φέρει την ίδια γραμμή, δεν έχει νόημα. Πρέπει να τους 'τσιτώσω' να δουν τί συμβαίνει από HOL μεριά.

Τονίζω πάντως πως έχω συμβιβαστεί με την ιδέα της χαμηλής ταχύτητας. Αλλά βρε παιδιά, αποσυνδέσεις, βουητά στην τηλ. γραμμή λες και το φυσάνε, ενώ να πρέπει ν' αφήσω το τηλέφωνο (όπως τώρα) για να έχω ίντερνετ, ε παραπάει... :(

Edit: Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί ΕΧΩ ίντερνετ όταν το τηλέφωνο μένει ανοικτό σε αυτές τις άσχημες περιόδους του μήνα? ( :P ) Πώς εξηγείται δηλαδή, μπας κι εντοπίσω το πρόβλημα...  :whistle:

Δημοσ.

Κοίταξε ο ΟΤΕ στον οποίον θα δώσει ο κάθε πάροχος την βλάβη για 5 χιλιόμετρα δε θα ασχοληθεί καν. Ή απάντηση θα είναι ή μένεις όπως είσαι ή το κοβεις.

Δημοσ.

Κοίταξε ο ΟΤΕ στον οποίον θα δώσει ο κάθε πάροχος την βλάβη για 5 χιλιόμετρα δε θα ασχοληθεί καν. Ή απάντηση θα είναι ή μένεις όπως είσαι ή το κοβεις.

Κοίτα... 5km μετράω εγώ με το αυτοκίνητο. Προφανώς για να ΕΧΩ ADSL τόσα χρόνια - κι αφού βάζεις το όριο των 5km - κάπου θα κάνει διακλάδωση η γραμμή και θα είναι λιγότερη απόσταση από το κέντρο της πόλης. Όπως και να έχει όμως το πρόβλημά μου δεν είναι με τη HOL για την ταχύτητα. Είναι γιατί έχω διακοπές σε βροχές και έντονους ανέμους που σημαίνει πως σε αντίθεση με όσα είπε ο τεχνικός, το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στην εναέρια γραμμή που λογικά θα είναι εκτεθειμένα τα καλώδια. 

Αφού λοιπόν αυτό που βλέπω έξω από το σπίτι δεν είναι το δίκτυο της cyta με δικές της γραμμές (πού ζω θα μου πείτε, αλλά ως γνωστόν ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται...  :-D ), προφανώς μένω όπως είμαι γιατί σε άλλη εταιρεία παίζει να είναι και χειρότερα...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας! 

Δημοσ.

Για αρχή θα έλεγα να δοκιμάσει αυτό που είπε ο ηλεκτρολόγος το καλώδιο που έρχετε μέσα από την αυλή μπορεί να έχει πιάσει υγρασία σε κάποιο σημείο και να δημιουργεί πρόβλημα υπόψιν ένα καλώδιο σκουριασμένου και μη σωστα μονομένο στην ένωση κάνει τρέλο θέμα.Μετά τσέκαρε αν αφήσει το μόντεμ πάνω του μόνο στη γραμμή χωρίς τηλέφωνα και τίποτα έχεις νετ και αν ναι απο ταχύτητα τι πιάνεις

Και επίσης δεν τα στατιστηκά της γραμμής σου τι λένε.

Το λεω γιατί το πρόβλημα μπορει να είναι όντως σε εσένα (λαώδιο,μπρίζα) και να μην φταίει ο πάροχος

Δημοσ.

Τελικώς το πρόβλημα (προφανώς) είναι στην εναέρια γραμμή. Είδα πριν λίγο το κουτί στην κολώνα του ΟΤΕ και κρατιέται μόνο από μία βίδα ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις λείπουν, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένο. Έδωσα τη βλάβη. Από εκεί κ πέρα, έχει σπάσει και το δικό μου το κουτί (εκεί που ενώνεται το καλώδιο του ΟΤΕ με αυτό που φέρνει μέσα στο σπίτι τη γραμμή). Οπότε θα βάλω ένα καινούριο εκεί, αν και προφυλάσσεται γιατί είναι μέσα σε τοίχο (u know, επαρχία, είναι αυτά τα αυτοσχέδια ντουλάπια! :-D  ) . Βέβαια, δίνω μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα να οφείλεται στην κολώνα του ΟΤΕ. Το χειρότερο είναι πως πολλά κουτιά είναι έτσι στην περιοχή, οπότε και να φτιάξω το δικό μου ενδεχομένως να προκληθεί πρόβλημα από κάποιο άλλο που προηγείται του δικού μου. Θα δούμε... 

Την στιγμή που τα κουτιά της Cyta που βλέπω δεν είναι εκεί για δικές της γραμμές, πρέπει όπως και δήποτε να λυθεί το πρόβλημα στην εναέρια γραμμή...

Δημοσ.

Αν πας σε cyta και όπου και να πας ακριβώς την ίδια γραμμή θα πάρεις μόνο άλλο ρουτερ θα πάρεις εκτός αν κάνεις να πάρεις νέο αριθμό μόνο τότε αλλάζει η γραμμή

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που εχει σπασει το κουτι σου αλλαξε το και οταν το αλλαξεις κοψε τα καλωδια και γυμνωσε τα παλι ωστε να εχει πιο καλο χαλκο να παταει το καλοδιο οσο για τα αλλα κουτια που ειναι διαλυμενα απλα καλυ τυχη και να κανεις ταματα να λυθει μεσω της αλλαγης αυτης :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...