Shadows Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ενας φιλος μου εδωσε το παλιο του pc το οποιο ειχε απο το 2009,δεν το εχει καθαρισει ποτε και εχει πιασει στην κυριολεξια μαλλι απο την σκονη.Θελω να το καθαρισω γιατι εκτος απο αισθητικα ασχημο φοβαμαι μην καει τιποτα. Πως Μπορω να το καθαρισω απο την σκονη με ηλεκτρικο φυσερο?Nα το αποσυνδεσω και να τα φυσηξω ολα? Επισης το τροφοδοτικο κανει θορυβο,λογικα ειναι το ανεμιστηρακι του,αλλα με φοβισε το οτι καποιες φορες που προσπαθησα να το ανοιξω απο τον διακοπτη του,μου εριξε στον γενικο το φως του δωματιου,το τροφοδοτικο ειναι το thermaltake toughpower 1500watt.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μην αποσυνδεσεις τιποτα!!, παρε ενα πιστολακι για τα μαλια , ή μια ηλεκτρικη σκουπα, βαλτην στην χαμηλωτερη δυνατη ενταση (την ηλ.σκουπα) και ρουφα την σκονη!.
skfn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ti σοκετ ειναι ? τι ψυκτρα εχει? Ισως χρειαστεί και αλλαγή στην πάστα της cpu αλλά σε ξένο pc, εγω δεν θα έμπλεκα τόσο. Μερικές φορες αν τα λύσεις, δεν παίρνουν αμέσως! Και ψαχνεις το γιατί! Το ποιο απλο ειναι ενα φύσημα με το φυσερο,. Κρατα του ανεμιστήρες μπλοκαρισμενους με ενα μολυβάκι την ώρα που τους φυσάς να μην γυρίζουν.. Ενα πινελάκι βοηθαει να ξεκολλήσεις τη κολλημένη σκόνη.
Shadows Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ti σοκετ ειναι ? τι ψυκτρα εχει? Ισως χρειαστεί και αλλαγή στην πάστα της cpu αλλά σε ξένο pc, εγω δεν θα έμπλεκα τόσο. Μερικές φορες αν τα λύσεις, δεν παίρνουν αμέσως! Και ψαχνεις το γιατί! Το ποιο απλο ειναι ενα φύσημα με το φυσερο,. Κρατα του ανεμιστήρες μπλοκαρισμενους με ενα μολυβάκι την ώρα που τους φυσάς να μην γυρίζουν.. Ενα πινελάκι βοηθαει να ξεκολλήσεις τη κολλημένη σκόνη. Eκανα λαθος διατυπωση φιλε μου ,to pc μου το χαρισε και θελω να το χρησιμοποιησω σαν βασικο. Eιναι 1366 και εχει εναν core i7 920,η ψυκτρα του ειναι μαμισια και idle θερμοκρασια ειναι 50-60 βαθμοι. Μην αποσυνδεσεις τιποτα!!, παρε ενα πιστολακι για τα μαλια , ή μια ηλεκτρικη σκουπα, βαλτην στην χαμηλωτερη δυνατη ενταση (την ηλ.σκουπα) και ρουφα την σκονη!. Το φυσερο δεν θα ειναι πιο αποτελεσματικο?
Rayven Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θες να κανεις δουλεια, αποσυναρμολογησε το pc. Θα χρειαστεις πεπιεσμενο αερα. Αν εχεις προσβαση σε κομπρεσερ, βεβαιωσου οτι εχει παγιδα υγρασιας. Αν οχι με δικη σου ευθυνη και μονο απο μακρια φυσημα. Αλλιως παιρνεις σπρευ.Καλο ειναι να εχεις ενα πινελο για να φτανεις σε δυσκολα σημεια, ενα πανι που να μην μαδαει και να ειναι αντιστατικο, και τελος οινοπνευμα κατα προτιμηση λευκο (και με μπλε γινεται). Τελος μασκα για μυτη και στομα. Η σκονη αυτη ειναι περισσοτερο οξειδιο του πυριτιου (καρκινογονο) και λιγοτερο οικιακη σκονη. Πιασε ενα καλοριφερ για να γειωθεις και ξεκινα ξεβιδωμα. Βασικος στοχος ειναι οι ψυκτρες, οι ανεμιστηρες και τρυπες εισροης αερα. Λυνεις ψυκτρα για να καθαριστει καλα. Χρησιμοποιεις πινελο, πανι με οινοπνευμα (λιγο) σε ολα τα εξαρτηματα. Η σκουπα ρουφαει και δεν ειναι τοσο αποτελεσματικη. Θετικη πιεση οχι αρνητικη. Στην αναγκη βεβαια οτι εχεις. Φυσικα και θα αλλαξεις θερμοαγωγιμη παστα. Απο το 2009 ειναι. Για το τροφοδοτικο μαλλον το παθαινεις απο τη σκονη. Εκει μονο φυσημα. ΜΗΝ το ανοιξεις αν δεν ξερεις. Εκτος οτι χανεις την εγγυηση μπορει να παθεις ηλεκτροπληξια ακομα και αν δεν ειναι στην μπριζα. Αν δεν ξερεις να αποφορτισεις τους πυκνωτες του δεν ακομπας βιδα. Εξωτερικα πιαστο οσο θες Εδω μονη λυση ειναι ο πεπιεσμενος αερας. Σκουπα δεν κανει τιποτα εδω. Αν μπορεις κανεις και ενα λαδωματακι τους ανεμηστηρες αφου καθαριστουν. Αν εχεις υγρο γρασσο σε σπρευ σηκωσε το αυτοκολλητακι, βγαλε την ταπα και θα δεις το αξονα. Ριξε λιγο. 1
Shadows Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θες να κανεις δουλεια, αποσυναρμολογησε το pc. Θα χρειαστεις πεπιεσμενο αερα. Αν εχεις προσβαση σε κομπρεσερ, βεβαιωσου οτι εχει παγιδα υγρασιας. Αν οχι με δικη σου ευθυνη και μονο απο μακρια φυσημα. Αλλιως παιρνεις σπρευ.Καλο ειναι να εχεις ενα πινελο για να φτανεις σε δυσκολα σημεια, ενα πανι που να μην μαδαει και να ειναι αντιστατικο, και τελος οινοπνευμα κατα προτιμηση λευκο (και με μπλε γινεται). Τελος μασκα για μυτη και στομα. Η σκονη αυτη ειναι περισσοτερο οξειδιο του πυριτιου (καρκινογονο) και λιγοτερο οικιακη σκονη. Πιασε ενα καλοριφερ για να γειωθεις και ξεκινα ξεβιδωμα. Βασικος στοχος ειναι οι ψυκτρες, οι ανεμιστηρες και τρυπες εισροης αερα. Λυνεις ψυκτρα για να καθαριστει καλα. Χρησιμοποιεις πινελο, πανι με οινοπνευμα (λιγο) σε ολα τα εξαρτηματα. Η σκουπα ρουφαει και δεν ειναι τοσο αποτελεσματικη. Θετικη πιεση οχι αρνητικη. Στην αναγκη βεβαια οτι εχεις. Φυσικα και θα αλλαξεις θερμοαγωγιμη παστα. Απο το 2009 ειναι. Για το τροφοδοτικο μαλλον το παθαινεις απο τη σκονη. Εκει μονο φυσημα. ΜΗΝ το ανοιξεις αν δεν ξερεις. Εκτος οτι χανεις την εγγυηση μπορει να παθεις ηλεκτροπληξια ακομα και αν δεν ειναι στην μπριζα. Αν δεν ξερεις να αποφορτισεις τους πυκνωτες του δεν ακομπας βιδα. Εξωτερικα πιαστο οσο θες Εδω μονη λυση ειναι ο πεπιεσμενος αερας. Σκουπα δεν κανει τιποτα εδω. Αν μπορεις κανεις και ενα λαδωματακι τους ανεμηστηρες αφου καθαριστουν. Αν εχεις υγρο γρασσο σε σπρευ σηκωσε το αυτοκολλητακι, βγαλε την ταπα και θα δεις το αξονα. Ριξε λιγο. Ευχαριστω φιλε για τον κοπο σου,θα ακολουθησω τις οδηγιες σου,ομως με σκαλωσες με αυτο για την σκονη,γιατι εχω ανοιχτο το κουτι απο την μια και εχω πιασει την σκονη απο μεσα οταν εβγαλα τους σκληρους.
Rayven Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστω φιλε για τον κοπο σου,θα ακολουθησω τις οδηγιες σου,ομως με σκαλωσες με αυτο για την σκονη,γιατι εχω ανοιχτο το κουτι απο την μια και εχω πιασει την σκονη απο μεσα οταν εβγαλα τους σκληρους. Οκ δεν ειναι για πανικο. Μακροχρονια χρηση και εισπνοη ειναι κακο. Γενικα μην εχεις το κουτι ανοιχτο. Πιανει περισσοτερη σκονη, χαλας την ροη αερα και δεν πετυχαινεις χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Αν δεν εχεις σκεφτει να βαλεις τους ανεμηστηρες σου ετσι ωστε να εχεις καλη ροη τοτε δε χαλας τιποτα μπορει και να βελτιωνεις . Η σκονη του pc εχει σε μεγαλο ποσοστο οξειδιο του πυριτιου. Το αντιστιχο με το "σκουριασμα" (οξυγονο αντιδρα με το υλικο). Η οικιακη σκονη ειναι κυριως νεκρο δερμα, ακακη συνηθως. Οταν ειναι να κανουμε ξεσκονισμα χρονων που εχει μαζεψει πολυ πραγμα, ειναι καλη ιδεα να μην το εισπνευσεις.
skfn Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Σίγουρα ειναι ποιο σωστή δουλειά αυτό που σου λεει ο Rayven και αν ειναι δικο σου αξίζει το κόπο. Μερικές επισημάνσεις μόνο: Οι μαμισιες ψύκτρες έχουν πλαστικά ποδαράκια που μπορεί να έχουν ξεραθεί και να μην κλίνουν καλα για να τις ξανακουμπώσεις. Θελει προσοχή για να κουμπώσουν σωστά και να μην σπάσουν. Όταν Φυσας να μπλοκάρεις τους ανεμιστήρες να μην γυρίζουν. Γίνεται πολυ κουβέντα για το ρούφηγμα και το στατικό ηλεκτρισμό. Αν το κανεις, με προσοχή. Εγώ το αποφεύγω προτιμώ το φυσημα. Οτι κάνεις , έξω απο το σπίτι γιατί θα σε ...χωρίσει η γυναικά σου! 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα