Προς το περιεχόμενο

Ποια Linux να βαλω?

Kourkounatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

οπως λεει και ο τιτλος θελω να βαλω Linux στο συστημα μου.Ο υπολογιστης μου ειναι:

Hp Workstation Xw8400 με καρτα ομως μια Nvidia GT 520.Και εδω ειναι το προβλημα.Ανεκαθεν ημουν χρηστης Windows χωρις να υπερηφανευομαι γι'αυτο :-D και κατα καιρους ειχα δοκιμασει τις διανομες Ubuntu και Fedora ολες σε Gnome καθως μου αρεσει παρα πολυ.Το προβλημα ειναι οτι λογω της καρτας μου υπαρχει ασυμβατοτητα με τα Linux και πολλες φορες δεν εγκαθιστανται ΚΑΝ!Τωρα μιας και στην σχολη που περασα θα ασχοληθω με προγραμματισμο,σκεφτομαι να τα γνωρισω καλυτερα και να δω πως δουλευουν και ισως σε κανενα χρονο να γινουν το κυριως λειτουργικο μου.Εχω κανει το particion και περιμενω να δω ποια διανομη να βαλω.Γι'αυτο και εγω,σας ρωταω με ποια διανομη δεν θα εχω προβλημα συμβατοτητας με καρτα γραφικων........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

με σειρα προτιμησης η οποια ειναι προσωπικη αποψη προφανως αλλα λαμβανει υποψη κ το γεγονος οτι εισαι νεος στο linux κ δεν θες κατι απαιτητικο

linux mint cinnamon

ubuntu unity

elementary os pantheon

manjaro xfce

κατεβασε τα x86_64bit iso και βαλτα σε ενα usb με το rufus για να δοκιμασεις ποια σ αρεσει κ σου δουλευει καλα πριν κανεις κανονικο install

http://rufus.akeo.ie/

υγ ,ειδα καλα ειναι xeon?

manjaro να βαλεις :P

• Like 1

με σειρα προτιμησης η οποια ειναι προσωπικη αποψη προφανως αλλα λαμβανει υποψη κ το γεγονος οτι εισαι νεος στο linux κ δεν θες κατι απαιτητικο

linux mint cinnamon

ubuntu unity

elementary os pantheon

manjaro xfce

κατεβασε τα x86_64bit iso και βαλτα σε ενα usb με το rufus για να δοκιμασεις ποια σ αρεσει κ σου δουλευει καλα πριν κανεις κανονικο install

http://rufus.akeo.ie/

υγ ,ειδα καλα ειναι xeon?

manjaro να βαλεις :P

Ναι εχει 2 Xeon 5150 πανω.Ευχαριστω για την απαντηση!!!!!  :-D

πηγαινε κατευθειαν manjaro cinnamon, οταν αρχισεις να καταλαβαινεις 5 βασικα θα με θυμηθεις

Προς το παρων κατεβαζω τα ubuntu.Δεν αξιζει να βαλω gnome?

gnome 3 δεν νομιζω εκτος κ αν εισαι βιτζιοζος

mate αν θες gnome 2 στυλ

η cinnamon ως συνεχιστη του gnome 2 αλλα με τις βιβλιοθηκες του 3 και εξτρα λειτουργικοτητα αλλα μετριο προς βαρυ περιβαλλον

αν βεβαια θες κατι πολυ γρηγορο τοτε xfce η lxde

https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82#Desktop_Environments

να δεις ολες τις διανομες που σου προτεινα στο αρχικο ποστ

α κ ξεκινησες με την χειροτερη :P

gnome 3 δεν νομιζω εκτος κ αν εισαι βιτζιοζος

mate αν θες gnome 2 στυλ

η cinnamon ως συνεχιστη του gnome 2 αλλα με τις βιβλιοθηκες του 3 και εξτρα λειτουργικοτητα αλλα μετριο προς βαρυ περιβαλλον

αν βεβαια θες κατι πολυ γρηγορο τοτε xfce η lxde

https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE_%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CF%82#Desktop_Environments

να δεις ολες τις διανομες που σου προτεινα στο αρχικο ποστ

α κ ξεκινησες με την χειροτερη :P

Τις ειδα ολες αλλα αυτη ηταν η 2η που προτεινες...γιατι η χειροτερη??? :-D  :-D

bloated

η εταιρεια απο πισω (canonical) κ τα κινητρα της δεν νομιζω οτι συναδουν κ πολυ με το open source

το unity δεν ξερω τι ακριβως προσφερει περα απο μοστρα 

την προτεινω γιατι ειναι καταλληλη για καινουργιους οπως εγω κ εσυ κ ειναι κ εξαιρετικα polished

αν θες οπωσδηποτε κατι ubuntu based τοτε το mint ειναι το ubuntu οπως θα επρεπε να ειναι

ΚΑΙ δες manjaro cinnamon η xfce ,αν σου καθεται καλα τοτε παιζει να ειναι η χρυση τομη στο linux 

οχι δεν ειναι fork του arch

στηριζεται στο arch κ ειναι φυσικα ρεουσα διανομη αλλα χωρις την δυσκολια του τελευταιου κ με stable αναβαθμισεις

μπορεις επισης να βαλεις πακετα απο το aur (δηλαδη το repo των χρηστων του arch που παιζει να περιεχει οτι υπαρχει για linux κ υποστηριζεται ενεργα)

εγω εχω cinnamon που δεν ειναι συμβατο με το compiz το οποιο ομως νομιζω παιζει σε mate κ xfce? ,γενικως το manjaro υπαρχει ως iso για ολα σχεδον τα περιβαλλοντα περα απο τα official kde 5 k xfce

http://sourceforge.net/projects/manjarolinux/files/community/

πολυ ευκολο ακομα κ συγκρινομενο με mint ,εξαιρετικος package manager,γρηγορο κ σωστα ρυθμισμενο out of the box

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή τώρα είμαι με Qimo4kids λόγω προβλήματος με την κάρτα γραφικών μου, όταν θα μου έρθει αυτή που παρήγγειλα από το Vision Studio (το μήνα που δεν έχει Σάββατο δηλ.) θα το δοκιμάσω και το manjaro σε Cinnamon ή Enlightenment.

Επεξ/σία από gtajunkie
  • Like 1

Καλησπέρα. Καλό ειναι να εκφράζουμε την γνώμη μας και να λέμε τι μας αρέσει κ.τ.λ.

Απλά να παραθέσω 1 γεγονός. Χωρίς το ubuntu το linux δεν θα ήταν όπως το ξέρουμε σήμερα.

Ούτε steam ούτε τίποτα - μην ξεχνάμε για την διανομή ubuntu έγιναν port τα πρωτα παιχνίδια για linux steam-.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε οτί ταίζει η cannonical.

Ξεκίνησα με to Edgy Eft (6.10).

Το ότι έχει πλέον amazon και remember search history είναι 2 πράγματα που απενεργοποιούνται πολύ εύκολα.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι μεταξύ χρηστών που χρησιμοποιούν linux μην είμαστε haters. είναι δείγμα bad community.

Με ένα search μπορείς να βρεις στημένα μηχανάκια ubuntu πανέμορφα. Ο νέος χρήστης ψάχνει ευκολία, μην τον ρίχνουμε στην κονσόλα και στα tricks-settings των πιο προχωρημένων διανομών γιατί θα την κάνει και δεν θα ξανάρθει. Ακόμα και κάποιοι φοιτητές που τους "αναγκάζουν" να μάθουν linux τα σιχαίνονται αργότερα και ούτε ξαναπατάνε.

Τέλος να πω ότι χρησιμοποιώ opensuse και δεν είμαι φαν boy του ubuntu. Αλλά το ubuntu είναι η μόνη διανομή που έχει μια ευκαιρία να συναγωνιστεί με την m$ και mac και να πάει το linux ψηλότερα.

• Like 5

οπως θα ειδες παρολο που εγραψα γιατι κατα την γνωμη μου δεν μ αρεσει το ubuntu το προτεινα ως δευτερη επιλογη κατω απο το mint

ποσο πιο αντικειμενικος θα μπορουσα να ημουν?

η προσφορα του ubuntu στην δημοτικοτητα κ αποδοχη του linux δεν νομιζω οτι αμφισβητειται απο κανεναν 

btw ολοι ακουνε arch k νομιζουν οτι το manjaro ειναι καμια διανομη για hackers ενω ειναι εντελως το αντιθετο ,ειναι οσο φιλικες ειναι το mint k το ubuntu (για να μην πω οτι χρειαστηκε να πειραξω η να διορθωσω λιγοτερα πραγματα) αλλα με τις δυνατοτητες που σου δινει το arch ,καλο ειναι λοιπον να μιλαμε για πραγματα που εχουμε δοκιμασει ειδικα οταν προτεινουμε σε καποιον καινουργιο

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και δεν εννοούσα ότι είπες κάτι που έθιξε την συγκεκριμένη διανομή. Επίσης είμαι σίγουρος πως ο νέος χρήστης το manjaro θα το βρεί εξίσου εύκολο. Προτιμώ πάντως την xfce έκδοση :) .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...