Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Γενικα το e-shop θα ελεγα οτ ιδεν εχει και πολυ "electronics friendly" κολλητηρια! Γενικα κοιτα ως 40watt κατι.. αυτο του firewalker καλο! +1 απο εμενα.. ειδα επισης και κατι weller που δεν ηταν ασχημα! Παντως.. μακρια απο τα "φθηνα" για ηλεκτρονικα.. κινεζουμπα σαν την 1η που εχεις.. μου εχει καψει πλακετα αφου ειχε διαρροή στη μυτη! και ειχε απλο φις πριζας..  Αντικατασταθηκε με αυτο http://www.aktinion.gr/index.php?lang=gr&sec=&ctg=144&cid=1120(δεν το πηρα απο εκει απλα βρηκα και καλες φωτογραφιες! ) για χρηση ηλεκτρονικων και με αυτο http://bit.ly/1JwI1nX για καλωδια κλπ να μη χαλαω και τη μυτη του αλλου! 

Πφφφ...

θα πάρω αυτο που ειναι και ετοιμοπαράδοτο με το πιστοτικο που εχω θα δώσω 2-3 ευρο να ξεμπερδευω..

οτι και να ειναι καλυτερο απο αυτο που εχω θα είναι..

http://www.e-shop.gr/kollitiri-ilektriko-krausmann-60watt-1530-p-TLS.040152

Ειναι πολλα τα watt για πυκωτες κλπ! 

Δημοσ.

Με πολύ λίγα λεφτά, πάνε πάρε αυτό του Jumbo. Έχω κολλήσει μέχρι και 0805 SMD με αυτό!!! Άριστο για τα λεφτά του.

Μετά πας κατευθείαν σε μικρό σταθμό κόλλησης για μένα.

Αν κάνεις κολλήσεις σε μεγάλες πλακέτες (π.χ. μητρική) πάρε πιο πολλά watt.

Δημοσ.

Πφφφ...

θα πάρω αυτο που ειναι και ετοιμοπαράδοτο με το πιστοτικο που εχω θα δώσω 2-3 ευρο να ξεμπερδευω..

οτι και να ειναι καλυτερο απο αυτο που εχω θα είναι..

http://www.e-shop.gr/kollitiri-ilektriko-krausmann-60watt-1530-p-TLS.040152

Μην το πάρεις.

• Like 1
Δημοσ.

επηδη εχω μπερδευτεί λιγάκι ας μου πει κάποιος τα watt ειναι ανάλογα με το πόση θερμοκρασία πιάνει?

Εγω τώρα εχω 25 watt αλλα είναι των 4 ευρο αν πάρω 25 watt των 30 ευρο θα είναι πιο ζεστό?

Αυτό που έχω τώρα μετα βίας λιώνει καλάι πλακέτας απο οθόνη μητρική δέν το έχω δοκιμάσει 

Δημοσ.

Τα watt είναι θερμότητα. Όχι θερμοκρασία.

Η θερμοκρασία είναι κοινή πάνω κάτω για όλα τα μη ελεγχόμενα κολλητήρια με τον θερμοστάτη να κόβει @~350°C ;)

Δημοσ.

Κοιτας με λαθος κριτηρια. Το κριτηριο σου πρεπει να ειναι τα watt και τιποτε αλλο. Πρωτα θα δεις τα watt που πρεπει να εχεις αναλογα με τις δουλειες που θα το χρησιμοποιησεις και μετα θα πας στο χρηματικο (με βαση τα watt που διαλεξες).

Για καλωδια και πλακετες πιστευω τα 40watt ειναι το ανωτερο, απο κει και περα αν παρεις με περισσοτερα, αν δεν το προσεξεις, μαζι με το ποδαρακι του πυκνωτη θα τραβας και ολη τη διαδρομη του κυκλωματος.

Δημοσ.

Ντάξ δέν είμαστε και τελείως άσχετοι  να ξεκολλήσω όλη τη πλακέτα...

60 whatt θα πάρω,

Πλακέτες απο οθόνες σπάνια θα ανοίξω 1 φορά στο 4 μηνο, καλώδια απο ακουστικά όμος κολλάω συχνά και τα άτιμα δέν κολλάνε με τιποτα 

Δημοσ.

Δεν ειναι το αν εισαι ασχετος.. ειναι οτι τα 60watt κανουν ευκολα ζημια σε μια πιστα 1mm... 40 παρε! 60 θα σου εκανε τελεια δουλεια να κολλας μοναχα καλωδια και μαλιστα χοντρα.. Οσο για τα ακουστικα...πρωτα καντα με ενα αναπτηρα απο εκει που θα κανεις την κολληση και θα καψει το βερνικι που σε παιδευει..

Δημοσ.

καλημέρα.

Εχθές χρειάστηκα πάλι να κολλήσω κάτι καλώδια απο ακουστικά..μ εσπασε τα νευρα το εν λόγο κολλητιρι και πήγα εδω δίπλα σε ενα συνικιακο που εχουμε που πουλάει εργαλεία και χρώματα και πήρα ενα κολλητήρι με 10€ 60w...κάει αρκετα όπος είπατε κ εσείς δέν ξέρω αν θα το βάλω πάνω σε πλακέτα..

Θ α τοέχω για καλώδια μόνο και θα κρατήσω το παλιό μόνο για της πλακέτες που δέν καίει πολυ.

Αυτο που είπες με τον αναπτήτρα  φιλε nick πολυ καλό..δέν το είχα σκευτει..

Τα καίω με αναπτήρα φευγει το βερνίκι και μένει μόνο ο χαλκός?

Δημοσ.

Θα δεις να καιγεται το βερνικι σαν πυροτεχνημα ως 1-2mm μετα τη φλογα του αναπτηρα σου. Θα αφησει μαυριλα αλλα αν βαλεις λιγο contact spray στα δακτυλα σου και το περασεις +λιγο αντιχειρα με νυχακι καθαριζει και κολλας! 

Αν δεις και "σοβαρεβει" το κολλημα πλακετων.. παρε ενα καλο 40w και μια καλη κολληση!

Δημοσ.

Δεν συνίσταται το κάψιμο με αναπτήρα. Έχουμε ανόπτηση του χαλκού με τον τρόπο αυτό. Αυτό σημαίνει πως μαλακώνει και σπάει πολύ πιο εύκολα. Το πρόβλημα δεν είναι πως το κολλητήρι δεν είναι αρκετά δυνατό. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να περάσει η θερμότητα από το κολλητήρι στο καλώδιο. Αυτό που κάνω είναι να βουτάς την άκρη σε πάστα σολντερίνης, βάζω μια μικρή ποσότητα κόλληση στην μύτη, και γίνεται αρκετά εύκολα το γάνωμα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...