zakailiou Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 @MechaCorn Η Μητρική αυτή υπολείπεται αρκετά σε εξοπλισμό , αλλά αν ο ενδιαφερόμενος δεν θέλει κάτι παραπάνω ... θα συμφωνήσω . http://www.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=5495,5361 Όπως και πρότεινα θα του έβαζα μνήμες 2800 με cl 14 ή 3000 με cl 15 ... και όποτε μπορούσα στο μέλλον θα τον άλλαζα με έναν i5-6600K χωρίς καμία άλλη μεταβολή στο σύστημα. Εδώ μία απάντηση στο προηγούμενο σου ερώτημα #39 αν θα τα καταφέρει ο i3 στο FarCry 4 (σε Ultra παρακαλώ ) και τα υπόλοιπα games. 1
Kostas.karras Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ο i3 δεν είναι διπυρηνος; Αυτο δεν θα έχει επίπτωση στις επιδόσεις σε games όπως farcry 4; συγκεκριμενα για τον 6320 που μιλαω ,ναι διπυρινος αλλα με 4 threads... εδω σχεδον παιζεις τα παντα με εναν g3258 σκεψου τον 6320...
Antonis3d Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 O ανθρωπος θελει διαρκεια λεει για το συστημα μου, τα καινουρια games που θα αρχισουν να βγαινουν σιγουρα θα ξεκινησουν να χρησιμοποιουν πολλους cores και τοτε τα 4 threads ενoς i3 θα τα βρουν σκουρα. 1000 ευρο pc με i3 απλα δεν εχει ξανακουστει... Λεγοντας πως θα παιζει μια χαρα τα games με i3 αρα γιατι να βαλει i5 ειναι τρελο, ας βαλει pentium g3258 που λεει και ο απο πανω τοτε αφου θα τα παιζει μια χαρα τα games. Ενα συστημα πρεπει να ειναι ισοροπημενο, καρτα γραφικων 400 ευρο και επεξεργαστης 130 ευρο δεν ειναι ειναι ακριβως ισοροπημενο.
Kostas.karras Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 και για τους δισπιστους της ιστοριας: i3-6320 vs FX-8350 vs i3-6320 vs FX-8350 - Comparison στην πραξη και οχι θεωριες την ωρα των games
MechaCorn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 και για τους δισπιστους της ιστοριας: i3-6320 vs FX-8350 vs i3-6320 vs FX-8350 - Comparison στην πραξη και οχι θεωριες την ωρα των games Όταν τα games αρχίσουν να χρησιμοποιούν τους έξτρα πυρήνες δεν θα τα βρει σκουρα ο 6100; Η αναβάθμιση σε i5 πιστεύω είναι αναγκαία μέσα στους επομενους μήνες. Αλλιώς περιμένεις για athlon am4 και μετά πας σε zen. Εάν δεν σε ενδιαφέρει η αναβάθμιση ο 4460 ειναι μονόδρομος θα ελεγα.
Fulgore Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Όταν τα games αρχίσουν να χρησιμοποιούν τους έξτρα πυρήνες δεν θα τα βρει σκουρα ο 6100; Η αναβάθμιση σε i5 πιστεύω είναι αναγκαία μέσα στους επομενους μήνες. Αλλιώς περιμένεις για athlon am4 και μετά πας σε zen. Εάν δεν σε ενδιαφέρει η αναβάθμιση ο 4460 ειναι μονόδρομος θα ελεγα. Οταν τα games αρχισουν να χρησιμοποιουν εξτρα πυρηνες χτυπαει ενα ωραιοτατο i5(εστω και σε αγγελιες κλειδωμενο με εγγυηση να του βγει φθηνα)και ειναι αρχοντας. Απο το 2012περιπου καθομαι και το διαβαζω το παραπανω''ναι αλλα που παει ο 2πυρηνος οταν σε μελλοντικα παιχνιδια θα χρειαζονται παραπανω πυρηνες τι θα κανει??'' Να που ειμαστε στο 2016 και ο i3 ακομα και σε Cpu heavy παιχνιδια οπως το Witcher 3 αποδιδει καλυτερα. Αυτο για να μην πεταγονται ορισμενοι και μας λενε intel fanboys ή οτι ολοι ειναι πληρωμενοι που τα ανεβαζουν αυτα. Βεβαια δεν θα κατσει ποτε κανεις λογικος ανθρωπος να προτεινει i3 με 170ευρω ευρω οπως ο απο πανω και οχι με 12ευρω ενα i5,σε κανενα forum της Ελλαδας ή του εξωτερικου. 2
MechaCorn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Οταν τα games αρχισουν να χρησιμοποιουν εξτρα πυρηνες χτυπαει ενα ωραιοτατο i5(εστω και σε αγγελιες κλειδωμενο με εγγυηση να του βγει φθηνα)και ειναι αρχοντας. Απο το 2012περιπου καθομαι και το διαβαζω το παραπανω''ναι αλλα που παει ο 2πυρηνος οταν σε μελλοντικα παιχνιδια θα χρειαζονται παραπανω πυρηνες τι θα κανει??'' Να που ειμαστε στο 2016 και ο i3 ακομα και σε Cpu heavy παιχνιδια οπως το Witcher 3 αποδιδει καλυτερα. Αυτο για να μην πεταγονται ορισμενοι και μας λενε intel fanboys ή οτι ολοι ειναι πληρωμενοι που τα ανεβαζουν αυτα. Βεβαια δεν θα κατσει ποτε κανεις λογικος ανθρωπος να προτεινει i3 με 170ευρω ευρω οπως ο απο πανω και οχι με 12ευρω ενα i5,σε κανενα forum της Ελλαδας ή του εξωτερικου. Μπορεί τα games να μην θέλουν 4 πυρήνες απαραιτήτως τώρα αλλά εάν όσο παίζει μιλάει ταυτόχρονα Skype και έχει και browser ανοιχτό τότε νομίζω δυσκολεύει η κατάσταση. Γενικά οι επιδόσεις του 6100 με εντυπωσίασαν και δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Για αυτό και έκανα μια μικρή έρευνα. Ισχύει ότι οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές σε games λόγω ισχυρού single core performance αλλά σε multitasking υστερεί πολύ. Τα αποτελέσματα των benchmarks γίνονται μόνο με το game να τρέχει και τίποτα άλλο. Σε real life test όμως, με προγραμματα να τρέχουν στο background, 1-2 καρτελες στον browser ανοιχτες, κλήση Skype με φίλους κτλ τα fps πέφτουν δραματικά. Οπότε καλύτερα να πάει σε 6500 εξ αρχης ή να δώσει τα λεφτά που θα έδινε για ddr4 ram και z97 1151 motherboard (για να υποστηρίζει την υψηλής συχνότητας ram) για να πάρει 4460. Αυτό ήταν και εξαρχής το "point" μου.
Kostas.karras Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μπορεί τα games να μην θέλουν 4 πυρήνες απαραιτήτως τώρα αλλά εάν όσο παίζει μιλάει ταυτόχρονα Skype και έχει και browser ανοιχτό τότε νομίζω δυσκολεύει η κατάσταση. Γενικά οι επιδόσεις του 6100 με εντυπωσίασαν και δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Για αυτό και έκανα μια μικρή έρευνα. Ισχύει ότι οι επιδόσεις του είναι πολύ καλές σε games λόγω ισχυρού single core performance αλλά σε multitasking υστερεί πολύ. Τα αποτελέσματα των benchmarks γίνονται μόνο με το game να τρέχει και τίποτα άλλο. Σε real life test όμως, με προγραμματα να τρέχουν στο background, 1-2 καρτελες στον browser ανοιχτες, κλήση Skype με φίλους κτλ τα fps πέφτουν δραματικά. Οπότε καλύτερα να πάει σε 6500 εξ αρχης ή να δώσει τα λεφτά που θα έδινε για ddr4 ram και z97 1151 motherboard (για να υποστηρίζει την υψηλής συχνότητας ram) για να πάρει 4460. Αυτό ήταν και εξαρχής το "point" μου. o 4460 ειναι socket 1150,εγω ειπα στα λεφτα αυτα τον 6320(για socket 1151) που υποστηριζει hyper threating και δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα με ενα browser και ενα skype.. τωρα αν το παιδι κανει πολλαπλες δουλειες σιγουρα να παει σε ενα i5 αλλα σε 1150 διοτι δεν βγαινει budget μετα για 1151 με i5.
Fulgore Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Κοιταξε να δεις.Το παραπανω το εχω διαβασει η αληθεια ειναι αρκετα και πραγματικα ωρες ωρες δεν το καταλαβαινω. Δηλαδη πχ σε online παιχνιδια τι σοι multitasking θα κανει ο αλλος οταν παιζει???Ασε που τα περισσοτερα mainstream παιχνιδια ειναι ουτως ή αλλως ελαφρυα σε απαιτησεις. Αυτο το ρημαδο Multi tasking(δεν το λεω για σενα βεβαια αλλα γενικα)εχω βαρεθει να το διαβαζω. Ο αλλος μου ελεγε οτι στα online παιχνιδια στο multitasking εβαζε και να κατεβαζει απο πισω ταινιες κλπ...δηλαδη οτι να ναι. Εκτως απο το Skype,ventrillo,Teamspeak για τα online παιχνιδια και αντε πες πχ σαν Internet και το facebook να υπαρχει απο πισω,τι αλλο να κανει καποιος???Προφανως και αν θελει πχ για recording/rendering κλπ θα γνωριζει οτι χρειαζεται και καλο επεξεργαστη και αρα θα παει εξ αρχης σε i5. Τα αποτελεσματα γινονται μονο με το παιχνιδι γιατι οταν παιζεις online παιχνιδια,βλεπε mmo τυπου Wow,fps παιχνιδια τυπου Counter,call of duty κλπ,moba games οπως Dota 2,Heroes of the storm και Lol και παει λεγοντας τι Multitasking να κανεις οταν πρεπει να μην παιρνεις τα ματια σου απο τον υπολογιστη που λεμε???Αντε να εχεις απο πισω για επικοινωνια ενα skype,teamspeak,ventrilo κλπ. Επισης για το παραπανω που λες με ανοιχτο facebook,το site της σχολης(μπας βγει καμια ενημερωση)και ειτε skype,ειτε καποιο προγραμμα για να ακουω καμια μουσικη(προφανως αν δεν μιλαω στο skype)και σε mainstream παιχνιδια οπως Wow,Lol κλπ το 2010 με 2Gb ram και ενα παλιο Core 2 duo+GTX 730(τοτε καρτα των 70ευρω)και χτυπαγα 60ρια fps σε Wow και Lol πχ που επαιζα χωρις κανενα προβλημα σε 1080p κιολας. Οσο για το αλλο ειπαμε ισχυει i3 με 171ευρω δεν προτεινει κανενας λογικος ανθρωπος οταν με 15ευρω αγοραζεις τον πληρη σαν πακετο i5 https://www.skroutz.gr/s/7546227/Intel-Core-i3-6320-Box.html https://www.skroutz.gr/s/3765361/Intel-Core-i5-4440-Box.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html?from=catspan 1
MechaCorn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 o 4460 ειναι socket 1150,εγω ειπα στα λεφτα αυτα τον 6320(για socket 1151) που υποστηριζει hyper threating και δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα με ενα browser και ενα skype.. τωρα αν το παιδι κανει πολλαπλες δουλειες σιγουρα να παει σε ενα i5 αλλα σε 1150 διοτι δεν βγαινει budget μετα για 1151 με i5. Ο 6320 παραμένει διπυρηνος (και ας έχει 4 threads οι "πραγματικοι" πυρήνες ειναι 2) οπότε θα έχει τα ίδια προβλήματα με multitasking. Όχι κάτι τρομερό αλλά αυτό το "πλεονέκτημα" έναντι του 4460 σε κάποια games θα εξαφανιστεί μόλις τρεξεις κάνα δύο πράγματα στο background. Ασε που ειναι και πανακριβος και δεν αξίζει με τίποτα τα λεφτά του (170€ την στιγμή που ο 6100 κάνει 50€ λιγότερο και ειναι και οι δύο διπυρηνοι αλλά ο ένας έχει λίγο υψηλότερο clock speed)
zakailiou Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Έχει δίκιο ο @Fulgore Ας μην υπερβάλουμε. Το ξαναγράφω γιατί δεν βλέπω να έγινε κατανοητό. Η επιλογή CPU είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιλογή GPU. Για κάρτες μέχρι 380x ή και 390 δεν θα δει διαφορά. Τα παχνίδια όσο περνάει ο χρόνος πάνε στις κάρτες γραφικών όχι στους επεξεργαστές. Αν θέλει να στριμάρει ταυτόχρονα με το game και να κάνει video rendering τότε να πάει σε i5. Τόσο απλό είναι.
MechaCorn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Κοιταξε να δεις.Το παραπανω το εχω διαβασει η αληθεια ειναι αρκετα και πραγματικα ωρες ωρες δεν το καταλαβαινω. Δηλαδη πχ σε online παιχνιδια τι σοι multitasking θα κανει ο αλλος οταν παιζει???Ασε που τα περισσοτερα mainstream παιχνιδια ειναι ουτως ή αλλως ελαφρυα σε απαιτησεις. Αυτο το ρημαδο Multi tasking(δεν το λεω για σενα βεβαια αλλα γενικα)εχω βαρεθει να το διαβαζω. Ο αλλος μου ελεγε οτι στα online παιχνιδια στο multitasking εβαζε και να κατεβαζει απο πισω ταινιες κλπ...δηλαδη οτι να ναι. Εκτως απο το Skype,ventrillo,Teamspeak για τα online παιχνιδια και αντε πες πχ σαν Internet και το facebook να υπαρχει απο πισω,τι αλλο να κανει καποιος???Προφανως και αν θελει πχ για recording/rendering κλπ θα γνωριζει οτι χρειαζεται και καλο επεξεργαστη και αρα θα παει εξ αρχης σε i5. Τα αποτελεσματα γινονται μονο με το παιχνιδι γιατι οταν παιζεις online παιχνιδια,βλεπε mmo τυπου Wow,fps παιχνιδια τυπου Counter,call of duty κλπ,moba games οπως Dota 2,Heroes of the storm και Lol και παει λεγοντας τι Multitasking να κανεις οταν πρεπει να μην παιρνεις τα ματια σου απο τον υπολογιστη που λεμε???Αντε να εχεις απο πισω για επικοινωνια ενα skype,teamspeak,ventrilo κλπ. Επισης για το παραπανω που λες με ανοιχτο facebook,το site της σχολης(μπας βγει καμια ενημερωση)και ειτε skype,ειτε καποιο προγραμμα για να ακουω καμια μουσικη(προφανως αν δεν μιλαω στο skype)και σε mainstream παιχνιδια οπως Wow,Lol κλπ το 2010 με 2Gb ram και ενα παλιο Core 2 duo+GTX 730(τοτε καρτα των 70ευρω)και χτυπαγα 60ρια fps σε Wow και Lol πχ που επαιζα χωρις κανενα προβλημα σε 1080p κιολας. Οσο για το αλλο ειπαμε ισχυει i3 με 171ευρω δεν προτεινει κανενας λογικος ανθρωπος οταν με 15ευρω αγοραζεις τον πληρη σαν πακετο i5 https://www.skroutz.gr/s/7546227/Intel-Core-i3-6320-Box.html https://www.skroutz.gr/s/3765361/Intel-Core-i5-4440-Box.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html?from=catspan Κατανοητα όλα αυτά, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο 6100 είναι προσωρινή λύση και δεν συμφέρει. Είτε πας σε 6500 είτε σε 4460. Το να πουλας-αγοραζεις δεν το λες και κερδοφόρο. Τον επεξεργαστή πάντως δεν τον έχω οπότε όσα λέω ειναι από benchmarks στο YouTube και βασισμένα πάνω στις προβλέψεις που κανω. Άρα δεν ξερω τι ακριβώς γίνεται εάν έχεις Skype,browser ανοιχτα την ώρα που παιζεις και ποσά fps χανεις. Μακάρι να μην έχει θέμα και να τρέχει απροβληματιστα όλα τα νέα games αλλά αφού δεν τον έχω δεν μπορώ να παρουσιάσω και κανένα χειροπιαστό στοιχείο. Τα benchmarks τον δείχνουν 5-10fps κάτω σε σχέση με έναν i5 ανάλογα το game φυσικά. Αυτό δεν αλλάζει πάντως το γεγονός ότι παραμένει ένα πολύ καλό deal και vfm. Λίγο off topic αλλά δεν υποτίθεται ότι θα δούμε athlons am4 socket (υποστηρίζουν ddr4) αυτόν τον μήνα ή αρχές απριλη; Δεν θα ήταν καλή ιδέα να περιμένει για τους athlon οι οποίοι θα προσφέρουν αναβάθμιση σε zen. Λογικά θα έχουν λίγο χειρότερο single core performance από i3 αλλά θα ειναι τετραπύρηνοι. Κάτι για 25% αύξηση του single core λέγανε. Ξέρει κανεις τίποτα;
Fulgore Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Κατανοητα όλα αυτά, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο 6100 είναι προσωρινή λύση και δεν συμφέρει. Είτε πας σε 6500 είτε σε 4460. Το να πουλας-αγοραζεις δεν το λες και κερδοφόρο. Τον επεξεργαστή πάντως δεν τον έχω οπότε όσα λέω ειναι από benchmarks στο YouTube και βασισμένα πάνω στις προβλέψεις που κανω. Άρα δεν ξερω τι ακριβώς γίνεται εάν έχεις Skype,browser ανοιχτα την ώρα που παιζεις και ποσά fps χανεις. Μακάρι να μην έχει θέμα και να τρέχει απροβληματιστα όλα τα νέα games αλλά αφού δεν τον έχω δεν μπορώ να παρουσιάσω και κανένα χειροπιαστό στοιχείο. Τα benchmarks τον δείχνουν 5-10fps κάτω σε σχέση με έναν i5 ανάλογα το game φυσικά. Αυτό δεν αλλάζει πάντως το γεγονός ότι παραμένει ένα πολύ καλό deal και vfm. Λίγο off topic αλλά δεν υποτίθεται ότι θα δούμε athlons am4 socket (υποστηρίζουν ddr4) αυτόν τον μήνα ή αρχές απριλη; Δεν θα ήταν καλή ιδέα να περιμένει για τους athlon οι οποίοι θα προσφέρουν αναβάθμιση σε zen. Λογικά θα έχουν λίγο χειρότερο single core performance από i3 αλλά θα ειναι τετραπύρηνοι. Κάτι για 25% αύξηση του single core λέγανε. Ξέρει κανεις τίποτα; Δεν υπαρχει λογος για καποια αναμονη οταν 1)δεν γνωριζουμε επισημη κυκλοφορια οχι μονο των επεξεργαστων αλλα και το ποτε θα ερθουν στην Ελλαδα και το σημαντικοτερο σε τι τιμες 2)Δεν γνωριζουμε επιδοσεις 3)Αν φτανουν τα φραγκα για i5 δεν χρειαζεται και τιποτα περισσοτερο για gaming. Ουτε Zen,ουτε i7,ουτε τπτ.
MechaCorn Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δεν υπαρχει λογος για καποια αναμονη οταν 1)δεν γνωριζουμε επισημη κυκλοφορια οχι μονο των επεξεργαστων αλλα και το ποτε θα ερθουν στην Ελλαδα και το σημαντικοτερο σε τι τιμες 2)Δεν γνωριζουμε επιδοσεις 3)Αν φτανουν τα φραγκα για i5 δεν χρειαζεται και τιποτα περισσοτερο για gaming. Ουτε Zen,ουτε i7,ουτε τπτ. Σύμφωνα με την amd θα είναι τουμπανα, φτηνοι, αναβαθμισιμοι και θα έρθουν σε κάνα μήνα. Δεν θα το έπαιρνα και για σίγουρο όμως 1
Fulgore Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Σύμφωνα με την amd θα είναι τουμπανα, φτηνοι, αναβαθμισιμοι και θα έρθουν σε κάνα μήνα. Δεν θα το έπαιρνα και για σίγουρο όμως Ζω για την στιγμη για την ημερα που εταιριες κατασκευης επεξεργαστων θα παραδεχτουν οτι εβγαλαν σκατα τσιπακια,οπως και στα κινητα με τον Qualcoom 810 που μονο προβληματα ειχε αλλα τον πλασαρανε στην αγορα,και ενω ειχαν παραδεχτει οτι ο επομενος επεξεργαστης τους δεν θα ειναι 8πυρηνος,παρε τον 820 8πυρηνο. Γιαυτο απλα δεν. Και για την Amd δηλαδη ο αλλος θα περιμενει μεχρι μεσα του 2016 για να αγορασει/αναβαθμισει επεξεργαστη μονο και μονο για να μπορει να μπει πανω του αργοτερα ενας Zen????Δηλαδη τοσα χρονια με τους i3 σε i5 και τους Fx 6300 σε 83-- τι καναμε ρε Amd,προβατα βοσκαμε??? Αλλα δυστηχως σε αυτο φταιει και ο καταναλωτης που δεν ασχολειται. Εχω βαρεθει να το λεω συνεχεια σαν καταντια.Απο τον Ιουνιο του 2013 μεχρι και τελη 2014 δηλαδη για 1.5χρονο ο i5 4440 κοστιζε 160ευρω https://www.skroutz.gr/s/3765361/Intel-Core-i5-4440-Box.html?from=catspan .Τι περιμενε ο κοσμος τοτε και δεν αναβαθμιζε να εχει το κεφαλι του ησυχο???Τωρα ο αντιστοιχος 6500 215ευρω.Πληρωστε το καπελακι τωρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα