Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για τν μητρικη ας δωσει αλλα 10 ευρω να παει σε 990 τσιπακι,κριμα ειναι να παει σε 970

κριμα να θελει pc και για μελλοντικη αναβαθμιση και να παει σε am3+ εκτος αν βολευτει για τωρα..

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κριμα να θελει pc και για μελλοντικη αναβαθμιση και να παει σε am3+ εκτος αν βολευτει για τωρα..

εχω την αποψη πως επειδη η τεχνολογια ειναι απροβλεπτη κατα ενα μερος συμφωνω μαζι σου αλλα σκεψου οτι αν παει σε κατι αλλο απο μεριας ιντελ ισως να μεινει και εκει με την mobo στο χερι..

δεν ειμαι φανμπου αλλα δεν ξερεις πως εξελισσονται τα πραγματα..

εγω αυτο θα προτεινα να πηγαινε σε κατι vfm,για καλο η κακο αποτι φαινεται ειναι η amd. αλλα να παει σε τσιπακι 990 να μην εχει θεματα

Δημοσ.

εχω την αποψη πως επειδη η τεχνολογια ειναι απροβλεπτη κατα ενα μερος συμφωνω μαζι σου αλλα σκεψου οτι αν παει σε κατι αλλο απο μεριας ιντελ ισως να μεινει και εκει με την mobo στο χερι..

δεν ειμαι φανμπου αλλα δεν ξερεις πως εξελισσονται τα πραγματα..

εγω αυτο θα προτεινα να πηγαινε σε κατι vfm,για καλο η κακο αποτι φαινεται ειναι η amd. αλλα να παει σε τσιπακι 990 να μην εχει θεματα

με την mobo στο χερι? τι εννοεις??

κοιτα ολο το set που του προτεινα.. ειναι στα χρηματα που ζηταει.. vfm αν το θετεις ετσι.. και εχει δυνατοτητα να το παιξει μπαλα στο μελλον με αναβαθμιση.. συγγνωμη αλλα gaming pc δεν ζητησε το παλικαρι? ημουν σε 8350 με asus v formula z ,με o/c και r9 290 tri ox.. εμεινα απογοητευμενος και αυτος ο λογος που πηγα στο συστημα της υπογραφης μου και βρηκα την υγεια μου..

• Like 1
Δημοσ.

εννοω οτι μπορει να μην παιρνει μελλοντικη αναβαθμιση και απλα να παραμεινει με οτι θα εχει παρει..

anyway..μαλλον μπερδευτηκες αλλα η παραθεση δεν πηγαινε σε σενα αλλα στον adtakhs 

σε αυτον αναφερθηκα στο ''ας δωσει αλλα 10 ευρω να παει σε 990 τσιπακι''

οποτε παραμενω στην ακριβως απο πανω γραμμη που εγραψα

Δημοσ.

why not?

ειναι ο 6320.. μην κολλαμε στην ονομασια i3-i5 η οτι και αν ειναι αυτος... κοιταμε καθαρα τον επεξεργαστη σαν επεξεργαστη,αποδοσεις,κ.τλπ τον προτιμω σιγουρα περισσοτερο απο εναν i5 4460

ο 6320 λοιπον ειναι ενα cpu γρηγορο,με 4 threads (αντιστοιχα των τετραπυρηνων amd) και απο τα πιο δυνατα single core της αγορας που παιζουν τωρα και παιζει ρολο για τα game!! αν θελουμε multicore cpu και οχι gaming προτιμω τον 8320. οταν ομως βαρια GAMES δεν ζητανε 8 πυρηνες και εχουν απαιτησεις στα mhz και κυριως δυνατους πυρηνες (ανα πυρηνα μιλαμε παντα) τοτε υπερκαλυπτεσαι με τον 6320 και δεν θα χρειαστεις κατι παραπανω απο το πιο βαρυ σημερινο παιχνιδι που παιζει! δεν θα ζοριστει για botlleneck λογο του δυνατου του singlecore.. επισης πολυ χαμηλης καταναλωσης και συνεργασια με ddr4 ,τι αλλο να ζητησεις απο pc με μελλοντικη αναβαθμιση?στο μελλον "αν χρειαστει" τον αλλαζεις με εναν ι7.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Gaming pc 1000 euro και προτεινετε i3?

Γιατί όχι , τι κακό έχει ο 6100 ... οι άλλοι ι3 είναι κωλοπιάσιμο αλλά με 125 ο μικρός είναι το απόλυτο Value/Money σε συνδυασμό με γρήγορες 2800+ μνήμες  . Αν ξέρεις κάτι άλλο πόσταρε το εδώ να το μελετήσουμε . 

Σε κάνα 4ήμερο το σετάκι που πρότεινα θα το έχω έτοιμο. Δεν προτείνω από θεωρία. 

Όσο για το AMD σε αυτά τα λεφτά δεν αξίζει ... Υπομονή όποιος θέλει να κυκλοφορήσουν μητρικές AM4 και ZEN. 

Αν εκπληρώσουν τις αναμενόμενες επιθυμίες θα κάνω και εγώ κίνηση προς τα εκεί .

Επεξ/σία από zakailiou
Δημοσ.

Καταρχήν κανένας i3 όσο δυνατό single core και να έχει δεν είναι τόσο κατάλληλος για games όσο ένας i5.

Μπορεί σε κάποια games κυρίως mmo να τα πάει καλύτερα ο i3 6320 από τον i5 4460 αλλά αν το δεις σφαιρικά στα περισσότερα παιχνίδια θα παίζει πιο καλά ο i5.

1000€ και να βάλει i3.....

• Like 2
Δημοσ.

Την τρίχα τριχιά , λένε στο χωριό μου.

Είπε κανείς ότι ο i3 είναι καλύτερος , Ότι θα παίξει μια χαρά τα games έγραψα. Αν έχει να δώσει +80, ας τα δώσει να πάει σε 6400 ή +100 να πάει σε 6500. Η πρόταση της σύνθεσης έγινε για το budget που δόθηκε .
Απλά με 125 κάνει την δουλειά του μια χαρά μέχρι να μπορέσει να αναβαθμίσει σε 6600 ή 6700 στο μέλλον ή να πάει σε κάρτα μεγαλύτερη της 970. Γιατί μέχρι εκεί οι διαφορές είναι ελάχιστες.

Οι διαφορές στα game θα είναι εμφανείς και συμαντικές αν η GPU προλαβαίνει να εκτελεί της εντολες της CPU και τότε έχουμε Bottleneck . Κάρτα του επιπέδου 390 ή 970 μάλλον θα δώσει GPU bottleneck.

Απλά από το 2:35 και μετά . https://www.youtube.com/watch?v=3G-7bfPG2dE

Δημοσ.

Εγώ απάντησα για τη σύγκριση που έκανες ανάμεσα σε 6320 και 4460,είναι προτιμότερο να πάει σε πιο παλιό i5 για μένα παρά σε νεότερο i3 και ας έχει καλύτερο single core.

Δεν είναι μόνο αυτό που καθορίζει το πόσο καλός είναι ένας επεξεργαστής,ο i5 4460 είναι πολύ καλύτερος από τον i3 6320.

Μπορεί με μια φθηνή H81 να τον χωρέσει στο budget του.

Δημοσ.

Επιμένεις για τον 6320 ,

Ίσως να κάνω λάθος αλλά , Δεν έκανα ποτέ σύγκριση ανάμεσα σε 6320 vs 4460, κάπου παρανόησες. 

Δημοσ.

Την τρίχα τριχιά , λένε στο χωριό μου.

Είπε κανείς ότι ο i3 είναι καλύτερος , Ότι θα παίξει μια χαρά τα games έγραψα. Αν έχει να δώσει +80, ας τα δώσει να πάει σε 6400 ή +100 να πάει σε 6500. Η πρόταση της σύνθεσης έγινε για το budget που δόθηκε .

Απλά με 125 κάνει την δουλειά του μια χαρά μέχρι να μπορέσει να αναβαθμίσει σε 6600 ή 6700 στο μέλλον ή να πάει σε κάρτα μεγαλύτερη της 970. Γιατί μέχρι εκεί οι διαφορές είναι ελάχιστες.

Απλά από το 2:35 και μετά . https://www.youtube.com/watch?v=3G-7bfPG2dE

Υπολογισε μέσα στο κόστος και την υψηλής συχνότητας ram (50€ τα 8gb ddr 4 ενώ 8gb ddr3 κάνουν 35€) καθώς και την motherboard που μπορεί να υποστηρίξει την ram (κάνα κατοσταρικο τουλάχιστον).

Αυτό που βλέπω στο βίντεο είναι ότι ο i3 πεφτει στα 30-40 fps (ακόμα και με υψηλής συχνότητας ram) με μια κάρτα των 1000€+.

Οπότε ότι γλιτώσει από τον i5 θα τα δώσει για ram και motherboard και ακόμα θα υστερει σε επιδόσεις.

Δημοσ.

@MechaCorn

Έχω κάνει πρόταση σύνθεσης με όλα μέσα στα 950 εδώ http://www.insomnia.gr/topic/583628-gaming-pc-και-με-διάρκεια/?p=54687932

Η κάρτα που χώρεσα είναι η 390 . ΤΟ ξαναλέω για να γίνει αντιληπτό . Το θέμα είναι να προλαβαίνει να εκτελεί τις εντολές η GPU. 

Σε μια 380 - 380Χ που θα χωρέσει σε αυτό το budget με έναν i5 δεν θα δεί καμία διαφορά στα games . Το αντίθετο μάλιστα.

Δηλαδή με 390 + i3 6100 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από 380Χ + i5-4440 ή 4460 .

Και όσο τα DX12 κερδίζουν πελάτες η διαφορά θα διευρύνεται .  

Δημοσ.

@MechaCorn

Έχω κάνει πρόταση σύνθεσης με όλα μέσα στα 950 εδώ http://www.insomnia.gr/topic/583628-gaming-pc-και-με-διάρκεια/?p=54687932

Η κάρτα που χώρεσα είναι η 390 . ΤΟ ξαναλέω για να γίνει αντιληπτό . Το θέμα είναι να προλαβαίνει να εκτελεί τις εντολές η GPU. 

Σε μια 380 - 380Χ που θα χωρέσει σε αυτό το budget με έναν i5 δεν θα δεί καμία διαφορά στα games . Το αντίθετο μάλιστα.

Δηλαδή με 390 + i3 6100 θα έχει καλύτερες επιδόσεις από 380Χ + i5-4440 ή 4460 .

Και όσο τα DX12 κερδίζουν πελάτες η διαφορά θα διευρύνεται .

Δεν κάνω σύγκριση 4460-6100 λέω πως με τα λεφτά που θα δώσει για motherboard/ram μπορεί να βάλει i5. Ο 6100 θα ειχε νόημα ΜΟΝΟ εάν σκεφτοταν να προβεί σε αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον. Εάν ναι τότε ο 6100 είναι καλύτερος. Αλλιώς ο 4460 θα ήταν καλύτερη επιλογή επειδή είναι quad core.

https://www.skroutz.gr/s/4857199/Intel-Core-i5-4460-Box.html 187€ cpu i5 4460

https://www.skroutz.gr/s/4874554/Gigabyte-Z97P-D3.html 88€ z97 motherboard

https://www.skroutz.gr/s/4719423/HyperX-Fury-Blue-8GB-DDR3-1600MHz-HX316C10F-8.html 35€ 8gb ram

~210€ σύνολο

Και περιέλαβα και z97 motherboard. Εάν παει σε φθηνότερο chipset θα γλιτώσει κάνα 20€.

b85 motherboard: https://www.skroutz.gr/s/3445122/Gigabyte-B85M-D3H.html 67€

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...