Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό το κάναμε μόνο για δοκιμή, αλλάξαμε το καλώδιο του 1,5 μέτρου που συνδέει splitter --> router με το 20μετρο για να δούμε τι θα γίνει. Το καλώδιο αυτό είχε ξεμείνει στην αποθήκη από τότε που πήραμε ασύρματο τηλέφωνο(1998 νομίζω), με αυτό το καλώδιο παλιότερα βγάζαμε την συσκευή του σταθερού στην αυλή το καλοκαίρι.

Επίσης αξίζει να αναφέρω πως το συγκεκριμένο καλώδιο το δοκιμάσαμε και πριν το splitter, σε αυτή τη περίπτωση η πτώση στον συγχρονισμό του router ήταν μικρότερη.

20 χρονια καλωδιο.χαχα.εχει τυχει και με μεγαλο ισως να ηταν καλωδιο να εχω ελαχιστη εως μηδαμινη απωλεια αλλα σε καθε περιπτωση καλο ειναι να μην το εχει καποιος.ενας αλλος ειχε τηλεφωνικο και δεν επαιζε το ρουτερ και το ειχε κανει σαν εντερο απο το διπλωνε ξεδιπλωνε.και εχω δει ατομο να εχει ριξει κοντα στα 10-15 μετρα καλωδιο το οποιο ηταν τηλεφωνικο αλλα παρα πολυ λεπτο.σιγουρα ηταν τιποτα κινεζικο διοτι για να μην καθεσαι να το μαζευεις το διπλωνες οπως ειναι ενα μετρο που το διπλωνεις.πως ειναι η μπαλαντεζα που την διπλωνεις  γυρω γυρω ετσι ηταν και αυτο.ειχε θηκουλα που διπλωνε και ηταν λεπτο για να χωραει και να ειναι μικρο σε μεγεθος.pocket rj11 cable στυλ:P

Δημοσ.

Εγω επειδη οι πριζες του δωματιου  μου ειναι παλιες και δεν λειτουργουν εχω τραβηξει καλωδιο απο πριζα αλλου δωματιου μεσα απο τον τοιχο.

Το καλωδιο ειναι καπου 10 μετρα και ειναι στρογγυλο(γκρι),νομιζω 2 ζευγων.Ειναι καταλληλο η μπορει να εχω απωλεια 1-2 Mbps?

Δημοσ.

Νομίζω πως δεν έχεις απώλειες, σιγουρέψου για το τι καλώδιο είναι ώστε να πάρεις πιο σίγουρη απάντηση.

Δημοσ.

Παιδιά και εγώ έχω τραβήξει από τη κεντρική πρίζα rj11 στο δωμάτιο μου που βγάζει σε τηλεφωνική πρίζα αλλά δεν είναι λεπτό, μονωμένο είναι (ή κάπως έτσι μου το είπε ο ηλεκτρολόγος όταν το έβαλε και έχω δοκιμάσει κατευθείαν στην κεντρική και δεν έχω δει διαφορά. Επίσης μέσα στη κεντρική πρίζα υπάρχουν 2 ζευγάρια κόκκινο/μπλε υπάρχει καμιά διάφορα στο ποιο πρέπει να χρησιμοποιώ?  

Δημοσ.

Εγω επειδη οι πριζες του δωματιου  μου ειναι παλιες και δεν λειτουργουν εχω τραβηξει καλωδιο απο πριζα αλλου δωματιου μεσα απο τον τοιχο.

Το καλωδιο ειναι καπου 10 μετρα και ειναι στρογγυλο(γκρι),νομιζω 2 ζευγων.Ειναι καταλληλο η μπορει να εχω απωλεια 1-2 Mbps?

καταρχην οτι ισχυει και για τον απο κατω.β.με βαση οπως το λες λογικα δεν το κοβω να εχεις απωλεια.λογικα θα εινμαι διζευγο ασπρο κοκκινο //κιτρινο μαυρο.δεν ειναι και πολυ twisted αλλα πρεπει να ειναι μονοκλονο.για τα υπολοιπα αν χανεις πρεπει να κανεις δοκιμη στην κεντρικη πριζα αφου βγαλεις αυτο το καλωδιο.οτι γραφω πιο αναλυτικα στον φιλο απο κατω.

Παιδιά και εγώ έχω τραβήξει από τη κεντρική πρίζα rj11 στο δωμάτιο μου που βγάζει σε τηλεφωνική πρίζα αλλά δεν είναι λεπτό, μονωμένο είναι (ή κάπως έτσι μου το είπε ο ηλεκτρολόγος όταν το έβαλε και έχω δοκιμάσει κατευθείαν στην κεντρική και δεν έχω δει διαφορά. Επίσης μέσα στη κεντρική πρίζα υπάρχουν 2 ζευγάρια κόκκινο/μπλε υπάρχει καμιά διάφορα στο ποιο πρέπει να χρησιμοποιώ?  

στην κεντρικη πριζα μπορει να υπαρχουν δυο ζευγαρια μπλε κοκκινο.ενα αυτο που σου φερνει την υπηρεσια και το δευτερο μπορει να ειναι ειτε εφεδρικο μεχρι κατω τον κατανεμητη του οτε οποτε το αφηνεις στον αερα ή να ειναι καλωδιο που παει σε αλλο πριζακι που αμα δεν το θες παλι το αφηνεις στον αερα.το ιδιο και για σενα.τι καλωδιο ειναι.το μονομενο δεν λεει κατι.βεβαια εφοσον λες δεν εχεις διαφορα απο την κεντρικη πριζα τοτε ειναι καλο αυτο.απλα μια μεγαλη διευκρινηση.οταν δοκιμαζεις στην κεντρικη πριζα θα πρεπει να εχεις αποσυνδεσει το καλωδιο που εχει ριξει ο ηλεκτρολογος διοτι αμα εχει προβλημα ενα μεγαλο μερος του προβληματος θα μεταφερθει και στην κεντρικη πριζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταρχην οτι ισχυει και για τον απο κατω.β.με βαση οπως το λες λογικα δεν το κοβω να εχεις απωλεια.λογικα θα εινμαι διζευγο ασπρο κοκκινο //κιτρινο μαυρο.δεν ειναι και πολυ twisted αλλα πρεπει να ειναι μονοκλονο.για τα υπολοιπα αν χανεις πρεπει να κανεις δοκιμη στην κεντρικη πριζα αφου βγαλεις αυτο το καλωδιο.οτι γραφω πιο αναλυτικα στον φιλο απο κατω.

στην κεντρικη πριζα μπορει να υπαρχουν δυο ζευγαρια μπλε κοκκινο.ενα αυτο που σου φερνει την υπηρεσια και το δευτερο μπορει να ειναι ειτε εφεδρικο μεχρι κατω τον κατανεμητη του οτε οποτε το αφηνεις στον αερα ή να ειναι καλωδιο που παει σε αλλο πριζακι που αμα δεν το θες παλι το αφηνεις στον αερα.το ιδιο και για σενα.τι καλωδιο ειναι.το μονομενο δεν λεει κατι.βεβαια εφοσον λες δεν εχεις διαφορα απο την κεντρικη πριζα τοτε ειναι καλο αυτο.απλα μια μεγαλη διευκρινηση.οταν δοκιμαζεις στην κεντρικη πριζα θα πρεπει να εχεις αποσυνδεσει το καλωδιο που εχει ριξει ο ηλεκτρολογος διοτι αμα εχει προβλημα ενα μεγαλο μερος του προβληματος θα μεταφερθει και στην κεντρικη πριζα.

Ααα τώρα μάλιστα, θα το δοκιμάσω σε λίγο τότε γιατι δεν το εβγαζα απλά εβαζα το ρουτερ πανω σε εκείνο το πριζακι, επίσης πως μπορω να ξερω αν αυτό το ζευγαρι ειναι το πρωτεύων η το εφεδρικό ?

Επίσης απο εχθες που συγχρόνιζα στα 16.5 σημερα εχει πεσει στο 14-14.5 χωρις να εχει αλλαξει το SNR Margin ουτε το Line attenuation 

EDIT: Τελικα ειχε μεσα 3 ζευγαρια κοκκινο/μπλε στη κεντρικη και τα 2 ηταν στον αερα, εβγαλα απο τη πλακετα το ζευγαρι που φερνει τη γραμμη στο δωματιο και συνδεσα παλι κατευθειαν χωρις σπλιττερ εκει και παλι το ιδιο.

Εβαλα επισης και τα αλλα 2 ζευγαρια 1 ανα φορα αλλα ηταν νεκρα μαλλον γιατι δεν αναβε καθολου το DSL. Για το κερασακι στη τουρτα πανω που νομιζα του πηρα το κολάι κοβω στο ενα τηλεφωνικο καλωδιο την ακρουλα και βγαζω εξω το ζευγαρι που ειχε μεσα και παω να το συνδεσω κατευθειαν με το ζευγαρι απο τη κεντρικη που δουλευε αλλα δεν εκανε τιποτα (Ubber Fail να φανταστω).

Τελος ξαναεβαλα τα πραματα πισω εβαλα μονοτικη στις ακρουλες των 2 ζευγαριων στον αερα και εβαλα καινουργιο φιλτροι τηλεφωνου (εκει καθεται το τηλεφωνο) και στο δωματιο εβαλα το σπλιττερ και μετα το ρουτερ και ειναι παλι τα ιδια (ανεβηκε 200kbps) κλασσικα Line attenuation και SNR Margin ιδια και output power. (Δεν ξερω αν με εριξε προφιλ βεβαια η γραμμη λογω των πολλων ρεσταρτ να δοκιμαζω πραγματα :P)

Επεξ/σία από Shiroe_shin
Δημοσ.

αν ειναι και τα δυο συνδεδεμενα τοτε πρεπει να δεις ποιο σου φερνει ταση για να ξερεις ποιο ειναι
αυτο που ερχεται απο τον οτε.μετα το δευτερο πρεπει να δεις αν πηγαινει και αυτο στον οτε ή αν πηγαινει σε αλλο πριζακι.
αν υπαρχει αλλο πριζακι μπορει να πηγαινει εκει .αν οχι τοτε παει κατω.
επισης αν εχεις voip δεν υπαρχει ταση οποτε το βλεπεις με τον συγχρονισμο ποιο ειναι το σωστο ζευγος.
επειδη τωρα μπορει να τα εχουν ξετυλιξει και να μην φαινεται ποιο μπλε παει με ποιο κοκκινο εκει ειτε κανεις τεστ
να δεις αν εχεις ταση ειτε αν ειναι voip βλεπεις αν συγχρονιζεις ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ>.το λεω διοτι αμα βαλεις το σωστο μπλε με το λαθος κοκκινο παλι μπορει να συγχρονισεις αλλα να συγχρονισεις πολυ χαμηλα και με χαλια χαρακτηριστικα.
αν τωρα μετρησεις ταση και παιρνεις πχ 49 volt και πανω εχεις βρει το σωστο ζευγαρι.αν βαλεις ενα σωστο ενα λαθος νομιζω δεν παιρνεις τιποτα ή αντε να παρεις κανα 1-2 volt αν υπαρχει εξωτερικη ταση.

β.η πτωση του συγχρονισμου μπορει απλα να ειναι κατι που εχει αλλαξει απεξω.κανεις Reboot το ρουτερ
και αμα δεις το ιδιο το πο πιθανο να εχει αλλαξει κατι απεξω.μπορει να ειναι απο μια καλωδιακη που εγινε
οποτε εκαναν ματιση μεχρι οτι ενεργοποιησαν και αλλους adsl και υπαρχει crosstalk.ακομα και απο οξειδωση στο καλωδιο μπορει να γινει.καποιες φορες μπορει να ειναι και μεσα στο ιδιο το σπιτι καποιο προβλημα.αν αλλαζε ο παροχος profile θα το βλεπες στην αλλαγη του margin στο 99 τις 100 των περιπτωσεων.

αν βλεπεις 3 ζευγαρια τοτε μπορει τα αλλα δυο να ειναι αναπληρωματικα.ή εκτος αν πηγαινει σε καποιο αλλο πριζακι μεσα στο σπιτι.στην δικια σου πριζα
παιρνεις με εξωτερικο καλωδιο σωστα?
επισης αφου στην κεντρικη εχεις το ιδιο αρα δεν χανει το καλωδιο σου.
αφου δεν αναβε καθολου νεκρα ειναι.ναι δεν βρισκω νοημα να ενωσεις το δευτερο ζευγαρι με το ζευγαρι που
φερνει την γραμμη μεχρι επανω.αυτο θα το εκανες αν ηταν να ενεργοποιησεις αλλο πριζακι μεσα στο σπιτι εφοσον βεβαια αυτο το ζευγαρι πηγαινε στο αλλο πριζακι.
επισης τα καλωδια τα γδυνουμε λιγακι και τα βαζουμε στο πριζακι.υπαρχουν πριζακια (Legrand)που τα γδυνουν μονα τους
αλλα συνηθως ειναι για πιο λεπτο καλωδιο.εχω δει και πριζα που εγδυνε και κοκκινο -μπλε καλωδιο αλλα αυτο ηταν η εξαιρεση.μια φορα το εχω δει στην ζωη μου τετοιο πριζακι και ελπιζω και τελευταια.:P
β.στο δωματιο δεν θελει splitter αν εχεις μονο το τηλεφωνο.αλλιως αν θες να το κανεις καλυτερα βαλε splitter στην κεντρικη πριζα.
δηλαδη απο το κοκκινο μπλε που λες βαλτο στο πριζακι.μπροστα βαλε σπλιττερ βαλε το τηλεφωνο στο phone και το adsl router στην υποδοχη adsl.

αν σου ριχνε profileθα το βλεπες στο margin εκτος αν ειναι καποιο παραξενο Profile που το κοβω χλωμο.
ναι υπαρχουν ρυθμισεις αν καποιος εχει πολλα dc'sνα του αλλαζει profile αυτοματα αλλα εφοσον βλεπεις ιδια margin τοτε χλωμο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...