poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω αυτό που έχω, και κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο για να αντικαταστήσει την προβληματική γραμμή στο σπίτι. ΥΓ Είχα βάλει απλό πλακέ καλώδιο σαν αυτό: http://www.markidis.gr/images/products/tel-0034-100.jpg το οποίο άντεξε περίπου 1,5 χρόνο πριν ανοίξει κοντά κοντά και αρχίσουν ξανά τα προβλήματα. χειροτερα δεν γινοταν.αυτο θα χαλασει σε χρονο μηδεν. Ακριβώς αυτό. Αν ένα σπίτι δηλαδή είναι μεγάλο τι πάει να πει ότι θα έχει αργό Internet λόγω μακριών καλωδίων; Αν το καλώδιο είναι σωστό, δηλαδή Ethernet, το χρησιμοποιείς και πρέπει να το χρησιμοποιείς και για το τηλεφωνικό σήμα. δεν ειναι οτι θα ειναι αργο.μπορει να εχεις αποσυνδεσεις μπορει να συγχρονιζει λιγοτερο.δεν βαζουμε μεγαλα τηλεφωνικα για κανενα λογο αλλο τοσο σε τετοιες περιπτωσεις που το θελει καποιος για καθετη καλωδιωση(κεντρικη πριζα εως χωνευτη-κατανεμητη). αντιθετα το Utp μπορει να εξυπηρετησει ολες τις αναγκες. Το ξέρω πως είναι ακατάλληλο, τέτοιο καλώδιο έχουν συνήθως οι συσκευές τηλεφώνου. Απλά το χρησιμοποίησα για να δω αν έφταιγε η τηλεφωνική εγκατάσταση του σπιτιού για τα προβλήματα που είχα, και διαπίστωσα ότι όντως αυτή έφταιγε. Έτσι το άφησα προσωρινά όπως, ήταν αλλά όπως λένε "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Το θυμήθηκα τώρα που απέκτησα ξανά προβλήματα ναι καλο ειναι να το αλλαξεις.ισως να μπορεις να το κανεις και εσυ ο ιδιος αν δεν ειναι περασμενο απο καπου παραξενα.εκτος αν ο ηλεκτρολογος μπορει να βρει τι φταιει στην παλια καλωδιωση.
Joshua21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 χειροτερα δεν γινοταν .αυτο θα χαλασει σε χρονο μηδεν. Χάλασε ήδη λέμε ναι καλο ειναι να το αλλαξεις.ισως να μπορεις να το κανεις και εσυ ο ιδιος αν δεν ειναι περασμενο απο καπου παραξενα.εκτος αν ο ηλεκτρολογος μπορει να βρει τι φταιει στην παλια καλωδιωση. Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεσαι το "παράξενα". Το σπίτι είναι κομμάτι ενός κτηρίου που αρχικά φτιάχτηκε για να στεγάσει επιχείρηση, και από το "κέντρο ελέγχου"(το οποίο δεν είναι στο σπίτι) πήγαινε 1 ζευγάρι σε κάθε συσκευή και άλλο ένα ζευγάρι στο κουτί του ΟΤΕ. Υπόψιν όλες αυτές οι γραμμές είναι μέσα στους τοίχους πίσω από τον σοφά, συστραμμένα ζεύγη μονόκλωνου καλωδίου μέσα σε πλαστικό σωλήνα. Μέχρι πριν 1,5 χρόνο το σήμα του ΟΤΕ πήγαινε με μία γραμμή από το κουτί ΟΤΕ στο κέντρο ελέγχου, και από εκεί με άλλη γραμμή στο σπίτι, κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο γραμμές είναι το πρόβλημα στην καλωδίωση. Τότε το έλυσα προσωρινά με το εντελώς ακατάλληλο καλώδιο που έβαλα εξωτερικά και εντελώς χύμα. Τώρα δεν με ενδιαφέρει να βρω το πρόβλημα στις υπάρχουσες καλωδιώσεις, γιατί θέλω να ανεξαρτητοποιηθεί η τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού από το υπόλοιπο κτήριο. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθεί νέα σωστή γραμμή από το κουτί του ΟΤΕ ως το σπίτι, και αυτό σίγουρα θα κοστίσει αρκετά μια και δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Οπότε προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω αυτό που έχω χωρίς να κάνω έξοδα.
billst2221 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή στα πόσα μέτρα είναι το όριο για το καλώδιο τηλεφώνου θα είμαστε σταθεροί?
rfc Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 βασικα αν εχεις 24αρα γραμμη καθολου, θελει μονο utp. Αλλιως κανα μετρο το πολυ.
NikosKallithea Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δηλαδή στα πόσα μέτρα είναι το όριο για το καλώδιο τηλεφώνου θα είμαστε σταθεροί? Μιλαμε για χλμ οχι μετρα, αρκει να μην ξεπερνάς τις προδιαγραφές του vdsl ή του adsl
billst2221 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Adsl και έχω απλό καλώδιο τηλεφώνου που απο την πρίζα μέχρι το router είναι 10 μέτρα.
Heatspreader Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 δεν ειναι οτι θα ειναι αργο.μπορει να εχεις αποσυνδεσεις μπορει να συγχρονιζει λιγοτερο.δεν βαζουμε μεγαλα τηλεφωνικα για κανενα λογο αλλο τοσο σε τετοιες περιπτωσεις που το θελει καποιος για καθετη καλωδιωση(κεντρικη πριζα εως χωνευτη-κατανεμητη). αντιθετα το Utp μπορει να εξυπηρετησει ολες τις αναγκες. Αργό λόγω συγχρονισμού βρε. UTP και τέλος. Αυτό λέω.
D4rkshadow Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μισο για να καταλαβω κατι,εγω εχω 15μ τηλ καλωδιο και εχω ταχυτητα 17απο 24,μου λετε δηλ οτι αν το αλλαξω θα ανεβω και αλλο;
Joshua21 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μισο για να καταλαβω κατι,εγω εχω 15μ τηλ καλωδιο και εχω ταχυτητα 17απο 24,μου λετε δηλ οτι αν το αλλαξω θα ανεβω και αλλο; Θα σου δώσω πραγματικό παράδειγμα για να καταλάβεις. 20 μέτρα ακατάλληλου καλωδίου μου έριξαν την ταχύτητα συγχρονισμού από 19,5 σε 17 Mbps.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Μισο για να καταλαβω κατι,εγω εχω 15μ τηλ καλωδιο και εχω ταχυτητα 17απο 24,μου λετε δηλ οτι αν το αλλαξω θα ανεβω και αλλο; 15 μέτρα είναι παρά πολλά αν δεν έχεις το κατάλληλο καλώδιο
D4rkshadow Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστω για την πληροφορια,συντομα θα κανω την αλλαγη.
poulinos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2015 Χάλασε ήδη λέμε Εξαρτάται πως αντιλαμβάνεσαι το "παράξενα". Το σπίτι είναι κομμάτι ενός κτηρίου που αρχικά φτιάχτηκε για να στεγάσει επιχείρηση, και από το "κέντρο ελέγχου"(το οποίο δεν είναι στο σπίτι) πήγαινε 1 ζευγάρι σε κάθε συσκευή και άλλο ένα ζευγάρι στο κουτί του ΟΤΕ. Υπόψιν όλες αυτές οι γραμμές είναι μέσα στους τοίχους πίσω από τον σοφά, συστραμμένα ζεύγη μονόκλωνου καλωδίου μέσα σε πλαστικό σωλήνα. Μέχρι πριν 1,5 χρόνο το σήμα του ΟΤΕ πήγαινε με μία γραμμή από το κουτί ΟΤΕ στο κέντρο ελέγχου, και από εκεί με άλλη γραμμή στο σπίτι, κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο γραμμές είναι το πρόβλημα στην καλωδίωση. Τότε το έλυσα προσωρινά με το εντελώς ακατάλληλο καλώδιο που έβαλα εξωτερικά και εντελώς χύμα. Τώρα δεν με ενδιαφέρει να βρω το πρόβλημα στις υπάρχουσες καλωδιώσεις, γιατί θέλω να ανεξαρτητοποιηθεί η τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού από το υπόλοιπο κτήριο. Για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργηθεί νέα σωστή γραμμή από το κουτί του ΟΤΕ ως το σπίτι, και αυτό σίγουρα θα κοστίσει αρκετά μια και δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Οπότε προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω αυτό που έχω χωρίς να κάνω έξοδα. οκ ενταξει δεν καταλαβα οτι ηταν τετοιος ο χωρος.εκει ναι δεν γλυτωνεις ηλεκτρολογο και καλο θα ηταν το καλωδιο να μην κανει τον γυρω του κοσμου.οσο πιο μικρο τοσο το καλυτερο και απο πλευρα ταχυτητας αλλα και απο πλευρα trouble shooting αμα γινει κατι.συν οτι να ειναι ολο στο δικο σου χωρο μην πηγαινει διπλα σε αλλους χωρους που μπορει να μην εχεις προσβαση και μετα αν χαλασει να τρεχεις.απλα νομιζα οτι ηταν σπιτι κανονικο πως να το πω και οτι το παλιο καλωδιο το ειχες ριξει απο κανα φωταγωγο οποτε θα μπορουσες να το αλλαζες και ευκολα. Δηλαδή στα πόσα μέτρα είναι το όριο για το καλώδιο τηλεφώνου θα είμαστε σταθεροί? προσπαθουμε να μην πηγαινουμε σε μεγαλυτερα απο της συσκευασιας.1-1,5 μετρο. Μιλαμε για χλμ οχι μετρα, αρκει να μην ξεπερνάς τις προδιαγραφές του vdsl ή του adsl τηλεφωνικο, εννοει τηλεφωνικο πλακε οχι twisted ή pet οπως ειναι του οτε.οποτε για μετρα λεμε οχι για χλμ.του οτε ειναι pet.οταν λεμε τηλεφωνικο εννοουμε την μπουρδα καλωδιο που δεν ειναι συνεστραμμενο.το Pet ναι μεν ειναι μια χαρα για τηλεφωνικο αλλα το λεμε Pet συνηθως για να καταλαβαινει καποιος την διαφορα.εκεινο ειναι μονοκλονο και twisted. Adsl και έχω απλό καλώδιο τηλεφώνου που απο την πρίζα μέχρι το router είναι 10 μέτρα. αλλαγηηηηηηηηηηηηηηηηη.Utp και clip rj 11 σε ενα ζευγαρι πχ ασπρο μπλε,μπλε και εισαι ready.αν δεν εχεις εσυ πενσα ή αγοραζεις μια με 5-6 ευρω ή λες στο καταστημα να στο φτιαξουν αυτοι. Αργό λόγω συγχρονισμού βρε. UTP και τέλος. Αυτό λέω. οκ οκ I get it εστω και λιγο αργα.ειπες αργο αλλα δεν καταλαβα οτι το εννοουσες για το συγχρονισμο.για αυτο ειπα οτι αργο δεν θα ειναι αν πχ συγχρονιζεις στα 15 αντι για τα 17 αλλα οτι μπορει να κοψει συγχρονισμο.βεβαια ακομα και αν συγχρονιζει στα 15 πχ μπορει να σηκωνει πολλα errors οποτε η πραγματικη ταχυτητα να ειναι λιγοτερη οποτε ναι θα ειναι και αργο. Μισο για να καταλαβω κατι,εγω εχω 15μ τηλ καλωδιο και εχω ταχυτητα 17απο 24,μου λετε δηλ οτι αν το αλλαξω θα ανεβω και αλλο; μπορει να σου δωσει παραπανω μπορει και οχι.ανεξαρτητα αν θα σου δωσει ή οχι αλλαξε το.μπορει να μην δεις καν διαφορα αλλα επειδη το τηλεφωνικο και χαλαει ευκολα και αλλα τοσα αλλαξε το απο τωρα.μπορει αργοτερα να βαλεις πχ vdsl και να χασεις εκει. Θα σου δώσω πραγματικό παράδειγμα για να καταλάβεις. 20 μέτρα ακατάλληλου καλωδίου μου έριξαν την ταχύτητα συγχρονισμού από 19,5 σε 17 Mbps. εξαρτατε παντα και την ποιοτητα του τηλεφωνικου .καποια θα παιξουν και στα 20 μετρα χωρις απωλεια αλλα παλι αυτο δεν ειναι λογος για να πει καποιος οτι δεν το αλλαζω.το τηλεφωνικο εχει και αλλα θεματα περα απο το μηκος.αν σου ριξε τοσο το adsl που να ειχες vdsl τι θα σου κανε.για κανα 5αρι mbit plus θα χανες. βασικα αν εχεις 24αρα γραμμη καθολου, θελει μονο utp. Αλλιως κανα μετρο το πολυ. και 4αρα να εχει το τηλεφωνικο μπορει να του μειωσει το margin και απλα να ειναι πιο ασταθης.οποτε και εκει ας το αλλαξει καποιος προληπτικα ειδικα αμα και η γραμμη ειναι ηδη με οριακα margin λογω αποστασης. Μάλιστα... Θα βάλω δικτυακό τότε. δικτυου.cat5e,η cat6.μικρη διαφορα στην τιμη για λιγα μερα. Ευχαριστω για την πληροφορια,συντομα θα κανω την αλλαγη. και εσυ τα ιδια με τον πιο πανω.utp και Rj11 clip σε ενα ζευγαρι και εισαι ready
Joshua21 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2015 εξαρτατε παντα και την ποιοτητα του τηλεφωνικου .καποια θα παιξουν και στα 20 μετρα χωρις απωλεια αλλα παλι αυτο δεν ειναι λογος για να πει καποιος οτι δεν το αλλαζω.το τηλεφωνικο εχει και αλλα θεματα περα απο το μηκος.αν σου ριξε τοσο το adsl που να ειχες vdsl τι θα σου κανε.για κανα 5αρι mbit plus θα χανες. Αυτό το κάναμε μόνο για δοκιμή, αλλάξαμε το καλώδιο του 1,5 μέτρου που συνδέει splitter --> router με το 20μετρο για να δούμε τι θα γίνει. Το καλώδιο αυτό είχε ξεμείνει στην αποθήκη από τότε που πήραμε ασύρματο τηλέφωνο(1998 νομίζω), με αυτό το καλώδιο παλιότερα βγάζαμε την συσκευή του σταθερού στην αυλή το καλοκαίρι. Επίσης αξίζει να αναφέρω πως το συγκεκριμένο καλώδιο το δοκιμάσαμε και πριν το splitter, σε αυτή τη περίπτωση η πτώση στον συγχρονισμό του router ήταν μικρότερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα