Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λόγω της διαρρύθμισης στο νέο μου σπίτι θα πρέπει να τραβήξω μακρύ καλώδιο από την πρίζα ως το γραφείο. Ιδανικά θα προτιμούσα να έχω μεγάλο καλώδιο τηλεφώνου. Υπάρχει όμως κανένα αρνητικό ως προς αυτό ή να πάρω μεγάλο Ethernet αντίστοιχα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Σαφώς καλύτερα μεγάλο καλώδιο ethernet και δεν θα έχεις πρόβλημα απέφυγε το μεγάλο καλώδιο τηλεφώνου γιατι θα έχεις απώλειες ως προς τον συγχρονισμό

• Like 1
Δημοσ.

ειτε μεγαλο ethernet προς το Pc σου (εναλλακτικα Powerline) ειτε αντι για μεγαλο τηλεφωνικο παιρνεις ενα μεγαλο ethernet και του βαζεις σε ενα ζευγαρι (πχ ασπρο μπλε ,μπλε) rj11 και το χρησιμοποιεις σαν τηλεφωνικο με μηδεν απωλειες.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα ρωτάω εδώ. Χρειάζομαι ένα καλώδιο περίπου 20 μέτρα το οποίο θα ξεκινά από το κουτί του ΟΤΕ και θα καταλήγει στο modem(ή πιο σωστά στο splitter). PSTN είναι η γραμμή αν έχει σημασία. Το καλώδιο αυτό θα είναι εκτεθειμένο σε καιρικές συνθήκες.

Έχω ήδη ένα αρκετά μεγάλο καλώδιο UTP CAT5e, κάνει? Ή χρειάζομαι κάτι άλλο που να έχει μεγαλύτερες αντοχές στις καιρικές συνθήκες, και αν ναι τι ακριβώς?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα ρωτάω εδώ. Χρειάζομαι ένα καλώδιο περίπου 20 μέτρα το οποίο θα ξεκινά από το κουτί του ΟΤΕ και θα καταλήγει στο modem(ή πιο σωστά στο splitter). PSTN είναι η γραμμή αν έχει σημασία. Το καλώδιο αυτό θα είναι εκτεθειμένο σε καιρικές συνθήκες.

Έχω ήδη ένα αρκετά μεγάλο καλώδιο UTP CAT5e, κάνει? Ή χρειάζομαι κάτι άλλο που να έχει μεγαλύτερες αντοχές στις καιρικές συνθήκες, και αν ναι τι ακριβώς?

Ευχαριστώ.

ενταξυ εισαι με αυτο που εχεις, βαλτο

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

η πας σε pet που ειναι ακριβο ή πας σε utp εξωτερικου χωρου ή βαζεις απλο cat5e σε σωληνα πλαστικο

ενταξυ εισαι με αυτο που εχεις, βαλτο

nope.θα αντεξει αλλα δεν θα αντεξει απειρο καιρο.εχω δει απειρα Utp απο τον ηλιο και την βροχη να εχουν ανοιξει και να εχουν εκτεθει τα ζευγη.για προσωρινο ναι για μονιμα is not a good idea.μπορει να αντεξουν και χρονια αναλογως το Utp αλλα Not a good idea.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω αυτό που έχω, και κάποια στιγμή στο μέλλον θα πρέπει να φέρω ηλεκτρολόγο για να αντικαταστήσει την προβληματική γραμμή στο σπίτι.

ΥΓ

Είχα βάλει απλό πλακέ καλώδιο σαν αυτό:

http://www.markidis.gr/images/products/tel-0034-100.jpg

το οποίο άντεξε περίπου 1,5 χρόνο πριν ανοίξει κοντά κοντά και αρχίσουν ξανά τα προβλήματα.

Δημοσ.

ειτε μεγαλο ethernet προς το Pc σου (εναλλακτικα Powerline) ειτε αντι για μεγαλο τηλεφωνικο παιρνεις ενα μεγαλο ethernet και του βαζεις σε ενα ζευγαρι (πχ ασπρο μπλε ,μπλε) rj11 και το χρησιμοποιεις σαν τηλεφωνικο με μηδεν απωλειες.

Ακριβώς αυτό.

Αν ένα σπίτι δηλαδή είναι μεγάλο τι πάει να πει ότι θα έχει αργό Internet λόγω μακριών καλωδίων;

Αν το καλώδιο είναι σωστό, δηλαδή Ethernet, το χρησιμοποιείς και πρέπει να το χρησιμοποιείς και για το τηλεφωνικό σήμα.

Δημοσ.

Αυτο το καλώδιο που ειχες ειναι τελείως ακατάλληλο για επέκταση, τα καλώδια τηλεφωνίας ίντερνετ πρέπει να ειναι συνεστραμενα

Το ξέρω πως είναι ακατάλληλο, τέτοιο καλώδιο έχουν συνήθως οι συσκευές τηλεφώνου. Απλά το χρησιμοποίησα για να δω αν έφταιγε η τηλεφωνική εγκατάσταση του σπιτιού για τα προβλήματα που είχα, και διαπίστωσα ότι όντως αυτή έφταιγε. Έτσι το άφησα προσωρινά όπως, ήταν αλλά όπως λένε "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού". Το θυμήθηκα τώρα που απέκτησα ξανά προβλήματα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...