tomk5 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια στην κοινότητα. Θέλω να κάνω ένα δίκτυο wifi με εμβέλεια κυκλική τουλάχιστον 200μ Βρήκα κάποια προϊόντα να πάρω αλλά έχω ενδοιασμούς όσον αφορά αν χρειαστώ repeater και γενικά οτιδήποτε δεν θα δουλέψει σωστά. λοιπόν σκέφτομαι να πάρω ρουτερ με αποσπώμενη κεραία ώστε να συνδέσω την εξωτερική μου http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/router-access-points/TP-LINK-Wireless-Router-N-Mimo-TL-WR941ND.htm εξωτερική κεραίαhttp://www.e-shop.gr/tp-link-tl-ant2415d-wlan-antenna-24ghz-15dbi-outdoor-n-connector-p-PER.612516 καλώδιο (2 στο συνολο γιατι η ταράτσα είναι πάνω απο 8μ)http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-ant24ec12n-12-meters-low-loss-antenna-extension-cable-p-PER.612386 παρακαλώ πολύ στους γνώστες του αντικειμένου αν μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο θα τους είμαι ευγνώμων σημείωση* οποιαδήποτε δημοσίευση σελίδων δεν αποτελεί κανένα απολύτως σκοπό διαφήμισης παρά μόνο αναζήτησης βοήθειας. Εάν δεν ακολουθώ τους κανονισμούς του φόρουμ παρακαλώ όπως οι διαχειριστές με ενημερώσουν να διαγράψω τους συνδέσμους
jkoukos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Σκοπεύεις να δώσεις 150€-200€, όταν μπορείς με λιγότερα (εξωτερικό ΑΡ) να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Το θέμα είναι αν οι ασύρματες συσκευές που θα συνδεθούν, έχουν αυτή τη δυνατότητα για τέτοια απόσταση.
tomk5 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 απλο σερφινγ θελω απο αποσταση και πιο πολυ με το κινητο ή το λαπτοπ.. Το εξωτερικο ΑΡ τι ειναι; γενικα θελω να ακουσω προτασεις ωστε Δευτερα το πολυ τριτη να προβω σε παραγγελια
jkoukos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Το εξωτερικό ΑΡ είναι ένα κανονικό Access Point που έχει σχεδιαστεί να δουλεύει σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Αντί να κανείς χρήση εξωτερικής κεραίας, που θα έχει απώλεια λόγω μεγάλου μήκους RF καλωδίου, βάζεις ένα κανονικό ΑΡ που συνδέεται με τον router μέσω ενός καλωδίου UTP. Π.χ. το https://www.skroutz.gr/s/416864/Ubiquiti-UniFi-UAP-Outdoor.html Το θέμα όμως είναι ότι οι ασύρματες κάρτες δικτύου των φορητών συσκευών, με τις μικρές εσωτερικές κεραίες, δεν έχουν δυνατότητα να συνδέονται σε μεγάλες αποστάσεις.
tomk5 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτο δεν ειναι κατευθυντικο; προς μια κατευθυνση; εγω θελω περιμετρικο δικτυο
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Αν άνοιξες το λινκ, θα ειδες ότι έχει 2 omni κεραίες.
sirgeorge1980 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Η γνώμη μου είναι ότι για να πιάνει κάτι καλά στα 200 μέτρα θέλεις κάτι δραματικά ισχυρότερο και φυσικά θα κοιτούσα σε επαγγελματικό εξοπλισμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει με οικιακό εξοπλισμό από το πλαίσιο ή από προμηθευτές οικιακών προϊόντων. Κατά την ταπεινή μου γνώμη για να δουλέψει κάτι τέτοιο θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία.
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μια χαρά δουλεύουν τα εξωτερικά ΑΡ, όπως το Unifi που δείχνω και μάλιστα είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν, στημένο και δοκιμασμένο σε πολλές επιχειρήσεις. Το πρόβλημα στις ασύρματες ζεύξεις είναι ότι η επικοινωνία είναι αμφίδρομη (χρειάζονται δύο καν να χορέψουν ταγκό). Το να έχεις μια ισχυρή εκπομπή και να φθάνει το σήμα μακρυά, δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και η φορητή συσκευή που θέλει να συνδεθεί μαζί του.
tomk5 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δε γινεται ομως να γεμισω τον τοπο κατευθυντικες κεραιες και ρουτερς ρε παιδια. Εστω επαγγελματικο εεξοπλισμο. Υπαρχει καποιο λινκ η εστω κατι να με κατευθυνετε;
soteras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Κοιτα αναγκαστηκα θες 2 πηγές τι εννοώ μια πηγή που θα εκπέμπει το σήμα και μια που θα το λάμβανει στο χωρο που θες με μια ισχυρή πηγή μόνο δεν νομίζω να παίξει σωστά τα όλα σκινηκό
tomk5 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Με την κεραια που αναφερω κ πιο πανω δε μπορω να κανω περιμετρικο χοτσποτ με τιποτα;
jkoukos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Υπάρχουν διάφορες επιλογές στην ασύρματη επικοινωνία, για να έχεις επιτυχία. Το βασικό όμως είναι ότι υπάρχουν φυσικοί νόμοι που δεν μπορούν να ξεπερασθούν. Ναι, μπορείς με μια omni κεραία να έχεις περιμετρική κάλυψη, αλλά από το πόσο μακρυά μπορούν να συνδέονται φορητές συσκευές εξαρτάται αποκλειστικά από αυτές. Π.χ. (υποθετικό παράδειγμα), με μια κεραία 5dBi το σήμα φθάνει στα 100 μέτρα και κάποιο tablet μπορεί να συνδεθεί. Βάζοντας μια κεραία με μεγαλύτερη ισχύ στα 9dBi, το σήμα φθάνει στα 200 μέτρα. Το ίδιο tablet όμως δεν μπορεί σε αυτή την απόσταση να συνδεθεί, αν και βλέπει την εκπομπή. Και αυτό διότι δεν άλλαξε κάτι στο ίδιο το tablet οπότε η δικιά του εκπομπή δεν έχει την απαιτούμενη ισχύ για να φθάσει πίσω και να γίνει σύνδεση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα