zio10 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστω για τις απαντήσεις παιδιά! Να τονίσω ότι το πρόβλημά μου δεν ειναι να πληρώσω για να διορθωθεί η ζημιά, εννοειται οτι αυτο πρεπει να γινει. Το πρόβλημά μου είναι για 6 πλακάκια να θέλει να αλλάξει όλο το δάπεδο που είναι 100. Αυτο που θα αλλαξει στο δάπεδο, με τα τωρινα ανταλλακτικα ειναι οτι σε 3 σημεια, απλα θα χαλα η ομοιομορφία των αρμών και των πλακακίων. Αυτη ειναι η ζημιά και δεν με πειραζει να πληρωθει. το σπίτι είναι πανάρχαιο και ανα χρονικα διαστηματα έμπαιναν κατσαρίδες από τον κήπο (είναι ισόγειο σε πολυκατοικεία). Ενημερώθηκα επίσης ότι σύμφωνα με το υπουργείο υγείας δεν επιτρέπεται στο σπιτι να μπαινουν εντομα απο εσωτερικους χωρους, κάτι που γίνεται από κενά στα παράθυρα και κάπου στην τουαλέτα. Δεν είμαι σίγουρος αν αγριέψουν οι τόνοι, έτσι και έπρεπε να πω τίποτα τύπου να φέρω το υγειονομικό. Ομολογώ ότι απλά θα ήθελα να βρεθεί είτε το πλακάκι είτε απλά να δεχτεί να να γινει η αλλαγη με τα ηδη υπαρχοντα. Σαν ενοικιαστης ημουν κομπλε, μεχρι και με τα καπιταλ κοντρολ σκιστηκα να του βαλω τα λεφτα στην ωρα τους. Ουφ. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ακριβώς;! Στην Αγγλία από ότι ξέρω έρχεται αναλυτικός οδηγός με το τι εχει το σπίτι και τι λειτουργεί, επομένως εγώ σαν ενοικιαστής έχω λιγότερες πιθανότητες να νιώσω αδικημένος. Στην Ελλάδα το συμφωνητικό από την αρχή μέχρι το τέλος φωνάζει "θα ξεσκίσω τον ενοικιαστή και θα σώσω τον ιδιοκτήτη". Αν το ψυγείο που είχε το σπίτι όταν μπήκα μέσα χάλαγε την πρώτη μέρα, ποιος θα την έτρωγε; Εγώ γιατι ετσι ειναι το συμβόλαιο. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι να μην νοιώσουν και οι 2 πλευρές αδικημένες. Το να σπασω πλακακι ειναι δικο μου προβλημα, αλλα να θελει ολόκληρο στήσιμο στο σαλονι και να το πει "ζημιά"; Ελα ρε μεγάλε, really? Δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ...που έχουν γεμίσει τα σπίτια και τα μαγαζιά τζαμπατζήδες και δεν μπορείς να τους βγάλεις με τίποτα από μέσα! (κάτι πάει να αλλάξει αλλά γενικά ήταν πολύ υπέρ του ενοικιαστή τα πράγματα...)
Crisis_Overcomer Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Τι ακριβώς σημαίνει αυτό ακριβώς;! Δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ...που έχουν γεμίσει τα σπίτια και τα μαγαζιά τζαμπατζήδες και δεν μπορείς να τους βγάλεις με τίποτα από μέσα! (κάτι πάει να αλλάξει αλλά γενικά ήταν πολύ υπέρ του ενοικιαστή τα πράγματα...) Το πρώτο δεν είμαι σίγουρος και εγώ τι σημαίνει, απλά είχα θέμα με τις κατσαρίδες μια περίοδο οι οποίες από ότι είδα μπαίνουν από τα παράθυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, ένα σπίτι δεν μπορεί να κατοικηθεί σε αυτή την περίπτωση. επομένως στην έσχατη, που δεν θα ήθελα να φτάσω εκεί, θα μπορούσα να πετάξω κάτι για υγειονομικό έλεγχο στο σπίτι. Μπορεί να λέω και χαζομάρες πάντως. Πάσο με το αν συμφωνεις ή διαφωνείς, θεωρώ ότι από άποψη βιωμάτων μπορεί να έχουμε διαφορετικά και έτσι να μην συμφωνούμε. Εγω πχ, σε ένα σπίτι που το χρεώνομαι ως επιπλωμένο, βρήκα ψυγείο που κλείνει και ανοίγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με το έτσι θέλω και ένα air condition που κανει το ίδιο και αποτελεί δίοδο σε κατσαρίδες για μέσα στο σπίτι. Αν χάλαγε κάτι από αυτά, εγώ που δεν είμαι τζαμπατζής, θα έπρεπε και να χρεωθώ έξτρα να τα αγοράσω και να είχα κάνα θέμα στο τέλος του συμβολαίου ότι χάλασα το ψυγειο/ac και να μην μπορούσα να το πάρω πίσω. Μου φαίνεται με όσα διαβάζω, το καλύτερο θα ήταν το συμβόλαιο να συντασσόταν από δικηγόρους ύστερα από συμφωνία με τον ιδιοκτητη και ενοικιαστή. Oh well, όνειρο θερινής νυκτός 1
zio10 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Το πρώτο δεν είμαι σίγουρος και εγώ τι σημαίνει, απλά είχα θέμα με τις κατσαρίδες μια περίοδο οι οποίες από ότι είδα μπαίνουν από τα παράθυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, ένα σπίτι δεν μπορεί να κατοικηθεί σε αυτή την περίπτωση. επομένως στην έσχατη, που δεν θα ήθελα να φτάσω εκεί, θα μπορούσα να πετάξω κάτι για υγειονομικό έλεγχο στο σπίτι. Μπορεί να λέω και χαζομάρες πάντως. Πάσο με το αν συμφωνεις ή διαφωνείς, θεωρώ ότι από άποψη βιωμάτων μπορεί να έχουμε διαφορετικά και έτσι να μην συμφωνούμε. Εγω πχ, σε ένα σπίτι που το χρεώνομαι ως επιπλωμένο, βρήκα ψυγείο που κλείνει και ανοίγει ανά τακτά χρονικά διαστήματα με το έτσι θέλω και ένα air condition που κανει το ίδιο και αποτελεί δίοδο σε κατσαρίδες για μέσα στο σπίτι. Αν χάλαγε κάτι από αυτά, εγώ που δεν είμαι τζαμπατζής, θα έπρεπε και να χρεωθώ έξτρα να τα αγοράσω και να είχα κάνα θέμα στο τέλος του συμβολαίου ότι χάλασα το ψυγειο/ac και να μην μπορούσα να το πάρω πίσω. Μου φαίνεται με όσα διαβάζω, το καλύτερο θα ήταν το συμβόλαιο να συντασσόταν από δικηγόρους ύστερα από συμφωνία με τον ιδιοκτητη και ενοικιαστή. Oh well, όνειρο θερινής νυκτός Σίγουρα δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα, συζήτηση κάνουμε Για τις ζημιές νομίζω ότι διαχωρίζονται σε ζημιές που προέρχονται από φυσιολογική φθορά και άλλες όπως αυτή που λες με το πάτωμα. Δεν τις επιβαρύνετε όλες ο ενοικιαστής, εξαρτάται 1
Ather Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή έχω αλλάξει πολλά σπίτια, η αλήθεια είναι ότι πολλοί ενοικιαστές προκαλούν ζημιές και φεύγουν νύχτα. Δε βρίσκεις εύκολα δίκιο σε δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο κοστίζει, άρα στην πράξη είναι ποιος θα φάει χρήματα ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής. Προσωπικά ως ενοικιαστής έχω χάσει μία εγγύηση, ήταν λέει καταθετικός ο λογαριασμός και δεν μπορούσε να σηκώσει χρήματα για να μου τα δώσει. Μία άλλη φορά μου ζήτησε προφορικά να φύγω Σεπτέμβριο για να μπορέσει να το νοικιάσει εύκολα. Όταν το έκανα μου είπε ότι χάνω την εγγύηση διότι έσπασα το συμβόλαιο, μετά με απείλησε και με δικαστήριο. Σε άλλο γνωστό μου επέμενε ότι δεν είχε δώσει εγγύηση και το έπαιζε τρελίτσας για να επιστρέψει χρήματα. Τώρα έχω αλλάξει τακτική. Εγγύηση μηδέν. Όσο σκέφτομαι ότι ήμουν τέρμα τυπικός στην πληρωμή και μου έκαναν !@#$ για να φάνε χρήματα, τι να πω. Στο θέμα μας, σε φίλο μου δικηγόρο για το τι ισχύει στα σπίτια μου είπε ότι το δίκαιο είναι ενδοτικό. Υπάρχει δηλαδή νόμος αλλά το συμβόλαιο υπερέχει. Άρα θα πρέπει να σου φτιάξει δικηγόρος το συμβόλαιο, διότι τα έτοιμα συμβόλαια λένε πχ ότι πρέπει να παραδώσεις το σπίτι φρεσκοβαμμένο και γενικά ό,τι φυσική φθορά υπάρχει να τη φτιάξεις, σε αντίθεση με την υπάρχουσα νομοθεσία. Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει κάπως διότι πλέον δεν υπογράφεις συνήθως συμβόλαιο καθώς η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά (δηλαδή το συμβόλαιο σε χαρτί είναι προαιρετικό πλέον). Α και κάτι άλλο. Το πόσο θα μείνεις μέσα είναι υπέρ σου. Δηλαδή με το συμβόλαιο μπορείς να ορίσεις τον ελάχιστο χρόνο, εξαιτίας όμως νομολογίας αν θυμάμαι καλά, ο ιδιοκτήτης δεσμεύεται για 3 έτη. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι αν έχεις αδειάσει το σπίτι αυτός θα το νοικιάσει πανεύκολα και εγγύηση δε θα σου δώσει πίσω. Έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα για να την πάρεις πίσω. Τώρα αν θέλεις να το τραβήξεις μπορείς να κρατήσεις ένα μήνα παραπάνω το σπίτι για να βγάλεις την εγγύηση. 1
scullyist Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει κάπως διότι πλέον δεν υπογράφεις συνήθως συμβόλαιο καθώς η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά (δηλαδή το συμβόλαιο σε χαρτί είναι προαιρετικό πλέον). = ηλεκτρονικό συμβόλαιο το οποίο ο ενοικιαστής το κάνει αποδοχή μεσα από το λογαριασμό του στο ΓΓΠΣ, οπότε και πάλι...υπογράφεις/συναινείς. Απλά, ηλεκτρονικά.
Ather Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 To οποίο ηλεκτρονικό συμβόλαιο ο ενοικιαστής το κάνει αποδοχή μεσα από το λογαριασμό του στο ΓΓΠΣ, οπότε και πάλι...υπογράφεις/συναινείς. Απλά, ηλεκτρονικά. Το σημείο που τόνισα είναι ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος δεν περιέχει συνήθως όρους, σε αντίθεση με κάποιο έτοιμο έντυπο που έχει πάρα πολλούς όρους και παραιτείσαι από πολλά δικαιώματά σου.
Joshua21 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Το σημείο που τόνισα είναι ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος δεν περιέχει συνήθως όρους, σε αντίθεση με κάποιο έτοιμο έντυπο που έχει πάρα πολλούς όρους και παραιτείσαι από πολλά δικαιώματά σου. Το μόνο που γίνεται ηλεκτρονικά είναι η ενημέρωση της εφορίας για τη μίσθωση, που γίνεται για φορολογικούς και μόνο λόγους. Το μισθωτήριο δεν έχει καταργηθεί.
dacourt Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 το σπίτι είναι παλιό και ψάχνει μακάκα(συγνώμη για την λέξη) να το ανακαινίσει. Καλά έκανες και μίλησες σε δικηγόρο, έτσι θα μειώσει τις απαιτήσεις του ο ιδιοκτήτης, απλά εσύ κοίτα να βρεις ή το σωστό πλακάκι ή να κάνεις την μόντα που λες με το μικρότερο σε μέγεθος, αλλά μην αμελήσεις να διορθώσεις την ζημιά. Σε παλιές πολυκατοικίες το θέμα των εντόμων είναι έντονο.. μπαίνουν συνήθως από τα σιφώνια των μπάνιων και της κουζίνας, άστο δεν βρίσκεις άκρη. Να ζητήσεις όμως να γίνει απεντόμωση στην πολυκατοικία. Μην ψαρώνεις πάντως.. απλά σε βρήκε μπόσικο και ψάχνει να σου φορτώσει 8 γαίδαρους και τις σέλες μαζί, δυστυχώς αυτά συμβαίνουν.
Ather Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Έτσι όπως έχει γίνει η διαδικασία το συμφωνητικό έχει γίνει στην πράξη προαιρετικό. Πχ στο δικό μου: ΕΙΔΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ Αστική (Κατοικίας) ΗΜ/ΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ Δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό Επίσης η μίσθωση γίνεται ηλεκτρονικά αφού πρέπει να συναινέσουν και τα δύο μέρη, δε γίνεται δηλαδή απλή ενημέρωση. Τώρα αν ΠΡΕΠΕΙ να υπογράψω έντυπο μισθωτήριο πέρα από την ηλεκτρονική καταχώριση αυτό δεν το γνωρίζω και ίσως έχω καταλάβει κάτι λάθος. @dacourt Σωστός, βρίσκουν και τα κάνουν είδε τον ενοικιαστή καλό και προσπαθεί να τον εκμεταλλευτεί.
Joshua21 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Έτσι όπως έχει γίνει η διαδικασία το συμφωνητικό έχει γίνει στην πράξη προαιρετικό. Πχ στο δικό μου: ΕΙΔΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ Αστική (Κατοικίας) ΗΜ/ΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ Δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό Επίσης η μίσθωση γίνεται ηλεκτρονικά αφού πρέπει να συναινέσουν και τα δύο μέρη, δε γίνεται δηλαδή απλή ενημέρωση. Τώρα αν ΠΡΕΠΕΙ να υπογράψω έντυπο μισθωτήριο πέρα από την ηλεκτρονική καταχώριση αυτό δεν το γνωρίζω και ίσως έχω καταλάβει κάτι λάθος. Ναι, το μισθωτήριο είναι προαιρετικό, δεν έγραψα πουθενά πως είναι υποχρεωτικό, έγραψα συγκεκριμένα "Το μισθωτήριο δεν έχει καταργηθεί". Η συμφωνία μπορεί να είναι είτε προφορική είτε γραπτή. Όσο για τον λόγο για τον οποίο γίνεται η ηλεκτρονική καταχώρηση, δες τι γράφει στο επίσημο site της ΓΓΠΣ: 1. Καταργήθηκε η σύνταξη Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μίσθωσης; Σε καμία περίπτωση. Η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, υποβάλλεται αποκλειστικά για φορολογικούς λόγους και για το λόγο αυτό δεχόμαστε τόσο έγγραφες όσο και προφορικές συμφωνίες. Η δήλωση αυτή δεν καθορίζει τις σχέσεις των συμβαλλομένων μερών (εκμισθωτή και μισθωτή). Οι σχέσεις αυτές ρυθμίζονται και προστατεύονται από τον Αστικό Κώδικα. Πηγή: http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Help/FAQsPages/FAQs_misthwsewn.html Όπως καταλαβαίνεις η μίσθωση ΔΕΝ γίνεται ηλεκτρονικά, για αυτό και λέγεται "Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας" και όχι κάπως αλλιώς.
Crisis_Overcomer Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Να δώσω ένα μίνι update. Ο ιδιοκτήτης ήρθε με 2 μάστορες που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν για να δουν τι μπορεί να γίνει. Πρότειναν οι μάστορες να κοπούν σε σχήμα ρόμβου τα κομμάτια στα πλακάκια που έχουν σπάσει και να μπει ένα παρόμοιο σε χρώμα πλακάκι. Ρώτησα πόσο θα κοστίσει αυτό, και μου ειπαν 50 ευρώ τα υλικά (κουτί πλακάκια, 5 κιλά κόλλα [πολύ μου φάνηκε] και στόκος) καθώς και άλλα 50 ευρώ το μεροκάματο (πάλι πολύ μου φάνηκε). Τους είπα ότι έχω και εγώ άνθρωπο να κάνει την δουλειά οπότε θα ήθελα να δω τι τιμή θα μου πει. Περνάνε 5 ώρες και έχω μάθει ότι ο άνθρωπος που έχω υπόψιν μου έχει και την πλειοψηφία των υλικών και γέλασε για τα 50 ευρώ μεροκάματο. Παίρνω τον ιδιοκτήτη και του λέω ότι θα βάλω δικό μου άνθρωπο, μου λέει εντάξει και το κλείνουμε. ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ αργότερα με καλεί και μου λέει ότι το μίλησε με την γυναίκα του όπου έφριξε και το θεωρεί γυφτιά, οπότε πρέπει να βρούμε ίδια πλακάκια. Του είπα εντάξει και το κλείσαμε. Το θέμα μου τώρα είναι το εξής : Μάλλον περιμένει να του αφήσω και κλειδιά και εγγύηση ολόκληρη για το σπίτι, του οποίου το συμβόλαιο λήγει σε 2 μέρες. Επειδη ηταν πιο συζητησιμος απο ότι περίμενα θα τον παρω ενα τηλέφωνο σήμερα, να τον ρωτήσω αρχικά αν τα βρήκε και να του εξηγήσω πως σύμφωνα με το συμφωνητικό, δεν γίνεται να του αφήσω και κλειδιά και εγγύηση χωρίς να έχω κάποια ιδέα για το τι θα γίνει τελικά.
haris_216 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδή τώρα πραγματικά θέλετε να μου πείτε (και ο TS αλλά και όλοι όσοι επιχειρηματολογούν στο στυλ "έλα μωρέ δύο πλακάκια έσπασαν) ότι αν ήθελαν να νοικιάσουν το σπίτι και έμπαιναν μέσα σε αυτό με τα 3 ψιλοάσχετα μπαλώματα (τα οποία προφανώς και θα είναι μες στη μέση αφού το θεωρώ μάλλον απίθανο τα βαράκια να έπεσαν κάτω από τον καναπέ) δεν θα τους χάλαγε ή δεν θα το χαρακτήριζαν ως "παραμελημένο και με μπαλώματα"; Σοβαρά; Τα πράγματα είναι ιδιαίτέρως απλά. Το παραδίσεις όπως το παρέλαβες. Και αναφορικά με τις κατσαρίδες και τα λεπιδόπτερα μπορεί να έχεις δίκιο αλλά αυτό το σκέφτεσαι από την αρχή. Όχι τώρα που πας να "πατσίσεις" τη μαμουνιά σου.
panos2171 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Σοβαρότατα. Είναι σα να ψάχνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 150.000χλμ χωρίς το παραμικρό γδάρσιμο. 1
gamanos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Πας εδώ και βρίσκεις ακριβώς τα πλακάκια που χρειάζεσαι http://www.psaradellis.gr/
haris_216 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Σοβαρότατα. Είναι σα να ψάχνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο 150.000χλμ χωρίς το παραμικρό γδάρσιμο. Μόνο που σε αυτό το "αυτοκίνητο" του πρόσθεσε κάνα δυο γδαρσιματάκια εκεί που δεν είχε και θέλει απλά να τα "στοκάρει".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα