hgemwn Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ok, δεν έχω δουλέψει ChromeOS -αλλά ποιός έχει άλλωστε...- όμως δουλεύω εταιρικό λογαριασμό google apps με μερικές δεκάδες χρήστες και μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι αθλιότερη σουίτα από της google δεν υπάρχει με βασικότερο πρόβλημα την συμβατότητα, τον απλοϊκό της χαρακτήρα και φυσικά το ότι τα δεδομένα είναι έρμαια της google... Εμείς γενικά χρησιμοποιούμε κλασικό office σε συνδυασμό με gmail & calendar. Όμως ακόμα και αυτά είναι προβληματικά ειδικά αν έχεις κάποιου είδους cross platform υλοποίηση -και αυτό είναι εξαιρετικά συχνό φαινόμενο-. Βέβαια δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω το off line mode, αλλά ακόμα και έτσι η μη δυνατότητα χρήσης άλλης σουίτας είναι πρόβλημα. Τώρα που γνωριστήκαμε λοιπόν, ας πάμε να δούμε το Chromebook που συζητάμε. Γράφεις ότι είναι για εργασία και δουλειά... εννοώντας προφανώς social media και ολίγη από word, γιατί όπως και εσύ λες αν χρειάζεσαι κάτι εξειδικευμένο δεν... Βέβαια στην κατηγορία του εξειδικευμένου εμπίπτει και το excel μιας και το 99% των φύλλων δεν παίζει σωστά στη σουίτα της google, αλλά λέμε τώρα... Επίσης όταν συζητάμε για Laptop μιλάμε για κινούμενους χρήστες οπότε ΔΕΝ έχεις wifi... Περίπου το ίδιο συμβαίνει με τις ταμπλέτες χωρίς LTE, όμως εκεί το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο, το λογισμικό android ή Win και δεν προσπάθούν να αντικαταστήσουν το laptop σου -εξαίρεση τα win tablets <10'' αλλά εκεί η κατηγορία είναι διαφορετική-. Κλείνοντας, ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί να πάρω ένα τέτοιο προϊόν, αν δεν είμαι entry level user. Όσο και αν προσπαθώ δεν θα βρω κανένα... ή μάλλον υπάρχει ένας: η τιμή, για κάποιον που ξέρει ώστε να πάει σε linux και να παίζει από εκεί... Και πάλι όμως αφορά αποκλειστικά την κοινότητα του Linux και όχι έναν έστω μέσο χρήστη... Ίσως θα μπορούσα να δω μία δυνατότητα σε εταιρικά περιβάλλοντα, με εταιρικό google apps και λογισμικό που να τρέχει cross platform web ώστε να έχεις πρόσβαση από chrome. Όμως αν βρεις μία εταιρία που να εμπιστεύεται τα δεδομένα της στη google έλα να μου σφυρίξεις!! Φιλικά Εγώ το κοιτάζω από την δική μου οπτική γωνία...καταρχήν είναι τόσο απλό στην χρήση που μπορεί να το δουλέψει ο οποιαδήποτε....δεν είπα ποτέ μα ποτέ ότι για κάποιον hard user ότι θα τον καλύψει. Δεν είναι το σκεπτικό αυτό αυτής της πλατφόρμας και τα βλέπεις από άλλη οπτική γωνία και φυσικά έχεις δίκιο.. Για εμένα μιλάω ενα word και μια παρουσίαση την κανείς άνετα...αν όχι της Google τότε online της Microsoft ή της apple...θα ηθελα ομως να μου πεις για online σουιτα γραφειου ποια εχεις υποψη σου οτι εθναι καλυτερη της google ή της microsoft με ολους τους περιορισμους πιυ εχουν...σερφαρισμα γενικότερα στο νετ ...δεν απευθύνεται φυσικά σε όλους .οπως εγραψα και παραπανω ειναι κατι αναμεσα σε ταμπλετ και λαπτοπ .εμένα με καλύπτει αυτήν χρονική περίοδο και δεν θα το άλλαζαν για κανένα Windows laptopσε αυτά τα χρήματα με όλα τα προβληματακια και τα κολλήματα τους..(δεν έχω δουλέψει τα 10αρια οπότε δεν έχω αποψη)Βλέπουμε σε σχολεία στην Αμερική ότι είναι νούμερο είναι καθώς εκτόπισε τα iPad και φυσικά παίζει ρόλο και ή τιμή αλλά και ή ευκολία... Εσένα φυσικά δεν σε καλύπτει γιατί μάλλον είναι άλλος τύπος δουλειάς και καλά κανείς αλλά μην το μηδενίζεις...τώρα ποιος εμπιστεύται την Google, apple,Microsoft είναι μεγάλο θέμα και δεν μας φτάνει μια ζωή να συζηταμε... Ότι βολευει φυσικά τον καθένα είναι καλό αρκεί να κάνει την δουλειά του...και φυσικά μεγάλο προτέρημα τα λεφτά του κυρίως στο εξωτερικό... Ξανατονιζω συζήτηση κάνουμε και δεν θέλω σε καμμία περίπτωση ούτε να πεισω ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν... Υγ.δεν ξέρω αλλά ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με το sheets της Google όπως αναφέρεις πιο πάνω.
tsalin Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Άρα μιλάμε για ένα προϊόν με πολύ συγκεκριμένη entry level χρήση... για μαθητές δημοτικού/γυμνασίου ας πούμε.... μετά το χάος. Το πρόβλημα είναι ότι καμία online σουίτα δεν λειτουργεί σωστά. Ειδικά για την σουίτα της google έχω αντιμερωπίσει άπειρα ζητήματα συμβατότητας. Σκέψου ότι έχει τύχει επαναλαμβανόμενα να έχω ασυμβατότητες στην εκτύπωση ακόμα και στο pdf. Για το excel επειδή το αναφέρεις, υπολειτουργεί όταν έχεις macro ή μορφοποιήσεις και επίσης δεν μπορείς να επεξεργαστείς αξιόπιστα αρχείο που θα χρειαστεί να το ξανανεβάσεις σε βάση. Γενικά έχω καταλήξει ότι οι συμβατές σουίτες λειτουργούν καλά όταν δεν επεξεργάζεσαι ένα αρχείο από και προς άλλη σουίτα (πολλοί χρήστες, cross platform περιβάλλον). Αν δηλαδή χρειάζεται αν ανοίξεις μία φορά ένα αρχείο office που θα επεξεργαστεί στη συνέχεια από libre ή google και θα μείνει εκεί τότε γενικά είναι ok. Αν όμως το αρχείο αυτό πρέπει να ξαναγυρίσει σε office, να ανέβει σε βάση (αν είναι excel) ή ακόμα αν πρέπει να παραμείνει η μορφοποίηση του η αρχική που είχε όταν αποθηκεύτηκε στο office, τότε καμία συμβατή σουίτα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά. Το σενάριο που περιέγραψα δεν είναι ακραίο, αφορά τους περισσότερους χρήστες, ακόμα και τους πιό entry level. Σκέψου έναν φοιτητή/μαθητή που θα πρέπει να ανοίξει ένα office μορφοποιημένο word που έχει επεξεργαστεί στο Πανεπιστήμιο/Σχολείο και μετά θα κληθεί να το δει/επεξεργαστεί σπίτι του με κάποια συμβατή σουίτα... ώστε να το γυρίσει/τυπώσει την επόμενη πίσω στο Πανεπιστήμιο/Σχολείο...
hgemwn Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Άρα μιλάμε για ένα προϊόν με πολύ συγκεκριμένη entry level χρήση... για μαθητές δημοτικού/γυμνασίου ας πούμε.... μετά το χάος. Το πρόβλημα είναι ότι καμία online σουίτα δεν λειτουργεί σωστά. Ειδικά για την σουίτα της google έχω αντιμερωπίσει άπειρα ζητήματα συμβατότητας. Σκέψου ότι έχει τύχει επαναλαμβανόμενα να έχω ασυμβατότητες στην εκτύπωση ακόμα και στο pdf. Για το excel επειδή το αναφέρεις, υπολειτουργεί όταν έχεις macro ή μορφοποιήσεις και επίσης δεν μπορείς να επεξεργαστείς αξιόπιστα αρχείο που θα χρειαστεί να το ξανανεβάσεις σε βάση. Γενικά έχω καταλήξει ότι οι συμβατές σουίτες λειτουργούν καλά όταν δεν επεξεργάζεσαι ένα αρχείο από και προς άλλη σουίτα (πολλοί χρήστες, cross platform περιβάλλον). Αν δηλαδή χρειάζεται αν ανοίξεις μία φορά ένα αρχείο office που θα επεξεργαστεί στη συνέχεια από libre ή google και θα μείνει εκεί τότε γενικά είναι ok. Αν όμως το αρχείο αυτό πρέπει να ξαναγυρίσει σε office, να ανέβει σε βάση (αν είναι excel) ή ακόμα αν πρέπει να παραμείνει η μορφοποίηση του η αρχική που είχε όταν αποθηκεύτηκε στο office, τότε καμία συμβατή σουίτα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά. Το σενάριο που περιέγραψα δεν είναι ακραίο, αφορά τους περισσότερους χρήστες, ακόμα και τους πιό entry level. Σκέψου έναν φοιτητή/μαθητή που θα πρέπει να ανοίξει ένα office μορφοποιημένο word που έχει επεξεργαστεί στο Πανεπιστήμιο/Σχολείο και μετά θα κληθεί να το δει/επεξεργαστεί σπίτι του με κάποια συμβατή σουίτα... ώστε να το γυρίσει/τυπώσει την επόμενη πίσω στο Πανεπιστήμιο/Σχολείο... Για το excel ειλικρινά δεν το έχω δουλέψει σχεδόν καθόλου.. Για το Google docs πάντως όταν θέλω να το σώσω και για να είμαι σίγουρος ότι ο άλλος θα το δει σωστά το σωζω σαν Microsoft doc από το μενού και ποτέ μα ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα...για εκτύπωση PDF ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό.. Δεν θέλω με τίποτα να "ανεβασω" το chrome OS και να πω ότι είναι αυτό και τίποτα άλλο...για αυτά που σου προσφέρει και σε αυτά τα χρήματα πιστεύω είναι από τις καλύτερες επιλογές για συγκεκριμένη δουλειά..
nzeppos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2015 Noob ερώτηση: παίρνει καρτούλα Μ2 για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο; Αν κατάλαβα καλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα upgrade;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα