Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

συσκευή που δεν δουλεύει και offline να πάει στον πάτο της εύχομαι.........

αν δεν μπορείς να επεξεργαστείς ένα excel η να κάνεις βασικές λειτουργίες χωρίς ιντερνετ ποιο το νόημα τους?

τώρα για τις full hd οθόνες και τα φωτιζόμενα πληκτρολόγια τα θεωρώ άχρηστα απο την στιγμή που δεν έχει ένα storage της προκοπής ακόμα και ένα ssd στα 128gb κάνει 60 ευρώ τιμή λιανικής,φαντάζομαι σε αυτούς πολύ πιο φτηνά και του περνάς μια linux και έτοιμο.

• Like 2
Δημοσ.

Το Cloud Storage από πότε είναι στα υπέρ; Χώρια που cloud storage μπορεί να έχει οποιοδήποτε μηχάνημα με οποιοδήποτε λειτουργικό, τα άλλα μηχανήματα έχουν ΚΑΙ μεγάλο τοπικό storage.

.

Αν μπεις σε συζητηση περι iphone κλπ θα δεις πολλους iphone users να λενε πως το cloud storage (aka icloud) ειναι κατα πολυ καλυτερο απο μια sd ή να υποθεσω στα pc αλλαζει κατι;

Δημοσ.

Λίγο δύσκολο να το έβγαλαν το 1965 για μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1976.

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_laptops

Και μετά λέμε για άλλους οτι είναι ανίδεοι και ανιστόριτοι.

Νομίζω ότι ο φίλος κάνει πλάκα στο μήνυμά του περί apple και 1965...:)

• Like 2
Δημοσ.

Είναι μια συσκευή που την αρπάζεις με το ένα χέρι, πας στην βεράντα / καναπέ / κρεβάτι και σερφάρεις ξέγνοιαστος στην IPS Full HD οθόνη του χωρίς να σε νοιάζει αν είναι στην πρίζα.

Σαν ένα οποιοδήποτε ταμπλετ δηλαδή

Δημοσ.

Αν μπεις σε συζητηση περι iphone κλπ θα δεις πολλους iphone users να λενε πως το cloud storage (aka icloud) ειναι κατα πολυ καλυτερο απο μια sd ή να υποθεσω στα pc αλλαζει κατι;

Και μου το αναφέρεις αυτό για ποιον λόγο; Βρες ένα ΔΙΚΟ μου μήνυμα που να λέει κάτι ανάλογο πρώτα, και μετά θα έχει βαρύτητα η απάντησή σου.

Πέρα από την εμπάθεια λοιπόν, ούτε για SD ανέφερα κάτι, γιατί τις θεωρώ τη χείριστη λύση όσον αφορά την αποθήκευση μεγάλου όγκου. Σε ένα LAPTOP πρέπει να υπάρχει μεγάλος αποθηκευτικός χώρος. Αυτή είναι η έννοια της φορητότητας. «Μεταφέρω» παντού το PC μου.

Δημοσ.

πολυ καλο μου φαινεται για απλη χρηση,καμια ταινια ,σερφαρισμα

Ταινια? Δεν παιζει ολα τα media files, δεν παιζει και πολλα .avi files. Ναι, ακριβως, δεν παιζει διαφορα  .avi files (αυτο αποφασιζει ποια) ( εννοειται δεν υπαρχει MX Player και τα συναφη)

Subtitles? No No No. Δεν παιζει .srt αρχεια.

Δεν υπαρχει mtorrent για ταινιες.

Και βεβαιως δεν υπαρχει το Office.

To Chromebook ειναι υπεροχο για internet. Δεν κολαει. Επισης, ανοιγει και κλεινει τοσο γρηγορα, ειναι φοβερο. Και η μπαταρια του κραταει αρκετα. 

Αλλα τα παραπανω προβληματα ειναι πολυ σοβαρα. Τραγικα. Μακαρι να ετρεχε Android..

Acer C720,  κατω της βασης οθονη, και στο 1ο μηνα αλλαχτηκε η μητρικη.

• Like 1
Δημοσ.

Με τόσα χρήματα θα προτιμούσα χίλιες φορές ένα υβριδικό windows tablet όπως το asus t100 που έχω. Νομίζω ότι κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα και δε χάνεις καθόλου σε φορητότητα και αυτονομία!

Δημοσ.

Παιδιά τα περισσότερα intel chromebooks παίρνουν πολύ εύκολα linux οπότε μπορείς να κάνεις τα πάντα. Επίσης ο ssd αλλάζει πανεύκολα και είναι σχετικά φθηνός (ψάξτε για M.2 128gb στο αμαζον). Το πρόβλημα είναι οτι τα chromebooks δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα προς το παρόν.. (ή τουλαχιστον δεν ήταν την τελευταία φορά που το έψαξα).

Έχω ένα acer c720 το οποίο είναι παρα πολύ ωραίο μηχανάκι αλλα υστερεί στην οθόνη και στο πληκτρολόγιο.. οπότε το δεύτερης γενιάς chromebook της toshiba θα ήταν άψογο. Θα ήθελα να δω πως τα πάει το toshiba (με linux και μεγαλύτερο δίσκο) σε σύγκριση με το i5 macbook pro που χρησιμοποιώ συνήθως.

Δημοσ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ..windows μπορεις να βαλεις ετσι? εννοω δεν υπαρχει καποιος λογος για τον οποιο δε μπορεις να τα κανεις install?

Δημοσ.

Αυτό που γράφετε οτι σας έρθει χωρίς καμμία εξήγηση και πιθανότατα χωρίς καμμία γνώση με ξεπερνά. Τα Chromebooks είναι εκπληκτικές συσκευές γι΄αυτό που κάνουν. Θες κάποια υπέρ τους;

1. Τιμή

2. Ταχύτητα

3. Cloud Storage

4. Μπαταρία

Σύμφωνα με την Gardtner τα Chromebooks αναμένεται να αυξήσουν τις πωλήσεις τους κατά 27% φέτος και να ξεπεράσουν τα 7 εκατομμύρια. το 72% αυτών είναι για την εκκπαίδευση καθώς τα chromebooks κοντεύουν να γίνουν τα default μηχανήματα για σχολεία. Είναι εύκολα στην χρήση, γρήγορα και απλά. Η Google έχει ξεκινήσει να αναπτύσει γρήγορα το Chrome Store και δεν θα μου κάνει εντύπωση ν στα επόμενα χρόνια δούμε λίγο μεγαλύτερους δίσκους και εκδόσεις του Office.

Αν αυτό που θες είναι ενα γρήγορο μηχάνημα που να χρησιμοποιείται για interent, cloud κτλ τα chromebooks είναι ιδανικά. Αν πάλι θες να παίξεις το καινούριο Call of Duty, πήγες πήρες Chromebook και τώρα κράζεις το λειτουργικό σαν άχρηστο, είσαι απλά γραφικός.

Ωραία, εκτός από τις περισπούδαστες αναλύσεις το wishful thinking και κυρίως τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες "μάγων" της αγοράς όπως η Gartner, ας δούμε λίγο τι πλεονέκτημα έχει ένα chromebook...

Γράφεις: είναι γρήγορο και απλό... αν χρησιμοποιείς ένα μηχάνημα για Internet και cloud είναι ιδανικό...

Διαβάζω παραπάνω: έχω πάρει ένα το χρησιμοποιώ για τη δουλειά και είναι καταπληκτικό......

Οπότε μου δημιουργούνται μερικές απορίες:

α. Πώς είναι γρήγορο όταν για την λειτουργία του εξαρτάται από την σύνδεση του με το net? Εννοείς ότι τρέχει γρήγορα το λειτουργικό μάλλον... Όμως εκτός του ότι αυτό είναι πλέον δεδομένο σε όλα τα λειτουργικά, δεν αποτελεί και τίποτα πραγματικά ενδιαφέρον. Αν λέμε ότι είναι ελαφρύ, τότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι εφαρμογές τρέχει και καταφέρνει να είναι γρήγορο... Γιατί αν συζητάμε για τα 10 tabs του Chrome στο net, τότε τι να πώ...

β. Γράφουν κάποιοι δεν είναι για να παίζεις παιχνίδια, είναι για να κάνεις δουλειά.... Με τι λογισμικό ρε παίδες, όταν ούτε το office δεν παίζει?? Εκτός και αν νομίζετε ότι η δουλειά με το pc είναι να σερφάρεις στο net. Και άντε και κάνεις και μερικούς συμβιβασμούς και παίζεις με το cloud -βέβαια η σουίτα της google είναι πανάλθλια, αλλά είπαμε συμβιβασμοί...- ο κινούμενος χρήστης πώς θα δουλέψει??? Θα πρέπει να έχει dataplan στο άπειρο και πολύ υπομονή για να ανεβοκατεβάσει αλλά και να επεξεργαστεί αρχεία στο drive.

Στην τελική φίλε μου το μόνο πραγματικό του πλεονέκτημα είναι η τιμή. Αν μπορείς να τρέξεις Linux και ξέρεις να το δουλέψεις, τότε η τιμή για το υλικό είναι σχετικά δελεαστική -με την υποσημείωση ότι μπορείς να αλλάξεις αποθηκευτικό μέσο-.

Εγώ θα συζήτούσα αποκλειστικά και μόνο αυτή την περίπτωση, διαφορετικά αποτελεί ένα προϊόν άχρηστο αποτέλεσμα μιας πλαστής διαφορετικότητας που επιχείρησε η google... τίποτε περισσότερο!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...