Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να αγοράσω το παρακάτω μοντέλο για χρήση ως οθόνης. Έχει το ίδιο ppi με την 27" 2560x1440 που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή, είναι ips και έχει hdmi 2.0 όπως και ο υπολογιστής μου άλλωστε.

Την έχει δει κανεις από κοντά; Έχει κανείς εμπειρία χρήσης οθόνης τέτοιου μεγέθους;

Να πω εδώ ότι θα ληφθεί υπόψιν η εργονομία με σωστή τοποθέτηση στο σωστό ύψος. Η απόσταση εργασίας είναι περίπου 1.20-1.30

http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-lg-43uf675v-43-led-ultra-hd/prod7550128pp/

Η εναλλακτική είναι αυτή

http://www.public.gr/product/sound-and-vision/tv/tileoraseis/tileorasi-samsung-ue40ju6000-40-smart-led-ultra-hd/prod7670520pp/

Με μικρότερη διαγώνιο και καλύτερο ppi και wifi αλλά λίγο πιο ακριβή.

(Δε θα αγοραστούν απαραίτητα από public υπάρχουν και πιο φτηνά)

Δημοσ.

Έχω ένα από τα μοντέλα της σειράς σε FHD όμως. Δεν θα στο συνιστούσα να δουλέψεις σε οθόνη τηλεόρασης και μάλιστα από την απόσταση που αναφέρεις. Για μένα η ελάχιστη απόσταση από οθόνες 42" και πάνω είναι 2-2.5 μέτρα. Θα κουραστείς νομίζω. Δεν δουλεύω φυσικά εκεί, απλά τηλεόραση βλέπω (στην χάση και στην φέξη), αλλά νομίζω ότι δεν βολεύει. 

Για αυτό που θέλεις σε UHD θα κοιτούσα σε 32άρι monitor (όχι TV), αλλά κάποια καλά ξεκινάνε πολύ παραπάνω από το budget που κοιτάς (γύρω από το 1000άρικο). Νωρίς ακόμα. 

• Like 1
Δημοσ.

στην αποσταση θεασης, εκτος απο την αναλυση, παιζει ρολο και το μεγεθος της οθονης. 

στο 1,2μ που λες, για να κοιταξεις ολη την οθονη των 43", θα στριβεις συνεχως το κεφαλι σου, που ειναι κουραστικο, οταν δουλευεις πολλες ωρες..! 

το καλυτερο ειναι, θεωρω, η οθονη να ειναι τοσο μεγαλη, οσο -στην αποσταση που θα την εχεις- να ειναι μεσα στο "πλανο" του ματιου σου..., χωρις να γυριζεις το κεφαλι σου ολη την ωρα..!!   

ετσι το βλεπω εγω.  οι ειδικοι ας πουν περισσοτερα..!

Δημοσ.

στην αποσταση θεασης, εκτος απο την αναλυση, παιζει ρολο και το μεγεθος της οθονης.

στο 1,2μ που λες, για να κοιταξεις ολη την οθονη των 43", θα στριβεις συνεχως το κεφαλι σου, που ειναι κουραστικο, οταν δουλευεις πολλες ωρες..!

το καλυτερο ειναι, θεωρω, η οθονη να ειναι τοσο μεγαλη, οσο -στην αποσταση που θα την εχεις- να ειναι μεσα στο "πλανο" του ματιου σου..., χωρις να γυριζεις το κεφαλι σου ολη την ωρα..!!

ετσι το βλεπω εγω. οι ειδικοι ας πουν περισσοτερα..!

Ήδη δουλεύω σε dual setup δύο 27 2560*1440, βασικά θα έχω καλύτερη εργονομία λόγω μικρότερου πλάτους και ενιαίας οθόνης. Επίσης σε ότι αφορά στη απόσταση το ppi και το ύψος της οθόνης είναι ίδιο.

Έχω ένα από τα μοντέλα της σειράς σε FHD όμως. Δεν θα στο συνιστούσα να δουλέψεις σε οθόνη τηλεόρασης και μάλιστα από την απόσταση που αναφέρεις. Για μένα η ελάχιστη απόσταση από οθόνες 42" και πάνω είναι 2-2.5 μέτρα. Θα κουραστείς νομίζω. Δεν δουλεύω φυσικά εκεί, απλά τηλεόραση βλέπω (στην χάση και στην φέξη), αλλά νομίζω ότι δεν βολεύει.

Για αυτό που θέλεις σε UHD θα κοιτούσα σε 32άρι monitor (όχι TV), αλλά κάποια καλά ξεκινάνε πολύ παραπάνω από το budget που κοιτάς (γύρω από το 1000άρικο). Νωρίς ακόμα.

Uhd 32αρα δε βρίσκω κανένα λόγο να αγοράσω. Καλύτερα να μείνω με τις δύο που έχω τώρα.

Δημοσ.

2* 27αρες hmva benq 1440*2560. Η εργασία είναι κυρίως review πολυσέλιδων εγγράφων στο indesign+photoshop.

Δεν μας απασχολεί ή χρωματική ακρίβεια αν και θα καλιμπραριστει

Δημοσ.

fylatos πολύ ενδιαφέρον ερώτημα

ΑΝ , χωρίσεις τα 4Κ στην μεση (κάθετα) σαν να έχεις 2 οθόνες ίσως μπορείς να δουλέψεις

υπάρχει λογισμικό σε nvidia και ανεξάρτητο που παίζει και σε ΑΤΙ και μπορεί να σου κάνει σπλιτ την οθόνη και να δουλέψεις σε

1920χ2160 συν 1920χ2160

σαν να έχεις 2 οθόνες κολλητά.

σε αυτή την περίπτωση θα κάνεις οριζόντια κίνηση μονο για να "αλλαξεις" οθόνη αλλά φυσικά θα κάνεις κάθετη κίνηση για να διαβάσεις όλη την οθόνη

Πολύ ενδιαφέρον το ερώτημα σου , νομίζω ότι στο 1+ μέτρο απόσταση (οι 40")  όπως στο λέω ΙΣΩΣ είναι λειτουργικό και πολύ θα ήθελα να ξέρω αν το έχει δοκιμάσει κάποιος. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μου πεις την εμπειρία σου αν το δοκιμάσεις

Δημοσ.

Ήδη δουλεύω σε dual setup δύο 27 2560*1440, βασικά θα έχω καλύτερη εργονομία λόγω μικρότερου πλάτους και ενιαίας οθόνης. Επίσης σε ότι αφορά στη απόσταση το ppi και το ύψος της οθόνης είναι ίδιο.

Uhd 32αρα δε βρίσκω κανένα λόγο να αγοράσω. Καλύτερα να μείνω με τις δύο που έχω τώρα.

ναι.. αλλα.., αλλο να δουλευεις σε 2 ξεχωριστες οθονες 27" και αλλο σε μια 43".  

αν στις 2  27αρες, βαζεις διαφορετικα εγγραφα (στην περιπτωση σου) και τα διαβαζεις-επεξεργαζεσαι ανεξαρτητα, τοτε δουλευεις σε 1 27αρα καθε φορα.  

αν κανεις αυτο που λεει ο jgeorgiou, να χωρισεις την μια 4Κ οθονη, σε 2 μερη, ωστε να δουλευεις παραλληλα, τοτε αλλαζει το πραμα..!  δλδ θα εχεις 2 επιφανειες εργασιας σε μια οθονη,  και ειναι οντως ενδιαφερον....!!! 

το μονο που δεν γνωριζω και θελει λιγο ψαξιμο, ειναι αν οι τηλεορασεις, γενικοτερα, μπορουν να εχουν τετοιες δυνατοτητες. 

Δημοσ.

Με το snap on των windows το βρίσκω περιττό να χωρισω οθόνες αν και υποστηρίζεται πλήρως. Μπορώ δλδ να έχω 4 φύλλα α4 ανοιχτά σχεδόν σε ένα προς ένα σε μια οθόνη.

Το ύψος είναι ίδιο, εργονομικά θα είναι το ίδιο απλώς δε ξέρω κανέναν που να το έχει κάνει και αναρωτιέμαι γιατί. Θα πάω μια επίσκεψη σε καταστήμα θα ζητήσω καρέκλα και θα σας πω χαχα

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειναι κακη ιδεα μια 42αρα 4Κ, μια χαρα ειναι η αποσταση σου απο την οθονη. Αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι η τηλεοραση να αναπαραγει 4:4:4 chroma. Εδω ενας πινακας με τηλεορασεις που το πετυχαινουν.

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-usage/pc-monitor/best

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...