Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λιγο καιρο μιλησα με την τεχνικη υποστηριξη της Wind επειδη ειχα πολυ αργο ιντερνετ και μου ειπε σαν πρωτο σταδιο να αλλαξω το πριζακι του τηλεφωνου στο ρουτερ, εγω το αλλαξα με ενα πιο κοντο και μετα τις μετρησεις που πηρε μου ειπε οτι το 2ο καλωδιο μου εδινε καλυτερη ταχυτητα το οποιο το εξακριβωσα και εγω μεσω ενος speedtest! Τωρα σ αυτο παιζει ρολο το μηκος του καλωδιου η το καλωδιο σαν ποιοτητα και συμπτωματικα ηταν και το μηκος? Για ριξτε τα φωτα σας :)

Δημοσ.

Φιλε μου δεν υπαρχουν αυτες οι ταχυτητες...πες στην wind ν'αφησει τα παπατζιλικια και να σου αλλαξει κεντρο.....

Δημοσ.

τι μήκος είχε το αρχικό καλώδιο;

υπάρχει περίπτωση να είχε χαλάσει κάπου.

Περιπου το τριπλασιο απο οτι αυτο που εβαλα..

Φιλε μου δεν υπαρχουν αυτες οι ταχυτητες...πες στην wind ν'αφησει τα παπατζιλικια και να σου αλλαξει κεντρο.....

Ναι το ξερω καταφερα να το φτασω στα 5,5mbps με αλλαγη προφιλ, δεν ειναι σε κατοικημενη περιοχη γι αυτο.. ο κομβος ειναι στα 3 χλμ απο οτι μου ειπε

• Like 1
Δημοσ.

το καλώδιο που πάει απ την πριζα στο μόντεμ δεν θα πρέπει να ειναι πάνω απο 1.5 μέτρο-δεν θυμαμαι εαν όντως ισχύει αυτο 100% ισως να το ειχα διαβάσει έτσι,ίσως να είναι καποιο αλλο μήκος κάπου εκεί.

όσο κοντύτερο είναι και αυτό βέβαια τόσο μικρότερη απόσταση έχεις απ τον κόμβο.

Δημοσ.

Έχει δικίό ο φίλος πάντα ρο τηλέφωνικο στο ρουτερ όχι πάνω από 1.5 και etherenet μέχρι 100 μέτρα αλλά το αστικό κέντρο αλλάζει πάρα πολύ δύσκολα

Δημοσ.

αν ειναι μακρυα μια χαρα μπορει να ειναι οι ταχυτητες.πρεπει να μας σηκωσει χαρακτηριστικα γραμμης.βλεπεις ατομα με 50 attenuation που λενε και ευχαριστω που εχουν ιντερνετ

Μισό μέτρο είναι το ιδανικό και έπειτα μέχρι 100 μέτρα καλώδιο ethernet. Επίσης κέντρο δεν αλλάζει έτσι απλα

δεν υπαρχει ακριβως ιδανικο.εξαρτατε απο διαφορα.αλλα ναι η αληθεια ειναι οτι αποφευγουμε τα τηλεφωνικα καλωδια να ειναι μεγαλα οσο μπορουμε.ειναι πολυκλονα ειναι λεπτα δεν ειναι twisted οπως ενα Utp.αν θελουμε μεγαλο τηλεφωνικο βαζουμε Utp που το βαζουμε να παιξει σαν τηλεφωνικο(ενα Rj11 σε ενα ζευγαρι του Utp_)

Έχει δικίό ο φίλος πάντα ρο τηλέφωνικο στο ρουτερ όχι πάνω από 1.5 και etherenet μέχρι 100 μέτρα αλλά το αστικό κέντρο αλλάζει πάρα πολύ δύσκολα

δεν μπορεις να αλλαξεις κεντρο.τα καλωδια του box /κατανεμητη πανε σε ενα καφαο και το καλωδιο του καφαο παει σε ενα αστικο κεντρο.να εχει περαστει στο ιδιο καφαο καλωδιο απο αλλο αστικο κεντρο αργοτερα στην πορεια ειναι αρκετα δυσκολο εως απιθανο.το λεω διοτι ατομα λενε μα ειμαι πιο κοντα στο ταδε αστικο κεντρο γιατι παιρνω απο το αλλο.γιατι πολυ απλα οταν φτιαχτηκε το αστικο κεντρο δεν υπηρχε ουτε adsl και μπορει να μην υπηρχε καν το δευτερο αστικο κεντρο.και ο οτε δεν θα μπει στον κοπο να το αλλαξει αυτο.

• Super Moderators
Δημοσ.

να μεταφέρει το κτήριο του Α/Κ πιο κοντά στο σπίτι του ή το σπίτι του πιο κοντά στο Α/Κ? :P

• Like 1
Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, διότι γενικά (όχι μόνο στο παρόν θέμα) έχει γίνει παρανόηση.

Το τηλεφωνικό σήμα μπορεί να πάει πολύ μακρυά (χιλιόμετρα). Απλά η μεγάλη απόσταση εξασθενεί το DSL σήμα.

To UTP είναι σαφώς καλύτερο από οποιοδήποτε απλό τηλεφωνικό καλώδιο, αλλά δεν είναι πανάκεια.

Σε μεγάλα μήκη καλύτερη λύση είναι το συνεστραμμένο τηλεφωνικό καλώδιο. Μοιάζει με το UTP, αλλά έρχεται με διάφορα εσωτερικά ζεύγη (από 4 έως 300).

Το UTP είναι λεπτότερο και γι' αυτό δεν χρησιμοποιείται για τηλεφωνία σε μεγάλα μήκη. Βέβαια για μέσα στο σπίτι δεν υπάρχει θέμα.

Όμως από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας (ισόγειο ή υπόγειο) μέχρι τον 6ο+ όροφο, καλύτερη επιλογή είναι το τηλεφωνικό ΡΕΤ.

Σε κάθε περίπτωση, το καλώδιο πρέπει να είναι μονόκλωνο (solid) και όχι πολύκλωνο (stranded). Πουθενά στον κόσμο δεν χρησιμοποιείται το πολύκλωνο για μεταφορά οποιουδήποτε σήματος, εκτός για πολύ μικρές αποστάσεις (1-2 μέτρα), διότι έχει χειρότερα διηλεκτρικά χαρακτηριστικά.

Τέλος τα 100 μέτρα περιορισμός του UTP, έχει να κάνει αποκλειστικά με το Ethernet δίκτυο κι επ' ουδενί με το τηλεφωνικό ή DSL σήμα.

• Like 1
Δημοσ.

πάντως εγώ με περίπου 6 μέτρα καλώδιο από την πρίζα (που ο ιδιοκτήτης είχε την φαεινή ιδέα να κρύψει πίσω από custom made σκρίνιο!) μέχρι το ρούτερ, συγχρονίζω το ίδιο χάλια με το ρουτερ δίπλα στη πρίζα,,, εξαρτάται λοιπόν από άλλους παραγοντες και όχι απόλυτα την απόσταση μεγαλύτερη του 1,5 μέτρου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Είναι ακόμα ok το καλώδιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσει να είναι ότι ή όλα είναι έτσι...

Από την στιγμή που δεν είναι twisted σαν το UTP κι η θωρακισή τους είναι της πλάκας, δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσει προβλήματα...

Γι΄αυτό καλύτερα κοντό τηλεφωνικό και μακρύ UTP ή custom made UTP με RJ-11 :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...