Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη στοκ ψυκτρας

Stefxour

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε ολους,ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια.
Θα ηθελα να κανω μια αναβαθμιση,βασικα να αλλαξω την στοκ ψυκτρα ειχα ρωτησει και στο παρελθον για υδροψυξη  αλλα μ ειπαν δεν αξιζει τοσο σε αυτο το σοκετ.Εχω επεξεργαστη τον athlon 750k x4 τωρα ειναι oc στα 4ghz και εχω θερμοκρασιες σε full load εως 82 βαθμους, ποια ψυχτρα προτεινετε?

budget:40 ευρω
επισης εαν μπορειτε να προτεινεται και case fans ενα 120mm και ενα 90mm
case:raijintek arcadia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα 4 ghz αποκλείεται να έχεις 82 βαθμούς με την στοκ, αν είχες 82 βαθμούς θα έσβηνε το μηχάνημα, υπάρχει σίγουρα λάθος ένδειξη των αισθητήρων. Ακόμα και ο a10 6800k που παίζει σε ψηλότερα ghz από τον δικό σου με την στοκ ψύκτρα δεν χτυπάει πάνω από 70. 

Το speccy είναι ότι χειρότερο όσον αφορά θερμοκρασίς σε amd, χρησιμοποίησε καλύτερα το speedfan και το amd overdrive. Με το amd overdrive βλέπεις το thermal margin, δηλαδή πόσους βαθμούς απέχεις από το θερμικό όριο.

οκ παιδια ,ευχαριστω για την βοηθεια
Aκομα και καλες να ειναι οι θερμοκρασιες προτεινετε να μεινω με την στοκ η οχι?απλα πιστευω οτι με καποια αλλη ψυκτρα θα καταφερω λιγο καλυτερο oc 
ευχαριστω και παλι :D
thermal margin του overdrive κειμενεται στους 68 με 70 σπανια πεφτει και στους 62

Τότε μείνε με την στοκ αν έχεις τόσο περιθώριο, δεν χρήζει αλλαγής. Αν έχεις σε full load margin 30 κομπλέ είσαι, αν έχεις όμως margin 5 εκεί πρέπει καλύτερα να αλλάξεις ψύκτρα. Σε idle παίζεις γύρω στο 60 margin, σε load θα πάει άνετα 30. Τρέξε ένα prime95 για 5 λεπτά να δεις πως ανεβαίνει η θερμοκρασία μαζί με το aod ανοιχτό και πες μας λεπτομέρειες, δηλαδή την τιμή του margin.

Το ετρεξα για 5 λεπτα οπως ειπες και το themal margin δεν πηγε κατω απο 34 βαθμους αρα λογικα μενω με την στοκ.Τελικα τν θορυβο δεν τον γλυτωνω :P εχεις να προτεινεις τιποτα case fans? γιατι τωρα εχω μονο το στοκ του κουτιου.

• Like 1

Δεν έχω προσωπικά AMD αλλά νομίζω το όριο είναι 62 βαθμοί άρα το thermal margin 34 σε load μάλλον είναι λάθος.

Μια διόρθωση, για τους fm2 socket amd το μέγιστο ασφαλές θερμικό όριο είναι οι 72 βαθμοί κελσίου, ανάλογα με τα socket υπάρχουν μικρές διαφορές στα θερμικά όρια. Το amd overdrive όντως είναι λίγο περίεργο ως προς τις ενδείξεις, ωστόσο τέρμα μπακάλικα αν δεις thermal margin 1 τότε συντρέχει λόγος αλλαγής ψύκτρας.

• Like 2

δοκιμασα μολις το hwinfo μ δινει σε idle  11 με 12 βαθμους σε καθε πυρηνα μαλλον ειναι λαθος

Άσε το idle.Κοίτα μόνο σε load με aod.Είναι το πιο αξιόπιστο για τον επεξεργαστή σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...