Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα PC ενός γνωστού μου το οποίο παρουσιάζει πρόβλημα. Για την ακρίβεια, το ανοίγω και δεν ακούγεται καν ήχος από το ηχειάκι και ούτε δίνει σήμα στην οθόνη. Δοκίμασα τα εξής και έχω τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα: Έβαλα άλλη RAM που παίζει σίγουρα. Έβγαλα την κάρτα γραφικών. Μετά δοκίμασα κι άλλη κάρτα γραφικών. Έβγαλα την κάρτα δικτύου και ήχου που είχε extra. Έβγαλα και τον σκληρό δίσκο.

Επίσης δοκίμασα να βγάλω τελείως την RAM. Σε αυτήν την περίπτωση κάνει τρεις συνεχόμενους ήχους, άρα καταλαβαίνει ότι δεν έχει RAM. Τέλος δοκίμασα να βγάλω τον επεξεργαστή. Σε αυτή την περίπτωση το PC δεν ανοίγει καν. Είναι λες και δεν το έχω στην πρίζα. Επίσης έλεγξα και τους πυκνωτές και δε φαίνεται κάποιος να είναι φουσκωμένος/σκασμένος. Έχει κανείς ιδέα τί μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε... για αρχη ισως το τροφοδοτικο.

Οτιδήποτε δε νομίζω. Αφού τα έβγαλα σχεδόν όλα. Τροφοδοτικό, μητρική, επεξεργαστής έμειναν. Επειδή δεν έχω άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσω(αν κι εγώ πιστεύω ότι παίζει να φταίει αυτό), γίνεται να αποκλείσω κάπως ότι δεν είναι τα υπόλοιπα;

Δημοσ.

Με χαλασμένο τροφοδοτικό, μπορεί να ανοίγει ο υπολογιστής έτσι όπως ανοίγει τώρα, ε; Εννοώ δεν είναι απαραίτητα τελείως κλειστό το σύστημα με χαλασμένο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

Με χαλασμένο τροφοδοτικό, μπορεί να ανοίγει ο υπολογιστής έτσι όπως ανοίγει τώρα, ε; Εννοώ δεν είναι απαραίτητα τελείως κλειστό το σύστημα με χαλασμένο τροφοδοτικό.

Όχι απαραίτητα, μπορεί να μην είναι τελείως νεκρό

Δημοσ.

Λοιπόν, πέρασα καινούριο τροφοδοτικό, αλλά κάνει τα ίδια. Πήρα το Corsair CX430M. Το αμέσως επόμενο μετά είναι η μητρική;

Δημοσ.

Μόλις δοκίμασα καινούρια της Sony, αλλά ούτε αυτό είναι.

Το ξερεις οτι θελει συγκεκριμένη εε? Πχ αν ειναι CR2032, δεν κανει η CR2016

Δημοσ.

Το ξερεις οτι θελει συγκεκριμένη εε? Πχ αν ειναι CR2032, δεν κανει η CR2016

Ναι. Ήθελε CR2032 και έβαλα CR2032.

Reset/clear cmos..?

Αυτό το κάνω βγάζοντας την μπαταρία για περίπου 10 λεπτά;

Δημοσ.

Ναι. Ήθελε CR2032 και έβαλα CR2032.

Αυτό το κάνω βγάζοντας την μπαταρία για περίπου 10 λεπτά;

Βγάλε το τροφοδοτικό απο την πρίζα, και βγάλε την μπαταρία για 15 δευτερολεπτα περιπου ή αλλιώς πανω στην μητρική πρέπει να έχει 2 πινάκια που γράφουν Clear CMOS, πάλι βγαζεις τον υπολογιστή απο την πρίζα.. βραχυκυκλωνεις τα πινάκια είτε με ενα κατσαβιδάκι είτε με ενα Jumper για 15 δευτερόλεπτα (σε μερικες μητρικές πρεπει καθώς το βραχυκυκλωνεις να πατάς το Power button) βγάζεις το κατσαβίδι η το jumper και βάζεις τον υπολογιστή παλι στην πρίζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...