Επισκέπτης Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Κύριοι και κυρίες, καλησπέρα σας. Πριν λίγες ημέρες μετακόμισα και έκανα μεταφορά της γραμμής που είχα στον ΟΤΕ. Το router (ΖΤΕ) που μου είχε δώσει ο ΟΤΕ χάλασε και έτσι το πέταξα (στην ανακύκλωση) οπότε και αγόρασα ένα TP-LINK, μοντέλο TD-W8960N ver. 5.1 Το θέμα είναι ότι ενώ στην προηγούμενη διεύθυνση με αυτό το router, δηλ. το TP-LINK (αλλά και το ZTE) έπιανα ταχύτητα 12 Mbps, στη νέα διεύθυνση (η οποία είναι -λίγο- πιο μακριά από το κέντρο του ΟΤΕ) η ταχύτητα έπεσε στα 5.6 Μbps (max.). Πήρα τηλέφωνο στον ΟΤΕ, μου έστειλαν και τεχνικό και μου είπε ότι γενικά η περιοχή που μένω έχει μέγιστη ταχύτητα 8 ~ 9 Mbps ΑΛΛΑ λόγω του router που έχω (του TP-LINK), χάνω 2 ~3 Mbps!!! (Σημείωση: α) Το TP-LINK λειτουργεί τέλεια όταν χθες το δοκίμασα στην ADSL γραμμή της πατρικής οικίας μου, η αποία βρίσκετε σε άλλη πόλη. β) Έχω κάνει και update στο firmware του TP-LINK. γ) Ο γείτονάς μου που μένει στο ακριβώς δίπλα διαμέρισμα (καινούργια πολυκατοικία), με ΖΤΕ router στον ΟΤΕ πιάνει 11 Mbps!!!!!) Λοιπόν, τι να κάνω; Να πάω στον ΟΤΕ και να ρισκάρω να αγοράσω ένα router δικό τους (και στην τελική να "πετάξω" 30~40 ευρώ) ή μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το σετάρισμα του TP-LINK;
NikosKallithea Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ο γείτονας έχει 11 και εσύ 5, είναι σίγουρο αυτό? Γιατί αφού απομακρύνθηκες από το κέντρο του οτε είναι επακόλουθο να πέσει ή ταχύτητα σου Ανέβασε τα στατιστικά του ρουτερ να δούμε τι παίζει
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Τι λόγο έχω να πω ψέματα; Το είδα με τα μάτια μου κι έπαθα πλάκα. Το ακριβώς διπλανό διαμέρισμά μου (εννοείται στον ίδιο όροφο ) σε πολυκατοικία 7ετίας. Τι στατιστικά θέλετε και πως τα αποθηκεύω αυτά; Δεν γνωρίζω.
peeperman Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Αρχικά σου έχω ένα πιθανόν δυσάρεστο νέο. Αν το modem το ZTE ήταν το H108N/S τότε ήταν σε χρησιδάνειο, δηλαδή στην κυριότητα του ΟΤΕ, οπότε αν ζητήσεις να σου δώσει άλλο ο ΟΤΕ ή αν αποχωρήσεις θα πρέπει να καταβάλεις ένα 20ευράκι για τέλος μη επιστροφής εξοπλισμού. Όσον αφορά για τα στατιστικά που σου αναφέρει ο φίλος παραπάνω, μπαίνεις στο 192.168.1.1 και πάς στην καρτέλα device info, εκεί θα σου έχει την ταχύτητα συγχρονισμού, το SNR και το attenuation. Επίσης πήγαινε στην παρακάτω κατηγορία και άσε ενεργό μόνο το ADSL2+ μήπως το DSLAM δεν αναγνωρίζει κάτι στο modem.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Επίσης πήγαινε στην παρακάτω κατηγορία και άσε ενεργό μόνο το ADSL2+ μήπως το DSLAM δεν αναγνωρίζει κάτι στο modem. Tα έκανα όλα uncheck εκτός από το ADSL2+, όπως μου είπες, αλλά η ταχύτητα έπεσε στο μισό. Ο καλύτερος συνδυασμός που βρήκα είναι όταν έχω τσεκαρισμένα το G.lite, ADSL2 & ADSL2+. Να και το screenshot από αυτόν τον συνδυασμό.
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 μπορει να εχεις πεσει σε προβληματικο ζευγαρι αλλα δεν σημαινει οτι ο οτε θα το φτιαξει υποχρεωτικα. μπορει να χανεις λογω εσωτερικης καλωδιωσης.εκει θελει δοκιμες σε κατανεμητη αν πιανουν τα χερια σου. δεν σημαινει οτι ειναι το ρουτερ που χλωμο το κοβω να ειναι το ρουτερ.αν ειχες κρατησει το zte θα μπορουσες να δεις στα ποσα συγχρονιζει και αυτο.αν ειχε χαλασει στο αλλαζαν και παλι θα μπορουσες να κανεις δοκιμη.παντως αν το πεταξες καποια στιγμη σε βλεπω αν φυγεις να το πληρωνεις οπως ειπαν. επισης γραψε μας χαρακτηριστικα γραμμης.αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο οπως και ολα τα τηλεφωνα θελουν φιλτρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα