foluke15 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα σε ολους τους λάτρες της φωτογραφίας .Θα παραθεσω μερικά ερωτήματα που έχω και ίσως ζητάω πάρα πολλά ,δείξτε λίγη κατανόηση .Η φωτογραφία σαν χόπμυ ειναι αρκετα ακριβο και δεν εχω οικονομικη ανεση παραπανω του οριου αυτου. Να πάω για entry level dslr (nikon 3200d ή canon 1200) ή να προτειμεισω μια mirrorless μεχρι 300 ευρω ή η αγορα μια μεταχειρησμένης θα ηταν καλυτερη επιλογη. Επιγραμματικα αν ηταν ευκολο τι κερδιζω και τι χανω .... Ευχαριστώ εκ των προτερων κάλες φωτογραφίες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsourakis13 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα στις mirorrless είναι ο όγκος και το βάρος της μηχανής. Θεωρητικά δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να τις επιλεξεις, γι'αυτό και δημιουργήθηκε αυτή η κατηγορία. Στα χρήματα που διαθέτεις εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για κάποια DSLR αν δεν έχεις πρόβλημα με το μέγεθος της μηχανής. Γύρω στα 370 βρίσκεις τη Nikon D3200 με τον φακό κιτ, μια entry level dslr που επιλέγουν αρκετοί από εμάς. Εγώ την αγόρασα πριν μια βδομάδα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, η μηχανή πετάει! Επίσης αν κοιτάξεις και σε μεταχειρισμενα ίσως βρεις την Nikon d5200 που έχει αναδιπλούμενη οθόνη, κατι που είναι πολύ χρήσιμο για περίεργες γωνίες λήψης. Γενικά μια DSLR θα σου δώσει πολύ περισσότερες δυνατότητες αν θελήσεις να ασχοληθείς αρκετά με τη φωτογραφία και μάθεις να φωτογραφίζεις σωστά. Αν πάλι τη θες για τις βόλτες σου και δεν θες να πιάνει χώρο, μπορείς να δεις για τη Sony a5000 ή την olympus e-pm2. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foluke15 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση ,αυτό είχα στο μυαλο μου να ασχολιθώ και να εκμεταλευτω τις δυνατότητες μιας τετοιας καμερας.Για μεταχειρισμένη ποια η γνώμη σου ?Στα ποσα κλικ γινεται κατα μεσο ορο η αλλαγη κλειστρου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Τα κλικ του κλείστρου είναι ανάλογα το μοντέλο. Αλλα για την d3200 αλλα για τις d7xxx αλλα για τις d3 d4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) d3x00/d5x00 η νικον αναφερει 100.000 κλικ. Αλλα δεν σημαινει πως στα 100.001 θα αυτοκαταστραφει μπορει να βγαλει και τα διπλα.. Γνωμη μου ειναι πως σε ερασιτεχνικη μηχανη δεν θα σε απασχολησει ποτε η αλλαγη κλειστρου,γιατι ειτε δεν θα θα τα φτασεις,ειτε εαν τα πιασεις μετα απο μια 7ετια δεν θα αξιζει οικονομικα να ασχοληθεις. Στις 7x00,d6x0,d7x0 η νικον δινει 150.000 κλικ. Για d3/d4 νομιζω 300.000 Να υπολογιζεις οτι εαν δωσεις χρονο στην φωτογραφια και ασχοληθεις ψιλοσοβαρα θα κανεις 10.000-15.000 κλικ ανα ετος. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2015 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkdragon Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Μία mirrorless είναι καλύτερη επιλογή για κάποιον που ξεκινάει. Είναι απίστευτα μεγάλη βοήθεια ο μικρός όγκος της, έχοντας τη κάμερα μαζί περισσότερο θα μάθεις γρηγορότερα. Στη θέση σου θα έβαζα δόσεις για το επιπλέον κόστος, αξίζει και το τελευταίο ευρώ από τη σκοπιά ενός που τον ενδιαφέρει η φωτογραφία πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εγω παλι που ψαχνομουν αρκετα για mirrorless με evf, εχω καταληξει πως δεν κερδιζεις κατι τρομακτικα σε μεγεθος. Παλι χρειαζεσαι τσαντακι για να την βαλεις μεσα.Οποτε εφοσων δεν το γλιτωνεις κατα την γνωμη μου εαν ειναι ελαχιστα μεγαλυτερο δεν θα κανει την διαφορα. Επιπλεων εαν ασχολεισαι και καπως πιο σοβαρα,θα κουβαλας και 2-3 φακους και καμια εξτρα μπαταρια οποτε συνολικα ο ογκος και το βαρος της mirrorless εξανεμιζετε μιας και οι φακοι εχουν ιδιο μεγεθος βαρος(παντα μιλαμε για aps-c αισθητηρα). Πραγματικα φορητη θα χαρακτηριζα την rx100iii αλλα ειναι αρκετα ακριβη ακομα. Επεξ/σία 27 Σεπτεμβρίου 2015 από @topos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkdragon Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Όπως και να το κάνεις όμως υπάρχει διαφορά στο μέγεθος και πάλι δεν είναι ανάγκη να κουβαλάς κάθε ώρα και στιγμή όσους φακούς έχεις με αυτό το σκεπτικό προτείνω, μπαίνει σε τσέπη μπουφάν κάτι είναι και αυτό. Τώρα ναι συμφωνώ αν τον ενδιαφέρει η φωτογραφία και όχι για μερικές περιστασιακές φωτογραφίες καλό είναι να είχε ένα evf όπως η sony a6000 (μονόδρομος) που βγαίνει κάτω από τα 550 ευρώ σήμερα και ελπίζω σύντομα μπορεί να προσεγγίσει τα 450. Μια τέτοια κάμερα σου δίνει μεγάλη ώθηση παρέα με ένα μικρό εύκαμπτο τρίποδο που να αντέχει κάτω από τα 100 ευρώ είναι καλός συνδυασμός. Γιαυτό και αναφέρθηκα σε δόσεις δεν παίρνεις κάθε μέρα εξοπλισμό με προοπτική. Και με την ευκαιρία η samsung nx500 τσίμπησε μετά την ανακοίνωση διάψευση της samsung περί της φημολογούμενης αποχώρησης της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 η μιρορλες εχει νοημα μονο με σταθερο Pancake φακο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foluke15 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις ....Νομίζω οτι κλείνω στην κατηγορία το dslr για μπορεσω περισσοτερα πραγραμματα .Προφανως θα παω σε καποιο entry level μοντελο (η νικον d3200 δειχνει η καλυτερη επιλογη)μεχρι να γίνει η αγορα θα τσεκαρω για καμια αγγελια μηπως βρω κατι καλο ... :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnpapoulias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Τότε δες και την CANON EOS 100D στα ΜΜ στα 349€ φτηνότερα και από ότι πουλάνε το σώμα μόνο στο skroutz. Ο φακός δεν λέει και πολλά (καλύτερο είναι το κιτ με τον EF-S 18-55 IS STM) αλλά καλύτερη από τη d3200 και πολύ μικρή (για DSLR). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 δεν αξιζει για κανενα λογο η κανον. ολες οι κανον εντρι λεβελ ειναι στη καλυτερη μετριες ειτε θα πας στην 3200 ειτε ακομα καλυτερα στην 5100, ειναι στην ιδια τιμη πανω κατω και αρκετα καλυτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Η d5100 είναι 4 και χρόνια παλιά , το AF module της (απο το 2005!!) και ο αισθητήρας της έχουν ξεπεραστεί , οπότε δεν ειναι καλή λύση. Κοίταξε για μεταχειρισμένη d5200 καλύτερα. Για Canon δεν λεω τίποτα γιατί δεν είμαι αντικειμενικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Ακομα το ιδιο af module εχει η d3300. Αλλα σαφεστατα η d5200 ειναι καλυτερη επιλογη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Η d5100 είναι 4 και χρόνια παλιά , το AF module της (απο το 2005!!) και ο αισθητήρας της έχουν ξεπεραστεί , οπότε δεν ειναι καλή λύση. Κοίταξε για μεταχειρισμένη d5200 καλύτερα. Για Canon δεν λεω τίποτα γιατί δεν είμαι αντικειμενικός. σε σχεση με την 3200 ειναι καλυτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα