Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έπεσε κεραυνός στο σπίτι ενός φίλου και του έκαψε διάφορες συσκευές.

Ο υπολογιστής δεν ανοίγει καν.

Με το υπάρχων τροφοδοτικό, όταν ο διακόπτης είναι στο ON τότε ανάβει ένα πράσινο λαμπάκι στην μητρική. Δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό και κάνει το ίδιο ακριβώς. Τέσταρα τα τροφοδοτικά με συνδετήρα και δουλεύουν κανονικά.

Απο εκεί και πέρα, δοκίμασα να ανοίξει συνδέοντας πάνω μόνο το 4pin και το 24pin, χωρίς RAM κλπ. Πρόσθεσα 1 Ram.. το ίδιο δεν αλλάζει τίποτα.

Εβγαλα την μπαταρία για να κάνει reset CMOS, τίποτα και πάλι.

Καμμία ιδέα? Εψαξα στα forum της ASUS και υπάρχουν εκατοντάδες post πάνω στο ίδιο topic αλλά άκρη δεν είδα να βγαίνει. Οι πυκνωτές φαίνονται ολοι ΟΚ στην μητρική, δεν βλέπω να έχουν σκάσει κλπ.

Δημοσ.

Μπα την έχει αρκετά χρόνια... και δε ξέρω κιόλας μην έχει πάθει και ο επεξεργαστής τίποτα και πάρει άδικα νέα μητρική. 

Δημοσ.

Αναμεσα στις διαφορες συσκευες που καηκαν μηπως ηταν και το ρουτερ;;;. Ενος ξαδερφου μου ετσι καηκε η μητρικη.... Περασε στο ρουτερ μεσω οτε και απο εκει μεσω ethernet στην μητρικη.... Και εκει οι πυκνωτες δεν εδειχναν τιποτα σημαδια σκασιματος...

• Like 1
Δημοσ.

Οχι το ρουτερ είναι ΟΚ! Αυτό μου κάνει εντύπωση! Αν καεί κάτι .. πρώτο είναι το ρούτερ συνηθως.. ! Αν όχι, τότε η μητρική πάει πακέτο με το τροφοδοτικό σε τέτοιες περιπτώσεις. ΑΠλά είδα στα forum που το ίδιο πρόβλημα το ανέφεραν άνθρωποι σε εντελώς νέο μηχάνημα που έκαναν το πρώτο boot. 

Δημοσ.

Αν το ρουτερ ειναι οκ, δοκιμασε το τροφοδοτικο σε αλλο pc... Αν καηκαν απλες ηλεκτρικες συσκευες ,τοτε περασε απο το ρευμα.... Πιο πιθανο το τροφοδοτικο... Αν εχεις και αλλο τροφοδοτικο δοκιμασε το πανω στο pc που μιλαμε

Δημοσ.

Αν το ρουτερ ειναι οκ, δοκιμασε το τροφοδοτικο σε αλλο pc... Αν καηκαν απλες ηλεκτρικες συσκευες ,τοτε περασε απο το ρευμα.... Πιο πιθανο το τροφοδοτικο... Αν εχεις και αλλο τροφοδοτικο δοκιμασε το πανω στο pc που μιλαμε

Νομίζω είπε ότι δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό και κάνει τα ίδια. Γι'αυτό είπα για μητρική. Οι επεξεργαστές από την εμπειρία μου καίγονται πάρα πολύ δύσκολα πάντως

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω είπε ότι δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό και κάνει τα ίδια. Γι'αυτό είπα για μητρική. Οι επεξεργαστές από την εμπειρία μου καίγονται πάρα πολύ δύσκολα πάντως

Ohĥh εχεις δικιο zio.... Η δυναμη της βιασυνης... Παμε για μητρικη λοιπον...

• Like 1
Δημοσ.

3 τροφοδοτικά έχω δοκιμάσει επάνω, το ίδιο αποτέλεσμα..! Της πλάκας είναι των 20-25 euro.. 450W! Γενικά και αυτό που είχε επάνω το δοκίμασα με συνδετήρα και ένα ανεμιστηράκι επάνω και πήρε μπρος κανονικά.. δεν έχει καεί.

Δημοσ.

για αυτο εχουμε πει ΠΡΟΣΟΧΗ στα τροφοδοτικα...γτ γινονται κατι περιεργα και παιρνουν μαζι τους και οτι βρουν...βεβαια στην περιπτωση του κεραυνου ακομα και μαρκας να ειχες δεν ξερω τι ελπιδες μπορουσες να εχεις και να καει μονο αυτο και να μην παρει τπτ αλλο μαζι του...

Βεβαια μου φαινεται πολυ κουλο να καει ας πουμε μητρικη και οχι το τροφοδοτικο...

Δημοσ.

εμ αυτό δε λέω ? .. κουλό.. κατι άλλο παίζει..! Δε ξέρω αν αξίζει τον κόπο να τα λύσω όλα και να τα φτιάξω απο το μηδέν μηπως παίζει τπτ με ρεύματα στη μητρική, δε ξέρω τι να πώ. Κομμάτι κομμάτι σύνδεση και δοκιμή με τροφοδοσία.. και αν δεν.. πεταμα..

• Like 1
Δημοσ.

εμ αυτό δε λέω ? .. κουλό.. κατι άλλο παίζει..! Δε ξέρω αν αξίζει τον κόπο να τα λύσω όλα και να τα φτιάξω απο το μηδέν μηπως παίζει τπτ με ρεύματα στη μητρική, δε ξέρω τι να πώ. Κομμάτι κομμάτι σύνδεση και δοκιμή με τροφοδοσία.. και αν δεν.. πεταμα..

Κάνε έναν κόπο και κάντο κι αυτό για να είσαι σίγουρος

Δημοσ.

3 τροφοδοτικά έχω δοκιμάσει επάνω, το ίδιο αποτέλεσμα..! Της πλάκας είναι των 20-25 euro.. 450W! Γενικά και αυτό που είχε επάνω το δοκίμασα με συνδετήρα και ένα ανεμιστηράκι επάνω και πήρε μπρος κανονικά.. δεν έχει καεί.

Δεν μετρησες ομως με πολυμετρο να δεις αν σου βγαζει τις τασεις που πρεπει. Και παλι μπορει να μην σου βγαζει τα σωστα ρευματα αφου δεν θα εχει φορτιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...