Προς το περιεχόμενο

Logic Pro Studio & Music Production vs Imac 21" 2,7 i5 Late 2013 Intel Iris Pro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά όσον αφορά το συγκεκριμένο ιMAC αν συστήνεται για μουσική παραγωγή και ιδιαίτερα πάνω στο Logic PRO X (DAW). 

Έχοντας μια εμπειρία πάνω στα Μac τα τελευταία 10 χρονια τα τελευταία μοντέλα δεν τα έχω δουλέψει καθόλου και γενικά δεν θέλω να αντιμετωπίσω προβλήματα στο μέλλον.

Αν υπάρχει κάποιος χρήστης του συγκεκριμένου iMAC θα ήθελα τη γνώμη του και αν ειναι και μουσικός παραγωγός ακόμα καλύτερα.

http://www.ebuy24.gr/p.Apple-iMac-21-5-2-7GHz-i5-8GB-1TB-ME086-D-A.672652.html

Να επισημάνω οτι αν καταλήξω στο συγκεκριμένο μηχάνημα θα προστεθεί μνήμη απο 8GB στα 16GB καθως και SSD εσωτερικός 512GB.

Το μοναδικό πράγμα που με χαλάει είναι οτι η CPU ειναι κολλημένη μαζι με την κάρτα γραφικών (Intel Iris PRO 5200) πάνω στο Logic Board και αν ποτέ συμβεί κάτι στο μηχάνημα δεν μπορείς να κάνεις upgrade παρα μόνο αλλαγή στη μητρική του. Επισης η συγκεκριμένη κάρτα μοιράζετε τη μνήμη της με το σύστημα που σημαίνει oτι τραβάει ρεύμα και όπως γνωρίζετε το πιο σημαντικό πράγμα σε εναν υπολογιστή ειναι το πόσο καλά τροφοδοτείται απο το ρεύμα. 

https://www.ifixit.com/Teardown/iMac+Intel+21.5-Inch+EMC+2638+Teardown/17829

Επειδή σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να πάω και σε Mac mini Late 2012 ή ακόμη και σε ενα iMAC mid 2011 ειτε ι5 ή ι7 μεταχειρισμένο με οτι αυτο συνεπάγεται λόγω εν έτη και της χρήσης είμαι σε δίλλημα.

Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Το μοναδικό πράγμα που με χαλάει είναι οτι η CPU ειναι κολλημένη μαζι με την κάρτα γραφικών (Intel Iris PRO 5200) πάνω στο Logic Board και αν ποτέ συμβεί κάτι στο μηχάνημα δεν μπορείς να κάνεις upgrade παρα μόνο αλλαγή στη μητρική του.

Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα Mac (εκτός από τα πανάκριβα Mac Pro): Η CPU και η VGA είναι κολλημένα στη μητρική. Σε αρκετά μάλιστα είναι κολλημένη και η RAM.

Επισης η συγκεκριμένη κάρτα μοιράζετε τη μνήμη της με το σύστημα που σημαίνει oτι τραβάει ρεύμα

Γιατί, σε αυτά με ξεχωριστή GPU με ανεξάρτητη μνήμη, η GPU δεν λειτουργεί με ρεύμα;

και όπως γνωρίζετε το πιο σημαντικό πράγμα σε εναν υπολογιστή ειναι το πόσο καλά τροφοδοτείται απο το ρεύμα.

Ορίστε;
Δημοσ.

Αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα Mac (εκτός από τα πανάκριβα Mac Pro): Η CPU και η VGA είναι κολλημένα στη μητρική. Σε αρκετά μάλιστα είναι κολλημένη και η RAM.

Γιατί, σε αυτά με ξεχωριστή GPU με ανεξάρτητη μνήμη, η GPU δεν λειτουργεί με ρεύμα;

Ορίστε;

Ναι λειτουργεί με ρεύμα αλλά φίλε μου επειδή εχω κανει χρήση αρκετά σε imac πανω το προηγούμενο μηχάνημα μου έκαψε 2 σκληρους γιατι δεν έπαιρνε σωστα ρευμα + οτι η κάρτα γραφικών εκλασε τελειως και αφου έκανα αντικατάσταση πάλι μου έβγαλε πρόβλημα και γι αυτο το λόγο δεν θα ήθελα να έχω θέματα. Οσον αφορα το iMac το δουλευα πανς με firewire καρτα ήχου ext usb 2 hd ext synth ktl....

Γι αυτο το λόγο κιολας γράφω αυτά τα πράματα.

Επίσης οσον αφορά τις κάρτες γραφικων για check να δεις αφορα εναν αλλο imac mid 2011 i7 και δυστυχώς ήμουν εκτος εγγυησης για να κάνω και αντικατάσταση.

https://support.appl.../el-gr/HT203787

Τωρα όσον αφορά το συγκεκριμένο 

Imac 21" 2,7 i5 Late 2013 Intel Iris Pro

αν το χεις δουλέψει καλώς ειδάλως οκ σε ευχαριστω...

Δημοσ.

Όλα τα desktop pc ακόμα και τα Mac χρειάζονται UPS.

Τωρα με τα λεφτά που σκοπεύεις να δώσεις παιρνεις το πολύ ισχυρότερο από αυτα που κοιτας, το macbook pro 13" retina,λογω πολυ γρηγορου SSD.Αυτό στο λέω γιατί γραφεις και για mac mini...

Εχει ξανασυζητηθεί και παλαιότερα οτι συγκριτικα με iMAC to MBPr ειναι καλύτερο στην ίδια τιμή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το έχω δει να δουλευει σε mbp του 2012, οπότε δεν έχεις λογω ανησυχίας.

ΥΓ. Για να σε προλάβω ακόμα και ssd να βάλεις στον imac δεν θα πετύχει της ταχύτητες του ΜΒPr.To μόνο είναι η ram αν και πιστεύω 8 gb είναι αρκετά.

Δημοσ.

Όλα τα desktop pc ακόμα και τα Mac χρειάζονται UPS.

Τωρα με τα λεφτά που σκοπεύεις να δώσεις παιρνεις το πολύ ισχυρότερο από αυτα που κοιτας, το macbook pro 13" retina,λογω πολυ γρηγορου SSD.Αυτό στο λέω γιατί γραφεις και για mac mini...

Εχει ξανασυζητηθεί και παλαιότερα οτι συγκριτικα με iMAC to MBPr ειναι καλύτερο στην ίδια τιμή.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το έχω δει να δουλευει σε mbp του 2012, οπότε δεν έχεις λογω ανησυχίας.

ΥΓ. Για να σε προλάβω ακόμα και ssd να βάλεις στον imac δεν θα πετύχει της ταχύτητες του ΜΒPr.To μόνο είναι η ram αν και πιστεύω 8 gb είναι αρκετά.

Εχεις δικιο φιλε εννοειτε οτι μηχανημα και να έχεις το UPS ειναι η προστασία του. 

Τωρα οσον αφορα το mbp ειχα δουλέψει πιο παλιά σε ενα ι7 του 2012 και ήταν πολύ γρήγορο απλά ποτέ δεν με βόλεψαν λογω της μικρής τους οθόνης παροτι ( Θα μπορούσα να το συνδεσω και σε εξωτερική οθονη αλλα δεν με βολεύει οπως η οθόνη στο Imac) αλλά οι επιδόσεις αρκετα καλύτερες και απο iMAC, macmini..  Εχουν σχεδιαστεί για να σηκώνουν βαριες εφαρμογές. 

Αν το δουλευεις ομως για music production χρησιμοποιεις αρκετες θύρες οπως για παραδειγμα:

3 x usb hdd  (1 για backup) kai (2 για loops, vst etc)

1 usb ext synth-πληκτρα

1 firewire ext sound card

Πανω σε iMAC και Logic δουλευω τα τελευταια 9 χρονια και εχοντας ενα μηχάνημα 6 ετιας  ειναι αρκετα αργό + οτι πλέον η apple αναβαθμίζει τα πάντα και γι αυτο το λόγο θέλω να κανω upgrade και χωρις μεγάλο κοστος σχετικά, απλά να κανω τη δουλεια μου και να έχει κάποια διαρκεια ζωης τουλαχιστον τα επομενα 5 χρόνια. 

Παρενθεση ολοι οι υπολογιστες της Apple ειναι καλοί απλά πρέπει να ξέρεις και να τους δουλεύεις.

Απλά το budget μου με περιορίζει αρκετά και το συγκεκριμένο μοντελο ειναι απο τα πιο φτηνα της κατηγορίας ειδάλλως το mac mini tou 2012 to i7 ειναι η αμέσως επομενη επιλογή μου αλλά μονο μεταχειρισμένο αν βρεις σε καλή κατασταση.

Δημοσ.

Εχεις δικιο φιλε εννοειτε οτι μηχανημα και να έχεις το UPS ειναι η προστασία του. 

Τωρα οσον αφορα το mbp ειχα δουλέψει πιο παλιά σε ενα ι7 του 2012 και ήταν πολύ γρήγορο απλά ποτέ δεν με βόλεψαν λογω της μικρής τους οθόνης παροτι ( Θα μπορούσα να το συνδεσω και σε εξωτερική οθονη αλλα δεν με βολεύει οπως η οθόνη στο Imac) αλλά οι επιδόσεις αρκετα καλύτερες και απο iMAC, macmini..  Εχουν σχεδιαστεί για να σηκώνουν βαριες εφαρμογές. 

Αν το δουλευεις ομως για music production χρησιμοποιεις αρκετες θύρες οπως για παραδειγμα:

3 x usb hdd  (1 για backup) kai (2 για loops, vst etc)

1 usb ext synth-πληκτρα

1 firewire ext sound card

Πανω σε iMAC και Logic δουλευω τα τελευταια 9 χρονια και εχοντας ενα μηχάνημα 6 ετιας  ειναι αρκετα αργό + οτι πλέον η apple αναβαθμίζει τα πάντα και γι αυτο το λόγο θέλω να κανω upgrade και χωρις μεγάλο κοστος σχετικά, απλά να κανω τη δουλεια μου και να έχει κάποια διαρκεια ζωης τουλαχιστον τα επομενα 5 χρόνια. 

Παρενθεση ολοι οι υπολογιστες της Apple ειναι καλοί απλά πρέπει να ξέρεις και να τους δουλεύεις.

Απλά το budget μου με περιορίζει αρκετά και το συγκεκριμένο μοντελο ειναι απο τα πιο φτηνα της κατηγορίας ειδάλλως το mac mini tou 2012 to i7 ειναι η αμέσως επομενη επιλογή μου αλλά μονο μεταχειρισμένο αν βρεις σε καλή κατασταση.

Aπό την στιγμη που δεν σε καλυπτει το imac για αυτό αλλωστε θα του βαλεις ssd όπως είπες δεν βλέπω τον λογο να το παρεις. Με ενα macbook pro ,μια οθόνη και ένα hub θα δουλέψεις πολύ καλυτερα, στα ίδια λεφτα. Ακόμα και το μοντέλο με τα 8gb να πάρεις θα δεις τρελη διαφορά στην αποδοση με τον pci ssd που φοράει. Ειλικρινά αν είναι, ψαξε για macmini με ssd (fusion drive) παρά να δώσεις παραπάνω λεφτα για iMac.

Bεβαια εσυ ξέρεις καλυτερα τι θέλεις και το iMac θα κάνει την δουλειά σου αλλα για μένα ο λογος υπαρξης του είναι να καλυπτει ειδικές αισθητικές αναγκες ή για δουλειά γραφείου.

Δημοσ.

Αν θες για Logic Pro σε επαγγελματικό επίπεδο, δες καλύτερα κάποιο μεταχειρισμένο Mac Pro 2008-2012 μοντέλο.Θα έχεις και επιδόσεις και επεκτασιμότητα,

Δημοσ.

Αν θες για Logic Pro σε επαγγελματικό επίπεδο, δες καλύτερα κάποιο μεταχειρισμένο Mac Pro 2008-2012 μοντέλο.Θα έχεις και επιδόσεις και επεκτασιμότητα,

Ευχαριστώ φίλε έχεις να μου προτείνεις κατι πιο συγκεκριμένα;

Δημοσ.

Οποιδήποτε Mac Pro 2008(αν είναι δυνατόν 8-core) και μετά μοντέλο θα σε καλύψει άνετα για την χρήση που θέλεις καλύτερα από οποιοδήποτε iMac/Mac mini.Μπορείς εύκολα να αναβαθμίσεις την ram και τον σκληρό δίσκο σε αυτά τα μηχανήματα.

Δημοσ.

Aπό την στιγμη που δεν σε καλυπτει το imac για αυτό αλλωστε θα του βαλεις ssd όπως είπες δεν βλέπω τον λογο να το παρεις. Με ενα macbook pro ,μια οθόνη και ένα hub θα δουλέψεις πολύ καλυτερα, στα ίδια λεφτα. Ακόμα και το μοντέλο με τα 8gb να πάρεις θα δεις τρελη διαφορά στην αποδοση με τον pci ssd που φοράει. Ειλικρινά αν είναι, ψαξε για macmini με ssd (fusion drive) παρά να δώσεις παραπάνω λεφτα για iMac.

Bεβαια εσυ ξέρεις καλυτερα τι θέλεις και το iMac θα κάνει την δουλειά σου αλλα για μένα ο λογος υπαρξης του είναι να καλυπτει ειδικές αισθητικές αναγκες ή για δουλειά γραφείου.

Ευχαριστω φιλε το κοιτάω και για Macbook pro οι pcie ssd ειναι οτι καλύτερο δεν το συζητώ αλλά το ίδιο ισχύει και σε imac  αν το παραγγείλεις με flash storage αλλά βγαίνει αρκετά χρήματα μετά σε συνδυασμό με extra ram...

Oπως και να έχει το συγκεκριμένο imac θα το πάρω used στα μισά λεφτά απο κάποιο συγγενικό ατομο το οποίο δεν το δούλεψε ποτέ και αν κάνω και την αναβάθμιση με τη μνήμη και ssd θα μου βγεί στα 1300euro ολα μαζί. Απλά παίρνεις και ενα απολύτως καινουργιο μηχάνημα. 

*Τα μεταχειρισμένα δεν τα εμπιστεύομαι καθόλου γιατι δεν ξέρεις ποτέ τη χρήση που έχει γίνει + οτι ειναι και εκτος εγγυησης.

Απλά στα καινούργια ειναι δύσκολα να τα ανοίξεις ακομα και σε used αν βρεις. 

Οποιδήποτε Mac Pro 2008(αν είναι δυνατόν 8-core) και μετά μοντέλο θα σε καλύψει άνετα για την χρήση που θέλεις καλύτερα από οποιοδήποτε iMac/Mac mini.Μπορείς εύκολα να αναβαθμίσεις την ram και τον σκληρό δίσκο σε αυτά τα μηχανήματα.

Συμφωνώ απολύτως  η αναβάθμιση στα mbp γίνεται εύκολα σε σχέση με τα imac που ειναι όλα κολλημένα πανω και ιδιαίτερα η οθόνη τους με αποτέλεσμα να μην μπορείς να επέμβεις αν ποτέ σου συμβεί κάτι αλλά να σου πώ την αλήθεια το τελευταίο καιρο ειμαι πάνω σε ενα pc που το εχω συνδέσει μεσω  hdmi σε  ενα HD Led SAMSUNG και τα μάτια μου με έχουν κουράσει σε σχέση με το iMAC που το δουλευω 24 ωρες .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πανω σε iMAC και Logic δουλευω τα τελευταια 9 χρονια και εχοντας ενα μηχάνημα 6 ετιας  ειναι αρκετα αργό + οτι πλέον η apple αναβαθμίζει τα πάντα και γι αυτο το λόγο θέλω να κανω upgrade και χωρις μεγάλο κοστος σχετικά

Υποψιν οτι, αν μιλαμε για socket 1156 Imac 2009-2010, καποια αναβαθμιζονται σε cpu (για παραδειγμα απο i3 μπορει να φτασει i7)

και ετσι "παιρνουν ανασα". Αν καποιος γνωριζει να το κανει βεβαιως, ειναι καλυτερο απο το να "παροπλιστει" εντελως το μηχανημα :whistle:

Edit 15:27

βρεθηκαν & links:

https://web.archive.org/web/20150318113704/http://www.hardmac.com/articles/335/page1

https://www.ifixit.com/Guide/Upgrade+iMac+Intel+Core+i3+CPU+to+Core+i7/8670

Επεξ/σία από TheDevilMayCare
Δημοσ.

Υποψιν οτι, αν μιλαμε για socket 1156 Imac 2009-2010, καποια αναβαθμιζονται σε cpu (για παραδειγμα απο i3 μπορει να φτασει i7)

και ετσι "παιρνουν ανασα". Αν καποιος γνωριζει να το κανει βεβαιως, ειναι καλυτερο απο το να "παροπλιστει" εντελως το μηχανημα :whistle:

Ναι το ξέρω οτι γίνεται αναβάθμιση το χα ψάξει πιο παλιά αλλά δεν ήθελα να το κάνω.

Δημοσ.

Μπορει να φαινεται πολυπλοκο + δυσκολο, ομως για ανθρωπους "που το εχουν" σε επιδιορθωσεις, δεν ειναι...
i5 και i7 επεξεργαστες βρισκονται (πολυ) φθηνοτερα απο αλλοτε, αν ειχα καποιο i3 μοντελο θα το δοκιμαζα :ph34r:
Ο χρηστης στο ifixit, αναφερει οτι του δουλευει κανονικα ~4 χρονια μετα & maxαροντας το, σε ram, ssd, κ.λπ.

Για μεταχειρισμενο -> αν μπορεις να γνωριζεις τί χρηση εχει γινει κι απο ποιον, τα Mac Pro ειναι μια επιλογη.

Δημοσ.

Ναι το διάβασα το αρθρο στο ifixit και γίνετε χωρις να έχεις θέματα όπως γράφει κιολας και με λιγότερο κόστος σιγουρα απο το να αγοράζεις κατι καινουργιο ή μεταχειρισμένο το έχω υπόψην και σε ευχαριστώ.

Τα Mac Pro ειναι σιγουρα μια μακροπροθεσμα καλύτερη επιλογή καθως αναβαθμίζεις τα πάντα μονος σου οπως και στα Tower PC. 

Δημοσ.

Για τα Mac Pro θα πρεπει να το ψαξεις (παρα) πολυ, ψαχνωντας για κομματια οσο λιγοτερο δουλεμενα-ταλαιπωρημενα
-ναι υπαρχουν κι ελαχιστα τετοια, π.χ. εφεδρικα συστηματα- ή να το παρεις σε χαμηλη τιμη (μα και παλι να το τεσταρεις)
Εκτος απο γνωση & τυχη, ειναι θεμα χρονου αναζητησης, σαν να ψαχνεις για ενοικιαση το καλυτερο δυνατο διαμερισμα
:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...