Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με αντλία ύδροψυξης

manosj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα το πρωί καθώς δούλευα στο pc της υπογραφής μου έβγαλε μνμ το Asus suite που κάνει monitor τους ανεμιστήρες, πως ο ανεμιστήρας της αντλίας έχει 0 στροφές. Μετά από ένα λεπτό μου έβγαλε πως ανέβασε πολλή θερμοκρασία κ έσβησε. Άλλαξα την θέση που έχω συνδέσει την αντλία κ πάλι τα ίδια. Λέτε να παρέδωσε πνεύμα η αντλία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά ναι,απλά πάς για αντικατάσταση.Δόκίμασε να συνδέσεις την αντλία στο τροφοδοτικό απευθείας μπας και δεν φτάνει το ρευμα απο την μητρική(χλωμο το κοβω) αλλα για να είσαι 100% σίγουρος.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Τα κακά της ύδροψυξης που δεν τα σκέφτηκα όταν την έβαλα. Μου έβγαλε οφ τον υπολογιστή τώρα σε περίοδο που τον χρειάζομαι για δουλειά.

Λοιπόν παιδιά επανέρχομαι στο θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο. Τελικά επιβεβαίωσαν την βλάβη κ μου κοψαν πιστωτικο από το eshop στα 45 ευρώ. Δεν έχουν την αντίστοιχη προφανώς για να μου στείλουν. Στο σημείο που έχουν φτάσει οι τιμές δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. Σκέφτηκα να δώσω τα χρήματα κ να πάρω την Nepton που την έχει στα crazy Sundays αλλά δεν νομίζω να χωράει στο κουτί μου. Η άλλη λύση είναι να αλλάξω κουτί κ να πάρω μια απλή ψυκτρα κ όταν πέσουν οι τιμές να πάρω μια ύδροψυξης. Παρακαλώ τη γνώμη σας

• Moderators

Λοιπόν παιδιά επανέρχομαι στο θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο. Τελικά επιβεβαίωσαν την βλάβη κ μου κοψαν πιστωτικο από το eshop στα 45 ευρώ. Δεν έχουν την αντίστοιχη προφανώς για να μου στείλουν. Στο σημείο που έχουν φτάσει οι τιμές δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. Σκέφτηκα να δώσω τα χρήματα κ να πάρω την Nepton που την έχει στα crazy Sundays αλλά δεν νομίζω να χωράει στο κουτί μου. Η άλλη λύση είναι να αλλάξω κουτί κ να πάρω μια απλή ψυκτρα κ όταν πέσουν οι τιμές να πάρω μια ύδροψυξης. Παρακαλώ τη γνώμη σας

Δεν μας είπες ποια υδροψυξη είχες, και για πιο λόγο πιστωνουν μόνο 45 ευρώ

Κανονικά θα πας και θα ζητήσεις μια αντίστοιχη υδροψυξη μιας και με τα 45 ευρώ δεν μπορείς να αγοράσεις μια ψυκτρα αντίστοιχων επιδόσεων

Την seidon v2 είχα κ μου πιστωσαν όλο το ποσό. Νομίζω πως πρέπει να πάω κ να απαιτησω το ίδιο το προϊόν. Μιας κ έτσι όπως έχουν πάει οι τιμές με 45 ευρώ δεν παίρνω κάτι αντίστοιχο

Με 45 ευρώ πέρνεις την Raijintek Themis EVO που είναι στα ίδια επίπεδα με την Nepton 140XL

http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-evo-p-PER.811683

εδώ το συγκριτικό test:

http://www.eteknix.com/raijintek-themis-evo-pro-nemesys-cpu-coolers-head-to-head-review/6/

καλησπερα, τελικα πηρα παλι την seidon 120 v2 χωρις επιπλεον κοστος.στην εγκατεστησα στο συστημα μου και το asus suite μου βγαζει παλι κατι περιεργα.λοιπον αρχικα να πω πως εχω συνδεσει τον ανεμιστηρα του ψυγειου στο cpu fan και το καλωδιο της αντλιας στο cha_fan3. στο cha_fan1 δεν εχω συνδεσει τπτ και στο cha fan 2 εχω συνδεσει εναν ανεμιστηρα.παρακατω η φωτο απο το asus suite

https://www.dropbox.com/s/hxua0l2gtr7z4re/foto.png?dl=0

τα αλλαξα παλι τα καλωδια και δειχνει τωρα ταχυτητα αντλιας 2402 rpm στο asus suite.

αυτο που μου φαινεται παραξενο ειναι οτι κανει αρκετα περισσοτερο θορυβο αποτι εκανα παλια.παλια νοιζω με την ιδια συνδεσει ετρχε η αντλια στις 1300 rpm και ανεβαζε στροφες αναλογα το load της cpu

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1885768/cooler-master-seidon-120v.html

Δές εδώ το 6κτο πόστ.Βάλε την αντλία στο CPU φαν,τον ανεμηστήρα σε κάποιο άλλο απο τα 4πινα και φτιάξε profile απο τα bios.

Δυστηχώς δέν έχω asus μητρική για να σε βοηθήσω

τελικα διατηρησα τις συνδεσεις ως εχουν, δλδ αντλια σε cha_fan και ανεμιστηρα cpu fan και μεσα απο το software της asus ρυθμισα τις στροφες σε silent mode και πλεον δεν ακουγετια καν.και οι θερμοκρασιες σε idle ειναι 42 σταθερα

δεν εχω κανει καθολου oc.στοκ τρεχει ο επεξεργαστης και ολοι οι ανεμιστηρες ειναι γυρω στις 1000 στροφες με 40 βαθμους αυτη τη στιγμη

Η αντλία πρέπει να δουλεύει πάντα σε Full / Fixed RPM αν δεν θες να πάρεις την CPU στα χέρια.Θα την συνδέσεις στο CPU FAN header και θα το βάλεις σε Profile Fixed RPM / Turbo...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...