Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Νοικιάζω ένα σπίτι, το οποιο όλος ο οροφος( 2 διαμερισματα) ειναι αγορασμενος απο την σπιτονοικοκυρα μου.

Ολοι οι λογαριαμοι εκτος απο τα κοινοχρηστα ερχονται ξεχωριστα(σαν 2 διαφορετικα διαμερισματα, αλλα ειναι Ολα στο ονομα της)

Η σπιτονοικοκυρα ειναι 3ης ηλικίας και εχει σταθερο οτε και συμφωνησαμε να βαλουμε πανω στο τηλεφωνο της και συνδεση ιντερνετ και να πληρωνω εγω την διαφορα.

Και σκεφτηκα μηπως εβαζα στο σπιτι που νοικιαζω το ρουτερ και αυτη να εχει το τηλεφωνο οπως παντα.

Κατα ποσο ευκολη διαδικασια ειναι αυτη;

Την αναλαμβανει ηλεκτρολογος;

Να σημειωσω οτι παλιοτερα ειχα αλλο παροχο και τωρα δεν υπαρχει συνδεση(η βρογχος οπως νομιζω λεγεται)

Ευχαριστω για τον χρονο σας

Δημοσ.

Γίνεται εύκολα από έναν ηλεκτρολόγο, αλλά και από σένα αν έχεις τις σχετικές γνώσεις.

Η όλη δουλειά θα γίνει στον κατανεμητή της οικοδομής, όπου έρχονται τα καλώδια του ΟΤΕ και συνδέονται με τα αντίστοιχα των διαμερισμάτων.

Εκεί θα πρέπει να συνδεθεί το δικό σου ζεύγος μαζί με με της σπιτονοικοκυράς και του παρόχου.

Αν κάθε διαμέρισμα έχει ένα μόνο ζεύγος περασμένο προς τον κατανεμητή, θα πρέπει είτε να μπει ένα φίλτρο σε αυτό της σπιτονοικοκυράς, είτε κάθε τηλεφωνική συσκευή της σπιτονοικοκυράς να έχει ξεχωριστό φίλτρο.

Σε σένα θα μπει πάνω στο διαμέρισμα ένα κανονικό splitter ή όχι αν δεν χρησιμοποιήσεις τηλεφωνικές συσκευές.

Αν κάθε διαμέρισμα έχει 2 (ή παραπάνω) ζεύγη καλωδίων περασμένα προς τον κατανεμητή ή είναι περασμένο καλώδιο UTP (4 ζεύγη), τότε γίνεται ευκολότερη και καλύτερη η συνδεσμολογία.

Στον κατανεμητή η γραμμή του παρόχου συνδέεται μόνο με το δικό σου ζεύγος και έρχεται στο διαμέρισμα.

Στην πρώτη πρίζα που τερματίζει, βάζεις το splitter και την έξοδο PHONE την συνδέεις στο άλλο ζεύγος που κατεβαίνει στον κατανεμητή.

Εκεί το συνδέεις με το αντίστοιχο ζεύγος του άλλου διαμερίσματος, που προηγούμενα ήταν συνδεδεμένο με την γραμμή του παρόχου.

Δημοσ.

Οχι δεν εχω γνωσεις αλλα αν υπαρχει καποιος οδηγος και ειναι ακινδυνο να το κανω!

Αυτα που μου λες για τα φιλτρα κ σπλιτερ θα τα ξερει ο ηλεκτρολογος φανταζομαι;( απ την εμπειρια μου , καθε γραμμη με συσκευη πρεπει να χει φιλτρο, τωρα αν θελω να βαλω και εγω τηλεφωνικη συσκευη γιατι μονο το ρουτερ θελω τοτε πρεπει να παω σε σπλιτερ; )

Μιλησα πριν με εναν ηλεκτρολογο και με ρωτησε αν ειναι καινουργια η πολυκατοικια(2007) οποτε μηπως γινοταν η δουλεια κατευθειαν απο τον κατανεμητη χωρις τρυπες κ τραβηγμα καλωδιου

Δημοσ.

Κάθε τηλεφωνική συσκευή πρέπει να έχει ένα φίλτρο για να μην επηρεάζει το DSL σήμα.

Μπορούμε όμως αντί πολλών φίλτρων, να χρησιμοποιήσουμε ένα splitter που καλύπτει όλες τις τηλεφωνικές συσκευές ταυτόχρονα, αρκεί να μπει στην είσοδο της γραμμής στο διαμέρισμα. H μία έξοδος είναι για το modem και η άλλη προς τις υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες.

Ο μόνος κίνδυνος είναι να μπλέξεις τα καλώδια των γειτόνων. Καλύτερα αν δεν γνωρίζεις να το κάνει ηλεκτρολόγος. Όλη η δουειά όπως έγραψα θα γίνει στον κατανεμητή.

Δημοσ.

Μια τηλεφωνικη συσκευη θα υπαρχει(στο διαμερισμα της σπιτονοικοκυρας) και ενα σπλιτερ σε μενα για το ρουτερ, σωστα; Πρεπει να βαλω και καπου αλλου;

Τι εννοεις στην εισοδο της γραμμης στο διαμερισμα;(πως θα καταλαβω ποια ειναι;)

Δημοσ.

Αν δεν χρησιμοποιήσεις καθόλου οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή, τότε δεν χρειάζεσαι splitter. Απλά συνδέεις το καλώδιο κατευθείαν στο modem.

Στην σπιτονοικοκυρά θα μπει ένα φίλτρο (ή το splitter) στην μοναδική τηλεφωνική συσκευή.

Η βέλτιστη όμως πρακτική, για να μην έχεις καθόλου απώλεια στον συγχρονισμό, είναι η γραμμή του παρόχου να έρθει πρώτα στο διαμέρισμά σου και μετά να γυρίσει πίσω (μετά το splitter) στον κατανεμητή, για να συνδεθεί με το καλώδιο που πάει στο άλλο διαμέρισμα.

Το καλώδιο από τον κατανεμητή μπαίνει σε κάθε διαμέρισμα και φθάνει στην πρώτη (ή μοναδική) πρίζα. Αυτή αποτελεί την είσοδο της γραμμής και σε αυτήν συνδέονται μετά όλες οι υπόλοιπες πρίζες (αν υπάρχουν).

Δημοσ.

Αυτο θα το πω στον ηλεκτρολογο να το φιξαρει ετσι;

Δηλαδη η βασικη γραμμη να ερχεται στο διαμερισμα μου και απο αυτο να παιρνει και η σπιτονοικοκυρα.. Καταλαβα σωστα;

Δημοσ.

Ναι, είναι το καλύτερο αν κάθε διαμέρισμα συνδέεται με τον κατανεμητή με τουλάχιστον 2 ζεύγη (4 καλώδια).

Διαφορετικά, αν τα διαμερίσματα συνδέονται με το κατανεμητή με ένα μόνο ζεύγος, τότε πας στην πρώτη λύση, δηλαδή σύνδεση και των 2 διαμερισμάτων με την γραμμή του παρόχου στον κατανεμητή και φίλτρο μόνο στην σπιτονοικοκυρά.

Δημοσ.

2 τελευταιες ερωτησεις μιας και με καλυψες πληρως..

1.Υπαρχει δυνατοτητα να προστεθει 2ο ζευγος καλωδιωσης αν υπαρχει ενα ζευγος; Αν ναι,Ειναι ακριβο η θελει δουλεια;

2. Ειμαι αναμεσα σε συνδεση 4mbps & 24mbps στον οτε...

Για απλη χρηση θα με καλυψει; Τι μαξ download θα χω; Γιατι δεν ετυχε ποτε να χω 4αρι.

Οι χρηση θα ειναι κυριως σερφαρισμα, γιουτιουμπ , καμια στιμινγκ ταινια και λιγοτερο downloading

Δημοσ.

1. Το να περαστεί έξτρα καλώδιο (ή ζεύγος) μέσα από τον τοίχο, το θεωρώ δύσκολο ιδιαίτερα σε πολυκατοικία. Πρέπει να υπάρχει πρόσβαση σε πολλά ενδιάμεσα κουτιά (μπουάτ) που συνήθως είναι αδύνατον να βρεθούν αν είναι σοβατισμένα.

Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις περνάμε εξωτερικό καλώδιο UTP κι εφόσον υπάρχει δυνατότητα.

2. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ποιες είναι οι ταχύτητες στην γειτονιά σου. Αν π.χ. είναι πάνω από 6 Mbps βάζεις το 24άρι αν νομίζεις ότι αξίζει οικονομικά, αλλιώς το 4άρι.

Χοντρικά και χωρίς καλωδιακό πρόβλημα, να υπολογίζεις πραγματική ταχύτητα κατεβάσματος στο 1/10 του συγχρονισμού. Δηλαδή με συγχρονισμό 4Mbps, κατεβάζεις ~400KBps. Για απλή χρήση που αναφέρεις αρκούν και τα 4Mbps.

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα να μην μπλεξεις και να κάνεις Hol με 20 ευρουλακια τον μήνα για 24 και τηλέφωνο (γιατί και στον ότε η 24αρα τόση διαφορα έχει με την τηλεφωνία) και να έχεις το δικό σου τηλέφωνο, ίντερνετ και να μην χρειάζεται όλη αυτή την διαδικασία.

• Like 1
Δημοσ.

Τι να μπλεξω;;

Ισα ισα θα ξεμπλεξω!

Δεν θελω τηλεφωνο αφου, μου ειναι αχρηστο!

Και επισης δεν θελω να δεσμευτω να πληρωνω 20αρικα 2 χρονια!

Ξεχασες και τα τελη ενεργοποιησης απενεργοποιησης κτλ!

Η πιο συμφερουσα επειδη το ψαξα για 12 μηνο ειναι η cyta και μετα wind .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...